UPDATE: Tuchtcommissie schorst Receveur voor 3 duels

De tuchtcommissie van De KNVB heeft het niet akkoord gaan van het schikkingsvoorstel, gekeken naar de rode kaart van Tim Receveur tegen FC Dordrecht. De commissie beoordeelde dit als een gewelddadige handeling en handhaaft de straf van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Tim Receveur zal daardoor de wedstrijden tegen NAC Breda en Almere City FC niet inzetbaar zijn


Tim Receveur heeft van de KNVB een schikkingsvoorstel voor 3 wedstrijden schorsing ontvangen, waarvan 1 voorwaardelijk. Hij kreeg in de slotfase van het gewonnen duel met FC Dordrecht (3-1) de directe rode kaart gepresenteerd. De KNVB beoordeelde het als volgende:

“Tim Receveur van VVV-Venlo kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, omdat hij zich bij de competitiewedstrijd VVV-Venlo – FC Dordrecht (4 november) schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenstander, danwel een gewelddadige handeling tegen een tegenstander.”

Inmiddels hebben Receveur en VVV-Venlo laten weten dat ze niet akkoord gaan met het schikkingsvoorstel. Dit betekent dat de tuchtcommissie zich over de zaak gaat buigen.

Bron: KNVB.nl

10 Responses

 1. J@ski

  Tuurlijk in beroep gaan. De scheids heeft deze situatie op zich zelf afgeroepen. Hij had moeten fluiten voor een grove overtreden (was toch geen schouderduw te noemen!), dan keijg een een reactie. Blijkbaar snapt de KNVB dit niet, anders zou de scheid een schorsing moeten krijgen. Wat in normaler zou vinden, want was die slecht!!!

  1. Koelie

   Eens dat die overtreding op Respen bestraft Had moeten worden, maar dat betekent niet dat Receveur daarna grof gelijk moet gaan halen. Domme rode kaart. Je kunt hem geven. Als het niet voor de dugout van Dordrecht was gebeurd dan was hij er met geel van afgekomen. Nu kwam.het op mij over alsof de scheidsrechter zich liet imponeren door de bank van Dordrecht. Zeer slechte scheidsrechter.

 2. J@ski

  Tuurlijk in beroep gaan. De scheids heeft deze situatie op zich zelf afgeroepen. Hij had moeten fluiten voor een grove overtreden (was toch geen schouderduw te noemen!), dan krijg een een reactie. Blijkbaar snapt de KNVB dit niet, anders zou de scheids een schorsing moeten krijgen. Wat in normaler zou vinden, want was die slecht!!!

 3. Animal

  Terechte rode kaart en daar hoort een schorsing bij. 3 wedstrijden is wel erg veel dus oprotest aantekenen en schikken op 2 wedstrijden. zo gemeen was het niet.

  Maar hoe dom ! 3-1 vooor en 93e minuut VvV zou hem daarna zelf moeten straffen met een extra wedstrijd…..

 4. Koelie

  Off-topic hulde dat VVV de supportersbijeenkomst vanavond live op Facebook heeft uitgezonden. Duidelijk verhaal van Ron. Benieuwd of er nuttige ideeën uit de workshop zijn voortgekomen.

  1. We zullen morgen nog een klein verslagje online zetten dan is het wel on-topic :). Maar was een goed opgezette avond, de laatste jaren werd het slecht bezocht en was de inhoud ook matig. Maar ben blij dat er veel mensen gehoor hebben gegeven om langs te komen om het verhaal aan te horen. Er werden veel vragen gesteld die kritisch waren, dat is iedereen zijn goed recht en daar is deze avond voor bedoeld. Veel van deze vragen konden eigenlijk beter direct gevraagd worden aan de gemeente Venlo want het ging veel over het stadion.

   Ik hoop dat er wat goede ideeën opgeschreven zijn. Wat ik vooral merkte was dat mensen soms nog een beetje terughoudend waren en twijfelde aan hun eigen idee. Maar daar ging het niet om vanavond of het wel of niet goed is. Daarom vooral mensen aangespoord om hun ideeën op te schrijven en goed na te denken. Dat is niet makkelijk maar als je een bepaald beeld hebt over de toekomst moet je jezelf afvragen hoe gaan we dit bereiken en wat heb ik daarvoor nodig om dit te behalen. Ik hoop dat de club nu verder kan met het implementeren van ideeën.

 5. john

  mijn idee : ga een verandering aanbrengen in de naam.

  maak van VVV-VENLO VVV–NOORD LIMBURG dit schept meer een band met de regio ,en in VVV zit al Venlo.

  en van gemeente Venlo moeten we het toch niet hebben !

  ga ook eens aankloppen bij regio gemeenten !!

  1. Ben

   Natuurlijk komen fans van VVV niet alleen uit Venlo, maar ook van ver daarbuiten. Maar VVV-NOORD-LIMBURG? Ik vind het echt niets. VVV of VVV Venlo spreekt volgens mij toch meer aan, hoewel ik de naam ook niet bijzonde vind. Ik weet ook niet of andere naam ueberhaupt iets brengt? Ooit las ik over naamswijziging in Valuas. FORZA VVV! Volgens mijt och beter.

Leave a Reply