Voorbeschouwing VVV-Venlo – Willem II

Morgen speelt VVV-Venlo zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Willem II. En dat wordt meteen een historische wedstrijd. Het zal namelijk voor het eerst op kunstgras gebeuren. De selectie heeft de afgelopen week in het stadion getraind.

Beide ploegen zijn de competitie gestart met een gelijkspel. Zoals iedereen weet de Venlonaren tegen FC Eindhoven (0-0) terwijl de Tilburgse club in de laatste minuut de overwinning uit handen gaf in de derby tegen FC Den Bosch (2-2). Beide Tilburgse doelpunten werden overigens gemaakt door ex-vvv speler Ruud Boymans.

Net als VVV-Venlo degradeerde Willem II afgelopen seizoen uit de eredivisie. Ook in Tilburg zijn de verwachtingen voor dit seizoen hoog. Een plaats in de top 3 wordt eigenlijk geëist door zowel bestuur als door supporters.

Sterkste linie bij Willem II is zonder twijfel de aanval. Met Misidjan en Boymans zijn ook meteen de gevaarlijkste namen genoemd. Zaak voor de verdediging van VVV-Venlo om net als in Eindhoven de nul vast te houden.

Bij VVV-Venlo is Ozan Türk weer volop in training maar lijkt deze wedstrijd nog te vroeg te komen.

Grote vraag is natuurlijk wie er in de spits zal spelen, Nwofor of toch weer Rajcomar?

Ten opzichte van de wedstrijd in Eindhoven is de vermoedelijke opstelling op een plaats gewijzigd. Post zal als verdedigende middenvelder de taak overnemen van Altheer.

Om met de woorden van stadionspeaker Bart Houtermans te eindigen: “Venlo laot uch huure…!”

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

Doel: Mäenpää

Verdediging: Joppen (c), Promes, Balkestein en Fleuren

Middenveld: Yuki, Post en Kruijssen

Aanval: Reijmerink, Rajcomar en Wolters.

55 Responses

 1. marcel

  je vergeet naast boymans en misidjan nog ff te noemen bruno andrade. deze was de eerste wedstrijd nog licht geblesseerd.
  Ik ben in elk geval zeer benieuwd hoe VVV de eerste thuiswedstrijd voor de dag komt.

 2. pavisto67

  Ik mag hopen dat die Yuki snel eens wat laat zien, want tot dusverre heb ik nog niets van hem gezien wat maar een beetje in de buurt komt van het niveau wat je van de best betaalde speler uit de selectie mag verwachten.

 3. Paljas

  Het is in ieder geval morgen een graad of 15 minder warm dan vorige week in Eindhoven.
  Dat scheelt voor voetbalbegrippen en voor de blanke medemens cq de blanke voetballer(die kunnen zeer slecht tegen echt warm weer),een slok op een borrel.
  We zullen zien waar het toe gaat leiden,maar enige terughoudendheid naar aanleiding van het resultaat van vorige week is op zijn plaats.
  Een nederlaag zou passen in de fase waarin dit VVV zich op dit moment bevindt,namelijk in een opbouwfase waarin er nog weinig tot geen lijn te vinden is in het spel en waar spelers nog aan elkaar moeten wennen.
  Daarbij is het niveau van de spelers in alle linies te matig en van te veel middelmaat,dat je bij voorbaat mag verwachten dat dit VVV morgen wel even gaat winnen.
  Hoe dan ook,het is de wedstrijd tussen de twee degradatieclubs van vorig seizoen en dus een “topwedstrijd” in de eerste divisie.

  Gegroet,

  Paljas.

 4. Donderspeech

  Voetbalprimeur: HP JODA

  Roda JC Kerkrade ziet in Uche Nwofor de ideale versterking voor de voorhoede. De Limburgers hebben echter niet de financiële middelen om de spits zelfstandig over te nemen van VVV-Venlo.

  Nwofor schermde deze zomer met belangstelling van clubs uit Rusland, Engeland en Duitsland, maar speelt nog altijd voor VVV. Daar is de Nigeriaan tot overmaat van ramp zijn basisplaats kwijt geraakt aan nieuwkomer Prince Rajcomar. Een transfer lijkt voor alle partijen dan ook de ideale uitkomst.

  Roda JC ziet het helemaal zitten in de 21-jarige jeugdinternational van Nigeria en heeft inmiddels over hem gesproken met investeerder Arnold Hendriks. “Als Arnold Hendriks, of welke participant ook, wil meedenken over de financiële mogelijkheden om Uche Nfowor naar Roda te halen, zijn we zeker geïnteresseerd”, aldus directeur Marcel van de Bunder tegen De Limburger.

  In België verschenen er deze week volop berichten over vermeende belangstelling van Roda JC voor Anderlecht-spits Nathan Kabasele. Het negentienjarige talent zal dit seizoen echter niet in Kerkrade te bewonderen zijn. Van den Bunder: “Daar weten wij helemaal niets van.”

 5. bottervlaai

  Is die Omar er Rafik van Differdange 03 niets voor VVV als opvolger van Nwofor? Die kerel scoorde in de Europa League aan de lopende band en is redelijk balvast. Deze kerel schiet er toch 15 – 20 per seizoen in lijkt mij.
  Overigens is De Graafschap ook al geïnteresseerd in hem

 6. aoje

  Hoop op Uche, Rajcomar heb ik mijn twijfels over…maar goed, laat hem maar het tegendeel bewijzen. 1 ding vind ik helemaal niet passen bij VVV. Ze hebben altijd gebaald als ze naar Heracles moesten op kunstgras spelen. Nu hebben ze zelf zo’n nepgras. Ik vind het helemaal niks. Vorige week hadden ze het bij de wedstrijd van Cambuur al over competitievervalsing…ik geef ze niet eens ongelijk.

 7. RuiverCityFreak

  Ik zeg dat we vandaag de 3 punten in Venlo houden.
  Vorige week was niet veel in Eindhoven maar ik heb er nog altijd vertrouwen in.
  Ik zag dat ome Nol Uche wil slijten aan onze Duitse vrienden uit Kerkrade.
  Daar wens ik hem veel succes mee. Een speler die niet voor ons wil spelen moet opzouten!
  Eindstand 2-0

 8. robbaan

  Ik hoop op 3 punten, maar het zal niet meevallen. VVV zal snel het heft in eigen hand moeten nemen en op voorsprong komen, liefst nog voor de rust.
  Hoe dan ook na vanavond weten we wat er in dit team schuilt…een topper of een flopper? Succes mannen!

 9. Lincoln

  Oke ik ben de wedstrijd aan het bekijken vanuit een warm landje. Jammer dat ik er niet bij kan zijn maar wat schrik ik even van de lege tribunes. Had ik niet verwacht maar wel weer duidelijk hoeveel succes supporters we hebben.

 10. pavisto67

  Ik vond VVV heel erg solide spelen, ik denk niet dat wij heel veel doelpunten tegen gaan krijgen dit seizoen, als onze keeper blijft uiteraard.
  Puntje van kritiek, aanvallend is het erg matig, Wolters als positieve uitzondering.
  Wat Otsu toevoegt aan het elftal begin ik me met de week af te vragen en voor Rajcomar geldt eigenlijk het zelfde al verdient hij natuurlijk meer krediet dan de afgelopen twee wedstrijden. Mocht Nwofor vertrekken moet er echt een spits bij.
  Al met al tevreden.

  1. Ruben

   Nou, ik weet niet naar welke speler jij hebt zitten kijken?, maar ik vond otsu echt een van de betere vanavond. Altijd aanspeelbaar, goed in de combinatie en enkele knappe acties.
   Maar meningen kunnen verschillen natuurlijk

   Boymans oogde geïrriteerd. … haha

 11. Goodie

  Wat een lulkoek weer. Yuki speelde uitstekend, zijn beste wedstrijd voor VVV. De ”luie Rajcomar” was vandaag niet lui en werkte ook hard. Wat een passie, strijd en mooie acties. Randy Wolters zou zo maar is een publiekslieveling kunnen worden.

  1. sultana

   Met je eens Goodie, VVV heeft mij in positeieve zin verrrast vanavond. Lokhoff heeft veel kapot gemaakt het afgelopen seizoen dat heeft Trost niet zomaar hersteld, spelers als Altheer en Reimerink dienen het vertrouwen terug te krijgen dan gaan we er nog veel plezier aan beleven. Randy Wolters kan inderdaad de publiekslieveling worden, wat een spontaniteit het puliek aansporen om achter het elftal te gaan staan, geweldig!! Ik heb vanavond weer een leuke pot gezien, hoop dat ze deze lijn gaan voortzetten dan gaan ze zeker mee bovenin draaien.

   1. Goodie

    Af en toe nog te egoïstisch, proberen er uit te halen. Ben ook benieuwd naar Cooper.

 12. eric

  idd heel goed gespeelt, top inzet, ook raycomar komt er wel, Balkenstein heel goed, Yuki zeker ook , zo zie je maar dat veel mensen zoals Pavisto67 gewoon erg veel ruis in hun hoofd hebben , en spelers het nooit goed kunnen doen, Yuki speelde goed, dus stop eens allemaal om jullie spelers af te zeiken,volgens mij heeft Eindhoven ook gewonnen, wat hebben jullie daar weer over te zeiken, deze draaien dus blijkbaar ook niet slecht.
  op naar de volgende prooi, met z”n allen achter de jingens en we vormen een ijzersterk front

  1. Goodie

   De mannen die het vorige week slecht deden, speelde vanavond uitstekend, daarmee doel ik op Rajcomar, Otsu en Promes. Maar zeker niet te vergeten, Post. Deze man brengt rust op het middenveld, en zorgt voor een snelle omschakeling. Vanuit het stadion is het moeilijk te zien hoe vol het stadion zat, naar mijn gevoel redelijk voel. Maar vanuit de tv kun je dat beter zien imo. Ga zeker even de samenvattingen kijken.

   Op naar Rotterdam!

 13. tulipanes

  geweldige wedstrijd met een goede sfeer op de tribunes! een vvv dat passie en strijd toonde en dat combineerde met enkele hoogstandjes. Misschien klinkt dit erg positief, maar een top 5 plek moet er met dit voetbal echt inzitten.

  forza venlo!

   1. sultana

    Eric eerst goed lezen wat tulipanes schrijft, is niks negatiefs aan tulipanes reactie!

   2. eric

    oke sorry, bedoel de top 20 zoals andere schrijven, daar zit ook de no 1 bij ha,ha,ha

   3. tulipanes

    we hebben pas 2 wedstrijden gespeeld en we hebben er nog 36 te gaan. ik kan zo nog niet echt zeggen hoe ploegen als sparta en volendam het doen, dat is nog afwachten. ik geef alleen aan dat we met dit voetbal gewoon hoog kunnen eindigen (top 5). maar laten we maar eens eerst 8 wedstrijden gespeeld hebben voordat we ons als titelkandidaat #1 gaan bestempelen.

    forza venlo!

   4. tulipanes

    ik ben helemaal niet negatief, verre van trouwens. ik zeg gewoon dat we goed voetballen en dat als we dat volhouden, we wel eens hoog kunnen eindigen.
    misschien zijn we allemaal wel een beetje verrast door dit vvv, positief bedoeld dan:-).

 14. BakuBaku

  Yuki Man of the Match. De man die dit VVV iets extra’s moet brengen, en vandaag was dat zo ondanks een weifelende start. Rajcomar toch niet goed genoeg. Te traag, wel meer inzet dan de vorige wedstrijd, regelmatig goed in het vasthouden, maar het was te weinig. Evenals Reimerink trouwens. Komt niet helemaal los heb ik het gevoel.
  Wolters zijn enthousiasme kan aanstekelijk werken op de ploeg en het stadion. Daarnaast Joppen weer zeer prima. Fleuren opbouwend zeer matig vandaag.
  Een statische spits als Boymans was de ideale spits vandaag voor types als Promes en Balkestein. Wil het nog wel eens zien tegen beweeglijkere spitsen.
  Nu ik toch bezig ben: Post goed, Kruijssen onzichtbaar (wat ook wel zijn kracht moet zijn i.t.t vorige week waarin hij een leidende rol op zich moest nemen)

 15. mats

  En nu is het weer wachten op alle hosanna berichten (al zal paljas het wel weer zwaar kut heeben gevonden)
  Ik heb genoten vanavond. Lekkere pot voetbal. Heerlijk die ontlading bij Wolters en Reimerink.

 16. mats

  Ps; ik vond Boymans als vanouds trouwens. Balletje aannemen met zijn elleboog in de nek van zijn tegenspeler en vervolgens de bal weer kwijtraken en geirriteerd lopen doen. Het enige verschil was dat hij in een WII shirt speelde…

 17. Paljas

  Winnaars hebben altijd gelijk…in ieder geval voor deze week.
  Maar ja,één zwaluw maakt nog geen zomer…
  Deze selectie/ploeg is gewoon niet goed genoeg om een heel seizoen te presteren.
  Daarvoor zijn er te veel middelmatige spelers,die de strijd om de bovenste plaatsen niet aan kunnen.
  Maar goed,ik gun het de supporters wel om vandaag deze overwinning te vieren.
  Want volgende week kan het zo maar weer anders zijn…

  Gegroet,

  Paljas.

 18. Pingback : 2non-commissioned

Leave a Reply