Voortbestaan Venlonaren.net

Om meteen met de deur in huis te vallen, het voorbestaan van deze website is onzeker. Nu heeft dit niets met corona te maken en wij doen dit vrijwillig, maar de tijd die wij er de afgelopen jaren in hebben gestoken – dat is nu niet meer realiseren.

Zoals jullie weten hebben we sinds de promotie naar de Eredivisie eigenlijk een tekort aan mensen bij Venlonaren. Wij hebben dit opgepakt in onze studententijd, maar inmiddels werken wij (Allemaoldnbergop & Lincoln) full-time en is het lastig om de site te beheren en van het laatste nieuws te voorzien. Daarom hebben wij herhaaldelijk een oproep geplaatst voor nieuwe mensen, voor hulp. Helaas kwam daar nauwelijks reactie op, waardoor wij ook moesten nadenken over het nieuwe seizoen.

Op dit moment is een ding zeker: in de huidige vorm gaan wij niet meer door. Wij moeten nadenken over hoe wij het platform Venlonaren kunnen veranderen anno 2020, maar dan hebben wij wel nieuwe mensen nodig – een grotere vijver van schrijvers, (social media) redacteuren en website-beheerders.

Het zou echt tof zijn als jij aangesproken voelt om iets te doen. Laat het ons weten! Ook als jij een idee hebt over hoe de toekomst van dit platform er moet gaan uitzien, laat het dan hier beneden in de reacties weten.

Wat wij jullie wel echt op het hart willen drukken, is dat wij in de huidige vorm geen toekomst zien van dit platform en dat het een optie is om de stekker er uit te trekken, want zo is het voor ons bijna niet meer te doen.

13 Responses

 1. Dond

  Ik begrijp jullie standpunt volledig. Helaas zie ik zelf geen mogelijkheid om jullie te ondersteunen.
  Ook een full-time baan en het feit dat ik totaal niet bekend ben met de punten die jullie vragen.

  Ik hoop van harte dat er andere personen zijn die wel de tijd hebben en bekend zijn met het proces en jullie willen ondersteunen.
  Of dat iemand een idee heeft hoe er aanpassingen gedaan kunnen worden.

 2. chretien

  Helaas kan ik zelf niets bieden. Het zou wel erg jammer zijn als de site zou verdwijnen. Aanschuiven bij de site van VVV-Venlo is gene mogelijkheid? Een kleine financiële bijdrage? Ruiver City zou toch de wedstrijdverslagen gaan doen? Of is dit geen optie meer? Het verdwijnen van deze site mag geen optie zijn….

 3. ponnie veag oet de pan

  Zou zonde zijn als dit komt te vervallen. Het is de eerste site waar ik naar toe ga voor vvv nieuws. Is het niet over te dragen aan de fanclub? Zou het evt helpen als mensen iets doneren? Ik zei al eens eerder: zet gewoon een tikkie van een paar euro op de site af en toe voor onkosten en andere onkosten? Geen idee wat dat zou opleveren? Al is het maar zodat alle irritante reclame verdwijnt?

  1. Lincoln

   Het gaat niet perse om de financiën, het gaat echt om mensen die mee willen werken deze site up to date te houden met inhoud en het VVV nieuws volgen en dit willen delen. Daarvoor hebben we mensen nodig die kunnen schrijven en of social media kunnen doen. We hebben een goede basis met een website die veel wordt gevolgd, onbeperkte foto’s en een paar mensen die dit al jaren doen.

   Ik kan het door mijn werkzaamheden gewoon niet meer bijhouden en daardoor komt de druk meer bij andere te liggen en ook zij hebben hun dagelijkse verplichtingen. De kwaliteit, de berichten en de snelheid gaat hierdoor onder leiden. Daardoor deze laatste oproep. Wanneer we te weinig animo zien dan gaan we ons beraden of we doorgaan als site en of er andere mogelijkheden zijn zoals een bijvoorbeeld een zelfvoorzienend forum. Maar goed ook dat is niet meer echt van deze tijd. We hebben natuurlijk ook concurrentie gekregen de laatste jaren. De vraag is wat willen jullie en in hoeverre kunnen we daarbij aan de wensen voldoen.

 4. De Koel

  Venlonaren is een VVV nieuwssite, waarvoor jullie zelf alle content moeten schrijven. En dat is inderdaad heel veel werk. Ik zou serieus overwegen om er een forum van te maken, waarbij gebruikers zelf topics kunnen starten. Vereist wel enig moderatie werk, maar als je duidelijke forumregels opstelt en met een paar mensen de moderatie doet, zou dit veel minder werk moeten zijn voor jullie.

 5. JOPIE

  De tijd dat Venlonaren hoogtij dagen vierde is toch al zeker weer 10 jaar geleden. Het gastenboek en forum waren ongekend. Tijden zijn veranderd. Hier doe je niks aan. Al bezoek ik venlonaren nog geregeld, mede omdat ik geen andere social media gebruik, denk ik dat het in deze vorm weinig meerwaarde heeft.

  En al die toffe posters van vroeger zijn er toch amper meer..;)

   1. JOPIE

    Scorenbord journalistiek. Betwijfel of deze site meer (unieke) hits heeft dan het venlonaren.nl van toen.

    Dan nog zegt kwantiteit niets over kwaliteit

Leave a Reply