Voorbeschouwing VVV-Venlo – Telstar

Vrijdagavond staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor VVV-Venlo. Na de 4 punten in de laatste twee uitwedstrijden tegen Volendam en Excelsior,  komt Telstar op bezoek in de Koel.

De Velsenaren spelen al jaren een bescheiden rol in de Jupiler League. De begroting van de Velsenaren is een van de laagste in het betaald voetbal. Vandaar dat de selectie ook niet al te groot is. Hierdoor komt het team nu in de problemen door 3 schorsingen en 2 blessuregevallen. Maar in deze competitie wil dat lang niet alles zeggen. Als je zelf niet uitstraalt dat er weinig te halen valt kan iedereen van iedereen winnen.

Vandaar dat de Venlonaren zijn gewaarschuwd voor onderschatting. Bij VVV-Venlo lijkt er elke week een ander team te voorschijn te worden getoverd. Voor de wedstrijd van morgenavond lijkt het niet verstandig om weer met Yuki in de spits te starten. Gezien de defensieve problemen bij de Velsenaren lijkt de keuze voor Leon de Kogel veel logischer.

Na zijn meer dan verdienstelijke optreden moet keeper Danny Wintjens toch weer plaats maken voor de van interlandverplichtingen terug kerende Mäenpää. Gezien het sterke optreden van Dion Gijzen lijkt Quin Kruijsen naar de bank te worden verwezen. Promes zal de wedstrijd tegen zijn ex-werkgever waarschijnlijk nog moeten missen

VVV-Venlo zal er alles aan moeten doen om de 3 punten in Venlo te houden. Aan het publiek weer de oproep om 90 minuten achter de ploeg te blijven staan. Maar hoeveel mensen zich nog de moeite nemen, mede gezien de weersverwachtingen, om de ploeg te ondersteunen valt nog te bezien.

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

Doel: Mäenpää

Verdediging: Joppen (c), Altheer, Balkestein en Fleuren

Middenveld: Gijzen, Post en Türk

Aanval: Reimerink, de Kogel en Wolters

29 Responses

 1. RuiverCity

  Niet te geloven. Deze trainer gaat dezelfde kant op als Lokhoff. Heeft een prima, fysieke spits ter beschikking maar gebruikt hem totaal verkeerd. Zal wel weer inzakken worden morgen….stel je voor dat je moet gaan aanvallen in een thuiswedstrijd.

 2. Meuske

  Vind ook dat Trost nu nog steeds teveel zoekende is naar een basis elf, hij traint toch iedere dag met die gasten dan weet je toch wel wat je beste spelers zijn. De trainer moet zorgen dat er automatisme in de ploeg komt en dat gaat alleen als je iedere week met dezelfde mensen speelt en je eigen spel blijft spelen. Ook ik vind dat Cooper een eerlijke kans verdiend, desalniettemin knallen vanavond en hopen op een overwinning waar niks op af te dingen is. Come on Venlo

 3. brise continu

  Knallen vanavond al Meuske???
  Tegen beter weten in zeker en dat weet je zelf maar al te goed……
  Voor echt knalwerk zul je toch echt nog een week of 5 moeten wachten…..
  …verder begrijp ik de aanpassingen van René Tros wel..(u weet wel, bekend van de grootste familie van Venlo)….het alom gevreesde Telstar komt namelijk op bezoek…de club die met pijn en moeite 11 spelers in het veld kan krijgen en de poetsvrouw op de bank heeft zitten…

  pssst…zo ff sprietse!!

 4. Venske

  Hoe krijgt Trost het voor elkaar. Een elftal het veld opsturen zonder echte spits! Het wordt weer een verschrikkelijke avond met tikkie terug en tikkie breed (x 10). Tegen een ploeg als Telstar moet je er thuis vanaf het begin “vol erop klaatsen”. Doe verdorie eens eindelijk aan klantenbinding.

 5. BakuBaku

  Prima oplossingen van Trost. Gebleken is ondertussen dat statische niet-hardwerkende spitsen als de Kogel en Rajcomar er als los zand bijhangen met deze buitenspelers. De spits stond tot nu toe voor spek en bonen op het veld, omdat we twee matige buitenspelers hebben die denken dat ze goed zijn en (bijna) nooit de goede oplossing kiezen.
  Door geen echte spits op te stellen moet je hopen op de creativiteit en wendbaarheid van Yuki. Dan moet deze zich wel meer opstellen als een aanvallende middenvelder dan een echte spits. Maar ik gok dat er gewoon weer lange ballen worden gespeeld op Yuki 😉

  1. wouterhelm

   Hier ben ik het helemaal mee eens. Een spits als de Kogel heeft voorzetten van de buitenspelers nodig die door Wolters en Reimerink niet genoeg gegeven worden. Zulke spitsen hebben iemand als Schaken nodig, achterlijn halen en voorzetten.

   Ik vind het daarom niet erg dat Yuki in de spits staat. Op de een of andere manier zie ik hem graag spelen. Hij heeft snelheid en een goede actie, al komt dat er niet altijd uit helaas.

 6. RuiverCity

  Ik vind dit ook een zeer slechte zaak. De mensen die vanavond nog de moeite nemen om naar de Koel te komen moet je verwennen met een aanvallend systeem door Telstar constant onder druk te zetten. Daarvoor heb je de Kogel nodig!
  Ik hoop van harte dat we winnen maar met dit systeem is slecht een enkel succesje gegarandeerd. Stel toch eens het (vaste) team op dat potten kan breken!!!

 7. LetsGoVenlo

  Maakt niet uit hoe. Als die 3 punten maar gehaald worden. En volgende week tegen Achilles thuis hetzelfde verhaal. Komende 2 wedstrijden zijn gewoon 6 punten, en de 3 wedstrijden erna zijn pas belangrijk. Boschebollen uit, Sjengen thuis en Sparta thuis. Worden zeer zware wedstrijden maar wel de wedstrijden waar het echt om draait en waar de steun van het publiek in De Koel misschien wel eens een verschil moet kunnen maken! Tot vanavond ! Forza VVV !

 8. Sanderkuh

  Gebruik de spitsen die je hebt, en als Reimerink en Wolters niet voldoen hiervoor, wissel die dan eens. Ben het eens met Goodie…probeer die drie namen eens.

 9. De Koel

  Gelukkig hoeven we ook tegen een gemankeerd elftal bestaande uit invaliden, waswijven en terreinknechten niet te winnen. Volgende keer zal de Koel wel weer vol zitten na deze sublieme, hartverwarmende prestatie.

 10. Ben

  Ik heb me alleen maar afgevraagd of we de wedstrijd met grote of heel erg grote cijfers zouden gaan winnen. Bij Telstar gaan ze zich nu afvragen of ze Europa ingaan of niet? Lijkt me iets te voorbarig, maar je weet het maar nooit, zeker als je met derde rangs 11-tal bij VVV een punt pikt. FORZA VVV!

  1. sultana

   Precies Ben had zomaar 5-1 moeten zijn, zoveel kansen dan moet die bal er eens een keer in. Tegen een derde rangs Telstar moet je ten allen tijde winnen, wederom ben ik teleurgesteld dan maar winnen van Achilles volgende week.

 11. iRalphi

  Thuis niet kunnen winnen van Telstar, dat kan echt niet. Wat is deze club gruwelijk in verval geraakt. Trost krijgt het absoluut niet aan de praat. Dusseldorp heeft 2 niet scorende spitsen gehaald. Ondertussen valt me op dat ik Berden nauwelijks nog zie of hoor. Gaat die er mee kappen soms?

 12. vvv_supporter_op_zuid

  Nou, zoals Brise al zei ’t was wachten op de 1-1. Na een aardig begin en de 1-0 .. denk je van zo, nu gaan we doordrukken. Je mag zeggen dat we wat kansen gehad hebben maar over het algemeen was het veldspel toch dramatisch slecht? Een Türk die de bal achter komt halen … stukje naar voren loopt en niemand die voorin ook maar loopt maar gewoon blijft staan dus Türk passt maar weer terug. Als Telstar de bal had liep de voorste linie terug i.p.v. druk op de bal te zetten. Zo’n armoedig elftal als Telstar moeten we toch met 5-0 van de mat vegen als je al in de 8e minuut 1-0 maakt? Nee, we gingen zoals zo vaak reactie voetbal spelen thuis. Het was weer geen echt elftal. Buitenspelers weer vaak dramatisch of gewoon ‘afwezig’. Yuki in de spits in een thuiswedstrijd tegen een armoedig Telstar… werkelijk. Waar is de motivatie, wil, zin, spelvreugde, etc. De trainers werd ook eens wakker na 70 minuten dat er ook nog wel eens iemand kan gaan warmlopen van de reserves. En dan valt de 1-1 … gaat hij opeens paniekerig wisselen wat tactisch helemaal grote vraagtekens zette. De Kogel, Rajcomar beide erin. Reimerink eruit, Wolters er nog wel in, Yuki nog voorin, nou wie moest die bal dan nog geven en men ging meer tegen zichzelf spelen en de klok dan tegen een tegenstander, wat ook wel te verwachten was op dat moment. Maar ja… als je niet de motivatie kunt opbrengen om dit Telstar na 70 minuten al op grote achterstand te hebben gezet .. tsja.

  Verwacht dat na nog een nachtvorstje het stadion nog leger wordt …. maar Hai heeft iets bedacht. Alle kids < 12 jaar gratis naar binnen. Nou, die komen daarna ook niet meer terug of willen onder de pauze huilend naar huis. Ik neem mijn kleine zoon in ieder geval niet mee! Wil hem dat leed besparen en anders wil hij in de toekomst misschien niet meer mee!

  Had van Trost toch wel meer verwacht voor de competitie. Zeker wat betreft motivatie, maar ook tactisch,…
  Wissel eens buitenspelers, die Cooper is in ieder geval gemotiveerd en heeft tenminste een betere mentaliteit, misschien minder techniek e.d. maar als ie niet speelt…

  Zaterdag Achilles. Die zullen wel gemotiveerd zijn. Die motivatie compenseert een groot stuk de mindere kwaliteit …

Leave a Reply