VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo-SC Heerenveen

Vier dagen na de midweekse overwinning tegen ADO Den Haag vindt de volgende wedstrijd alweer plaats. Aanstaande zondag om 14:30 uur treedt VVV namelijk tegen SC Heerenveen aan. Het zal een wedstrijd worden tussen een ploeg in vorm tegen een ploeg uit vorm.

VVV-Venlo

Met een brede glimlach en drie punten stapten de Venlonaren afgelopen woensdag van het veld in Den Haag. Dankzij een vierklapper van Giakoumakis werd er met 1-4 gewonnen in de Residentiestad. Natuurlijk ging het na de wedstrijd maar om één man. ‘Jako’, zoals zijn bijnaam luidt, eiste met zijn doelpunten de nodige aandacht op zich. De Griekse spits staat sinds woensdag op zestien goals, en is daarmee veruit de meest trefzekere speler van de Eredivisie tot nu toe. Als vanzelfsprekend is dat niet onopgemerkt gebleven. In diverse interviews geeft Giakoumakis echter aan dat hij het liefst bij VVV wilt blijven en de club alleen zal verlaten wanneer er iets heel speciaals voorbij komt. Een geruststelling voor ons al VVV-supporters. Ook De Koning is vol lof over de doelpuntenmachine, maar is ook blij met de rest van het team: “Wij maken Jako natuurlijk meteen mee na de wedstrijd. Dan kan ie vier keer gescoord hebben… Hij kan heel goed relativeren en is heel relaxt. Hij weet ook dat hij alleen kan renderen en kan functioneren met behulp van het team. Dat erkent hij en daar is hij zich heel bewust van. Hij ligt ontzettend goed binnen het team. Dat zie je: bij iedere goal wordt hij bedolven onder de gele (of blauwe) shirts. Samen vieren. Ook daar zie je saamhorigheid. Wij doen alles in teamverband. Niemand is belangrijker dan dat.”

Maar naast dat we de topscorer in onze gelederen hebben, hebben we ook een directe concurrent op een grotere achterstand gezet. Het gat met ADO, momenteel bivakkerend op de 16e plaats, bedraagt door de overwinning vijf punten en dus is er sprake van een klein beetje lucht.

Aanstaande zondag krijgt VVV de kans om deze marge nog verder uit te breiden. In ons eigen Covebo Stadion De Koel is dan SC Heerenveen te gast. Dat zullen de Venlonaren dan wel moeten doen met een andere opstelling dan de succesformatie van de afgelopen twee wedstrijden. Vito van Crooij kreeg namelijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen voorgeschoteld en moet daarom de wedstrijd vanaf de tribune toekijken. Wie zijn vervanger zal zijn is nog niet bekend, maar de namen van Hupperts en Roemer passeren het meest de revue. Ook Coric is een optie. Naast het ontbreken van van Crooij zullen naar alle waarschijnlijkheid ook Hunte, Linthorst en Pachonik nog steeds afwezig zijn. Het trio is niet fit genoeg om te spelen. Gelukkig heeft het elftal van De Koning al bewezen ook zonder deze spelers te kunnen winnen, en dus zal ook zondag niets minder dan dat het doel zijn.

SC Heerenveen

SC Heerenveen begon uitstekend aan het seizoen, maar is inmiddels toch al ver teruggezakt op de ranglijst. De laatste overwinning voor de ploeg van trainer Johnny Jansen dateert van 1 november 2020 (1-4 tegen Sparta Rotterdam). Hierna werd er negen keer op rij niet gewonnen. Een ploeg uit vorm dus. Er liggen zeker kansen, vindt ook onze trainer: “Tegen Heerenveen is absoluut wat te halen. Kijk, hun individuele kwaliteiten zijn bij iedereen bekend. Ze beschikken over de tandem Veerman en Veerman, én hebben snelle buitenspelers. Hun kracht is dat ze dodelijk kunnen zijn in de omschakeling. Maar uiteindelijk hebben wij daar zelfs met negen man nog kansen gecreëerd. We krijgen wel mogelijkheden om tegen ze te voetballen. Dat zie je donderdag ook tijdens hun wedstrijd tegen RKC. Die hadden een goede spelopvatting, RKC kan daar zomaar winnen. Voor ons blijft het van wedstrijd tot wedstrijd kijken en we zijn altijd afhankelijk van de vorm van de dag. Wij zitten onmiskenbaar in een goede flow. Bij Heerenveen zijn ze niet tevreden. Maar wat bepalend is, is de energie die je er zelf in steekt.”

Bij Heerenveen vraagt men zich af, hoe het tij kan worden gekeerd. Er moet weer eens gewonnen worden. Een belangrijke vraag die daarbij een rol speelt, is hoe de Friezen Giakoumakis van scoren af gaan houden. Hun hoop is daarbij gevestigd op Pawel Bochniewicz. De Poolse verdediger speelde vorig jaar bij Górnik Zabrze nog samen met Giakoumakis, en kent de spits dus door en door. Hopelijk is Jako de Friese defensie te slim af en weet hij het net toch weer te vinden.

Achter de namen van Sherel Floranus, Stanislav Shopov en Ulysses Llanez staat nog een vraagteken voor zondag. Ook trainer Jansen is nog onzeker voor het treffen in Venlo. De oefenmeester miste de afgelopen twee duels van zijn ploeg wegens corona en het is nog niet bekend of hij op tijd hersteld is om zijn ploeg te kunnen coachen.

Statistieken

VVV en Heerenveen hebben in het verleden al 25 keer tegen elkaar gespeeld in De Koel. De statistieken zijn bijna in evenwicht. Zeven keer bleven de punten Venlo, acht keer wonnen de Friezen en tien keer werd het gelijk. Voor de laatste thuisoverwinning tegen Heerenveen moeten we terug naar het seizoen 2009-2010. Door doelpunten van Ferry de Regt, Gonzalo García García, en Sandro Calabro werd er destijds met 3-1 gewonnen. De laatste jaren hebben de Venlonaren het echter een stuk lastiger in eigen huis tegen Heerenveen. De afgelopen zes ontmoetingen werden allemaal niet gewonnen. Tijd dus om deze reeks tot een einde te laten komen en zondag weer de drie punten te pakken.

Arbitrage

Erwin Blank is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter van dit duel. De 32-jarige leidsman zal geflankeerd worden door zijn assistenten Joost van Zuilen en Mark Strijker. Sam Dröge is de vierde official en in het VAR-centrum in Zeist zit Rob Dieperink. Eerder dit seizoen was Blank ook al scheidsrechter in Tilburg bij de wedstrijd Willem ll-VVV-Venlo. Ook toen was Dieperink de VAR. Zoals bekend werd deze wedstrijd met 2-1 verloren. De enige wedstrijd ooit onder leiding van Blank die winnend af werd gesloten, was VVV-ADO in 2018. Door doelpunten van Mlapa en Grot eindigde die wedstrijd in een 2-0 overwinning.

De wedstrijd is live op televisie te zien op ESPN kanaal 3. Ook is de wedstrijd te volgen via het radioverslag van Omroep Venlo en L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen! FORZA VENLO

31 Responses

 1. jurgen

  Lastig in te schatten dit Heerenveen, zitten eigenlijk gewoon in een dip en spelen zonder zelfvertrouwen. Met de juiste spelopvatting en het getankte vertrouwen, moet VVV iets kunnen bewerkstelligen. Het zal me niet verbazen als Heerenveen met 5 man achterin begint. Wat die achterhoede tegen Fortuna liet zien was dramatisch. Het niet spelen van Vito moet voor VVV momenteel geen probleem zijn, je hoeft je opstelling hiervoor niet dramatisch aan te passen. Onze Griekse vriend zal in hun verdediging extra aandacht krijgen en mogelijk kunnen anderen hiervan profiteren, binnen VVV.
  110% inzet is een vereiste en mochten we winnen, zijn we toch wel een beetje op weg naar lijfsbehoud dit seizoen. We gaan ut weer zien.

 2. supportertje

  Het zal er om gaan spannen en gemakkelijk gaat het niet worden, dat mag duidelijk zijn. Maar als ze wederom het op weten te brengen om met dezelfde inzet te spelen, en vooral elkaars fouten op te vangen, moet een overwinning mogelijk zijn. V.w.b. Vito zou ik graag Roemer op rechts zien beginnen. Hij heeft laten zien dat hij snel is, het overzicht behoud en totaal niet onder de indruk raakt van de druk die er op staat. Misschien als Coric fit is als invaller, om zo ook een verrassing in petto te hebben. We weten natuurlijk nog steeds niet of hij kan spelen. Voor de rest weinig veranderen aan een winning team zou ik zeggen.

 3. Goodie

  We mogen nu dan 5 punten boven de streep staan, we hebben dan wel de nummers 16 en 17 al 2x gehad.
  Wedstrijden tegen clubs als Heerenveen en Groningen thuis moet je af en toe winnen voor handhaving.
  Laat juist Heerenveen nu totaal niet in vorm zijn. Ado, Rkc, Heracles en Fortuna hebben hier allemaal 1 of meerdere punten tegen gepakt.

 4. chretien

  Ze hebben blijkbaar al 8 wedstrijden niet meer gewonnen? Laat het dan gebeuren dat ze er zondag geen enkel punt bij krijgen! Het zal echter een loodzware partij worden. Wie stoppen de Veermannen? Ik ben benieuwd, maar zeg: ga er voor… FORZA VVV!

 5. Iedereen weet waar de kracht ligt bij Heerenveen, dus daar hoeven we het niet meer over te hebben.
  Hun verdediging is momenteel de achilleshiel en hun keeper, Erwin Mulder, is ook heel wisselvallig, dus daar liggen de kansen! Coric of Roemer i.p.v. Van Crooij, mij maakt het niet uit, maar Hupperts mag wat mij betreft lekker op de bank blijven…

 6. hanskazan

  Mooi dat iedereen hier elke keer roept dat coric kan invallen als aanvallende impuls of nu basis kan staan ipv van Crooij. Die jongen heeft 20 minuten gespeeld. Snap echt de hype omtrent deze jongen niet. Laat hem eerst maar eens 100% fit worden en een keer goed invallen.

   1. De Koel

    Ik zou beginnen met dezelfde spelers als tegen ADO, met Roemer voor Vito. Als Coric fit is, mag hij zich eerst bewijzen als invaller.

 7. Unnerstall is buitencategorie voor ons, mijn mening is ook dat hij ons in de eredivisie heeft gehouden, maar naar Kirschbaum toe is het niet fijn om je daar nu mee bezig te houden…
  Hij doet het nu prima, en alles staat of valt met vertrouwen…
  Maar als Lars zelf wil, dan ziet we dat de komende tijd wel…

 8. lucien1978

  Prima opstelling VVV

  Roemer verdiend een basisplek op basis van zijn invalbeurt .

  Dekker speelde afgelopen 2 wedstrijden voortreffelijk en heeft gewoon aangetoond een meer dan eredivisiewaardige vervanger te zijn. Jammer voor Pachonik maar ik zou hem nu laten staan.

 9. FC VVV03

  Verschrikkelijk man! Alleen het inbrengen van 3 centrale verdedigers geeft al een fout signaal af aan een ploeg. Dan ga je automatisch alleen maar achteruit lopen.

  1. Venlooow

   Ik blijf het wisselbeleid verbazingwekkend vinden. Maarja wie had verwacht dat wij in de afgelopen 3 wedstrijden 7 punten hebben gepakt.
   Nu op naar de beker.

 10. Doodzonde! Het was van A tot Z een schaakspel (dat ook geen enkele winnaar verdiende) maar wel een die je in de laatste minuut dan nooit meer uit handen moet geven want met 3 punten had de wereld er opeens al heel anders uitgezien en had je een beetje afstand kunnen nemen van de onderste regionen.

 11. VeniVidiVici

  Totaal onbegrijpelijk om 3 verdedigers erin te gooien, dan roep je het over jezelf af. Beginopstelling was ok, eindopstelling slaat werkelijk waar nergens op. Wisselbeleid kost je 2 punten vandaag.

 12. Koelie

  We stevende af op onverdiende drie punten en dan ga je het zelf verkloten door drie verdedigers erbij te gooien. Faalhazen Driessen en De Koning kosten ons twee punten.

  1. ponnie veag oet de pan

   Scheids was 2e helft idd op de hand van heereveen. Kaart voor de graca sloeg nergens op, en kleine overtredingen van vvv leverde constant een vrij trap op voor heereveen, terwijl kleine overtredingen van heereveen werd niet voor gefloten. De koning krijgt van mij een 4 vanwege zijn domme wissels, hij haalt het hele middenveld eruit voor centrale verdedigers. Hoe dom kun je zijn…

   1. Grad

    Inderdaad, door zulke wissels zorg je alleen maar voor nog meer paniek in de 16. Deze 3 lopen alleen maar achteruit en elkaar in de weg. Waarom niet een speler erbij die een bal kan vasthouden en een middenvelder die de opkomende verdedigers kunnen afstoppen.

 13. Kraai

  Volledig eens met bovenstaande commentaren.
  Wisselbeleid dit seizoen is idd dramatisch…als ze moeten wisselen doen ze niks en als je niet hoeft te wisselen dan doen ze het wel…..amateurniveau .

Leave a Reply