VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – SC Heerenveen

Vanavond staat de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma en er staan drie hele belangrijke punten op het spel. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt in Stadion de Koel voor de wedstrijd VVV-Venlo tegen SC Heerenveen.

Vorige week ging het niet lekker voor de Venlonaren. De wedstrijd tegen Sparta, ja daar raken we niet echt over uitgepraat denk ik. In de laatste tien minuten werd de overwinning niet alleen weggeven, maar keerden we zelfs puntenloos richting Venlo en dat was wel pijnlijk. Eigenlijk speelde VVV alleen goed in het eerste kwartier na rust, maar daarna was het overwicht ver te zoeken tegen Sparta, dat bleef geloven in een goede afloop en werd beloond voor het doorzettingsvermogen. Door deze nederlaag is nog allemaal niet definitief gedaan deze jaargang en zijn punten hard nodig tegen SC Heerenveen. Om het wedstrijdverslag van die wedstrijd te lezen, klik je hier.

Nieuwe rond, nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Vandaag moet het gebeuren, ook al maakt Steijn zich geen zorgen: “Voor mij is het heel simpel. De laatste dertig jaar is de grens van 34 punten kaarsrecht overeind gebleven. Dat zal nu niet anders zijn. En alle zes de ploegen die onder ons staan, spelen nog tegen elkaar. Ik maak me dus echt geen zorgen.”

VVV-Venlo
Vorige week vielen er drie spelers uit bij VVV-Venlo: Moreno Rutten, Ralf Seuntjens en Roel Janssen. “Maar je ziet wel dat er meer spelers zijn met kleine pijntjes. Dat is het nadeel van een smalle selectie.”– aldus Maurice Steijn. Zij zijn wel allen inzetbaar tegen SC Heerenveen. Alleen Johnatan Opoku zit nog in de ziekenboeg, hij is nog steeds geblesseerd. Ook Vito van Crooij is terug van weggeweest, hij was geschorst tegen Sparta Rotterdam.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

SC Heerenveen
SC Heerenveen is een beetje aparte club dit seizoen. Ze wisselen prima resultaten af met merkwaardige optredens, maar ze zijn nog steeds kansrijk om de playoffs voor Europees voetbal te halen. Scheidend coach Streppel komt morgen richting de Koel en hoopt punten te kunnen ophalen in de strijd om dat felbegeerde ticket. SC Heerenveen staat op de 8e plek met 40 punten. Dat betekent dat ze op de plek op Europees voetbal staan, maar ADO heeft hetzelfde aantal punten.

Streppel zegt het volgende over VVV: “De laatste weken hebben ze het wat moeilijker, maar ik vind het ontzettend knap wat ze daar gezien hun middelen neerzetten. Ze hebben een aantal jongens in de selectie die een meerwaarde zijn: echte sterkhouders. VVV-Venlo heeft een paar spelers met specifieke kwaliteiten.”
Bij SC Heerenveen zijn Stijn Schaars en Martin Ødegaard geblesseerd. Morten Thorsby is geschorst

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 45 competitiewedstrijden tegen SC Heerenveen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 9 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 20 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 20,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen.
Voor meer statistieken klik je hier.

Arbitrage
Scheidsrechter: Higler
Assistenten: Balder en Brondijk
Vierde official: Van der Eijk

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen SC Heerenveen! COME ON VENLO

9 Responses

 1. chretien

  Als we dan toch veilig zijn waarom dan niet wat experimenteren? DE kans om in de praktijk te zien hoe ver de jonge garde is. Jammer, ik zou die Deen wel,eens samen met Thy in de spits willen zien, dus twee spitsen met daarachter een extra versterkt middenveld. Waarom niet.

  1. RuiverCity

   Jij snapt het Chretien. Maar de reserves krijgen bij Steijn toch geen kans.

   Laatste gerucht vanuit Maastricht. Delano van Crooy wordt gelinkt aan MVV om daar volgend seizoen eerste keeper te worden.

 2. aoje

  Steijn kan zeggen wat ie wil . Al 30 jaar is 34 punten voldoende……in 2010-2011 stond Excelsior 16e met 35 punten en Vitesse had er toen ook 35. In 2016-2017 speelde NEC nacompetitie met 34 punten. Er zijn veel scenario`s mogelijk, maar ik hoop dat het vanavond gewoon lukt om 3 punten te pakken. Ik hoop dat ze vol overtuiging spelen en dat het zichtbaar is dat ze willen winnen. Zou mooi zijn en 37 punten maakt aan alle speculaties een einde. Hup VVV !!

 3. OooLGooO

  Stan Valckx is bereid om bij een vertrek van Marcel Brands naar Everton te luisteren naar een eventuele aanbieding van PSV. De technisch manager van VVV-Venlo werd in 2008 nog op non-actief gezet door de Eindhovense club. (FOX Sports)

  Berden, misschien Stein en nu ook misschien Valckx? Ben benieuwd waar dit heen gaat….

 4. De Koel

  En zo komt er waarschijnlijk een gigantische druk te staan op de wedstrijd tegen Roda. Maar goed, als je niet weet te winnen van Twente, Sparta, Excelsior en Willem II dan moet je niet raar opkijken als je nacompetitie moet spelen.

 5. OooLGooO

  Betreft de wedstrijd. Jammer en helaas, het ziet erna uit dat vvv klaar is dit seizoen. Met strijd, passie en tikkeltje geluk won vvv veel punten. Inmiddels is de strijd minder, passie minder en het geluk totaal verdwenen.
  Vvv heeft een mooi seizoen gehad tot nu toe. Ik verwacht directe handhaving. Doel geslaagd!
  Samenvattend zijn de wedstrijden van de laatste tijd ials een kaarsje een beetje aan het uitbranden…
  Uiteindelijk mogen en moeten we trots zijn wat er dit jaar bereikt is!

 6. mats

  Ik vrees dat het geluk op is inderdaad.
  Moeten afwachten wat de andere ploegen doen.
  Theoretisch gezien zijn we nog door iedereen behalve Twente en Sparta in te halen. Ik vrees het ergste.

  Aan de andere kant. Als ze er in blijven moet er toch een nieuw team komen. Dit team gaat deze prestatie never nooit meer herhalen. Dus als VVV niet wilt investeren en doorselecteren heeft t ook weinig zin eredivisie te blijven spelen.

Leave a Reply