Voorlopig geen nieuw stadion VVV

Een dag nadat bekend werd dat VVV niet akkoord ging met het verbouwplan van Stadion de Koel, meldt Dagblad de Limburger vanmorgen dat er niet alleen gekeken werd naar het verbouwen van de Koel, maar er ook gekeken werd naar nieuwbouw. Met het niet akkoord gaan van het plan, is ook de nieuwbouw (voorlopig) van de baan.

Hypercube moest binnen 6 weken een rapport opstellen waarin de  mogelijkheden voor de toekomst werden beschreven. Over de precieze inhoud van het rapport is weinig bekend.  In het rapport stond in ieder geval beschreven de mogelijkheid voor renovatie van de huidige accommodatie en ook 3 plekken waar eventueel nieuwbouw zou kunnen plaatsvinden. Ook hier valt inhoudelijk vrijwel niets over te zeggen, behalve dat de Nijmeegseweg een van de locaties zou kunnen zijn voor nieuwbouw.

Dit is voorlopig niet aan de orde en dat is voor Peter Nieuwenhuis van Hypercube iets wat hij niet begrijpt: “Dat is onbegrijpelijk. We weten allemaal dat VVV doodgaat in het huidige stadion waar ieder jaar vijf ton verlies wordt gedraaid. Op 15 juni moet de club de papieren overleggen aan de licentiecommissie van de KNVB en daar kan ze dan niet wijzen op een toekomstplan.”

Wethouder Satijn (VVD) betreurt hoe het nu gelopen is, maar houdt vast aan een positieve constructie: “We stonden in de stand om de gemeenteraad een stuk aan te bieden, dat is nu van de baan. Ik heb de clubleiding geadviseerd het gesprek met Hypercube alsnog aan te gaan”

Dit zal ook gaan gebeuren, aanstaande vrijdag heeft de clubleiding een gesprek met adviesbureau Hypercube.  “We spreken vrijdag verder met Hypercube en gaan verder met het bouwen aan de toekomst. We kregen op dinsdag het definitieve rapport en moesten op woensdag beslissen. Wij willen dit eerst met alle belanghebbenden bespreken. Dit gaat immers om de toekomst van de club.” aldus Marco Bogers.

Volgens geruchten zou in het rapport ook staan dat Marco Bogers het veld zou moeten ruimen met betrekking op een betere toekomst. Dit zou een van de redenen geweest zijn waarom VVV niet akkoord is kunnen gaan met het opgestelde rapport van Hypercube.

Bron: Dagblad de Limburger

20 Responses

 1. Ben

  In een eerder stadium dacht ik dat de manoeuvres het begin waren van het einde van het bestaan van VVV, maar nu concludeer ik dat we al ver o0p weg zijn. Veendam, FC Haarlem, AGOVV, RBC. Jammer, maar het zij zo. Afscheid van laatste stukje Venlose volkscultuur….

 2. kenfen

  Wat moet ik hier nu weer van denken? Alsze meer tijd nodig hebben om de plannen in te zien wat heel begrijpelijk is en er toch al afgesproken was om vrijdag verder te gaan waarom nu dit verhaal met reacties van satijn en hypercube het alsof alles van de baan is?

  1. Jungske

   Wat me steeds weer opvalt is dat VVV op het laatst niet akkoord gaat. Blijkbaar zit er iets structureel mis. Vraag me af of het bestuur zich realiseert dat VVV weinig mogelijkheden heeft en met de rug tegen de muur staat. Hoe lang kunnen we nog van VVV genieten??????

   1. Tuurlijk is er structureel iets mis anders kom je niet jaarlijks geld tekort. De oorzaak daarvan staat in dat rapport. Tevens de oplossingen. Maar je moet ook niet overal ja tegen zeggen dat kan je wellicht in nog diepere problemen brengen. Ik vind het goed dat ze hun tijd nemen om het plan door te nemen om daarna een beslissing te nemen. Dat is overigens niet gek. Wat jammer is dat het nu weer zo in het nieuws komt waardoor de negativiteit rondom onze club nog groter wordt. Het was al moeizaam maar het wordt nu nog erger waarschijnlijk. De neerwaartse spiraal is al jaren ingezet nu verwacht ik dat het nog sneller gaat dan verwacht. Als ik dan zie dat mensen oproepen om geen SCC te kopen dan weet je hoe ver het is (maar ik begrijp deze reacties aan een kant wel. Veel mensen weten niet precies wat er speelt en laten zich misleiden door krantenkoppen en nieuwsberichten). Terwijl VVV juist in deze tijd het geld nodig heeft van de SCC houders.Maar goed dat er iets moet gebeuren dat is duidelijk maar wat precies vind ik persoonlijk moeilijk om te zeggen.

   2. Koelie

    Ik begrijp die mensen niet. Dat zijn geen supporters, maar lui die niet van de hoed en de rand weten. Club heeft nu onze support nodig. Laat clubiconen zich uitspreken in de media en VVV moet openheid van zaken geven zover als mogelijk.

   3. Sanderkuh

    Ik weet ook niet vd hoed en de rand maar natuurlijk koop ik weer een SCC. Je clubliefde gaat toch boven het stadion waarin ze spelen…..alleen jammer die negatieve publiciteit rondom VVV en het stadion….

 3. Meuske

  Snap niet wat er verkeerd is aan het plan zoals hier beschreven wordt, Koel renoveren tot het nieuwe stadion gereed is en de gemeente steunt deze plannen!!! Waar zijn ze dan nog mee bezig daar boven op die berg??? Bogers moet ruimen,so be it niemand is belangrijker dan het belang van onze club. Hai mocht dit waar zijn roep ik je op om niet weer de gemeente tegen de haren in te strijken en om de tafel te gaan in het belang van onze club en toekomst. Forza VVV os Clubke

 4. SanktVVV

  Wanneer je over een rapport waar een bureau 6 weken over heeft gedaan binnen 1 dag een beslissing moet nemen is de tijd inderdaad erg krap. VVV koopt hier mee ook wat tijd en heeft op deze manier nog de ruimte om te onderhandelen. Als de “poot” is gezet dan is het bindend, het lijkt me voor de hand liggend dat VVV-Venlo nog wat inspraak wil hebben in deze plannen.

  Daarnaast is het woensdag pas de 15e en zullen we dan zien wat de KNVB gaat zeggen.

  Ps: wat is het een geweldige puinhoop in het professioneel voetbal in NL zie ook de situatie rondom FC Twente + promotie/degradatie etcetera.

  …Laten we zien wat er gebeurt en hopen op het beste *steekt alvast een kaarsje aan*

 5. RuiverCity

  Sowieso alweer heel veel tijd verloren. Het is niet te geloven hoe het in Venlo allemaal verloopt. In Roermond had dit stadion er al een paar jaar gestaan. En als Bogers moet wijken is dat jammer. Alleen de club telt, geen persoonlijke belangen. Voor niemand niet!

 6. kenfen

  Neem Lincoln ik hoop niet dat je mij bedoeld mijn oproep was juist gericht op de mensen die nog niet verlengd hebben te stimuleren om er snel een aan te schaffen omdat VVV de centjes nu wel heel erg goed kan gebruiken

   1. Goodie

    En ook onbegrip. We hebben afgelopen seizoen een fantastisch seizoen gehad. Mensen laten zich nu beïnvloeden door het gedoe rondom VVV.

 7. Depor

  Uit de tekst: “We weten allemaal dat VVV doodgaat in het huidige stadion waar ieder jaar vijf ton verlies wordt gedraaid.”
  Echter vergeten we hierbij dat door onduidelijkheid over het stadion al veel supporters zijn weggelopen en nog weg gaan lopen.

  1. Koelie

   Het perspectief ontbreekt en de gemeente straalt ook niet uit dat ze blij zijn met betaald voetbal. Ik vind het veelzeggend dat een onderzoeksbureau in de helft van de tijd een rapport heeft moeten opleveren. Alleen vanwege de centen die gemeente niet wil betalen voor een volledig onderzoek? Zit daar alleen kosten achter of kwaaie wil? Onvoorstelbaar.

 8. Ben

  Niks tegen schutterij, niks tegen musea, maar hoeveel belangstellenden komen er nog over een tijdje? Hoeveel kosten onze musea jaarlijks? Hoe blij moeten we hiermee zijn? Hoe gaan we verder? FORZA VVV!

Leave a Reply