Voorbeschouwing VVV-Venlo – Telstar

Het seizoen is helaas gespeeld. Het hing al een tijd in de lucht, maar we moeten ons vier wedstrijden voor het eind al gaan richten op volgend seizoen. In de poging om het seizoen nog zo aantrekkelijk mogelijk af te sluiten, spelen we komende vrijdag tegen Telstar. Een wedstrijd waarbij de druk er volledig af is, wat hopelijk kan zorgen voor een mooie, open wedstrijd.

Telstar
Want ook voor Telstar zit het seizoen er op. De Witte Leeuwen kende namelijk niet zo’n overtuigend seizoen en staan momenteel op een magere 16e plek op de ranglijst. En dat terwijl ze eind januari nog op een keurige 12e plek stonden. Daarna raakten ze in verval: in de gehele maand maart werd er in zes duels maar één keer gewonnen. Vorige week boekte de ploeg van Andries Jonker wel nog een overtuigend resultaat. In de uitwedstrijd tegen Excelsior werd met maar liefst 1-4 gewonnen. Een hele makkelijke wedstrijd gaat het dan ook niet worden. Wel kent Telstar maar liefst 8 (!) waarschijnlijke afwezigen, waaronder sterkhouders Yaël Liesdek en Rein Smit. Oud-VVV’er Randy Wolters zit wel bij de wedstrijdselectie.

VVV-Venlo
Ook VVV heeft, zoals we gewend zijn, een aantal afwezigen. Nick Venema (ziek), Sem Dirks, Tristan Dekker, Levi Smans en Richard Sedlacek (allen geblesseerd) zijn er niet bij vrijdag. Het gaat dus wederom puzzelen worden voor trainer Jos Luhukay, die baalt van het resultaat van dit seizoen. “Natuurlijk wilden we heel graag de play-offs halen. Maar als je kijkt naar onze selectie dan vind ik de positie waar we nu staan op de ranglijst misschien ook wel realistisch, zeker gezien de vele blessures en ziektegevallen die we hebben gehad en nog steeds hebben“, liet onze trainer weten op de site van VVV. “We zijn kwetsbaar, maar in de laatste twee thuiswedstrijden moeten we er alles aan doen om het seizoen op een mooie manier af te sluiten met onze fans met hopelijk twee overwinningen. De steun die we dit seizoen hebben mogen ontvangen is geweldig, dus we willen ze in de laatste wedstrijden nog een goed VVV laten zien en er alles aan doen om onze fans te vermaken.” Een mooie belofte. De laatste tijd leek het enthousiasme van de ploeg verdwenen, dus ik ben heel benieuwd in hoeverre we nog mooie wedstrijden kunnen verwachten. Wat mij betreft met zoveel mogelijk eigen jeugd, we moeten ons immers gaan richten op komend seizoen.

Statistieken
Hoopgevend: op papier zijn we de favoriet. In dertig voorgaande edities van VVV-Telstar won VVV er elf, Telstar zes. De laatste wedstrijd, in 2014, werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Aziz Khalouta. In de laatste twee edities werd er één keer verloren (1-2 in 2015) en de laatste editie eindigde in een gelijkspel (1-1 in 2016).

Laten we nog een aantal mooie wedstrijden neerzetten, dus kom allemaol d’n berg op! FORZA VENLO!

VVV-Venlo – Telstar
Tijd: 20:00
Te zien/horen via: Schakelprogramma ESPN, Omroep Venlo
Scheidsrechter + assistenten: Eijgelsheim, Beijer, De Koning en Tissingh

12 Responses

 1. Leonardus

  Luhukay wil de supporters een mooie avond bezorgen.

  Ik lach me kapot.

  Pachonik heeft geen zin meer
  Dirks is geblesseerd
  Dekker is geblesseerd
  Sedlacek is geblesseerd
  El Azrak is gepasseerd
  De Boer is niet vooruit te branden
  Venema is (zogenaamd) ziek
  Roemer doet al het hele seizoen niet mee

  En dan heb ik het nog niet eens over de spelers die zitten te mokken op de bank.

  Luhukay gelooft nog in sprookjes. Dream on man.

   1. supportertje

    Als je al zijn commentaar volgt op VVV is hij, of gefrustreerd, of je weet het wel.

 2. DeOtjes

  2e helft was leuker. Eerste half uur voor vvv met dus 3-0 voor na de 3-1 de 3-2 en toen was het nog even met de billetjes knijpen

  Schroijen was dramatisch op een assist na Maar had er zeker 2 moeten maken

 3. FC VVV03

  3 punten niet meer niet minder. De 2e helft was vermakelijk. Hopelijk is VVV achter de schermen al bezig met de selectie van volgend seizoen. 2 keer zo’n kut jaar kunnen we ons niet permitteren.

Leave a Reply