VVV-Venlo

Vorm van de dag nekt VVV tegen Excelsior

Na het goede resultaat tegen NAC en ook de doordeweekse bekerwinst was het gisteren tijd voor een belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior. De ploeg uit Rotterdam maakte tot dusver een sterke indruk al wisten ze dit niet altijd om te zetten in punten. Het was aan VVV de taak om in deze wedstrijd zo goed mogelijk voor de dag te komen en de goede lijn door te zetten.

De basisopstelling zag er hetzelfde uit als de afgelopen week. Steijn besloot de wedstrijd te starten met de volgende 11 namen:

De Venlonaren begonnen erg slap aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten hadden we nauwelijks de bal, en als we hem al hadden waren we hem ook zo weer kwijt. Excelsior was ook niet in beste doen, maar toch domineerde de ploeg uit Rotterdam (al was het maar in balbezit). In de 19e minuut rende Omarsson het hele veld over en wist hij vervolgens Promes én Seuntjens kinderlijk eenvoudig te passeren. Dit waren misschien ook wel de slechtste 20 minuten van het seizoen. VVV kwam niet aan de bal en als dit wel gebeurde waren ze hem snel weer kwijt. Buiten dat leek de ploeg ook niet de goede instelling te hebben van de afgelopen weken. Vaak kwamen de spelers te laat en de echte wil om te winnen en 100% inzet leek niet aanwezig. Na het tegendoelpunt besloten de Venlonaren dan toch aan te gaan zetten. Na een half uur speeltijd draaide Susic knap weg met de bal en speelde hij Grot. Deze wist met een bekeken schot de paal te raken. Dit was de eerste échte kans op een doelpunt. De bal kwam terug en Opoku viel in zijn duel. Hij vroeg nog om een penalty maar hier was helaas niks bij. Tot overmaat van ramp kreeg de wedstrijd nog een negatievere wending voor ons. In de 37e minuut lag Penny op de grond en zo te zien was zijn blessure niet al te mild. Laten we hopen dat hij niet wederom langdurig geblesseerd is. In de 40e minuut werd hij dan ook vervangen door Joosten. Direct na de wissel nam Susic een vrije trap en controleerde Opoku deze bal knap. Hij gaf vervolgens een mooie pass op Joosten die de bal haast binnen werkte, helaas zat de keeper ertussen. Ook Grot probeerde hem nog binnen te werken maar het was te druk voor het doel van de Rotterdammers. Hoewel we het laatste gedeelte wat sterker speelden, was het een erg zwakke eerste helft.

De tweede helft was het de taak aan de Venlonaren om te scoren zodat ze alsnog met een goed resultaat terug konden reizen. VVV had een stuk meer balbezit, maar dit resulteerde niet in een toename aan kansen. Hier en daar deed Excelsior er ook alles aan om tijd te rekken. Maar toch waren het niet alleen de Rotterdammers die dit deden. VVV speelde de bal continu van verdediger naar verdediger en er werd vaak naar achteren gespeeld. Af en toe afgewisseld met een lange bal. Door al dit ‘gecombineer’ achterin verloren we meer tijd. Deze avond zagen we een andere ploeg dan de afgelopen weken. Het is moeilijk te zeggen waar het precies aan ligt. Persoonlijk vond ik Excelsior helemaal niet zo sterk spelen en had ik van Venlose zijde toch een stuk meer verwacht (al was het maar de 100% inzet en de échte wil om te winnen). In de laatste minuten probeerde de ploeg er nog een doelpunt uit te slepen, maar helaas mocht het niet zo zijn. In de 84e minuut kwamen we wel nog met een man meer te staan. Dit overwicht was echter niet voldoende om nog wat terug te doen.

Uiteindelijk kunnen we stellen dat het niet onze beste wedstrijd was. Het zat niet mee zoals de trainer aangaf, maar buiten dat hebben we zelf ook veel te weinig gecreëerd. Aanvallend valt er nog heel veel winst te halen bij onze ploeg. Helaas zat het vandaag niet mee en hadden we een mindere dag. Hopelijk blijft het bij een off-day en pakken we ons goede spel met veel inzet weer op tegen PSV.

 

Uitgelichte spelers

Grot: De enige speler aan Venlose zijde die echt gevaar stichtte en dichtbij een treffer was. Speelde een goede wedstrijd. Je ziet dat hij iedere week beter in zijn spel komt.

Susic: Kon helaas niet het verschil maken. Had af en toe een goede actie en pass maar minder dan andere wedstrijden. Had Excelsior hem onder controle?

Seuntjens: Buiten het feit dat hij een fantastisch voetbalinzicht heeft komt hij toch vaak (reactie)snelheid tekort. Hierdoor moeten andere spelers vaak extra meters maken. Ik vraag me af of er een dag komt dat Seuntjens niet in de basis start en iemand anders een kans krijgt op deze positie.

 

Excelsior – VVV-Venlo 1-0 ( 1-0 )

Doelpunten: 20. Ómarsson 1-0,

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Gele kaarten: Bruins (Excelsior), Susic (VVV-Venlo).

Rood: 86. Messaoud (Excelsior).

Toeschouwers: 4.106.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 79. Samuelsen), Röseler, Janssen ( 66. Borgmann), Seuntjens, Post, Susic, Opoku, Mlapa ( 38. Joosten) en Grot.

Opstelling Excelsior: Stevens; Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet (61′ Van der Meer); Schouten, Messaoud, Koolwijk; Edwards (71′ El Hamdaoui), Omarsson, Bruins

16 Responses

 1. RuiverCity

  Eerste half uur verslapen. Promes en Seuntjens laten zich kinderlijk eenvoudig piepelen bij de tegengoal. Wanneer stapt Steijn eens af van dit behoudende systeem tegen tegenstanders van hetzelfde kaliber. Eerste half uur laten zien dat er niks te halen valt net zoals tegen De Graafschap.
  Dure nederlaag tegen een tegenstander die echt niet beter was.
  Gisteravond gaven enkele spelers totaal niet thuis en dat in de wetenschap dat je bij winst 2de of 3de had kunnen staan. Ongelooflijk……….

 2. mats

  Mee eens Ruivercity.
  Helaas levert de tandem Seuntjens-Mlapa momenteel ook niks op. Ook Opoku kan me niet echt bekoren. Die laatste bal…..komt gewoon niet aan

  Ecxelsior was ook slecht maar wel fanatieker en strijdlustiger. Die hadden een over-onze-lijk me ntaliteit. VVV stelde daar niks tegenover. Jammer

   1. mats

    As jij nou gewoon eens je mond houdt dan maak je ook meerdere mensen blij hoor

   2. Ievel Knievel

    Gaan we weer op deze tour? Spreek trouwens namens jezelf, dat maakt je verhaal wat sterker. Je bedoeld dus eigenlijk: als ik mijn mond hou dan maak ik jou blij. Zoals gezegd: not going to happen.

    Daarnaast maak ik een inhoudelijk punt. Waarom pas de speelstijl en de tactiek ter discussie stellen als het resultaat tegenvalt en niet op het moment dat de resultaten goed zijn en het spel leuk is? In jouw ogen deugt er namelijk niets van de tactiek en de speelstijl. Het maakt meer indruk als je daar juist op wijst als de resultaten goed zijn en de wedstrijden leuk. Dan kan je laten zien dat je analytisch sterk bent.

    Misschien goed dat ze trouwens de deksel op de neus krijgen. Goed voor het team (anders wedstrijden ingaan) en goed voor supporters (met beide benen op de grond> dit team gaat niet spelen voor de plekken 7t/m 9 namelijk)

    Zoals Pavisto hier beneden al schrijft. Iets minder afwachtend spelen en meer vanuit je eigen kracht uitgaan zou wonderen kunnen doen. Net het verschil maken tussen spelen voor de plekken 15/t/m 17 of 10 t/m 14. Natuurlijk niet blind onnadenkend attractief aanvallen, dan ga je er geheid aan in deze eredivisie; dan loop je in het mes (het is niet voor niets dat we ver komen met de behoudende stijl van Steijn), maar iets meer vanuit je kracht uitgaan is mogelijk met dit team, dan speel je automatisch veel aantrekkelijker. Er is minstens een team of 4 kwalitatief slechter dan jezelf bent. Je loopt in dat opzicht dus weinig risico met een iets aanvallender/ controlerender/ attractiever concept.

 3. Goodie

  VVV was niet best, de nederlaag onnodig maar dit kan nou eenmaal gebeuren. Tegen De Graafschap, Nac en Excelsior 6 punten is een prima aantal.

  Op naar zaterdag Psv uit. Dichtsbijzijnde uitwedstrijd en vanwege de nieuwe prijzenregeling niet meer zo absurd duur, minstens 250 mee dus.

 4. distortion

  Zo slecht was het nou ook weer niet…
  De laatste bal viel niet goed en het geluk ontbrak.
  Mlapa lijkt toch niet de makkelijk scorende spits waarop gehoopt, maar Post, Grot en Janssen speelden een goede wedstrijd

 5. chretien

  Jammer, door het winnen van dit soort wedstrijden, kun je bijna niet degraderen. Excelsior had alle geluk aan hun zijde en wij alleen pech. Het was overigens een bedroevend slechte wedstrijd.

 6. VVV 4ever

  Mlapa mist nog duidelijk wedstrijdritme, maar dat is ook niet gek als je bijna 2 maanden uit de running bent geweest. Hopelijk valt zijn blessure deze keer mee…..

  Forza VVV

  1. LJ

   Dat komt omdat hij een groot deel van zijn carrière geblesseerd is geweest. Nu dus ook weer een knieblessure. Misschien in de winterstop proberen Thy terug te halen.

   1. lucien1978

    Hoe kom je bij die onzin dat hij steeds geblesseerd was .

    Hij is in totaal in 5 jaar tijd ongeveer in totaal 3 maanden geblesseerd geweest.

    Ik snap je reactie dus niet.

 7. pavisto67

  Jammer van de nederlaag, onnodig ook. Ik zie toch echt een patroon ontstaan. VVV begint zo ontzettend afwachtend en slap aan de wedstrijd, 11 man op eigen helft, nauwelijks drang naar voren. Dat was tegen Utrecht, Heerenveen, Nac (nu was NAC zo ontzettend slecht dat het geen achterstand tot gevolg had), en zaterdag tegen Excelsior ook weer het geval. Op het moment dat VVV wel begint te voetballen, dwingt het ook kansen af en blijkt het wel degelijk druk op de tegenstander te kunnen zetten. Tegen de Graafschap beginnen ze wel op die manier en je ziet waar het toe leidt, om vervolgens in de tweede helft weer afwachtend te gaan spelen en dan zie je het niveau weer dalen. Ze doen zich met deze speelwijze zelf te kort, en moeten daardoor bijna iedere keer een achterstand zien goed te maken. Je moet natuurlijk niet blind gaan aanvallen, maar iets meer van je afbijten in aanvallend opzicht het eerste half uur scheelt al heel veel. Ik ben heel benieuwd met welke opdracht Maurice Steijn nu wekelijks het veld in stuurt. Is het bewust zijn visie om op deze manier te starten of doet de ploeg zich dit zelf aan? En is dat laatste het geval dan zul je daar als coach toch op moeten anticiperen lijkt mij?

  1. distortion

   Als ik zo de interviews met Steijn na de wedstrijden zie vindt hij ook dat ze te slap beginnen. dan wel dat ze b.v. tegen de Graafschap in de tweede helft door hadden moeten gaan om de voorsprong verder uit te bouwen, Helaas zijn we er in de kleedkamer niet bij, om te horen wat daar de ploeg allemaal wordt ingefluisterd.
   In de tweede helft tegen Excelsior werd er ook behoorlijk aanvallend gewisseld, maar het mocht niet baten…
   Maar het patroon is er zeker, hopelijk gaat dit er de komende westrijden uit..

Leave a Reply