VVV-Venlo

Voorbeschouwing Willem II – VVV-Venlo

Morgenavond om 18.30 uur gaat het dan eindelijk beginnen! De Eredivisie 2018/2019 gaat van start en we beginnen met een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. Voor VVV-Venlo is dit een uitstekende kans om de competitie goed te starten, want alle wedstrijden zijn moeilijk voor de Venlonaren. De start is ook niet ideaal. Na Willem II volgen Ajax, FC Utrecht en SC Heerenveen.

Een overwinning zou zeer welkom zijn voor de Venlonaren, er werd in de competitie niet meer gewonnen sinds de wedstrijd tegen Feyenoord (1-0) op 04-02-2018. Maar bovenal is het zeer belangrijk dat je de competitie goed start, dat hebben we het vorige seizoen ook gezien. Dan zit je in een positieve flow en dan is meer kans om resultaat te bewerkstelligen dan andersom. Met flink wat nieuwe spelers is het natuurlijk afwachten hoe alles in elkaar steekt. Niet alleen voor de technische staf, maar ook voor de supporters. Een ding is zeker, samen met supporters en spelers gaan we volle bak knallen in het nieuwe seizoen.

Over de voorbereiding gesproken, die was behoorlijk voor VVV-Venlo. Er werd niet verloren in de voorbereiding en niet verliezen is altijd positief. Toch zijn er twee verschillende geluiden te horen. Aan de ene kant hebben we veel tegen lagere amateur teams gespeeld, waardoor je niet echt een duidelijke balans kan opmaken. Aan de andere kant is er ook gespeeld tegen Tweede Divisionist De Treffers, FC Volendam en FC Twente uit de Keuken Kampioen Divisie en Werder Bremen uit de Bundesliga. Ook in die wedstrijden wisten we ongeslagen te blijven, dus dat zegt ook wel iets. Maar we weten het natuurlijk pas helemaal wanneer we de eerste resultaten uit de competitie weten. Dan kunnen we echt de balans opmaken.

Maurice Steijn zegt het volgende over de voorbereiding: “We zijn ongeslagen gebleven in de voorbereiding, maar ik vind dat soort zaken nooit zo relevant. Het is lekker, je wilt nooit verliezen, maar het belangrijkste is dat de jongens wedstrijdfit worden en team gaan vormen.” 

VVV-Venlo
Nieuw seizoen, nieuwe namen en dus ook nieuwe opstellingen. En het wordt andermaal puzzelen voor de technische staf. Niet zozeer vanwege het luxeprobleem, maar vanwege de vele blessures voorin wordt het toch allemaal wat moeilijker gemaakt. Johnatan Opoku, Jay-Roy Grot, Penny Mlapa en Ralf Seuntjens zijn allen geblesseerd. Daarnaast zijn ook Moreno Rutten en Evert Linthorst niet helemaal fit. Seuntjens en Opoku hebben deze week wel voor het eerst meegetraind met de groep en zij focussen zich op de wedstrijd tegen Ajax. Hoe er gespeeld gaat worden tegen Willem II? Dat is een lastige vraag. Hoe in de wedstrijd tegen FC Volendam gespeeld werd, zo zal VVV waarschijnlijk ook aantreden tegen Willem II.

Mogelijke opstelling tegen Willem II

Opstelling tegen FC Volendam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of deze opstelling wordt aangehouden in de wedstrijd tegen Willem II is moeilijk te zeggen. Steijn zal met de sterkst mogelijke opstelling willen starten tegen Willem II, want er staan weer 3 belangrijke punten op het spel. In VVV TV zegt  Steijn het volgende over de opstelling en over Willem II: “Ik vind het niet zo interessant wat er vorig jaar is gebeurd. het belangrijkste is wat er nu speelt. We willen goed voor de dag komen. De eerste wedstrijd geeft altijd een goed beeld van de competitie, dat heb je vorig jaar kunnen zien. Willem II uit, dat is traditioneel een lastige wedstrijd, maar ik ga er met veel vertrouwen naar toe. Het is lastig in te schatten waar zij staan. Zij missen ook wat mensen, zij zijn ook nog niet compleet. Maar ze hebben een aantal prima spelers.

Mlapa is snel uitgeschakeld in de voorbereiding. Opoku nog uitgeschakeld van het vorige seizoen. Seuntjens ook uitgeschakeld en Grot ook. De kans is dus groot dat we ze alle vier niet kunnen inzetten komende zaterdag. Dat is een aderlating omdat je wat mensen mist, maar aan de andere kant hebben we dit tegen FC Volendam goed weten in te vullen.” Aldus de oefenmeester.

Op de website wordt gesuggereerd dat de Venlonaren met Rutten achterin zullen spelen en dat Roemer mogelijk zijn debuut maakt in de hoofdmacht tijdens een officieel duel.
Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Susic, Post, Van Bruggen; Samuelsen, Van Ooijen en Roemer.

 

Willem II
Bij Willem II is het vrij onrustig op het moment. Gerommel in de directe en de voorbereiding was ook niet helemaal gewenst. Daarnaast heeft er een heuse exodus plaatsgevonden qua spelers en het is dus lastig te zeggen hoe ze ervoor staan. Fran Sol lijkt te verkassen naar Spanje en Ozbiliz is nog niet speelgerechtigd tegen VVV-Venlo. Het zal dus best wel eens hele lastige pot kunnen worden voor beide ploegen op zoek naar de eerste driepunter van het nieuwe seizoen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 48 competitiewedstrijden tegen Willem II gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 17 keer gewonnen, 11 keer gelijk gespeeld en 20 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 35,42%. In totaal heeft VVV-Venlo 71 doelpunten gescoord en 80 doelpunten tegen gekregen.In uitwedstrijden hebben de Venlonaren 24 keer gespeeld tegen Willem II. 7 wedstrijden werden gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 14 keer werd er verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: Polman en Langkamp
Vierde official: Van der Laan
VAR: Blom
AVAR: Van der Eijk

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Willem II! FORZA VENLO

34 Responses

  1. LJ

   Dat denk ik ook. Mlapa zijn carrière is in het slop geraakt door de vele blessures. En bij VVV begint hij wederom met een blessure. Dan is de kans natuurlijk wel aanwezig dat we die vaker dit seizoen moeten missen. Net zoals Opoku.

  1. Knoajboks

   Overdrijven is natuurlijk ook een kunst, Opoku heeft in de eerste 2 seizoenen bij VVV bijna elke wedstrijd gespeeld alleen vorig seizoen minder (maar toch nog 18 wedstrijden in de competitie).

 1. YowVVV

  Ik denk dat die mogelijke opstelling in alle linies (behalve de keeper) anders is definitief. Maar we zullen zien, forza vvv. Vvv maak nog eveb een facebook evenement aan na de wedstrijd tegen de kruikenzeikerds, het vreemdelingen legioen (roda 2). Pak ze bij de strot, al is in mijn ogen een gelijkspel ook een resultaat.

 2. Met de hakken over de sloot…. mazzel met de afgekeurde goal maar als je alleen maar achteruit loopt dan roep je het over je af, met veel mazzel viel de verdiende gelijkmaker uiteindelijk niet. Vond Kum met zijn ervaring niet echt denderend spelen. Voorin compleet machteloos eigenlijk.

   1. Knoajboks

    Hij heeft gewoon gelijk, met de hakken over de sloot!
    Maken de 3 punten er zeker niet minder lekker om 🙂

 3. mats

  Jaaaaaaaa, ik had 1-1 gedacht maar we zijn toch overeind gebleven. Hoe interesseert me geen en zak. Een team dat wint gaat meestal vanzelf beter spelen. Vertrouwen enzo..

  Forza VVV

 4. Knoajboks

  Menig “kenner” heeft VVV van tevoren als degradatie kandidaat opgegeven. Laten toch weer zien een enorm stugge ploeg te zijn. Heerlijk die 3 punten vanavond laat Ajax maar komen die zullen toch wel weer over het gras gaan klagen

 5. Depor

  We zijn sterker dan vorig seizoen, zeker als Mlapa snel fit is en blijft.
  Van Crooy gaan we niet missen. Zwolle speelde vrijdag weer met 10 man. Die jongen komt echt te kort, helaas voor hem.

 6. Koelie

  Wij speelden ook .met 10 man. Janssen was erg slecht. Gelukkig houden we het vol.

  Daarnaast boeit het allemaal niet als het maar goed gaat met de supporter die in de gracht viel. Sterkte!

  1. rongo26

   Janssen en Kum waren duidelijk de zwakste schakel. We hebben toch alternatieven? 2de helft was matig maar dat zal ook met wedstrijdfitheid te maken hebben. 2de helft zaten er veel nieuwe spelers doorheen…maar toch mooi dat unnerstall, promes, roseler, post en rutten er meteen weer stonden, dat was al voldoende voor 3 punten.

 7. festina lente

  Denk toch dat we Door schorsingen en blessures regelmatig een beroep moeten doen op jeugdspelers. Zou positief zijn als die spelers de kans kunnen grijpen.susic was gisteren een goede aanwinst. Samuelson ruim voldoende.van ooien stond op een vreemde plaats voor hem
  Kum vind ik minder dan dekker.

  1. Grad

   Inderdaad, als je de commentator hoort bij het doelpunt van Peterson tegen Ajax, terwijl het doelpunt van Post van hetzelfde kaliber was. Maar goed, dat was ook tegen Ajax (ander niveau schijnbaar)

 8. Thomas

  Gezien de basis elf en bank die wij gister tot onze beschikking hadden een prima resultaat. Een en ander zal beter moeten kommende wedstrijden, maar we zitten pas in het begin van het seizoen. Deze punten pakt niemand ons meer af. Op naar Ajax thuis, hopen dat zij kommende week een zware dobber krijgen aan Luik!

Leave a Reply