VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo tegen de Graafschap

Na het late 1-1 gelijkspel in Sittard gaat het vizier nu richting de Graafschap. De Doetinchemmers zijn komende zaterdag om 20:45 de tegenstander in stadion de Koel voor de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Afgelopen weekend speelde VVV-Venlo gelijk in Sittard. Fortuna begon voortvarend aan de wedstrijd. Ze klapten erop en scoorden ook vrij snel. Pas na de tegentreffer kregen de geelzwarten pas grip op de Fortunezen. Het duurde uiteindelijk tot de 81e minuut voordat de Venlonaren hun overwicht konden vertalen in een doelpunt. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel waar beide ploegen niet echt mee opschoten. Al bleef het verschil met Fortuna drie punten. Door het gelijke spel staat VVV-Venlo nu wel op de magische 34 punten waardoor we officieus veilig zijn.

Nummer zestien de Graafschap beschikt op dit moment over 26 punten net als nummer zeventien Excelsior. Een overwinning op de Graafschap zou betekenen dat VVV-Venlo ook theoretisch zich veilig kan spelen, dan moet alleen Excelsior niet winnen tegen Willem II op zondag. Een overwinning is ook welkom omdat dit al een tijdje geleden is en het seizoen toch nog wat glans zal geven.

Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd tegen De Graafschap: “De Graafschap heeft goed gespeeld bij PSV, gewonnen bij Zwolle, gewonnen bij Heerenveen, dus die zitten wel in een flow. Bovendien hebben ze de punten nog hard nodig. Alle ploegen in het rechter rijtje, waaronder wij dus ook, zijn aan elkaar gewaagd. Het zal een interessante wedstrijd worden waarin wij in elk geval aan klantenbinding willen doen. Ik wil het seizoen goed afsluiten en de mensen met een goed gevoel naar huis sturen.”

VVV-Venlo

Het vorige weekend werd er dus een punt behaald in Sittard en het gaat al iets beter dan vorige wedstrijden, maar om van de Graafschap te winnen zal er een tandje bij moeten. In deze fase van de competitie is het lastig met blessures en schorsingen. Zo weet ook Maurice Steijn:“Maar ik wil natuurlijk wel een goed resultaat neerzetten tegen de Graafschap. Dat zijn we ook verplicht naar onze toeschouwers na mindere resultaten tegen drie zeer sterke tegenstanders.”

Danny Post kreeg afgelopen weekend pas zijn vijfde gele kaart van het seizoen en dat betekent dat hij voor een duel geschorst is. Voor hem in de plaats zal waarschijnlijk Peter van Ooijen spelen waardoor je middenveld zal krijgen met Van Ooijen, Linthorst en waarschijnlijk Susic. Susic had ook nog last van een kleine blessure, dus het is niet zeker of hij gaat spelen. Er lijkt opnieuw geen basisplaats te zijn voor Ralf Seuntjens en Johnatan Opoku.

Het is nog even afwachten in welke formatie VVV gaat spelen, maar het lijkt erop dat Linthorst een verdedigende rol gaat vervullen tegen De Graafschap. Zowel in de 4-2-3-1 formatie als ook in de 4-1-4-1 formatie.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall, Rutten, Röseler, Lima, Janssen, Van Ooijen, Susic, Linthorst, Grot, Mlapa, Joosten.

De Graafschap

De Graafschap speelde afgelopen weekend tegen koploper PSV en wist het de Eindhovenaren bijzonder moeilijk te maken. De lub uit Doetinchem kwam zelfs op voorsprong maar kon deze niet vasthouden in de tweede helft waardoor ze uiteindelijk alsnog verloren. De Graafschap vecht nog altijd voor lijfsbehoud en staat op dit moment vier punten voor op nummer laatst NAC en slechts drie punten van de veilige vijftiende plaats, waar Emmen momenteel op bivakkeert.

Bij de Graafschap zal waarschijnlijk  Matusiwa terugkeren in de basiself ten koste van respectievelijk Serrarens. Van de Pavert speelt niet, hij heeft de ziekte van Pfeiffer.

Statistieken

VVV-Venlo heeft in totaal 49 competitiewedstrijden tegen De Graafschap gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 22 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 18 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 44,90%. In totaal heeft VVV-Venlo 79 doelpunten gescoord en 64 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Gözübüyük
Assistenten: Schaap en de Vries
Vierde official: Bos
VAR: Joey Kooi
AVAR: Kucukerbir

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen de Graafschap! FORZA VENLO

6 Responses

 1. kenfen

  Goede leerschool voor linthorst, we gaan het zien hoe hij zich houdt. De verdediging van de graafschap is de achilleshiel zo gauw als deze niet compact blijven spelen gaan er ruimtes ontstaan ik zeg 4-3

 2. RuiverCity

  Waarom geen Van Bruggen in plaats van Lima???
  Van Bruggen kent het systeem van VVV, voor Lima is het nieuw. Vorige week tegen Fortuna liep hij ook doelloos rond.
  Vanaf minuut één vol gas en proberen snel te scoren.

  1. chretien

   Strijn is niet gek. Ik denk dat van Bruggen ziek is, in ieder geval niet fit. Goed dat Lima er bij is gehaald. Van Bruggen is er volgend jaar zeker weer bij. Lima niet! FORZA VVV!

Leave a Reply