VVV-Venlo

Voorbeschouwing: VVV-Venlo volledig fit naar Den Haag

Morgenavond wordt de competitie voor VVV-Venlo hervat en het wordt meteen een pittige. Om 19.45 uur is in het CARS Jeans Stadion, nummer 8 ADO Den Haag de tegenstander van de Venlonaren. Het wordt dus een lastige wedstrijd, maar we hebben er zin in!

De winterstop is eindelijk voorbij en we kunnen ons weer volledig gaan richten op het doel van handhaving. We hebben 3 oefenwedstrijden gespeeld en waarbij er eigenlijk maar één, een echte test was voor VVV. Dat was namelijk de wedstrijd tegen De Graafschap, maar die werd redelijk comfortabel met 4-0 gewonnen door de formatie van Steijn. Ook de wedstrijd tegen Alemannia Aachen (uitkomend in de Regionalliga) werd overtuigend gewonnen – zij het achter gesloten deuren – met 4-0.

Eerder dit seizoen – in november – speelden we thuis in Stadion de Koel tegen ADO Den Haag en die wedstrijd willen we liever vergeten. VVV speelde redelijk, maar kon helemaal niets met de kansen doen. ADO daarentegen ging goed met de kansen om en wist naar een 0-2 zege te counteren. Je kunt hier het wedstrijdverslag lezen van die wedstrijd tegen de gasten uit Den Haag.
Het moet morgen dus echt beter en dat weet iedereen in Venlo. VVV eindigde de eerste helft van de competitie met twee uitstekende zeges tegen Roda JC (0-1) en Heracles Almelo (3-1), waardoor ze nu op een keurige 10e plaats staan in het klassement van de Eredivisie.

VVV-Venlo
In de winterstop heb je altijd te maken met het transfergeweld, maar zo heel gewelddadig is het in Venlo niet geweest. Romeo Castelen kwam over uit China en tekende een contract tot medio 2018, terwijl Emil Riis Jakobsen gehuurd werd van het Engelse Derby County. Ook de jonge Deen zal tot medio 2018 voor de Koelclub spelen. Vertrekkende spelers zijn er nog niet, al lijken Etienne Amenyido en Kelechi Nwakali de club nog te gaan verlaten deze transferperiode.

De selectie is helemaal fit! Dat zegt Maurice Steijn: “Danny Post is fit. Hij zal niet starten, maar hij zou direct in kunnen vallen als dat nodig is.” Ook aanwinst Romeo Castelen staat niet aan de aftrap in Den Haag. “Maar hij zou wel minuten kunnen maken. Hij is fit, maar nog niet helemaal klaar om te starten. Dus we beginnen gewoon met de jongens die het voor de winterstop en in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft uitstekend hebben gedaan.”

Maurice Steijn zit niet op de bank, de trainer is nog geschorst. Zelf zegt hij daar het volgende over: “Voor mij is elke wedstrijd belangrijk, maar dit is een wedstrijd in mijn eigen stad, waar ik drie jaar hoofdtrainer ben geweest, heel veel heb meegemaakt. Ja, dat is nu even een extra smetje dat ik uitgerekend bij deze wedstrijd mijn ding niet kan doen. Daar had ik juist zo’n zin in, om er terug te keren met een ploeg die het heel goed doet, met een heel fijne staf waar ik super mee samenwerk, om daar dan je vak gewoon uit te oefenen. Dat kan dus helaas nog één keer niet. Heel jammer.”

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij

ADO Den Haag
ADO begon zeer matig aan het seizoen met enkele verliespartijen, maar herstelde zich echt uitstekend. Dat resulteert nu in de 8e plek op de ranglijst. Maurice Steijn zegt het volgende over zijn voormalig werkgever: “Ze hebben ook goed gepresteerd op hun trainingskamp. Een goeie ploeg, een uitgebalanceerd team die niet voor niks op de achtste plaats staan.”

Alfons Groenendijk zei in ADO TV dat hij verwacht dat ze van VVV gaan winnen. Hopelijk bewijzen onze boys dat het tegendeel gaat gebeuren!

Mogelijke opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Meijers, Pinas, Beugelsdijk, Ebuehi; Immers, El Khayati, Bakker; Falkenburg, Johnsen en Becker.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 59 competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 21 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 35,59%. In totaal heeft VVV-Venlo 95 doelpunten gescoord en 97 doelpunten tegen gekregen.


Arbitrage
Scheidsrechter: Higler
Assistenten: Boonman en Strijker
Vierde official: Oostrom

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag! FORZA VVV

16 Responses

 1. supportertje

  VVV eindigde de eerste helft van de competitie met twee uitstekende zeges tegen Roda JC (1-2) en Heracles Almelo (3-1). Volgens mij heb jij een andere wedstrijd gezien in het zuiden dan ikzelf. Maar dat we VANDAAG die cijfers maar hebben staan 1-2, na de wedstrijd.

 2. markepica

  Goed (naar ons vermogen) gespeeld, er had nog meer ingezeten vandaag. In de samenvatting straks zullen wij er wel goed uitkomen met een handvol grote kansen. Den Haag had er beduidend minder. Ook goed om te zien dat onze mannen die kaarten pakken op het eind om niet meer tegen een tegentreffer aan te lopen (behalve die van Ralf).

 3. mats

  Kanonne! En wéér een wedstrijd dat je denkt ‘er had veel meer ingezeten’.
  Ongelofelijk hoeveel kansen er voor doel gemist worden. Thy helaas onzichtbaar. Leemans fokking slecht!

  Het is nu toch ook wel duidelijk lijkt me dat Hunte en v.Crooij gewoon te kort komen voor dit niveau. Maken teveel fouten en het rendement is veel te laag.
  En als je dan ziet hoeveel extra power naar voren er komt op het moment dat Castelen en Opoku erbij komen dan is het gewoon dikke doei de mazzel voor Hunte en v.Crooij.

  Ik mag toch hopen dat Steijn volgende keer ook gewoon begint met Opoku, Post en Castelen en de Seun naast Thy..

  Overigens wel waardering voor de vechtlust in de 2e helft en de manier waarop ze in de laatste minuten een ‘over mijn lijk’ mentaliteit lieten zien. Mooi!

 4. Eerste helft slaapverwekkend. VVV speelde ontzettend zwak. Pech met de tegengoal maar je had ook geen moment het idee dat VVV echt fanatiek opzoek ging naar een gelijkmaker. Toch nog 2 dikke kansen die knullig gemist werden. Dat de gelijkmaker in de 2e helft uiteindelijk toch nog viel was niet onverdiend want godsamme wat een 100% kansen heeft vvv gehad vandaag, zeker het laatste kwartier. Helaas werden deze echter vakkundig om zeep geholpen. Gelukkig toch een puntje maar 3 was ook wel erg prettig geweest.

  1. markepica

   We moeten niet vergeten dat VVV door deze manier van spelen de tegenstander in slaap sust en krachten spaart om het laatste kwartier zelf vol gas te kunnen geven. Dit is tactisch heel sterk bedacht van Steijn omdat je anders wss het onderspit delft tegen een Den Haag wat thuis speelt en net wat meer kwaliteit in huis heeft.

 5. weloveyouvenlo

  Sjonge hij fantastich weer een puntje maar laten we eerlijk zijn hier moesten we met 0 3 04 winnen ja want de goal van ado was door toedoen van umnerstall maar alsnog een puntje niks te klagen!

 6. chretien

  De slechtste wedstrijd van VVV dit seizoen, die we desondanks met enkele doelpunten verschil hadden kunnen, nee hadden moeten winnen. Doelpunt ADO was toevalstreffer, kan gebeuren. Fijn dat Opoku terug is, Castelen liet in de paar minuten alleen maar goede dingen zien. Dat laatste kwartier, ik wist niet wat ik zag, die bal wilde er niet in.
  Al met al, ondanks slechte voetbal, niet verloren, weer een puntje er bij. Vooraf zou ik voor een puntje hebben getekend, met de rust helemaal, maar achteraf zeg ik , 2 punten weggegeven.

 7. De Koel

  Dubbel gevoel na deze wedstrijd. Een punt bij ADO teken je normaal voor, maar het hadden er vandaag drie moeten zijn. Teveel 100% kansen verprutst. Wel goede aanvallende wissels deze keer.

 8. hendrik

  Wat een onzin dat Umnerstall schuld had aan die goal. Verklaar waarom! Ik vraag mij overigens waar VVV zou staan als die betweters het bij VVV voor het zeggen zouden hebben. Zouden beslist met Ajax en PSV aan het uitmaken zijn wie bovenaan zou mogen staan. Zanikers!

  1. weloveyouvenlo

   Wat mij betreft mischien dat andere hier anders op kijken moet hij roseler niet inspelen als die tussen twee man staat daarna kaatst roseler trapt unnerstall de bal over de zijlijn ado aan de bal ontstaat een corner uit waar de goal uit valt de goal zelf is niet zijn schuld begrijp me niet verkeerd maar de manier waarop de goal tot stand komt is door toedoen van unnerstall

Leave a Reply