Voorbeschouwing VVV-Venlo – Sparta Rotterdam 24 augustus 2015

Morgenavond staat de tweede wedstrijd van het dubbel programma voor VVV-Venlo op het programma. Na de winstpartij afgelopen vrijdag op Jong PSV is dit keer Sparta Rotterdam de tegenstander. Morgen om 20.00 uur is de aftrap van deze belangrijke wedstrijd.

VVV-Venlo herpakte zich afgelopen vrijdag goed na twee teleurstellende resultaten. Jong PSV werd vrij eenvoudig opgerold door de Venlonaren. In het begin van de wedstrijd waren de Eindhovenaren iets beter maar na hard werken werd het elftal van Steijn beloond. Het was eenrichtingsverkeer ook al scoorde Jong PSV nog een aansluitingstreffer. Het opvallende is dat het middenveld veel meer rendement uit de aanval haalt. Vorig seizoen scoorden de middenvelders veel te weinig. Het was een van de gebreken van vorig seizoen. Dit seizoen staat de teller al op 5 doelpunten van de middenvelders. Zowel Nijholt als Opoku scoorde 2 doelpunten tegen Jong PSV (eigen doelpunt Jong PSV is vandaag toegekend aan Nijholt). Het is goed te zien dat dit elftal veel meer een collectief is en geen moeite heeft om het doel te vinden.

Morgen moet deze stijgende lijn een vervolg krijgen. Ook als je kijkt naar het programma van de komende weken. Het is belangrijk dat er niet nog meer punten verspeeld worden. Na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam volgen de wedstrijden tegen koploper FC Volendam, titelkandidaat Go Ahead Eagles, titelkandidaat FC Dordrecht en voor de KNVB Beker tegen AZ Alkmaar. Het wordt zwaar maar na deze periode kunnen we heel goed zien hoe goed ons VVV nu eigenlijk is.

De focus ligt momenteel op Sparta Rotterdam wat een enorm lastige wedstrijd gaat worden. Sparta heeft een uitstekend elftal en wil na matige seizoenen meedoen voor de titel. Ook Maurice Steijn weet dat het geen makkie gaat worden morgen. De trainer zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo: “Sparta is een uitstekend team en met de 3-0 overwinning tegen FC Eindhoven op zak komen zij ook met een goed gevoel naar ons toe. Wij hebben natuurlijk nog wat recht te zetten, want de eerste thuiswedstrijd is immers verloren gegaan en thuis willen wij toch echt wel de punten pakken. Daar is dit dan een mooie wedstrijd voor, want ik verwacht twee ploegen die vol voor de winst gaan en allebei aanvallend voetbal willen spelen. Voor ons een mooie gelegenheid om de wedstrijd in Eindhoven een mooi vervolg te geven en de weg naar boven verder in te zetten”

Opstelling VVV-Venlo
Afgelopen vrijdag begon VVV-Venlo met Torino Hunte en Niels Fleuren in de basisopstelling. Hunte en Fleuren speelde beiden een goede wedstrijd. Trainer Maurice Steijn zegt daarom tegen 1Limburg dat hij geen reden ziet om zijn basiself te wijzigen tegen Sparta Rotterdam. De trainer zegt: “Dit is een ploeg met veel zelfvertrouwen na de overwinning van afgelopen vrijdag. Er is overigens geen sprake van euforie, want we hebben al een paar tegenslagen gehand. We weten wat ons te doen staat.” VVV-Venlo mist verder nog altijd Quin Kruijsen (gebroken pols) en Vensan Klicic (voetblessure).

Sparta Rotterdam
Na twee matige seizoenen in de Jupiler League (16de & 8ste) hopen de Spartanen onder leiding van Alex Pastoor weer mee te draaien in de top. Ten opzichte van vorig seizoen heeft Sparta te maken met veel spelersmutaties. Zo werden onder andere Roland Bergkamp (FC Emmen), Ryan Sanusi (FC Oss), Christian Sususepa en Loris Brongo aangetrokken.

Afgelopen seizoen was het enorm spannend wie de Play-Off zou gaan halen. VVV-Venlo speelde in de belangrijke thuiswedstrijd op allerlaatste moment gelijk tegen Sparta met een magistraal doelpunt van Promes. Waardoor het op de slotdag de beslissing zou vallen wie de Play Offs ging halen. Na een geweldige overwinning van VVV op kampioen NEC en een gelijkspel van Sparta tegen De Graafschap viel de beslissing in voordeel van de Venlonaren. De Spartanen baalde als een stekker en willen het hierdoor morgen goed maken.

Dit seizoen is Sparta Rotterdam een van de titelkandidaten. De Spartanen zijn redelijk goed aan de competitie gestart. Met 2 wedstrijden gespeeld hebben de Rotterdammers evenveel punten als VVV, namelijk 4.  VVV-Venlo is in eigen huis al 5 wedstrijden ongeslagen tegen de Rotterdammers. De laatste keer dat VVV-Venlo verloor was in de nacompetite van seizoen 2003|2004.

Arbitrage
Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Diks & Steegstra
Vierde official: Henshuijs

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen Sparta Rotterdam. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn vasthouden en stappen maken richting de top. FORZA VVV!

9 Responses

 1. marcel

  werden de eerste helft tegen eindhoven helemaal weggespeeld. eindhoven mist -tig kansen, en sparta komt een keer voor en het is raak. was niet onder de indruk van ze afgelopen vrijdag. Als vvv het voetbal van vrijdag op de mat kan leggen, zie ik de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet.

 2. Meuske

  Hoop op een goede opkomst van de Venlonaren en dat het weer begint te leven op de tribunes want we zijn nog niet echt verwend afgelopen jaren maar ik zie dit seizoen rooskleurig in Denk dat we na volgende week pas de balans qua supporters op kunnen maken want de vakantie is niet afgelopen en half Venlo heeft 4 dagen in het Park gezeten. Ben er zeker bij want als het spel net zo is als tegen de Lempkes dan wil je daarbij zijn toch. Forza VVV met zijn allen de berg op

 3. Ben

  Sparta wordt niet gemakkelijk, ze willen al tien jaar naar de eredivisie, iets wat steeds maar niet lukken wil. Blijft echter een van de grotere clubs in Nederland en hoort thuis in de Eredivisie.
  Ik teken voor een kleine overwinning en hoop vooral dat het ook een spannende, leuke wedstrijd wordt. FORZA VVV!

 4. Goodie

  Ik heb zin in deze wedstrijd. Sparta heeft welliswaar met 3-0 van Eindhoven gewonnen, maar ik vond de keeper bij 2 van de 3 goals vrije matig. Denk dat VVV een goede kans maakt op te winnen. Het grootste gedeelte van de vakantieperiode zit erop dus ik ben ook wel benieuwd hoeveel volk er vanavond op de tribunes zullen zitten.

  1. marcel

   bij ons hebben nog zo’n 1/4 van de mensen vakantie. ik hoop dat het ook lekker druk wordt, maar mbt einde vakantie zou ik pas verwachten dat daar de impact grotendeels pas volgende week voorbij is.

   1. Goodie

    Tegen Oss ruim 3000 supporters in het stadion dacht ik gelezen te hebben. Gezien het spel van de laatste wedstrijden en het resultaat van afgelopen vrijdag hoop en verwacht ik eigenlijk ook wel op meer man. Daarbij verwacht ik dat er nu minder mensen op vakantie zijn dan tegen Oss, of ik heb dit gevoel door mensen in mijn eigen omgeving.

   2. Het was vanmiddag goed druk in de Fanshop. Dus heb hoge verwachtingen maar het is altijd afwachten of de supporters ook gehoord geven aan de verschillende oproepen om VVV te steunen.

 5. Gerardus

  Een vraagje over Bourdouxhe. Is hij wel een echte back van origine ? Die indruk lijkt hij niet op mij te maken eerlijk gezegd. Ik meen dat in het perrsbericht ook stond dat hij op meerdere posities kon spelen. Waar heeft hij bij EHV dan gespeeld?

Leave a Reply