Voorzitter VVV-Venlo vol lof: ‘Hij lijkt daarin wel een beetje op Cruijff’

Hai Berden zit zaterdagmiddag met een trots gevoel op de tribune van de Cristal Arena in Genk. Daar neemt Japan het in een formeel thuisduel op tegen het Nederlands elftal. Een van de onbetwiste sterspelers bij de Aziatische grootmacht is Keisuke Honda, die tussen 2008 en 2009 op de loonlijst stond bij VVV-Venlo. Berden, voorzitter van de Limburgse club, bewaart goede herinneringen aan de aanvallende middenvelder

En niet alleen omdat Honda destijds acht miljoen euro in het laatje bracht bij de Venlonaren. Ook zijn karakter is volgens Berden uniek. Hij noemt hem ‘rebels’. “In het Japanse elftal claimde hij een basisplaats door zich af te zetten tegen de sterk hiërarchische zienswijze van de bondscoach. Honda heeft zo voor een omslag gezorgd. Met die sterke persoonlijkheid lijkt hij wel op Cruijff”, zegt de preses aan het ANP.
De speler van CSKA Moskou stapt in de winterstop transfervrij over naar AC Milan en dat is slecht nieuws voor de financiële afdeling van VVV. Zijn initiële transfersom had namelijk nog aardig kunnen oplopen. “Anders hadden we in totaal zo’n tien miljoen euro gekregen”, aldus Berden. “Maar hij heeft ons al genoeg geld opgeleverd, daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Bron: Voetbalzone.nl

16 Responses

 1. Lincoln

  Honda speelde vandaag anders wel echt super goed. Altijd nog een genot om naar te kijken en je kan zeggen wat je wilt. Maar Berden heeft er wel voor gezorgd dat deze superheld bij ons heeft gespeeld en daar moeten we trots op zijn.

 2. Paljas

  Aanbevolen door Vergoossen,maar wel degelijk door Berden naar Venlo gehaald…
  Ja…dat doet pijn he,Ievel Knievel?
  Jou negatieve propagandapraatjes op deze site aangaande Dhr.Berden,zullen het never winnen van de daadwerkelijke waarheid.

  Gegroet,

  Paljas.

 3. Ievel Knievel

  Berden heeft gefinancierd. Zonder Vergoosen had Honda nog niet eens geweten dat VVV had bestaan, laat staan dat hij er ooit was gaan voetballen. Vergoosen heeft VVV en Honda geadviseerd deze stap te maken. Honda is naar VVV gekomen, deels uit respect voor Vergoosen (die natuurlijk zijn talent heeft in ontdekt als trainer) deels door het verhaal van Vergoosen dat hij zich in de Nederlandse competitie het best kon ontwikkelen, net als spelers als een Rondaldo, Suarez, etc. Het was te verwachten dat je trouwens weer op mij zou reageren. Lezers moeten zelf maar duidelijk maken hoe en wat. Door slechts te zeggen dat ik leugens verspreid bewijs je nog niet dat ik leugens verspreid. Daarnaast vraag ik me af in hoeverre ik eigenlijk negatief praat over jouw zeer geliefde meester, door slechts te stellen dat het Vergoosen was die de verbindende factor was in de Honda transfer. Wie doet hier nu eigenlijk aan propaganda en aan beeldvorming?

  1. mats

   Mooie reactie. Het geeft goed t niveau en de werkwijze van Paljasje aan. Verder niet teveel op reageren joh,…..hij kan niet beter met die drie hersencellen van hem.

  2. sultana

   Goede reactie level, paljas wil niets slechts horen/zien over Berden, kan niet anders of hij is Hai Berden, is familie van hem of werkt nauw samen met hem. Berden heeft veel goede dingen voor VVV gedaan in het verleden maar de laatste jaren laat het beleid steeds meer te wensen over en daar maken velen zich terecht zorgen om.

  3. Paljas

   Nee,malecedo…je reageerd op het stuk van Lincoln,die stelt dat we blij moeten zijn dat Berden er voor gezorgd heeft dat Honda in Venlo is komen spelen.
   Waarop jij als door een wesp gestoken moet beamen dat het vooral Vergoossen was…

   Het advies aan jou(maakt niet uit met welke naam je post):probeer nu niet telkens mij (en andere)te overtuigen van je armzalig en nietswetende feiten aangaande VVV…
   Ik ben hier de betweter en jij de nietsweter als het om VVV gaat…accepteer dat en gedraag je daarna en je leven en venlonaren.net zal er een stuk rooskleuriger uit zien.

   Gegroet,

   Paljas.

   1. tulipanes

    Ik ga nu voor deze ene keer bij jou de betweter uithangen.
    reageerd-reageert*
    andere-anderen*
    gedraag je daarna-gedraag je daarnaar*

   2. Paljas

    Ja sorry,je zal nog wel vaker wat schrijffouten van me tegen komen,maar dat veranderd niets aan het feit dat ik de betweter ben als het om VVV gaat t.o.v. kameleon Ievel Knievel de nietsweter!

    Gegroet,

    Paljas.

   3. tulipanes

    Ik ben het met je eens dat Berden nog erg belangrijk was en is voor VVV. Hij heeft onze club rond de eeuwwisseling van de ondergang gered, en dat zal ik ook nooit vergeten. Berden is nu nog steeds behoorlijk belangrijk voor onze club, omdat hij er nog steeds redelijk wat geld in pompt. Ik vind het dan ook niet heel erg gek dat hij zich met de zaken bemoeid.

    Nevertheless, hij mag misschien wel iets minder in de voorgrond treden. Met uitspraken als ´´we worden ooit een keer kampioen´´ wordt je niet heel erg serieus genomen, en al helemaal niet in de tijd dat we tegen degradatie in de eredivisie vochten.
    Sommigen op deze site suggereren dat Berden snel ´op moet rotten´. Ik weet niet of zij wél weten hoe Berden zich met het beleid/bestuur bemoeid, maar volgens mij is toch echt de Algemeen Directeur het hoogste orgaan in een BV. Misschien dat Berden zich met het beleid wil bemoeien, maar Hans Soentjens is toch echt de hoogste baas.
    Dan is het misschien wel zo dat Hans zo’n iemand is die doet wat Berden zegt, maar dat moet dan erg amateuristisch zijn van VVV. Soentjens is dan wel een van de slechtste AD c.q. TD c.q . beleidsbepaler die we ooit hebben gehad, daar ben ik het wel met velen eens.

  1. Paljas

   God Dank!!!Is blijkbaar ook nodig,want we zijn het er toch inmiddels wel over eens dat de rest in die organistaie amateurs zijn in zowel denken als doen.
   En waarom mag je niet benoemen dat Berden elk jaar als hoofdsponsor veel geld in VVV pompt?
   Mijn inziens de belangrijkste factor voor continuiteit van welke vereniging dan ook…
   Ik heb in het bestaan van VVV nog nooit een sponsor meegemaakt,die zo veel geld in VVV gestopt heeft als Berden…

   Gegroet,

   Paljas.

Leave a Reply