Voorbeschouwing VVV-Venlo – Willem II

Het zal nog wel lekker in het geheugen van iedereen zitten, die fantastische knal van Damian van Bruggen die de 1-1 betekende en we kregen daardoor een onverdiend punt. Maar, daar zitten we niet mee en hopelijk kunnen we die positieve flow meenemen naar de volgende pot. Die staat morgen op het programma, dan spelen we namelijk de thuiswedstrijd tegen Willem II. Allemaal leuk en aardig gelijkspelen tegen Feyenoord, maar de wedstrijd tegen Willem II is qua punten veel belangrijker. Om 18.30 trappen we af in Stadion de Koel tegen de Tilburgers.

De wedstrijd tegen Feyenoord was niet om aan te zien, om het even heel plat te zeggen. Het vertoonde spel van beide ploegen was gewoon niet heel lekker voor je ogen. In balbezit waren de Venlonaren erg slordig en zorgvuldig, daarom konden we aanvallend ook amper een vuist maken. We kregen welgeteld een kans op fatsoenlijke aanval, maar Vito van Crooij werd van de bal gelopen. Aanvallend was het misschien niet veel soeps, maar verdedigend en tactisch stond het wel sterk. Steijn begon met een 5-3-2 formatie, maar schakelde in de eerste helft naar 4-4-2 en later zelfs naar 4-3-3, omdat hij zag dat Feyenoord zich geen raad wist met de Venlose manier van voetballen. Dat we uiteindelijk nog die 1-1 wisten te maken, ja dat was gewoon fantastisch uiteraard.

Maar we moeten ons ook realiseren dat er ploegen komen die kansen wel goed afstraffen en daarom moeten we zelf ook alerter zijn met onze aanvallen. Morgen komt Willem II op bezoek en dan moeten we het spel maken. Willem II staat op de 15e plek met 10 punten en VVV staat op de 12e plek met 14 punten. Het is echt belangrijk om de wedstrijd te winnen, want dan neem je direct afstand van Willem II en groeit het gat met de degradatieplekken. Verlies je, ja dan komen die plekken akelig dichtbij. Daarom is deze wedstrijd dus echt belangrijk! Onze trainer zegt er het volgende over: “Vergeet niet dat Willem II een goede ploeg is, twee lastige spitsen heeft. Het zal er om hangen morgen. We willen graag attractief spelen, dat hebben we in heel veel fases dit seizoen dan ook laten zien. Maar het ligt ook aan de vorm van de dag.”

VVV-Venlo
Bij VVV zijn er nauwelijks problemen. Danny Post is nog altijd geblesseerd en dat zal nog wel even zo blijven. Mink Peeters en Tarik Tissoudali zijn 3 dagen geschorst door Maurice Steijn en dit heeft disciplinaire redenen. Zij zullen overigens dinsdag weer aansluiten bij de selectie. Voor de rest is iedereen fit, zo meldt ook de trainer: “Iedereen is fit, iedereen is erbij. Alleen missen we Danny Post nog een tijdje.”Willem II is, net als NAC, een ploeg in het rechterrijtje, net als wij. Als zij morgen winnen is het verschil helemaal minimaal. Dit is een wedstrijd waarin wij de punten moeten halen.”

Waarschijnlijk zullen de Venlonaren met andere namen aan de aftrap verschijnen, omdat Willem II ook een heel andere tegenstander is dan Feyenoord. Hoe VVV gaat spelen is nog even onduidelijk, maar er zullen waarschijnlijk geen 6 verdedigers op het veld staan. Steijn gaat verder: “Met het oog op het loodzware programma wil je morgen gewoon winnen. Morgen hebben we in ieder geval de intentie om vooruit te voetballen.”

Willem II
Willem II leek een goede selectie te hebben op het begin van het seizoen, maar de resultaten waren op het begin zeker niet goed. Het team heeft zich enigszins hersteld met overwinningen op Groningen en Twente, maar de laatste 3 wedstrijden werd er niet gewonnen. (twee keer verloren, een keer gelijkspel).

Volgens het Brabants Dagblad mist Willem II nog drie belangrijke spelers en die deden op donderdagochtend niet mee met de groepstraining:  Kostas Tsimikas, Pedro Chirivella en Jordens Peters. Volgens de krant zullen de Kruikenzeikers in de volgende opstelling starten morgen:

Branderhorst; Lewis, Lachman, Heerkens, Van der Linden, Lieftink; Haye, Rienstra, El Hankouri; Ogbeche, Sol. 

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 46 competitiewedstrijden tegen Willem II gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 17 keer gewonnen, 10 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 36,96%. In totaal heeft VVV-Venlo 68 doelpunten gescoord en 74 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: S. Mulder
Assistenten: Van Zuilen en Inia
Vierde official: Gerrets

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen Willem II! FORZA VENLO

14 Responses

 1. supportertje

  Hopen op een echt vol stadion morgen. Maar vooral vanaf minuut 1 achter de ploeg staan. dat hebben ze hard nodig in dit soort wedstrijden, maar vooral accepteren dat er af en toe wat misgaat. Het gaat om het eindresultaat. Winnen dus en hoe is niet interessant. Maar als dat met mooi voetbal gebeurt is dat een extra bonus.

 2. Goodie

  Een belangrijke pot vanavond. Er van uitgaande dat de concurrenten geen gekke dingen gaan doen kun je bij winst tot minimaal 7 punten uitlopen.

  Jammer dat de Venlonaar het weer laat afweten. Nog ruim 1600 kaarten beschikbaar. Wat moet er gebeuren om wekelijks 7000 – 8000 toeschouwers in de Koel te hebben?

 3. chretien

  Weer met zes man voor de eigen kist gaan hangen? Hopen bij een snelle uitval te scoren? Ik kan het me allemaal voorstellen, dat we met die gedachte aan de wedstrijd beginnen. Alles kan, hopelijk gaan we winnen, maar het zal alles behalve een makkelijke wedstrijd gaan worden. De twaalfde man, dat zijn wij, kan grote invloed op de wedstrijd hebben, voorwaarde dat de Koel kolkt, dat wij de jongens voordat de wedstrijd begint , naar de overwinning schreeuwen…….

 4. expat

  Waarom geen wissel in de 89e minuut (Janssen bijvoorbeeld, die wéér zwak speelt, of Opoku die geen bal goed raakt) en in de 91e minuut? Unnerstall mag trouwens wel eens wat meer ballen gaan vangen in de 16. Wel lekkere wedstrijd van Vito, maar de tering, wat geven we hier twee belangrijke punten weg.

 5. Beeselse Bergbeklimmer

  Ongelooflijk dat dit nog wordt weggegeven. De laatste 20 minuten leken bij sommige spelers de pijp behoorlijk leeg. Seuntjens kon op het middenveld geen druk meer zetten, gaten dichtlopen en überhaupt het spel volgen. Steijn had dit kunnen oplossen door bijvoorbeeld Antonis of Nwakali nog speelminuten te gunnen. Hunte kwam ook niemand meer voorbij maar werkt verdedigend wel hard.

  We hadden na 13 wedstrijden op 17 punten kunnen staan, helaas is de realiteit anders…

 6. aoje

  Thuis den haag, willem II en NAC 2 puntjes. Kan je lelijk gaan opbreken. Waarom geen gebruik gemaakt van Nwakali als je middenveld de pijp leeg heeft. Je had je onder de druk uit kunnen voetballen. Zoveel moeite gedaan goede spelers te huren van topclubs en ze dan op de bank laten. Na de 3-1 had het bekeken moeten zijn.
  Jammer, jammer .

 7. De Koel

  Nwakali hoort gewoon in de basis en Seuntjens heeft niets te zoeken op het middenveld. Maar Steijn blijft maar vasthouden aan deze niet werkende opstelling. Dan kom je toch op 2-0 en 3-1. Dat mag je nooit weggeven. En dan wisselt hij ook nog eens Thy voor Opoku. Opoku die een jaar eruit geweest is en nog ver van zijn oude niveau verwijderd is. Terwijl Nwakali op de bank zit. Ik begrijp het niet meer. We gaan nu langzaam afglijden naar de nacompetitieplekken. Volgend jaar een nieuwe trainer wat mij betreft. Ik ben er wel klaar mee.

Leave a Reply