Voorbeschouwing VVV-Venlo – Telstar

Morgenavond staat voor de Venlonaren de tweede wedstrijd van deze week op het programma. In de Koel is om 20.00 de aftrap van VVV-Venlo – Telstar.

Afgelopen maandag wisten de Venlonaren vrije overtuigend en zonder veel flair te winnen van RKC Waalwijk. In een zeer koude Koel werd het 4-0 voor de mannen van Steijn door vier verschillende doelpuntenmakers: Post, Seuntjens, Van Crooij en Opoku mochten allemaal een doelpuntje meepikken tegen de Brabanders die eigenlijk helemaal geen vuist konden maken in Venlo.

De drie punten waren alleen niet binnen, ook wisten we de koppositie te heroveren op provinciegenoot MVV Maastricht. Zij speelden in gelijk tegen FC Emmen en daarmee zijn we in ieder geval deze week verzekerd van de koppositie in de Jupiler League. Nu is het zaak om deze vast te houden en dat zal morgen moeten gaan beginnen tegen de Witte Leeuwen uit Velsen-zuid.

Telstar is een pittige tegenstander voor de Venlonaren gebleken vorig seizoen. Sterker nog, vorig seizoen werd in twee wedstrijd maar 1 punt gehaald tegen Telstar. In de thuiswedstrijd verloren de Venlonaren in een zeer regenachtig setting met 1-2 en dat is iets wat de Venlonaren maar al te graag willen rechttrekken.

De Geelzwarten gaan met vertrouwen de wedstrijd tegenmoet want in de laatste 5 wedstrijden zijn de mannen van Maurice Steijn ongeslagen en dat biedt vertrouwen voor het weerzien met de Witte Leeuwen morgenavond in de Koel.

Opstelling VVV-Venlo
Moreno Rutten is tot en met de winterstop uitgeschakeld met een blessure, naar alle waarschijnlijkheid zal Tristan Dekker deze positie invullen op de rechtsback positie. Voor de rest is iedereen fit en schorsingsvrij voor de wedstrijd tegen Telstar.

Maurice Steijn zegt het volgende: “Het elftal staat natuurlijk in grote lijnen vast. De invulling van de voorhoede ben ik nog niet helemaal uit. Leandro Resida is maandag prima ingevallen. Ik heb daar nog keuzemogelijkheden tussen hem, Torino Hunte of Joey Sleegers. We hebben goede wedstrijden gespeeld tegen Almere City en RKC. Met Telstar komt er weer een tegenstander die niet echt de aanval zal kiezen. Maar het blijkt dat we als ploeg daar steeds beter mee kunnen omgaan. We hebben een volwassen ploeg en het is een hecht team. Als wij er vol voorgaan en ook het vuile werk voor een ander willen opknappen, dan kunnen wij van elke tegenstander winnen. Ik kijk nog niet vooruit naar de winterstop. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Na Telstar richten we ons op FC Emmen.”

Vermoedelijke opstelling: D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Opoku, Post; Hunte, Seuntjens en V. van Crooij.

Telstar
De ploeg van Michel Vonk staat op de 14e plek en het is altijd lastig uit te spreken om wat nu echt de ambitie van de cult club is. Vorig jaar eindigde de ploeg op de 12e plek en het bivakkeert op dit moment ook rond diezelfde plek.

In de laatste 5 wedstrijden wisten de Witte Leeuwen niet te winnen en het daar willen wij als Venlonaren maar al te graag continuïteit in bieden. Het is dan ook zaak om morgen die wedstrijd winnend af te sluiten.

In de laatste 5 wedstrijden waarin de ploegen tegen elkaar speelde, waren de uitslagen volledig in evenwicht. VVV-Venlo won twee keer, verloor twee keer en speelde eenmaal gelijk tegen Telstar.

VVV-Venlo heeft in totaal 60 competitiewedstrijden tegen Telstar gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 20 keer gewonnen, 18 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 33,33%. In totaal heeft VVV-Venlo 79 doelpunten gescoord en 77 doelpunten tegen gekregen

Arbitrage
Scheidsrechter: Oostrom
Assistenten: Zijlstra en Fikkert
Vierde official: Van der Pol

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar! FORZA VVV!

3 Responses

  1. Ben

    Zal niet gemakkelijk worden. Onze spelers, die in de winning mood zijn, moeten uitkijken voor overschatting van eigen kunne, terwijl Telstar ons zeker niet zal onderschatting. Ik teken voor een kleine overwinning. 5000 toeschouwers? Wat een armoe, jammer, het is niet anders. FORZA VVV!

  2. Meuske

    Daarom roep ik iedereen op om vanavond massaal naar onze Koel te komen en de mannen te steunen!! Deze mannen verdienen onze steun want we kunnen weer trots zijn op de prestaties dus waarom thuisblijven als je naar een mooie pot voetbal kunt kijken!! Nu kunnen wij het verschil maken door achter deze jongens te gaan staan en hun naar misschien wel een kampioenschap te leiden. Come on Venlo, zet je trots opzij en laat je gezicht weer zien in ons oude maar prachtige stadion

Leave a Reply