Voorbeschouwing VVV-Venlo – Willem II

Het merendeel van de Limburgers zal komende vrijdag het carnavalsseizoen aftrappen, maar het échte feest vindt (hopelijk) plaats in De Koel. Op 11e van de 11e lopen de spelers, inclusief stadionprins, het veld op om de strijd aan te gaan met Willem II.

VVV-Venlo

De matige reeks wedstrijden die VVV-Venlo de afgelopen tijd op de mat legde is enigszins rechtgezet door de overwinning op ADO Den Haag. Ternauwernood. Pas in de 96e minuut trokken de Venlonaren de overwinning naar zich toe. Met heel wat geluk: Nick Venema maakte overduidelijk hands vlak voordat hij de bal achter doelman Wentges schoot. Hoe scheidsrechter Ruperti de handsbal van de aanvaller niet zag, is een godswonder, maar dat maakt het niet minder mooi!

 “Na het verlies in eigen huis tegen Jong AZ was het natuurlijk zaak om het aan de bal een stuk beter te doen. Op dat gebied heb ik goede dingen gezien in Den Haag. We gaven de doelpunten wel te makkelijk weg, dus daar moeten we aan werken, maar winnen op bezoek bij ADO is natuurlijk een erg goed resultaat. Nu is het zaak dat we ook de mensen in De Koel wat gaan geven”, aldus trainer Rick Kruys.

Want ook in thuiswedstrijden moet resultaat behaald gaan worden, VVV wist in eigen huis van de zeven wedstrijden pas tweemaal te winnen (Almere City en Jong FC Utrecht). En dat terwijl in uitwedstrijden wél goede resultaten geboekt worden. Van de zeven uitwedstrijden wisten we er vier te winnen.

Het team van Kruys kent slechts één afwezige: Lukas Zima. De doelman traint weliswaar weer mee in het krachthonk, maar kan na de winterstop waarschijnlijk pas weer in actie komen.

Willem II
Komende vrijdag nemen we het dus op tegen Willem II. De Tilburgers zijn wisselvallig aan het seizoen begonnen. Nadat wedstrijden tegen MVV Maastricht en FC Den Bosch beiden verloren gingen, kende Willem II een goede reeks en waren ze drie wedstrijden ongeslagen. Maar afgelopen week kwam die reeks ten einde, toen de ploeg van Kevin Hofland met 1-2 verloor van Heracles Almelo.

De selectie van Willem II kent één oude bekende. Joeri Schroijen, die vorig seizoen nog bij ons onder contract stond, start komende vrijdag in de basis. “Joeri is een ander type rechtsbuiten. Het is een linkspoot met een individuele actie in huis en een goede voorzet in de benen. Op de trainingen laat Joeri een fitte indruk achter. Hij mag het morgen laten zien tegen VVV”, liet Hofland weten tegenover Omroep Brabant.

“We moeten ons vooral focussen op wat we zelf laten zien, zeker in ons eigen stadion. De spelers geven elke dag alles op de training, dus daar ligt het niet aan. Ik ben er ook echt van overtuigd dat we gedurende het seizoen steeds beter gaan worden en ons goed gaan positioneren op de ranglijst”, volgens Kruys.

Vermoedelijke opstelling Willem II volgens Omroep Brabant: Lamprou; Woudenberg, Heerkens, Dammers, Owusu; Llonch, Verreth, Bosch; Svensson, Hornkamp en Schroijen.

VVV-Venlo – Willem II
11 november 20:00
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: Kleinjan, Beijer en Van Zuilichem
Te zien via: Schakelprogramma ESPN
Te beluisteren via: Omroep Venlo

8 Responses

 1. Gerardus

  Schrooijen in de basis? Dan hoeven we in ieder geval geen dreiging te verwachten vanuit de linkerkant van Willem 2.

  Nou zonder gekheid. Laat het vanavond maar eens zien in een thuiswedstrijd. Een overwinning zou lekker zijn zo vlak voor het WK. Geeft toch net weer ff wat rust.

 2. chretien

  Gelukkig gaan er geen VVV spelers naar het WK. Enkele weken rust, wat trainen, een enkele weken relatieve rust. Wie weet, ‘n enkele oefenpartij tegen een attractieve tegenstander? Wie weet?
  Vanavond er tegen aan. Overwinning met veel doelpunten en mijn weekend is al goed. FORZA VVV!

 3. jurgen

  Zie het somber in voor vanavond, heb vele jaren geleden Chelsea tegen Barca gezien en de “handbal verdediging” werkte voor Chelsea uitstekend. VVV moet zich lekker laten inzakken voor eigen doel en spelen/gokken vanuit de omschakeling, ook al is het een thuiswedstrijd. VVV heeft ruimte nodig, daarom doen ze het redelijk in uitwedstrijden en minder in thuiswedstrijden. We hopen maar ut beste.

 4. Koelie

  We creëren veel te weinig. Zonde je had vanavond kunnen winnen van dit nu
  Willem II met iets meer durf. Trainer is de weg kwijt.

  Wat doet Kees “eindstation” de Boer nog bij ons. Vertrek aub heel snel. We gaan je niet missen.

Leave a Reply