VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Willem II

Morgenavond is het weer zover. In de Koel vindt alweer de 21e speelronde van de Eredivisie plaats. Ditmaal is Willem II de tegenstander om 20:45.

De afgelopen wedstrijd er met maar liefst 6-0 verloren tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. In de rust stond het slecht 1-0 na een makkelijk gegeven vrije trap maar stond de verdediging vrij hecht en werden er af en toe wat speldenprikjes uitgedeeld. Na rust werden de fouten van VVV direct afgestraft en liepen de Amsterdammers vrij snel uit naar een comfortabele voorsprong van 3-0 en was het gedaan met het geloof. In de laatste tien minuten liep het nog vrij snel uit naar 6-0 en werd er evengoed nog ruim verloren van Ajax.

Op dit moment staan de Venlonaren nog steeds op een zevende plaats, al wordt die plaats wel gedeeld met Heracles Almelo en de tegenstander van morgen, Willem II. Ondanks de 7e plaats is de voorsprong op de nacompetitieplaatsen slechts vijf punten. Een overwinning morgen op Willem II is nog niet direct funest maar is natuurlijk wel zeer welkom. Opvallend bij binnenkomst zal de verbouwing aan de hoofdingang zijn. Deze staat op dit moment in de stijgers.

Steijn wil vooral voortborduren op het treffen met FC Emmen, waarin VVV goed speelde, maar vergat vaker dan twee keer te scoren. “We beloonden onszelf niet en dat is zonde. Dat moeten we tegen Willem II anders doen”, aldus de trainer.

VVV-Venlo

De afgelopen wedstrijden speelde VVV-Venlo voornamelijk in dezelfde opstelling. Alleen de linksback en de linksbuiten positie werden na de winterstop alleen anders ingevuld. Kum en Opoku hebben alleen van plaats gewisseld met Janssen en Grot.  Waarschijnlijk zal VVV spelen in dezelfde opstelling spelen als tegen Ajax.

De kans is groot dat Opoku fit is en wederom zal spelen, hierover zal kort voor de wedstrijd een beslissing over worden genomen. Enkele andere spelers waren ook niet helemaal fit gedurende de week, maar het is niet duidelijk wat de status is. Dit zullen we waarschijnlijk morgen pas tijdens de aftrap te weten komen.

Willem II

De tegenstander van morgen is vrij wisselvallig maar is na de winterstop goed gestart. Topscorer Fran Sol is verkocht en Donis Avdijaj heeft zich onmogelijk gemaakt en zal daarom niet spelen. Fernando Lewis is daarnaast nog geblesseerd geraakt en is de komende weken uitgeschakeld met een spierblessure. Zoals gezegd is Willem II zeer wisselvallig bezig. Na de winterstop werd er gewonnen bij Utrecht en Twente in de beker. Tegen NAC werd thuis gewonnen maar tegen FC Groningen werd er dan weer verloren. Wat we morgen kunnen verwachten van de Brabanders is dus nog maar afwachten.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 49 competitiewedstrijden tegen Willem II gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 18 keer gewonnen, 11 keer gelijk gespeeld en 20 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 36,73%. In totaal heeft VVV-Venlo 72 doelpunten gescoord en 80 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Mulder
Assistenten: van de Ven & Bexkens
Vierde official: van Herk
VAR: Sander van der Eijk
AVAR: Hubers

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Willem II! FORZA VENLO

9 Responses

 1. Louis van Gaal

  Een hele belangrijke wedstrijd. Ik hoop echt dat VVV vanaf de eerste minuut 100% inzet, 100% de duels ingaat en echt het besef heeft dat ze er moeten staan. Als ze dat doen gaat het publiek er vanzelf achterstaan en pakken we de drie punten.

 2. Piet Verbong

  VVV start super gemotiveerd aan deze wedstrijd: ze hebben wat recht te zetten. Als de trainer dan ook nog Samuelsen laat spelen in plaats van Grot, worden het absoluut drie punten.

 3. Nard

  Ik hoop ook op Samuelsen ipv Mlapa. En Opoku moet maar eens op de bank beginnen, kan altijd nog gewisseld worden. En VVV zal vanuit een gesloten verdediging als één man moeten voetballen en WII dus niet in hun spel laten komen, want dan ……….. VVV zal er voor moeten knokken en fanatieker moeten verdedigen dan in de voorgaande wedstrijden!! HUP HUP HUP VVV

 4. De Koel

  Willem II voetballend een stuk beter, maar puur op vechtlust de drie punten in Venlo gehouden. Met name het laatste deel van de tweede helft was genieten. Van Ooien uitermate belangrijk met twee assists, die door Mlapa vakkundig tot doelpunt werden gepromoveerd. En aan die tweede ging een prachtige actie van Linthorst vooraf.

Leave a Reply