Voorbeschouwing VVV-Venlo – SC Telstar

Na een interland onderbreking die desastreus is verlopen voor het Nederlands Elftal, richten we ons weer vol op VVV en de competitie! VVV speelt na de overwinning in Breda, morgen de thuiswedstrijd tegen Telstar. In de onderbreking oefende VVV nog tegen de rivalen uit Kerkrade, waar VVV een goede tweede helft speelde. Het wedstrijdverslag daarvan kun je hier vinden.
We hebben een aantal ‘grote’ ploegen gehad in het competitieprogramma en nu komen de ‘kleintjes’. Heel belangrijk om deze serie goed te starten. Want win je die kleine wedstrijden dan zit je in de top van de Jupiler League, verlies je deze potten dan is het harde werk van de afgelopen weken voor niets geweest. Het is dus zaak om er vol tegen aan te gaan morgen!

Tegen NAC speelde de ploeg wederom erg compact en hielden de manschappen zich goed aan de taken die ze van Steijn mee hadden gekregen. Achterin stond het goed en ze kwamen aanvallend heel dreigend over. Ze speelden erg goed in het hol van de leeuw en het enige wat ze te verwijten viel, was het afmaken van de kansen. Als de kansen goed worden afgemaakt, dan maak je het jezelf een stuk gemakkelijker.

Opstelling VVV-Venlo
De selectie is is er klaar voor, Maurice Steijn legt uit:

“Op Vensan Klicic na is iedereen fit. Moreno Rutten traint weer mee met de groep, maar mist na al die weken natuurlijk wedstrijdritme. En Danny Post had wat last van zijn bovenbeen, maar ook dat is te overzien. Keuze genoeg dus en de stemming in de staf en de selectie is uiteraard uitstekend in deze fase. Maar dat moeten we vast zien te houden, ook in de wedstrijden tegen ploegen die in de onderste regionen staan.”

Rutten komt terug van een knieblessure en de pijntjes bij Hunte en Post lijken dus mee te vallen.
Doordat bijna iedereen fit is, kan Maurice Steijn met zijn sterkste opstelling voor de dag komen tegen Telstar morgenavond. Het lijkt erop dat er achterin niets wordt gewijzigd, aangezien Rutten nog wedstrijdritme mist. Het middenveld is waarschijnlijk ongewijzigd met Post, Nijholt en OpokuVoorin geen problemen, alleen de linkervleugel positie is nog onduidelijk wie er daar gaat spelen. Hunte en Van Crooij zijn beide een goede optie. Hunte heeftwat wat pijntjes gehad en Van Crooij heeft er 3 wedstrijden opzitten met het Beloftenelftal van Nederland (Nederland O20). Het is dus nog even de vraag wie de trainer gaat opstellen.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Buwalda, Promes, Haagen, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Vito van Crooij/Hunte, Seuntjens en Resida.

SC Telstar
Na tegen verschillende prominente titelkandidaten te hebben gespeeld, spelen we nu tegen een laag geklasseerde ploeg. Op dit moment staat Telstar 15e op de ranglijst en de laatste jaren heeft de ploeg uit Velsen-Ijmuiden ook rond deze plek gebivakkeerd. De Witte Leeuwen wonnen twee keer en speelden twee keer gelijk, de rest van de wedstrijden gingen verloren.

“Vergis je niet, die vijftiende plaats zegt niet zo veel”, zegt onze trainer Maurice Steijn. “We hebben Telstar goed geanalyseerd. De wedstrijden tegen Sparta en FC Eindhoven verloren ze met 2-1, maar daarin waren ze zeker niet de mindere ploeg en creëerden ze veel kansen. We zijn dus goed voorbereid en we moeten bij de les blijven, dan ben ik ervan overtuigd dat we onze ongeslagen reeks kunnen voortzetten!”

Bij de gasten staat een oude bekende van VVV onder contract: Cor Varkevisser. Hij keepte 2 seizoenen in de Koel. Lilipaly speelt niet mee, hij is morgenavond geschorst.Het bijzondere aan de wedstrijd met Telstar is dat verschillende VVV-spelers een verleden hebben bij Telstar. Jerold Promes, Ralf Seuntjens, Jordy Deckers en Leandro Resida speelden allen voor de formatie uit Noord-Holland. Ralf Seuntjens kwamen afgelopen zomer, na hevig getouwtrek, over naar Venlo en zal dus zeker willen laten zien dat hij van grote waarde is voor de Venlonaren.
Van de laatste 5 thuiswedstrijden, wist VVV er 4 te winnen en speelde er 1 gelijk tegen de Witte Leeuwen. De cijfers zijn in ons voordeel en dat willen we graag zo houden! Vol voor de winst tegen Telstar!

Arbitrage
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.
Assistent-scheidsrechters: Tafhimi en Meints.
Vierde official: Vries

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen Telstar. FORZA VVV!

 

5 Responses

 1. Goodie

  2 weken lang hier naar uitgekeken, want van Nederland had ik toch niet veel verwacht. Het begin van de 2e periode start tevens ook morgen. Ik zie VVV hierin wel kans hebben om deze te winnen. De 1e periode is goed verlopen op het begin na. De nummers 1, 2, ,3 en 6 van de ranglijst hebben we zo bijvoorbeeld al gehad. VVV moet morgen zeker in eigen stadion de punten pakken. Hopelijk is het goed gevuld. Het laatste resultaat was een hele mooie, maar dit lijkt door die interlandweek al een tijdje geleden. Daarnaast geen (s)cc verplichting, dus mensen kom naar de Koel!

 2. Meuske

  Dat hele Nederlands elftal kan me gestolen worden, voor mij is er maar èèn ding belangrijk en dat is os VVV. Heb er ook weer zin in en natuurlijk veel vertrouwen. Hoop dat de jongens zichzelf weer oppakken waar ze gebleven waren dan komt het wel goed. Laten we hopen dat iedereen die de afgelopen tijd heeft getwijfeld om de berg weer op te komen nu weer komt. Kunt tegenwoordig beter naar het stadion van Venlo komen dan dat geschravel bekijken van het Nederlands elftal. Forza VVV

 3. Ben

  Waar ik een beetje bang voor ben is onderschatting van Telstar. Logisch na de goede resultaten van de laatste weken. Het kan funest worden en helemaal mis gaan als we niet heel alert spelen. Knokken voor de overwinning, laat ons fans en toeschouwers weer plezier krijgen na de ellende van de laatste 3 jaar. FORZA VVV!

 4. kiekoputspelke

  Vandaag weer een thuiswedstrijd en wel tegen een op papier zwakkere tegenstander. Aan het begin van de competitie heeft VVV juist tegen déze ploegen de punten laten liggen maar dat was natuurlijk in een andere fase dan waarin VVV nu zit.
  Ik ben benieuwd hoe de ploeg zich presenteert na de knappe overwinning tegen NAC en de verplichte pauze van een voetballoos weekend….
  Iedereen bij VVV roept nu dat er geen sprake mag zijn van onderschatting en dat klopt natuurlijk. Maar hoe vaak zie je in het voetbal dan juist dat een ploeg slap begint en slordig speelt ? Laten we hopen dat er vanavond wel degelijk een gemotiveerd en geconcentreerd VVV aan de aftrap staat. Met de steun van een – hopelijk – goed gevulde Koel moéten de drie punten in Venlo blijven !!

Leave a Reply