Voorbeschouwing VVV-Venlo – Sparta Rotterdam

Morgenavond gaat het dan eindelijk beginnen! We starten dan ons nieuwe seizoen in de Eredivisie en we openen tegen een oude bekende, namelijk Sparta Rotterdam. Gelijk de eerste wedstrijd, mogen we De Koel weer betreden in een wedstrijd die direct gaat om 3 hele belangrijke punten.

Iedere wedstrijd is uiteraard belangrijk, maar deze wedstrijd is ook echt belangrijk voor het vervolg van de competitie. Na Sparta, volgen de wedstrijden tegen FC Twente, Ajax Amsterdam, FC Groningen en Vitesse. Daar kunnen we lang en breed over praten, maar dat is een loodzwaar programma voor de Venlonaren. Daarom is het van vitaal belang om tegen de gasten uit Spangen even volle bak te knallen en die drie punten binnen te slepen.

De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd een pittige en waarschijnlijk zal het niet een wedstrijd worden met heel mooi voetbal, maar hopelijk wel met veel strijd, passie en inzet. Meteen erop de eerste wedstrijd! Sparta zal waarschijnlijk precies hetzelfde denken en we moeten die Kasteelheren eens laten zien wie de baas is in Venlo.

VVV-Venlo
We hebben een degelijke oefenperiode achter de rug, maar morgen begint het echte werk. We zullen dan in ieder geval moeten stellen zonder Johnatan Opoku en Danny Post. Opoku heeft nog steeds last van zijn liesblessure en zal nog enige tijd uitgeschakeld zijn. Positief was in ieder geval wel dat hij op de training met enkele loopvormen meedeed, dus er is progressie te zien. Danny Post is de eerste wedstrijd van het seizoen geschorst, het is nog even kijken hoe dat wordt ingevuld, maar het lijkt erop dat of Moreno Rutten daar gaat spelen of dat Vito van Crooij een linie terugzakt. Ook is het een mogelijkheid om Ralf Seuntjens om het middenveld te laten beginnen. Tristan Dekker zou in principe kunnen spelen, maar het is nog maar afvragen of Maurice Steijn dat aandurft.

“Het is de eerste wedstrijd en je moet in staat zijn om punten te pakken thuis tegen Sparta. Met het verdere programma Twente uit, Ajax thuis, Groningen uit en Vitesse uit, dat zijn loodzware wedstrijden. Met dat programma in je achterhoofd is de wedstrijd van morgen één van de 34 finales die we spelen.” Aldus trainer Maurice Steijn.

Afgaande van de vorige wedstrijden lijkt dit een mogelijke opstelling voor de wedstrijd tegen Sparta:
Unnerstall: Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Seuntjens, Van Crooij; Hunte, Thy en Tissoudali

Sparta Rotterdam
De Spartanen werden een jaar eerder dan ons kampioen en hebben het eerste seizoen terug in de Eredivisie overleefd. Ze ontliepen de nacompetie en daardoor was een jaar Eredivisie weer veiliggesteld. De 6-voudig landskampioen gaat wederom een moeilijk tegenmoet, want de concurrentie onderin is moordend. VVV-Venlo en Sparta Rotterdam zijn ploegen die flink aan elkaar gewaagd zijn, maar Alex Pastoor heeft een hecht team weten te smeden.

Sparta kwam de voorbereiding goed door en was ongeslagen. Er werd gelijkgespeeld tegen Reading FC en tegen HSV, wat zeker als goede resultaten kunnen worden gezien. Maar voorbereidingen zeggen in feite niets, want je moet er gewoon staan als de competitie weer begint. Sparta zal het moeten doen zonder Mathias Pogba – broer van -, hij vertrok uit onvrede uit Rotterdam en de club moet het dus zonder hem doen.

Maurice Steijn ziet in Sparta een lastige tegenstander: “Sparta is wel een goede ploeg, die denk ik een jaar verder is. Veel meer ervaring heeft en meer mogelijkheden. Fysiek sterk en stugge ploeg, met een hele duidelijke speelwijze de wedstrijd benaderen. Daar zie je de hand van Alex Pastoor terug, erg georganiseerde ploeg die op de aanval speelt en ik denk dat ze dat ook hier gaan proberen. In de eindfase hebben ze het moeilijk gehad, maar ze hebben het keurig gered.”

Statistieken
In de laatste 6 thuiswedstrijden tegen Sparta is VVV-Venlo ongeslagen. Er werden twee wedstrijden gelijkgespeeld en vier wedstrijden gewonnen.

VVV-Venlo heeft in totaal 48 competitiewedstrijden tegen Sparta Rotterdam gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 13 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 27,08%. In totaal heeft VVV-Venlo 58 doelpunten gescoord en 79 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Brondijk en Siebert
Vierde official: Bijl

12 Responses

 1. RuiverCity

  Morgen met zijn allen massaal achter de ploeg staan.

  Ik zet wel grote vraagtekens bij het vervangen van Post. Rutten is geen verdedigende middenvelder zoals Post of Sarpei. En dan ook nog Seuntjens op het middenveld die al niet de snelste is. Ik hoop dat ze het tempo van Sanusi en Spierings kunnen bijbenen.
  Sparta heeft natuurlijk veel meer ervaring in het team. Hopelijk kan de onbevangenheid van VVV verrassen.

  Steun VVV morgen zodat die eerste drie punten in Venlo blijven!

  1. Ben niet zo kapot van Sparta net zoals ik ADO niet zo hoog heb zitten. Die krijgen het net zo zwaar als ons. Denk dat we in eigen huis wel kans maken tegen deze tegenstanders. Thuis moeten ze de punten pakken.

 2. expat

  Even in de herhaling:

  In het FD van vandaag staat op een infographic dat VVV in categorie 3 (beste) zou zitten? Klopt dit? Ik heb het nog niet voorbij zien komen. Als, dan geweldige prestatie. 9 (!) clubs doen het slechter in de eredivisie. Qua begroting staat VVV volgens hetzelfde artikel 17e, net voor Excelsior (met 6,7 mio, de nummer 16 Willem II heeft een begroting van 10,9 mio, nummer 15 Sparta 11 mio).

 3. Goodie

  Ik vind het eigenlijk opmerkelijk te noemen dat Antonis niet in de verwachte basisopstelling staat. Ik bedoel, Post is geschorst en er gaan geruchten over Peeters en Nwakali. Hoe veel kans gaat hij dan krijgen op speelminuten?

 4. RuiverCity

  Denk toch dat Steijn voor deze opstelling gaat:

  Unnerstall
  Dekker, Promes, Röseler, Janssen
  Rutten, Seuntjens, Leemans
  v. Crooy, Thy, Tissoudali

  Waarbij Vito van Crooy zwerft tussen middenveld en aanval.
  Ben reuze benieuwd hoe Seuntjens zich houdt.

 5. kenfen

  Stadion begint zich langzaam maar zeker te vullen zuid is bijna vol alleen Z1 heeft nog plaatsen vrij. Noord is ook bijna vol. Op West gaat hét ook redelijk gevuld zijn Oost heb ik geen info over Het wordt vanavond een goed gevulde Koel.

Leave a Reply