Danny Post

Voorbeschouwing Willem II – VVV-Venlo

Vanavond heeft VVV-Venlo de eerste serieuze test van de voorbereiding. Om 18.45 uur spelen de Venlonaren de uitwedstrijd tegen Willem II en dat zal een goed meetpunt zijn om te zien waar VVV-Venlo op dit moment staat. De Tilburgers gaan immers een Europees avontuur aan.

De wedstrijden tegen Sporting ST en EVV hadden verschillende verhalen en uitwerkingen, maar tegen een tegenstander uit de Eredivisie kunnen wij waarschijnlijk veel beter gaan opmaken hoe wij er nu voor staan. Wij hebben een aantal nieuwe spelers en testspelers, dus dat is goed voor de Venlonaren.De uitwedstrijd zal dan ook goed geanalyseerd worden.

VVV-Venlo
Hans de Koning zegt het volgende over de wedstrijd tegen Willem II: “Ik ben blij dat we weer zulke wedstrijden mogen spelen. Hier hebben we toch met z’n allen lang op zitten te wachten. De eerste échte serieuze krachtmeting. Ik heb er zin in, en met mij de hele staf én spelersgroep. Een waardevol moment ook voor ons. Met diverse nieuwe jongens in de gelederen zijn we heel benieuwd waar onze selectie staat op dit moment. Daar gaan we vrijdagavond achter komen.”

VVV-Venlo zal met testspelers Tom Plezier en Joshua John afreizen naar Tilburg. Nezar S’Rifi raakte licht geblesseerd en zal niet spelen. Voor de rest zullen de nieuwe spelers uiteraard meereizen en is het voor ons ook spannend wat er precies gaat gebeuren qua opstelling.

Willem II
Ook voor Willem II is het zoeken naar de juiste formatie en samenstelling. Driess Saddiki, Rick Zuijderwijk en Dylan Ryan zijn zeker niet van de partij. Robbin Ruiter is een vraagteken voor de Tilburgers. Daarnaast geeft trainer Adrie Koster aan dat er veel jeugd aan het werk zal worden gezet in de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Statistieken
VVV-Venlo speelde 26 keer in competitieverband tegen Willem II in Tilburg. Nu is dit geen competitie, maar het is wel mooi om even de statistieken erbij te halen. Van die 26 wedstrijden werden er 8 wedstrijden gewonnen, was er 3 keer een gelijkspel en werd er 15 keer verloren door de Venlonaren. Dat komt neer op winstpercentage van 30,77%.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Willem II! FORZA VENLO

11 Responses

 1. Opvolger van Wright hebben ze in elk geval gevonden bij VVV want Arias is tot nu toe na 60 minuten van hetzelfde ergerlijke niveau.

  Kum erg ongelukkig vandaag.

  Als dit de speelstijl gaat worden komend seizoen dan is het dus weer elke wedstrijd 90 minuten proberen tegen te houden en hopen om de schade te beperken. Maar dan moet je wel spelers hebben die in een counter kunnen toeslaan en dat heb ik na 60 minuten nog niet echt gezien.

 2. Rossie

  Arias mogen ze van mij meteen weer verkopen aub, echt niet om aan te zien. Was al geen fan en ga het ook nooit worden. Selectie ontbeert verder iedere vorm van ‘voetbal’. Er zal echt nog, vooral op dat gebied, behoorlijk wat bij moeten!

  John was prima, Hupperts ook en Roemer viel goed in. Linthorst speelde ook sterk vond ik. Neudecker viel weer matig in. Swinkels speelde best ok en Schmitz, tja, moet nog even wennen wellicht. En Giakoumakis kwam in jong-VVV terecht dus daar heb ik niet echt een beeld van kunnen vormen. Centrum Swinkels-Kum kan écht niet, Kum gaat bankzitter worden dit seizoen wat mij betreft.

 3. RuiverCity

  Bij FC Emmen lachen ze nu nog dat ze Arias kwijt zijn geraakt. Het middenveld met twee jeugdspelers kan echt niet. Dan word je elke wedstrijd overlopen. Kum blijft domme met sterke acties afwisselen. Centraal kan Swinkels met Kum niet. Tempo van beiden naar voren en achteren is te laag. Nu al heimwee naar Röseler. Dit VVV is veel te licht. Leuk en aardig die jeugdspelers maar de enige die wat power brengt is Stan van Dijk. Er moeten nog zeker twee middenvelders en een aanvaller bij.

  1. Rossie

   Precies…en nog een goeie centrale verdediger zou er ook nog wel bij mogen want ik voorspel dat anders het centrum van de verdediging dé zwakke plek van het elftal gaat worden dit seizoen.

 4. Godfried

  Kirchbaum – Schmitz- van Dijk – Gelmi – Pachoo- Post – Linthorst – aankoop – John – Hupperts- Giakoumakis

  het centrale duo moet complementair zijn aan elkaar. dus niet twee geroutineerde spelers als Kum en Swinkels. dat centrum is te langzaam. een ervaren speler samen met een jonge hondlijkt me het beste te werken.

  middenveld moet nog een voetballer bij. nu is het met Janssen en Linthorst te fragiel. daardoor gaat post straks kaarten pakken en kom je helamaal in de problemen.

  denk dat er met 1 of 2 versterkingen een heel aardig team kan staan. maar dat weten ze bij vvv natuurlijk ook wel.

  1. Venlooow

   Ik kan het redelijk vinden in jouw opstelling.
   Ik zou alleen als centraal duo Gelmi-Swinkels neerzetten.
   Swinkels is toch wel een aanwinst en speelde slim. Althans dat is mijn mening.

 5. Oelie op zuid

  Van Dijk moet dit jaar doorbreken en leren van Kuhm en Swinkels. Middenveld zal inderdaad een probleem worden als Neudekker onder zijn niveau blijft presteren.

 6. mats

  Wow! Wat een negativiteit weer hier. Ik schrik er van. Man man man..

  Toch maar mooi 1 keer gescoord tegen nota bene Willem II. Team zal heus nog wel het en der aangevuld worden en I gespeeld moeten raken op elkaar/ basiself moet zich nog vormen.

  Geef het verdomme eens wat tijd mensen

 7. Wedstrijd helemaal teruggekeken.
  Er vielen mij een paar dingen op.
  Allereerst heeft Willem II natuurlijk een supersterke, talentvolle selectie met frivole spelers, een genot om naar te kijken. Gaan zeker in het linkerrijtje eindigen, worden misschien wel weer vijfde, kortom, een sterke tegenstander.
  Dan bij ons…
  Centrale duo in de verdeding is flink op leeftijd en te traag. Hebben routine en zijn daardoor taktisch sterk, maar missen snelheid waardoor dat met snelle aanvallers problemen gaat opleveren, Willem II legde die problemen feilloos bloot. Swinkels beviel me het beste.
  Goeie inspeelpass, gebruikte goed zijn lichaam. Kum speelde een beetje ongelukkig. Zijn probleem is – en was ook vorig seizien – dat hij vaak te laat is waardoor hij een tackle inzet en dan behalve de bal ook de man speelt waardoor hij geregeld een strafschop veroorzaakt. Dus ik zou kiezen voor Swinkels. Maar wie zet je er ernaast in het centrum? Gelmi heeft snelheid, maar had het heel moeilijk met de nieuwe spits van Willem lI Wriedt (topspits), dus van zijn kwaliteiten heb ik nog steeds geen duidelijk beeld. Sven van Dijck viel prima in, van hem wil ik meer zien, b.v. tegen Fortuna.
  Dan nog even over Tristan Dekker. Is snel en fel, maar hoe kun je een bal zo terugspelen in de verdediging zonder te kijken? Het is niet de eerste keer dat hij dat doet, leert hij niet van zijn fouten?
  Op het middenveld viel Evert Linthorst me weer in positieve zin op, goeie, snelle passing, het blijft een supertalent, goed vrijgelopen met een mooi bekeken kopbal en dito doelpunt maar pas wel op met maken van die overtredingen, anders ga je Post achterna met het vergaren van gele kaarten..
  Op het middenveld missen we nog steeds een speler die het spel bepaalt en meer voetbal in de ploeg brengt waardoor we aanvallend meer in de melk te brokkelen hebben in een wedstrijd. Evert kan dat worden, maar dat kun je nu nog niet van hem verwachten voor een heel seizoen.
  Neudecker heeft dat niet, dus graag elders proberen te slijten (net als Schäfer trouwens).
  Voorin beviel Joshua John me prima.
  Oogt jonger dan 31, heeft snelheid, een passeerbeweging en een prima voorzet.
  Precies de capaciteiten die een linksbuiten nodig heeft. Dus misschien nog 1 wedstrijd uitproberen tegen Fortuna en daarna gelijk een contract aanbieden. Onze spits Arias heeft kwaliteiten, maar ik weet niet of die voldoende zijn om basisspeler te worden.
  Ik vind mensen hier op de site te negatief, geef hem even wat krediet!
  Van Giakoumakis heb ik nog niet echt een duidelijk beeld gekregen.
  Hupperts had aanvallend goeie acties, maar verdedigend mag het misschien wat feller. Roumer vond ik goed invallen (m.u.v. die voorzet achter de goal).
  Fel, goeie acties, dreigend, ik was verrast…
  Ik ben benieuwd naar de volgende serieuze oefenwedstrijd!

   1. Had m opgenomen, live uitzending was op Fox Sports 1, zit in het Ziggo pakket kanaal 421, is nog gewoon terug te kijken…

Leave a Reply