Voorbeschouwing VVV-Venlo – SC Telstar

VVV-Venlo heeft een druk weekend! Morgenavond speelt VVV-Venlo om 20.00 uur thuis in Stadion De Koel tegen SC Telstar. De ploeg uit Ijmuiden staat momenteel 15de op de ranglijst met 16 punten en VVV staat 9de met 21 punten. Het verschil is maar 5 punten in voordeel van de Venlonaren. Om de 5de plek in zicht te houden moet er morgen gewonnen worden van Telstar.

Maandagavond staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan neemt VVV-Venlo het in Amsterdam op tegen Jong Ajax.

Vorig weekend speelde VVV een goede wedstrijd tegen FC Volendam. De statistieken en het vertoonde spel beloofde weinig goeds. Maar na 18 minuten stond VVV toch al mooi op een 3-0 voorsprong. Na 3 goede doelpunten van Randy Wolters werd het in de rust nog 4-1 door een doelpunt van Melvin Platje. Op de wedstrijd was niets aan te merken. Het vertoonde spel was goed en de spelers gingen door het vuur om de 3 punten binnen te halen. Trainer Maurice Steijn over de wedstrijd van vorige week: “De overwinning tegen FC Volendam was lekker. Voor de staf en het team in het algemeen en voor Wolters in het bijzonder. Hij snakte naar een doelpunt en hopelijk is met zijn hattrick de kop eraf en volgen er nog meer doelpunten. Zo’n overwinning is natuurlijk altijd lekker en we moeten nu doorpakken. We hebben twee wedstrijden in vier dagen en dat zijn dus twee kansen om de ingeslagen weg naar boven voort te zetten.”

Morgen speelt VVV tegen een mindere tegenstander maar dat betekent niet dat de 3 punten al binnen zijn. Bij verlies zakt de ploeg weer naar het rechterrijtje maar bij winst doet de ploeg van Steijn goede zaken en komt de 5de plek weer in zicht. Zoals trainer Maurice Steijn al zegt de ploeg moet nu doorpakken en een goede reeks neer zetten. Het vertrouwen is groot na de wedstrijd van vorige week!

Voor Jerold Promes is het morgen een speciale wedstrijd. De lange centrale verdediger van VVV-Venlo speelde in totaal 110 wedstrijden voor de Witte Leeuwen en was daar een rots in de branding.

Opstelling VVV-Venlo
De afgelopen week is er hard getraind door de selectie van VVV-Venlo. Bijna iedereen in de ploeg is fit en klaar om te spelen. Quin Kruijsen die vandaag 24 is geworden is afgelopen week wel wat ziekjes geweest. Ook zijn er geen schorsingen waardoor morgen met dezelfde basis kan gespeeld worden als vorige week.

Maurice Steijn zegt het volgende op de VVV-Venlo website:  “We hebben in principe geen geblesseerden en de schorsing van Van Crooij zit er weer op. Van Crooij heeft nog wat last van zijn lies en Kruijsen is even ziek geweest en dat is het. Dat betekent dat wij als staf keuzes moeten maken, maar dat betekent ook dat spelers zichzelf nog meer willen bewijzen op trainingen. Ik vind het fijn als ze het ons lastig maken door op de trainingen en in wedstrijden van Jong goed te presteren. We gaan vol zelfvertrouwen deze wedstrijd in”

SC Telstar
De club uit Ijmuiden is niet bepaald een hoogvlieger in de eerste divisie. De laatste jaren eindigde de ploeg telkens op de 14de of 15de plek. Ook dit seizoen staat Telstar op de 15de in de Jupiler League. Na twee verlies partijen snakken de Witte Leeuwen weer naar een succesje.

Het is verschil tussen uit- en thuis wedstrijden is enorm bij Telstar. Thuis speelt de ploeg met vlagen goed en maken ze het de tegenstander heel lastig. Uitwedstrijden zijn voor Telstar daarentegen nog niet echt een succes. De ploeg wist dit seizoen alleen van Fortuna Sittard met 0-1 te winnen, de rest van de uitwedstrijden werden verloren.

Vorig seizoen werd de wedstrijd VVV-Venlo tegen SC Telstar een bloedeloos gelijkspel (1-1). Het verschil op de ranglijst lijkt groot maar als je bedenkt dat het maar 5 punten scheelt. Valt het reuzen mee. Voor VVV de taak om geen punten te verliezen morgen.

Arbitrage

Scheidsrechter: Berben
Assistenten: Hoekstra & Tafhimi
Vierde official: Paarhuis

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel. FORZA VVV!

4 Responses

  1. Meuske

    Als de mannen zich net zo op kunnen laden tegen Telstar als Volendam dan word het een monsterzege maar je weet het nooit natuurlijk. Heb er wel weer zin in en hoop veel mensen in het stadion te zien vanavond na de goede wedstrijd van vorige week. Forza os Clubke

  2. marcel

    laten we maar eerst eens kijken hoe het vanavond gaat. spel en inzet devorige week waren de eerste helft prima. de tweede helft kwam vvv er toch erg weinig aan te pas, ondanks de geboden ruimtes. ik zie in deze voorbeschouwing staan de statistieken beloofden weinig goeds. De statistieken van vorige week waren ook niet overweldigend ondanks de uitslag. naast de penalty heeft VVV vorige week 4 doelpogingen gedaan tegen volendam 16. In elk geval was het rendement hoog.
    Niet te negatief, want vorige week heb ik voor rust enkele combinaties gezien die echt super waren. desondanks moet je wel eerlijk zijn en constateren dat VVV, ook niet echt dominant was.
    Maar dat was tegen volendam. laten we hopen dat tegen telstar (een tegenstander van een iets minder kaliber) er vanavond een leuke wedstrijd in de koel te zien is, die ons 3 punten oplevert.

Leave a Reply