Voorbeschouwing VVV-Venlo vs NAC Breda

Het gaat dan eindelijk beginnen! VVV-Venlo trapt het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een wedstrijd tegen NAC Breda. Morgenmiddag om 14.30 trappen de Venlonaren af in Stadion de Koel voor de eerste wedstrijd in de competitie en het is meteen een kraker tegen een potentiële titelkandidaat.

Het is lastig om te bepalen waar VVV-Venlo nu precies staat. Zwakker geworden? Ja, dat kun je wel stellen met enkele krachten die de club verlaten hebben en daardoor kwalitatief minder is, maar dat betekent niet dat er geen ploeg kan staan die meedoet om de bovenste plekken. Wat belangrijk is voor VVV is om de selectie compleet te maken en er zullen dan ook enkele nieuwe spelers bij moeten, willen wij uitspreken om mee te doen voor promotie.

Nieuwe spelers bij de selectie zijn: Sven Braken, Yannick Leliendal, Joeri Schroijen, Kees de Boer, Lukas Zima, Brian Koglin, Carl Johansson, Mitchel van Rooijen.

VVV-Venlo

De eerste wedstrijd moet VVV er meteen flink tegenaan. Dat weet de trainer ook, dit is toch anders dan de voorbereiding: “Wij richten ons op onszelf. De jongens hebben veel stappen gemaakt. We hadden een intensieve voorbereiding gepland. Inclusief kracht en extra trainingen voor de jongens. Dat is een langdurig proces. We hebben veel arbeid geleverd. De data waarmee we sinds de eerste trainingsdag werken bieden ons veel inzichten. We zijn nu zes weken onderweg. De trainingsomvang is groter, de intensiteit hoger. Dat vereist aanpassingsvermogen bij de jongens, zowel mentaal als vooral ook fysiek. Al met al is dit op langere termijn uitgedacht om de jongens 90 minuten te laten volhouden op eerste divisie niveau. En op termijn natuurlijk op Eredivisieniveau. Let op; we hebben 12 jongens tussen 17 en 21 jaar die vorig seizoen weinig hebben gespeeld in verband met corona. Dat geldt ook voor Yannick Leliendal. Tel daarbij op dat Mitchell van Rooijen en Joeri Schroijen vier weken hebben gemist, Lukas Zima tussentijds is ingestroomd, net als Calle Johansson. We moeten elke dag heel zorgvuldig met trainingsarbeid en intensiteit omgaan. Dat is goed gelukt tot nu toe.”

Jos Luhukay zegt het volgende over de selectie van aankomend weekend: ”Hij was de nog ontbrekende schakel in de as de afgelopen weken. Alleen Kristopher Da Graca hadden we de laatste weken ter beschikking als basisspeler van vorig seizoen. Danny Post heeft vier weken niet met groep kunnen trainen vanwege zijn handblessure. Hij zal zondag nog niet 100% fit zijn. Maar Danny zal wel weer een hele belangrijke speler worden voor dit jonge team.”

Vermoedelijke opstelling: Zima; Hupperts, Koglin, Da Graca, Leliendal; Janssen, De Boer, Van Dijck; Essanoussi, Braken en Roemer.

NAC Breda

De verwachtingen in Breda liggen zoals altijd torenhoog en ook dit seizoen wordt er verwacht dat de ploeg uit Breda zal gaan promoveren. Bekijk hieronder de voorbeschouwing van NACTV.

Over tegenstander NAC zegt Luhukay het volgende: “NAC is één van de kanshebbers. Een tegenstander met veel kwaliteit en veel ervaring. Normaal gesproken beschikken ze over een heel ervaren as met Malone, Haye, Seuntjens en Bilate. Die jongens hebben zoveel wedstrijd op eerste divisie niveau gespeeld. Daarnaast hebben ze goede spelers die wat jonger zijn, maar wel ook kwaliteit met zich meebrengen. Wat NAC ook heeft is dat ze in de breedte sterk zijn. Maargoed, vorige week hebben ze drie wedstrijden gespeeld en ze kampen met een aantal blessures. Wie zullen moeten bekijken wie er zondag tegenover ons staan.”

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 52 competitiewedstrijden tegen NAC Breda gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 15 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 28,85%. De Venlonaren speelden 26 thuiswedstrijden tegen NAC. Hiervan werden er 10 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 7 verloren.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Diepering
Assistenten: Nanninga en Osseweijer
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijden tegen NAC Breda. FORZA VENLO!

39 Responses

 1. lucien1978

  Ik mag toch hopen dat dit niet de opstelling wordt.

  Ik zou gaan voor.

  Zima
  Pachonik Koglin Da Graca Leliendal
  V Rooijen De Boer Janssen
  Roemer Braken Schroijen

  Pachonik gewoon laten spelen. Voor de rest met het sterkste elftal beginnen en wisselen wanneer de desbetreffende speler door trainingsachterstand etc vermoeid is.

 2. rongo26

  Je leest toch wel een beetje waarom sommige nog niet spelen morgen in de opmerkingen van Jos. De data toont aan dat ze niet fit genoeg zijn voor de wijze waarop hij wil gaan spelen.

  Kwalitatief zou ik ze zeker opstellen. We zien morgen of Jos gelijk heeft….

 3. ponnie veag oet de pan

  Gewoon een stomme vraag: kan giakpmakos niet opgesteld worden? Traint die mee en is die niet wedstrijdfit? Zolang die niet verkocht is? Waarom niet gewoon opstellen?

 4. idderzienmeining

  VVV is vanmiddag denk ik de underdog aangezien we niet op alle posities goed bezet zijn. Daarom zou ik in 1e instantie zorgen dat er gegroepeerd en vanuit een goede organisatie wordt gespeeld om zo de linies klein te houden en veel in de duels te komen.

  We weten allemaal dat VVV en Giakoumakis met elkaar afgesproken hebben niet te spelen in afwachting van een transfer … daar hoeven we dus ook niet over te speculeren !

  Dan de jongens die we WEL ter beschikking hebben. Daar hoort in mijn optiek óók Pachonik bij aangezien die gewoon meegetraind heeft en bij oefenwedstrijden gespeeld heeft. Weliswaar kort maar tóch …

  Ik zou tegen een opponent als NAC nooit met Hupperts als rechtsback starten als ik Pachonik kon opstellen. Niks persoonlijks tegen Hupperts maar puur o.b.v. kwaliteiten en eigenlijke positie.

  Op dit moment zou ik opteren voor de volgende basiself:

  Zima

  Pachonik / Da Graca / Koglin / Leliendal

  v. Rooijen / Janssen / Johansson

  Roemer / Braken / Schroijen

  Pachonik kun je wisselen als de tank leeg is en Johansson is wedstrijdfit … El Essanousi zou ik niet opstellen samen met Janssen … te onervaren en te weinig body

  Maat goed: ik speculeer maar wat en geef mijn eigen bevindingen en straks mag Jos zijn basis elf het veld opsturen !

  Het gaat weer beginnen en gelukkig weer met publiek dus dat is op voorhand al winst !

  Succes VVV en geef ik elk geval alles !

 5. idderzienmeining

  Aanvulling op bovenstaand bericht
  Ik vergat Kees de Boer die zal starten dus dan verwacht ik een middenveld bestaand uit v. Rooijen, de Boer en Janssen

  1. kuebke

   Mee eens ruiver City.
   Ik heb het idee dat ze daar boven op Den Berg nog niet genoeg geleerd hebben van vorig seizoen.
   Ze moeten met het sterks mogelijk elftal aan treden in mijn ogen.
   Hoe kun je nu Hupperts opstellen,die word aan alle kanten voorbij gelopen en Essanoussi is veel te ligt voor betaald voetbal.

   Ben er bang voor dat het gewoon een walk over voor N.A.C gaat worden

 6. mats

  Ik ben geneigd om te denken ‘Jos zal het wel weten en de beste mensen opstellen dus ik moet vertrouwen in hem hebben’….maar ik erger me echt dood aan het feit dat er nieuwe spelers gehaald worden en dat die vervolgens niet opgesteld worden. Terwijl toch iedereen tegen Panathinaikos kon zien dat Schroijen en VanRoojen het verschil maakten.
  En Pacho moet natuurlijk op
  De plek van Hupperts staan. En als je Calle niet opstelt hoe wordt hij dan wedstrijdfit.
  Echt hoor, soms denk ik….waarom kan dat bij andere clubs wel en bij ons niet. Nou ja ik ga er vanuit dat ze er tijdens de wedstrijd in komen (hopelijk staan we dan nog niet kansloos achter).

  1. Ievel Knievel

   Schroijen en van Rooijen staan gewoon in de basis. https://twitter.com/vvvvenlo

   Hupperts heeft in de voorbereiding al vaker op back gestaan, na uitvallen van Dekker. Kennelijk ziet de trainer daar iets in. Hij kan het beste de situatie beoordelen. Op zich niet zo raar om buitenspelers op backposities te zetten. Wordt wel vaker gedaan en gaat vaak ook wel gewoon redelijk tot goed. Hupperts is sowieso niet meer de beste buitenspeler en je moet hem toch gewoon kunnen gebruiken zo lang hij in de selectie zit.

   Johansson wordt langzaam gebracht, waarschijnlijk een invalbeurt.

   Pachonik is pas later aangesloten bij de selectie en heeft dus nog wat achterstand in ritme. Dat is pas over een week of 2 ingelopen.

   Over een paar uur weten we hoe we er op dit moment voor staan en of er toekomstige basisspelers gaan invallen en of de trainer goede keuzes heeft gemaakt. Maar om al zonder vertrouwen een wedstrijd en het seizoen in te gaan slaat nergens op. Tegen Pananthinakos heeft VVV gewoon, gelet op het huidige niveau van de selectie, aardig gebald.

 7. eagle

  Goed terug in de wedstrijd gekomen na de vroege achterstand. Maar alles moet wel van schroijen afkomen. Roemer brengt vrij weinig. Middenveld staat vrij aardig.

 8. Ievel Knievel

  Ach, begint dat gezanik noo alweer?

  De speuls taege ein van DE titelkandaat als deilneimer veur plekken 5 t/m 9. Oftewel, de kriegs taegenstand. De speuls waarschienlijk taege ein zwoardere/ baetere taegestander. Zoe mos ze noa dees wedstried kieken. En um dan weer dien EIGE speulers af te goan zeiken…. Speulers die niks tot weinig met het VVV van veurig seizoen te maken hebben. Idderein moet nog winne aan het nieje seizoen.

  Luhukay coacht good en de speulers komme langzaam in de wedstried. Pachonik d’r al in in idder geval. D’n zweed zal auk nog wal minuten meuge maken. Schroijen is lekker op dreef alvast.

  1. Begint dat geneuzel alweer dat je hier nooit iets negatiefs mag zeggen…? Hou op man!
   Leliendal was de 1e helft gewoon niet al te best. Punt uit en dat mag gewoon gezegd worden.
   Da Graca staat bij de tegengoal alles behalve fatsoenlijk te verdedigen en is gewoon geen 100% zekerheidje daar achterin vind ik.
   Maar sorry dat mag niet gezegd worden.
   Kan me verder geen reet interesseren of we nu tegen dordrecht of AC Milaan spelen. Hetgeen je gewoon ziet ziet je en dat mag neem ik aan gewoon gezegd worden en heeft geen ene donder met afkraken van eigen spelers te maken.
   Beetje moe van dat gezeik zodra je gewoon een conclusie trekt op basis van je eigen bevindingen en dan meteen weer zo’n opmerking krijgt dat je alles door een positieve gele vvv-bril moet zien.. pfff

   1. Grad

    Labradorvvv, zeker mag je iets negatiefs zeggen en kritische zijn, maar het valt op dat je alleen maar foute en negatieve dingen benoemt. Het zou je echter ook sieren als je ook eens wat positiefs zou posten, want ik heb ook best positieve gezien in dit nog jonge elftal, alleen het heeft tijd nodig,

   2. Ievel Knievel

    Begint det geneuzel, euver ut geneuzel, euver ut geneuzel noo alweer? hahaha :D.

    Ut geit d’r neet um det ze neet meugs zeggen det eine speuler minder speult of slechter speult. Echter mak det dea speuler nog neet permanent slecht of mak det dae speuler nog gen slecht mins. Det is al ein verschil. Doanaeve zien ut speulers van os en neemes kump aan speulers van os. Die zien van os, die huure beej os en weej verdedige die jongens. Alleen als ze ut hiel bont maken en as ze os loate valle as club, dan pas meuge we ozze eige jonges aafbranden. De mos dich auk realiseren op wat veur niveau VVV actief is. Die speulers weerspiegele det. Det ze neet perfect zien of neet kinne mei doon um de titel, mak die jonges nog neet neet geschik veur os VVV.

    Wat allein heej weer gebeurde is det veuraafgoand aan de wedstried met 6 a 7 nieje jonges in de basis, speulers al weer ein klein beietje aafgefakkeld wordte. Det sluit nurges op. Auk wuurt d’r neet gezag det speulers slech speule, maar weare d’r aannames en veuroordeilen op ozze eige speuelers geplek. Euver de Graca det dae veur de bühne speult bijv. Sluit gewoën nörges op.

    D’r langs leete heej wat minse beej ut ieerste kleine bietje teageslaag de kupkes al hangen, beej de ieerste de beste taegegoal al. As ze dan al beej de pakke neer geis zitte wuurt ut noëits mier wat.. Wat ein flut gedeuns.

    Bedink dich efkes det dit metein al de topper van de KK-divisie waar. Bedink dich auk det de meiste trainers in dae KKD VVV neet beej de ierste 8 zeen speule. Det beteikent al det VVV boave zich zelf is oetgesteege vandaag en ein mier dan prima resulataat haet behoald. Jammer van de late tagetreffer, maar veur dit resultaat had ik veuraaf geteikend. Gewoën ein prima leuke wedstried. Neet mier en neet minder. Bedink auk det een aantal cynische supporters VVV al weer met 4-0 zooge verleere veuraaf (wat auk kin in dit soort wedstrieden), dus achteraaf veilt het alleszins mei.

   1. Ievel Knievel

    Wat een negativiteit weer. Je kan toch geen teams uit het verleden gaan vergelijken met een team dat voor 2/3 nieuw (bij elkaar) is?

   2. Grad

    Kuebke niet roeptoeteren, vertel eens hoe vaak? Afgelopen seizoen in ieder geval niet zo vaak n.l. maar 1 keer, tegen Den Haag in de 93e min. 1-2, daar staat ook tegenover, dat er 1 wedstrijd werd gewonnen in de 93e min. tegen Willem II 2-1. Dus elke club

Leave a Reply