Voorbeschouwing VVV-Venlo-Sparta Rotterdam

Na drie uitwedstrijden achter elkaar gespeeld te hebben staat er voor VVV-Venlo eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Aanstaande dinsdag om 18:45 uur is Sparta Rotterdam namelijk de tegenstander in Covebo Stadion De Koel.

VVV-Venlo

Het was kommer en kwel wat we afgelopen zaterdag voorgeschoteld kregen. Een grote afstraffing op bezoek bij Feyenoord was het pijnlijke gevolg van een waslijst aan geblesseerde spelers en waardeloos verdedigen. De thuisploeg had geen kind aan VVV, en zette de Venlonaren op halve kracht kinderlijk eenvoudig met 6-0 opzij. De score had zelfs nóg hoger kunnen uitvallen, maar de Rotterdammers hadden het vizier niet altijd op scherp staan waardoor een gigantische vernedering VVV gelukkig bespaard bleef. Hans de Koning was allerminst tevreden: “Ja, niet de uitslag alleen was teleurstellend. We hebben de goals ook veel te makkelijk weggegeven. Wij moeten met elke tegenstander het gevecht aangaan, wil je resultaten halen. Dat waren we even vergeten tegen Feyenoord…”

Maar goed, wat geweest is, is geweest. En lang tijd om te treuren was er ook niet. Vanaf zondag moest de knop gelijk om en moest de focus worden gelegd op de inhaalwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd stond namelijk oorspronkelijk gepland op 7 februari van dit jaar, maar werd door het hevige winterweer afgelast. Sinds dat moment pakte VVV geen enkel punt meer, en dus mag er met recht worden gesproken van een vormcrisis. FC Utrecht, AZ, Vitesse en Feyenoord bleken allemaal te sterk. Aan de andere kant moeten we natuurlijk ook zo realistisch zijn om te zeggen dat punten tegen deze tegenstanders bonuspunten zouden zijn en het absoluut geen schande is om hier van te verliezen.

Het rijtje met wedstrijden waar de punten niet hoeven gehaald te worden zit er dus op. De komende wedstrijden zijn echter van groot belang voor VVV en zoals het cliché luidt: er zijn nog tien finales te spelen. Te beginnen dus aankomende dinsdag in eigen huis tegen Sparta. Drie punten zouden een welkome opsteker zijn voor de Venlonaren. Door het gelijkspel van Willem ll bij FC Twente is het gat met de nacompetitieplek namelijk nog maar vier punten. Bij een overwinning op Sparta wordt dit gat weer vergroot tot zeven punten. Sparta kan het gat zelfs vergroten tot negen punten bij een overwinning. Er kunnen dus zeer goede zaken gedaan worden door beide ploegen.

Op wie De Koning zeker geen beroep kan doen zijn Zinédine Machach, Tristan Dekker en Anastasios Donis. Giorgos Giakoumakis, Leon Guwara en Vito van Crooij zijn nog een vraagteken, maar De Koning heeft hoop dat de twee eerstgenoemden weer inzetbaar zijn tegen Sparta. Over Van Crooij is de oefenmeester duidelijk: “Die gaat vandaag weer mee in een testronde.” Aanvoerder én rots in de branding Danny Post viel tegen Feyenoord geblesseerd uit, maar is er morgen gelukkig ‘gewoon’ bij. Op naar de drie punten! Knallen boys!

Sparta Rotterdam

Sparta doet het sinds de afgelasting in Venlo niet veel beter dan VVV. De Kasteelheren pakten slechts één puntje, afgelopen vrijdag uit tegen hekkensluiter FC Emmen. Sparta leek op weg naar een overwinning, maar kreeg in de zevende minuut van de vier-minuut durende extra speeltijd een penalty tegen. Scheidsrechter Makkelie wees op aanraden van de VAR na hands van Adil Auassar naar de stip. Michael de Leeuw benutte de strafschop en bezorgde de Spartanen zo dus een flinke kater in aanloop naar het duel met VVV. Door het punt in Emmen heeft Sparta nu 24 punten uit 24 wedstrijden. De ploeg van trainer Henk Fräser bezit daarmee de dertiende plaats in de Eredivisie. Twee punten en twee plaatsen hoger dan de Venlonaren.

Van alle ploegen uit het rechterrijtje heeft VVV het vaakst gescoord, 37 keer om precies te zijn. Dit komt natuurlijk vooral op het conto van topscorer Giakoumakis, die het netje al 23 keer wist te vinden. Maar ook bij Sparta kunnen ze er wat van. Ex-Venlonaar Lennart Thy is met 9 doelpunten clubtopscorer. In vergelijking met de 23 van Giakoumakis natuurlijk niet zo veel, maar over het algemeen zijn dat toch prima cijfers voor een spits van een ploeg uit het rechterrijtje. Naast Thy komen we nog een oude bekende tegen. Hij kwam al even ter sprake, maar Adil Auassar droeg in de periode tussen 2008 en 2010 maar liefst 69 keer het geelzwart van VVV. In Venlo degradeerde én promoveerde hij met de club. Tegenwoordig speelt hij dus voor Sparta.

Fräser kan in Venlo niet beschikken over Michael Pinto. De verdediger kampt nog met een blessure. Daarentegen is Jeffry Fortes wel weer van de partij. De Nederlandse Kaapverdiaan keert terug van een schorsing.

Statistieken en historie

De wedstrijd VVV-Venlo-Sparta Rotterdam is in competitieverband 25 keer eerder gespeeld in Venlo. VVV wist de wedstrijd het vaakst te winnen, namelijk tien keer. Sparta doet hier niet veel voor onder. De Kasteelclub ging er namelijk acht keer met de volle buit vandoor. De resterende zeven ontmoetingen moesten beide ploegen de punten delen.

Als we kijken naar de laatste drie ontmoetingen tussen beide ploegen op Venloos grondgebied, schijnt het zo te zijn dat de Spartanen dinsdag met knikkende knieën naar Venlo komen. Met ‘negen uit drie’ en een doelsaldo van tien voor en nul tegen is Sparta-thuis een geliefde wedstrijd voor de Venlonaren. Toch moeten we wel een tijdje terug voor de laatste overwinning tegen Sparta. Zo’n 3,5 jaar geleden, in de allereerste eredivisiewedstrijd sinds de degradatie in 2013, zorgden Clint Leemans, Tarik Tissoudali en Vito van Crooij ervoor dat VVV dankzij een klinkende 3-0 zege op de Rotterdammers een mooie rentree in de Eredivisie kende.

Arbitrage

Christaan Bax is aanstaande dinsdag de scheidsrechter bij het duel VVV-Venlo-Sparta Rotterdam. Peter Janson en Patrick Inia zullen hem langs de zijlijn assisteren. Nick Smit is de vierde official en in Zeist is Alex Bos de VAR. Scheidsrechter Bax ligt VVV wel, op basis van de wedstrijden in het verleden. Van alle negentien de wedstrijden die de 32-leidsman floot van VVV, wonnen de Venlonaren er dertien. Dat is een winstpercentage van maar liefst 68,42%! Ook dit seizoen heeft VVV al te maken gehad met Bax. Hij was namelijk de baas bij de wedstrijd AZ-VVV. Met een rode kaart voor AZ’er Jonas Svensson en een penalty voor VVV, had Bax een behoorlijk aandeel in het knappe gelijkspel van de Venlonaren in Alkmaar.

De wedstrijd VVV-Venlo-Sparta Rotterdam is dinsdag live te zien op ESPN kanaal 1. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om de wedstrijd te volgen via het radioverslag van Omroep Venlo en L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam! FORZA VENLO

84 Responses

 1. jurgen

  Tja, nu zal VVV met de billen bloot moeten, als je bewust wedstrijden laat lopen, mag je het morgen en komend weekend laten zien. Hoop dat ze deze extra druk aankunnen. VVV heeft gelukkig al de nodige mazzel met de uitslagen van de concurrentie en dat is mooi.
  Mocht VVV daadwerkelijk de punten pakken tegen de rechterrij ploegen en er uiteindelijk in blijven, is het toch de juiste strategie geweest.
  Blijft toch opmerkelijk dat de selectie er eigenlijk geen KNVB voetbal bij kan hebben. Je haalt een halve finale, mede door een gunstige loting, maar toch vreet het zoveel energie, dat het ten koste gaat van….
  Die laatste pot tegen Vitesse dinsdag kost zoveel, dat je de zaterdag erna gewoon afhaakt. Natuurlijk weet ik, dat je een smalle selectie hebt, maar wat je in Rotterdam liet zien, was een wanprestatie.
  We hopen morgen op het beste en als het lukt, heeft de staf het bij ut rechte eind.
  Kunnen we als supporter toch wel een inschatting maken, voor de resterende seizoen wedstrijden, welke we kunnen skippen voor de Tv 😉

 2. Leonardus

  Zonder 5 basisspelers en een half fitte Post wordt ook dit een kansloze missie. Sparta heeft een stugge en sterke, maar vooral ook fitte ploeg. Denk dat we blij mogen zijn met een puntje. Maar vrees het ergste. Zeker naar die totale offday en wanprestatie van afgelopen zaterdag.

   1. Leonardus

    Waar zeg ik dat ze een fantastische selectie hebben? Ze zijn wel sterk en fit. En dat is lang niet te zeggen van VVV.

  1. mats

   Ik weet niet of Sparta nou zo goed is. Maar ik vrees wel dat die tegen dit VVV bloed ruiken en dan zou het zomaar eens tricky kunnen worden. Want Sparta kan volgens mij wel fel spelen als het moet. En voor hun staat er óók veel op het spel in de komende wedstrijden tegen VVV.

 3. Hakkentrik

  Als ik eerlijk ben, heb ik er na de wanvertoning van afgelopen zaterdag geen vertrouwen in. Een gehele verdediging die als een zak petatte staat te schutteren, middenveld waar geen enkele beleving van uit gaat en dat met moeite een bal over 5 meter naar elkaar toe kan spelen. Een voorhoede zonder duelkracht en gogme voor de goal. En daarbij nog een stoïcijnse staf die consequent de verkeerde keuzes maakt…….Ik hoop op een goede dag van ons enige lichtpuntje Kirschbaum. Wellicht valt er dan nog een puntje te bejubelen, tenzij onze Gio het op zijn heupen krijgt. Ik vrees echter een klap voor de reet met een nul of 4. Zondag tegen Fortuna van hetzelfde laken een pak, Fortunezen die er vol op kletsen en de onzen het snot voor de ogen spelen. En dan maandag……exit HdK…..

  1. mats

   Nou, tegen Fortuna lijkt me -om
   in de woorden van Roel te spreken- alles geoorloofd. Dus als die van ons er dan niet vol op kletsen en die wedstrijd coûte ke coûte willen winnen, dan weet ik het ook niet meer

   1. Godfried

    Je hebt 100% gelijk. Maar wedden dat VVV da een rode kaart krijgt. Geen twijfel over mogelijk.

 4. Depor

  Indien er niet te veel basisspelers ontbreken heb ik er alle vertrouwen in. VVV heeft het tot nu toe prima gedaan tegen dit soort tegenstanders. Maar dan moet dus wel niet de helft van de basis ontbreken want dan wordt het helaas een ander verhaal.

 5. robvvv

  Blijkbaar is het meespelen van Giakou makis twijfelachtig. Als dit betekent dat Arias weer in de spits staat gaat VVV weer met 10 man spelen. Bovendien , in alle wedstrijden dat Schäfer meespeelde vliegen de doelpunten om de oren..
  Hopelijk ,als Guwara nog niet kan spelen , krijgt Schmitz weer een kans. En maar meteen starten met Simon Jansen en Roemer ipv Hunte en John…..
  Het wordt de wedstrijd van de waarheid..

  1. Godfried

   Redelijk overdreven. Vond Schäfer juist goed spelen de laatste weken.
   Hij kan er niets aan doen dat Pachonik gigantisch uit vorm is en dat afgelopen wedstrijd het centrale duo uit positie liep.

   Voor vanavond. Eeuwig zonde natuurlijk dat je net in deze cruciale fase zoveel spelers mist. En ook nog de meest bepalende spelers. Giakou, Machach, Guwara… stuk voor stuk zeer belangrijke pionnen. Ook het ontbreken van van Crooij en A.Donis (hoewel amper gespeeld) zorgt dat je nul-komma-nul mogelijkheden hebt.

   Het idee van wisselen is juist dat je er sterker van wordt. Maar naar mijn idee stelt VVV toch echt de sterkste spelers op. Na elke wissel wordt het dus minder. Dat schiet natuurlijk niet op.

   Het missen van zo veel basisspelers doet de overige spelers duidelijk geen goed. Je ziet gewoon dat ze weten dat de vervangers minder zijn. Het zelfvertrouwen verdwijnt daardoor als sneeuw voor de zon. Funest in wedstrijden tegen Sparta en Fortuna. Zonder overtuiging verlies je beide. Ik houd mijn hart vast voor vanavond.

 6. chretien

  Vooral niet massaal gaan aanvallen. Één puntje is beter dan niets. Ik zou met vijfmans achterhoede spelen. Panochik/Dekker op rechtsback en Guwara/Schmitz op linksback. Deze kunnen indien nodig en liefst onverwachts mee naar voren bij snelle uitval. Hopelijk kan iedereen weer spelen. Jammer dat we er niet bij kunnen zijn. FORZA VVV!

  1. mats

   5-3-2. Ik heb daar ook aan zitten denken. Ook
   In die combinatie omdat je dan met Pacho en Schmidt mensen heb die nog wel eens aan willen vallen…. maar ja, is Pacho nou het probleem of Gelmi…. ik weet het niet meer. Dus wie offer je op? Gelmi of Pacho?

   op mid Janssen Post en Donis en dan zou ik naast Giako Shabani zetten die als aanspeelpunt en afleider kan dienen.

   Maar ja je hebt nog al wat te verliezen dus moet je dat nou net vanavond gaan uitproberen?
   Echt geen idee meer.
   In principe zou je denken, die trage Sparta verdediging daar moet je dan Hunte en John opzetten maar ja die komen nog geen pannenkoek voorbij dus…

   Wie het weet mag het zeggen

   1. helden

    4-3-3

    Pacho – Gelmi – Da Graca – Guwara; Post – Donis – Janssen; Roemer – Giako – Shabani.

    Geef Shabani een nieuw paar schoenen en laat hem als ‘linksbuiten’ tussen de linies spelen. Deed ie tegen NEC in de beker ook een aantal keer goed, al was de ruimte toen groter. Verder zou ik Roemer weer een kans geven, puike wedstrijd tegen ADO en toen tegen Heerenveen speelde hij ook een ruime voldoende. Wrs staat bij Sparta Aaron Meijers op linksback, die loop je achteruit nog voorbij.

    Maar ik denk dat HdK zal kiezen voor John – Giako – Hunte dus ik laat me verrassen…

 7. pierre

  Weet iemand waarom Schmitz niet meer opgesteld wordt.
  2 jaar geleden speelde hij nog Champions League en nu wordt hij zelfs gepasseerd door Schäfer.
  Voor mij onbegrijpelijk als je tijdens de wedstrijden ziet dat hij wekelijks verkeerd staat te dekken, waaruit tegengoalen vallen.
  Ik denk dat dit voor steeds meer VVV fans onbegrijpelijk is en waardoor de acceptatie van De Koning en Driessen als trainer steeds minder wordt.
  Je ziet het ook aan de reacties van de supporters.
  Je mag als technische staf best uitleggen aan je supporters waarom je voor een bepaalde optie kiest.
  Ik denk dat men dan beter de keuzes voor bepaalde spelers kan begrijpen
  Schäfer. heeft zijn beste wedstrijden gespeeld als centrale verdediger.

  1. Ievel Knievel

   Je moet je niet zo laten leiden door een man of 4 a 5 die op dit medium negatief zijn en niet door een x aantal op sociale media.

   Uit de reacties op de helaas verloren bekerfinale tegen Vitesse en op het bericht van het afscheid van HdK (VVV, venlonaren, Omroep Venlo) bleek dat een overgrote meerderheid van VVV supporters over voldoende realiteitszin beschikt en gewoon club, selectie en trainer steunt.

   \Ook als ze op bepaalde puntjes terechte kritiek uiten.

   1. De Koel

    Niet veel, maar de vraag is hoe het kan dat een speler van dat niveau het niet voor elkaar krijgt om bij een club als VVV een basisplaats te veroveren.
    De realiteit is dat er maar weinig spelers zijn die bij VVV beter gaan spelen. De overgrote meerderheid gaat steeds slechter spelen. Dat vind ik wel tekenend.

   2. mats

    Ik ben het wel met je eens. Daarnaast blinkt VVV nou eenmaal niet uit in het uitleggen aan supporters welke keuzes worden gemaakt en mn mbt spelers. Daar ligt voor mij iig een groot stuk irritatie (zie ook Coric).

   3. Goodie

    Heb je gelijk in Mats. Mag VVV dit tegenwoordig nog wel naar buiten brengen i.v.m. de privacywet?

    Overigens postte Coric kort na zijn vetrek een filmpje waarin Bogers, Valckx, HdK en Post hem probeerde over te halen naar VVV te komen. Voor mij zegt dit al genoeg over zijn persoonlijkheid. Kun je beter kwijt dan rijk zijn.

 8. Depor

  VVV moet gewoon standaard met 5 verdedigers spelen. Dan komt Panochik bijvoorbeeld veel beter tot zijn recht, omdat hij dan de hele flank kan bestrijken. 5 verdedigers met Post als meest vooruitgeschoven verdediger zou prima kunnen. En dan met opkomende backs Panochik en Guwara.

  Helaas gebruikt De Koning zijn spelers niet op de juiste manier.

 9. OooLGooO

  Zeeeeer benieuwd vanavond.

  Persoonlijk had ik met het gegeven van de geblesseerde spelers Shabani in de spits gezet en crooij op het middenveld.

  Arias heeft zn “kwaliteiten” al laten zien en is mijn inziens nul meerwaarde binnen de selectie.

  Hopelijk geeft hij mijn ongelijk vanavond!

 10. hanskazan

  Geen fan van Arias maar als er een wedstrijd is waarin hij uit de verf zou moeten kunnen komen is het vanavond. Vriends en Beugelsdijk is een mooi duel voor Arias.

  2-1, Shabani en Arias 😉

  1. Venleau

   Helemaal niks heb je aan Arias. Is te laat voor de goal bij voorzetten, is amper aanspeelbaar in de punt, staat maar wat om zich heen te wijzen en verliest veel duels. En dat met zijn “sterke” lichaam. Conditioneel is het ook niks. Als je wilt counteren tegen Sparta (de enige manier om te scoren met deze opstelling) heb je snelheid in de punt nodig.

  1. Wissel John dan ook svp want die komt ook geen lantaarnpaal voorbij.
   Gelukkig werken al die hoge ballen op onze wereldster Arias prima, mits het plan het inleveren van de bal is want die gast heeft wederom nog niks goeds gedaan.

 11. Godfried

  mijn advies? Arias en john wisselen. janssen op het middenveld erbij en v crooij samen met roemer voorin. het centrale duo van sparta vrij laten en met 2 spitsen de ruimtes induiken.

 12. Ievel Knievel

  Pijnlijk dit. Tegen de verhouding in. Nu ga je dit seizoen wel in de problemen komen. Jammer. Heeft verder weinig met de technische staf te maken. VVV deed het gewoon redelijk vanavond. Nu gaan we waarschijnlijk wel 16e worden. Ik zie VVV nu geen 2 goals meer maken. Zelfs gelijk wordt nu lastig.

 13. De Koel

  VVV betaalt nu de prijs voor het vol inzetten op de beker illusie met een veel te smalle selectie. Nu we in de cruciale fase van de competitie zijn beland, zijn de belangrijkste spelers geblesseerd.

   1. De Koel

    Nee hoor, werd vandaag in De Limburger bevestigd door de fysio van VVV. Spelers met pijntjes moeten teveel wedstrijden spelen, waardoor pijntjes blessures worden.

   2. Koelie

    1 bekerwedstrijd. Kom op zeg. In Januari hadden we veel competitiewedstrijden. Blessures en schorsingen heb je altijd. Nee tactisch en mentaal is het een drama in dit team. Bij achterstand gaan de kopjes hangen. Tactisch kunnen we alleen op 1 manier voetballen, namelijk op de counter als de tegenstander ons niet onder druk zet. Bij een achterstand zijn we de Sjaak. Een smalle selectie, we hebben er mee te dealen. Er moet gevochten worden. Arias, Gelmi, Schäfer, etc die kunnen dat blijkbaar niet opbrengen. En als we het niet redden dan komt dat omdat we eerder dit seizoen te laf hebben gespeeld en punten hebben laten liggen. Jay en Hans mogen de groep nu oppeppen. Gezien Hansje na de wedstrijd alweer begint te janken over uitvallen van Donis, heb ik daar weinig vertrouwen in.

 14. FC VVV03

  Die Arias kan echt niet meer. Zal vast een aardige gezellige jongen zijn, maar het is een schande dat zo’n jongen in de eredivisie actief is. Die hebben ze puur op zijn lengte vastgelegd dat kan niet anders.

  1. clubman

   Heb je ‘m al eens ooit zien koppen met zijn lengte? Als hij springt krijg je nog geen viltje onder zijn voeten.
   Beer van een vent die letterlijk ieder duel verliest en het lijkt hem niet eens wat uit te maken. Waardeloos.

 15. Ievel Knievel

  Kut, deze had je moeten winnen (of op zijn minst gelijk moeten spelen met nog een keer Sparta tegoed). Pijnlijke conclusie.

  Gelukkig nog 6 wedstrijden met kansen op punten (vd 9 in totaal), waarin je er 9 a 10 moet pakken.

  Helaas is dit een mentale dreun en niet goed.

  Hoop dat er meteen vanavond even crisisberaad is op de club, want de boel moet nu wel even gereset worden. De marges worden klein nu.

   1. mats

    Donis speelde prima. Kirschbaum ook. En Roemer was ook een lichtpuntje. De rest (inclusief Post) brandhout.

   2. Grad

    Mats inderdaad er was Roemer een lichtpuntje Roemer. Voor mij is het een bevestiging, dat TS hierin al een aantal wedstrijden heeft gefaald door hem niet op te stellen.

 16. Beeselse Bergbeklimmer

  Belabberde pot. Geen strijd, geen passie, alleen maar kut. Zelfs Post levert iedere bal in. Vito het enige lichtpuntje de tweede helft. Hopelijk krijgen we gauw onze geblesseerde spelers terug, want deze selectie kan 4 geblesseerde basisspelers niet opvangen.

  Ohja, hoe kan die Shabani ooit in het eerste van Bayern gespeeld hebben? Wat een pannekoek. Mijn avond is verpest.

 17. OooLGooO

  Gehele team ED onwaardig vanavond, ik zeg het niet graag maar het was echt niet veel. Zoals vooraf voorspeld uitblinker Arias MOTM vanavond, chapeau!! Wat is die man een meerwaarde voor de tegenstander…

 18. De Koel

  Precies wat ik verwacht had helaas. Sparta stelde ook niet veel voor, maar bij ons lopen nog veel slechtere spelers rond. Nacompetitie lijkt me nu wel het hoogst haalbare. Het gevolg van een seizoen vol verkeerde beslissingen.

 19. Koelie

  Het is hopen dat lappenmand snel leeg stroomt, want met het B team ga je het niet redden. Willem II zal ons voorbij gaan en dan gaan we roemloos in de play-offs ten onder. Geen vertrouwen, geen lef, geen creativiteit, geen kwaliteit.

 20. Arias, Jansen, John, Shabani allemaal veels te zwak voor de eredivisie.
  Frustrerende avond maar als je een Arias 90 minuten zo laat aanklungelen dan vraag je er zelf om….

  v.Crooy was deze keer eens een positieve impuls voor het team maar je mag blij zijn als je nog ergens een puntje weet te sprokkelen (zeker gezien alle blessures) maar ben bang dat je de nacompetitie niet gaat ontlopen op deze manier en normaal gesproken ben je de dan kansloos tegen een Nac of De Graafschap.

 21. sultana

  Moedeloos wordt ik hiervan, kan iemand mij vertellen wat we met Arias moeten? Weer dure punten verspeeld, zit ook niet mee! Donis geblesseerd uitgevallen terwijl ik vindt dat hij steeds beter ging voetballen. Eigen doelpunt, positief vond ik Roemer, die jongen speelde een goede pot ! Heb het programma van vvv eens bekeken, ik zie ze eerlijk gezegd met deze instelling niet veel punten meer pakken. RKC en Emmen thuis misschien wel maar voor de rest…………. Fortuna thuis zondag, punt hoogst haalbare zoals Fortuna speelt de laatste weken. PEC uit kan alle kanten op, ik hoop dat ik het mis heb en dat er nog een paar verrassingen komen en we wedstrijden winnen waarvan je niet verwacht dat we die gaan winnen. Al met al worden het nog lange spannende weken

   1. Godfried

    huh?? linthorst? wat dacht je van Guwara, machach, van crooij en giakoumakis. en in iets mindere mate donis en nu ook donis. te veel van het goede. en ja, ook linthorst een beetje. maar dat was de zwakste schakel de laatste tijd.

   2. Ievel Knievel

    Zelfs de zwakste schakel van toen kan je missen. Zeker als het team nu minder is. Zelfs een zwakkere Limthorst als ooit was nog een redelijke voetballer.

 22. Godfried

  overigens is het commentaar op Arias wel terecht. maar ja, wat wil je. die jongen heeft nul wedstrijdritme. vvv heeft geen tweede elftal. dus geen enkele bankzitter is klaar om 90 minuten te voetballen. die zitten namelijk een heel jaar op hun reet met een dikke jas aan.

  1. kaalneetje

   Dus door gebrek aan wedstrijdritme voetbal je als een dweil…. Het is je baan, dan moet je er gewoon staan. Wat een drogreden. Je bent voetballer of je bent het niet.

   1. Godfried

    zucht…. nee idd. wedstrijd ritme of wedstrijd conditie bestaat niet… Jezus. ooit zelf uberhaupt gesport?

    labrador vergelijkt profvoetbal zelfs met fietsen… moet niet gekker worden hier op venlonaren.com.

 23. supportertje

  We zijn met zijn allen teleurgesteld, en hoe. Maar reken maar dat Post en die paar hardwerkende jongens dat ook zijn. En als je ziet en hoort hoe Roemer het heeft gedaan, dan heeft volgens mij iemand zijn werk niet goed begrepen. In onze groep hebben we het hier vaak over, de opstellingen dan. En dan heb ik toch het idee dat wij het allemaal niet zo goed begrijpen wat de redenen zijn, voor de opstelling die de TS produceert. Maar eens niet kijken wat zo goed op de training gaat, maar op het veld. Want daar moet het gebeuren. Arias is wel een voorbeeld van wat er echt niet moet staan. En het is verbazingwekkend hoe het met de verdediging staat. Daar hebben we toch meer smaken n.m.m. Het word nu echt pislink om ons te handhaven, plaats 15/16 is in mijn ogen het meest haalbare. In het verleden zijn te veel wedstrijden verloren gegaan en die breken ons nu op. Maar hopen dat we de belangrijkste spelers terug hebben voor de wedstrijd tegen Fortuna. Vooral Gia, die moet ons nu echt gaan redden. En als die dat doet dan verdient hij een ereplaats op de muur of voor het stadion.

 24. supportertje

  Zou trouwens wat zijn, de topscorer ED in je elftal en roemloos degraderen. Dan zie ik het zwaar in voor VVV en zijn bestaan. Maar ik word hier wel heel moedeloos van. In plaats van beter spelen, zie steeds meer het vertrouwen zakken. TS doet m.i. zijn werk niet goed door de spelers op deze manier te laten voetballen. Maar ja, het is wat het is.

 25. Oelie op zuid

  Je kunt wel nul wedstrijdritme hebben maar dat heeft niks te maken met inzet . Je traint toch iedere week met dezelfde spelers. Je kunt helaas niet winnen als je een spits hebt die geen techniek en inzet heeft. Het zal best een vriendelijke kerel zijn maar wij hebben te veel ideale schoonzonen in het elftal staan. Alleen als iedereen fit is, kun je een van de spelers wel eens mee laten doen , maar John, Arias, Jansen , Shabani en Khum of Schaeffer in de basis is middenmoot kkd.

 26. De Koel

  Dat geeft wel aan hoe verschrikkelijk slecht de rest van het elftal is. Er klopt werkelijk niks van. Er is vrijwel geen enkele speler die beter is gaan spelen. Da Graca bijvoorbeeld is na een sterk begin ook alweer teruggezakt.

   1. Koelie

    Die verzuipt doordat het team niet goed staat. Gelmi, Schäfer, post en donis bij Feyenoord nul dekking. Vanavond ging het mis nadat Swinkels moe was en Donis uitviel..

 27. mats

  De verdediging heeft weinig fouten gemaakt eigenlijk. Vrij stabiel. De blunder van Da Graca kost je helaas de wedstrijd. Maar niemand heeft het daarover. En terecht. Die man speelt normaal gesproken goed.

  Probleem is dat de verdediging alleen maar ballen wegtrapt en kopt en dan ook nog bijna altijd naar de tegenstander. Die blijven dan komen natuurlijk en je speelt jezelf er niet meer onder uit.
  En als ze de bal dan eens naar voren krijgen dan lopen daar mensen als John, Hunte en Arias en Shabani die amper een graspol kunnen raken…

  Als je dan Donis (die steeds beter speelt) óók nog geblesseerd uit ziet vallen, die dan vervangen moet worden door een hopeloos uit vorm zijnde Janssen….terwijl Post eigenlijk ook amper nog een goede bal geeft..

  Ja, hoe moet je dan nog punten gaan pakken. Waar trainen die gasten eigenlijk op? En hoeveel moeten we nog verliezen totdat Hans op non-actief gezet gaat worden?

  Beste man van het veld wederom Kirschbaum. Lichtpuntjes Vito en Roemer (die laatste voorlopig maar laten staan lijkt me.

  Oh en aangezien Janssen Donis gaat vervangen de komende wedstrijden én we het moeten doen met de Huntes en Ariassen van deze wereld, kun je punten tegen Fortuna (etc) wel vergeten.

  16e is het hoogst haalbare.

 28. beek

  Vvv was niet slechter dan Sparta. John en Janssen vond ik niet slecht. Met onze beste elf hoeven we niet te degraderen. Hopelijk zijn ze zondag allemaal fit. Maar:Arias niet meer opstellen!

  1. Venleau

   Ik vond hem ook (eindelijk) wel goed spelen. Maakte acties die lukte, tenminste nog iets van dreiging naar voren. Waarom werd hij gewisseld? Blessure? Anders heeft de TS wederom gefaald.

  2. Godfried

   nee, die speelde idd niet slecht. maar ja. we moeten zeiken.

   vraag me altijd af wie deze mensen hier op de site toch zijn. die moeten toch allemaal enorm succesvol zijn. weten alles beter en vinden iedereen slecht. ware kampioenen moeten het zijn….

   1. Ievel Knievel

    Er is altijd een speler de slechtste in een team, dat wil overigens niet zeggen dat die betreffende speler voor het niveau waarop hij acteert slecht hoort te zijn.

    Bij VVV krijg je dan echter de strontkar over je heen. Dus als je de op 1 na of 2 na slechtste bent, moet je altijd op je hoede zijn. Is de slechtste afwezig, krijg jij de strontkar over je heen.

    Met support heeft het iig weinig van doen. Meer met persoonlijke frustratie.

    De kans is dus zeer aanwezig dat de zeikerds helemaal niet zo succesvol zijn en anderen nodig hebben om succes te ervaren. Slaagt deze of gene daar niet in krijgt hij een bak ellende over zich heen.

    Dat gaat er bij sommige andere clubs toch anders aan toe.

 29. roeljenssen

  Met stoom in de oren typ ik dit bericht, maar op Arias na waren de meeste spelers vandaag niet zo slecht. Probleem is dat de 2e keuze gewoon niet beter kan en het merendeel ook gewoon niets te zoeken heeft in de eredivisie.

  Lichtpuntje vandaag Yahcuroo Roemer. Wanneer gaat de technische staf eens beseffen dat de eigen jeugd spelers echt niet minder zijn dan jongens als Arias, Schäfer, Gelmi, Swinkels, Kum en zeker weten ook Joshua John die samen met Arias in aanmerking kwam voor de minste speler aan VVV zijde.

  Met het verschil dat deze jeugdspelers wel extra vechtlust geven en wel voor ons clubje door het vuur willen gaan. Een Maxim van Peer, Ruben Laugs die zijn echt niet minder hoor dan Arias.. Idem voor de verdedigers van O21 en O18 groep. Alleen blijkt maar weer dat onze coaches de “gearriveerde jongens” hoger heeft zitten. Nauw in iedergeval zeker niet qua kwaliteit, fitheid en vechtlust.

  Er moet rap wat gaan veranderen, anders dan moeten wij ons alleen zorgen gaan maken over het spelen van play-offs..

  Genoeg gezeurd, inmiddels onderweg naar het kapelletje van Genuuje um neet ein maar un stuk of 10 kaarsjes te branden in de hoop dat Giakoumakis, Machach, Guwara, Vito en Tassos snel weer 100% fit zijn, want zonder hen spelen we komend jaar in de KKD!

 30. RuiverCity

  Da Graca wordt onzeker door het geklungel om hem heen. VVV kan geen 4/5 spelers missen. Zou Sparta ook niet kunnen. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen. zit ook echt alles tegen. Zie de laatste minuut dat die keeper van Sparta die bal er nog uithaalt en het eigen doelpunt.
  VVV heeft geen verbinding tussen de linies. Alleen maar hoge ballen naar voren waar Arias staat, die dat door technisch onvermogen niet kan. Daardoor totaal geen aansluiting vanuit het middenveld. Ik denk dat we C. Donis voorlopig ook kwijt zijn. Wordt de spoeling nog dunner. Willem II die ruiken bloed. Zien ook dat VVV totaal uit vorm is.

  Kan iemand naar de Koel rijden en Hans de Koning wakker maken? Ik heb gehoord dat hij nog op zijn stoel zit te slapen……

Leave a Reply