Voorbeschouwing VVV-Venlo – Sparta Rotterdam

Morgen staat er wederom een belangrijk duel op het programma. In stadion de Koel neemt VVV-Venlo het om 20.00 uur op tegen Sparta Rotterdam. Een belangrijk duel voor plaatsing van de Play Offs. De vierde periode is helaas door het verlies van vorig weekend tegen Helmond Sport niet meer mogelijk. Het belangrijkste voor de selectie en trainer Maurice Steijn dat er morgen gewonnen wordt.

Na het verlies van vorige week werd het nog meer duidelijk dat VVV-Venlo een seizoen heeft van pieken maar vooral diepe dalen. Het was alweer het zoveelste punten verlies tegen een laagvlieger en hierdoor heeft VVV wederom zichzelf een slechte dienst bewezen. De Venlonaren hadden zich allang kunnen verlossen van de enorme druk die er nu op de ploeg staat.

Het duel van morgen bestempelen we dan ook als de belangrijkste wedstrijd van het seizoen! Het enige wat morgen telt is een winstpartij. Bij verlies kan het zomaar zijn dat de Venlonaren op de 9de plek terecht komen en deze plaats geeft geen recht op een Play Offs plek. Daarnaast is het belangrijk voor VVV-Venlo dat FC Eindhoven de 4de periodetitel binnensleept. Anders geven alleen de eerste 7 plekken recht op een plekje voor de Play Offs. Ook al spelen de Graafschap en Sparta Rotterdam nog tegen elkaar. Met nog twee hele zware wedstrijden voor de boeg weet ook de selectie en de trainer Maurice Steijn hoe belangrijk het is om te winnen van Sparta Rotterdam. De trainer zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo; “Met twee andere ploegen strijden wij om die zevende plek. En dat gebeurt nu in een rechtstreeks duel met de nummer 8 van dit moment, terwijl wij zevende staan. En aan het einde van de rit is er nog een wedstrijd tussen Sparta en De Graafschap, dus het wordt nog een interessant einde van de competitie. Het wordt een cruciale wedstrijd voor ons, want de verschillen op de ranglijst zijn klein en ons resterend programma met een uitwedstrijd in Volendam en een thuiswedstrijd tegen NEC is gewoon pittig. Maar we hebben vaker bewezen deze competitie dat we onze rug kunnen rechten na een tegenslag. Dus moeten we dat nu ook doen”

Vandaag werd ook bekend dat aanvaller Aziz Khalouta disciplinair geschorst is voor onbepaalde tijd na een incident in de kleedkamers na de wedstrijd tegen Helmond Sport. Het  lijkt erop dat we Aziz Khalouta niet meer terug zien in het geel-zwart.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn heeft weer eens een puzzel op te lossen. De trainer mist veel spelers en basiskrachten voor het belangrijke duel tegen Sparta Rotterdam. Zo zijn Jeffrey Altheer en Ramon Voorn geschorst na hun 5de gele kaart van het seizoen. Pim Balkestein(waarschijnlijk wel bij de selectie) en Robin Buwalda zijn nog altijd geblesseerd. En zoals inmiddels bekend is aanvaller Aziz Khalouta door de club disciplinair geschorst.

De trainer over de opstelling;“Het team is op enkele plaatsen gewijzigd, mede door twee schorsingen. Voorn en Altheer zijn geschorst, Buwalda is nog herstellende en Balkestein kan hooguit in de eindfase ingezet worden. Verder heeft Sevinç bij de wedstrijd van Jong VVV-Venlo een flinke tik gehad en het is nog maar afwachten hoe dat na de training van donderdag uitpakt. En Khalouta is er ook niet bij, maar gelukkig is Van Crooij terug van zijn schorsing. Al met al wat gepuzzel, maar ook daar komen we wel uit

Sparta Rotterdam
Ook voor de Rotterdammers telt morgen alleen de winst. Ook zij willen graag een plekje bij de Play Offs maar staan momenteel 9de wat geen recht geef daarop. Het gat is klein met VVV-Venlo het scheelt maar 2 punten.

Sparta Rotterdam beleefd net als VVV een seizoen met pieken en dalen. Thuis presteert de ploeg van Alex Pastoor goed maar in uitduels worden er nogal wat punten verloren. Zo werden er al 5 uitwedstrijden op rij geen punten gepakt. Thuis daarentegen wint de ploeg bijna alle wedstrijden. Zo werd Roda JC nog compleet van de kaart gespeeld en won het met 6-0.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Vandeursen & Tafhimi
Vierde Official: De Bruijn


Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

9 Responses

  1. RuiverCity

    Sparta al 5 uitwedstrijden verloren? Dan komt VVV op het goede moment. Al vaker dit seizoen, denk o.a. aan Fortuna en Achilles zijn de Venlonaren een mooie tegenstander om je zelfvertrouwen op te krikken. Ik hoop het natuurlijk niet maar ben bang voor een kansloze nederlaag.

  2. Meuske

    Als van crooy het net zo doet als de laatste wedstrijd die hij speelde mag hij van mij weer meedoen. Ben het wel eens met de opstelling van 5 for life is niets op aan te merken en denk ik voor nu de sterkste opstelling. Alle moed weer verzamelen op vanavond weer de berg op te schravelen maar ik ben er bij voor de zoveelste laatste kans. Forza VVV en betere tijden

  3. Goodie

    Vanavond mag er niet verloren worden. Als VVV verliest ben ik bang dat VVV de playoffs misloopt. Wij hebben met Volendam en Nec een zwaar programma, maar Sparta heeft met Oss en de Graafschap ook een lastig programma. Kortom, als je vanavond wint, dan lijkt het me dat je vrijwel verzekerd bent van playoffs, of het moet wel heel gek lopen allemaal.

Leave a Reply