VVV-AZ 1-3

VVV-Venlo

1e Helft

VVV startte met Wilko de Vogt in de basis, vanwege een blessure van Gentenaar. Marcel Meeuwis keerde terug van een schorsing. Voor Linssen betekende dit dat hij vanaf de bank moest beginnen. Aan de zijde van AZ keerde Holman terug van een griepje.

Diezelfde Holman kreeg in de 13e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Van dichtbij kopte hij echter over. Meer kansen vielen er in het eerste kwartier niet te noteren. Duidelijk was wel dat AZ de bovenliggende partij was.

In de 25e minuut leidde dit overwicht tot een hachelijke situatie voor het doel van De Vogt. Altidore werd weggestuurd door het midden. Yoshida probeerde de Amerikaan nog vast te pakken, maar dit lukte – gelukkig – niet. Oog in oog met de goed uitkomende de Vogt wist Altidore de bal wel langs de doelman te krijgen, maar gelukkig voor VVV ging de bal naast. Altidore liet zich over de Vogt heen vallen, maar kreeg terecht geen strafschop (een gele kaart voor een schwalbe kreeg hij echter ook niet).

Na een half uur kwam AZ verdiend op voorsprong. Een vrije trap van 20 meter  van Elm liet de Vogt kansloos (0-1). Daarna bleef AZ de betere ploeg en kreeg het (schot)kansen van Maher, Altidore en Beerens. De grootste kans viel echter aan de andere kant te noteren. Vijf minuten voor rust werd Musa over links weggestuurd. Hij was Marcellis te snel af en wist de bal laag voor het doel te brengen. Net voordat Maguire de gelijkmaker kon binnen schuiven, wist Elm de bal weg te tikken. De stand bij rust was 0-1.

2e Helft

In de eerste vijf minuten van de tweede helft was er nog niets veranderd aan het spelbeeld. AZ domineerde de wedstrijd en kreeg een enkele schietkans. Niet veel later werd VVV echter voor de eerste maal dreigend in de tweede helft. Een vrije trap van Maguire werd door Estaban over de lat getikt. Uit de drie hoekschoppen die daarop volgden, kwam VVV niet verder dan een geblokt schot van Cullen.

Na een uur spelen leek AZ de voorsprong te verdubbelen. Een voorzet van rechts werd door Maher gemist, die vervolgens uit frustratie aan de lat ging hangen. De bal viel voor de voeten van Holman, die de bal langs de kansloze de Vogt schoot. De bal raakte Maher, die op de doellijn landde en dus in buitenspelpositie de bal het laatste beroerde. De treffer werd terecht geannuleerd.

De opluchting was van korte duur. Een minuut later werd Maher weggestuurd. Hij kapte op fraaie wijze Yoshida uit en zorgde met een hard schot voor de 0-2. Het verzet van VVV was hiermee gebroken. Tien minuten na de 0-2 werd het dan ook nog een stukje erger voor de thuisclub. Kruijsen leed knullig balverlies aan de linkerkant van het strafschopgebied. Poulsen soleerde vervolgens het strafschopgebied in en verschalkte de Vogt in de lange hoek (0-3).

In de hitte van de Koel vond AZ het vervolgens wel goed en speelde de wedstrijd rustig uit. In de laatste minuut reageerde Moisander te laat op een pass op Musa en de eerste bracht de laatste ten val in het strafschopgebied. Musa nam de penalty zelf, maar ook dit ging hem niet goed af. Esteban stopte de inzet van Musa, maar in de rebound scoorde Cullen alsnog. Eindstand 1-3.

Pffffffff…gelukkig is het volgende week interlandweekend.

Opstellingen:

VVV: De Vogt – Timisela, Yoshida, De Regt, Emenike – Maguire (Nwofor-73), Molhoek, Meeuwis (Kruijsen-63) – Cullen, Musa,  Uchebo.

AZ: Esteban – Marcellis (Reijnen-78), Moisander, Viergever, Klavan (Poulsen-58) – Wernblom, Elm, Maher – Beerens, Altidore (Benschop-58), Holman.

Op Rapport:

De Vogt: – 6 – Speelde een degelijke wedstrijd. Doet goed mee aan de opbouw van achteruit. Geen opvallende reddingen, maar ook geen fouten. Een voldoende dus.

Timisela: – 5 – Timisela speelde niet goed genoeg om een voldoende te scoren. Aanvallend/ opbouwend kwam hij onvoldoende uit de verf. Ook verdedigend speelde hij geen opvallende rol.

De Regt: – 5 – De Regt kwam te laat bij de actie van Poulsen, die de 0-3 opleverde. Het had waarschijnlijk weinig veranderd aan het resultaat, maar de Regt dient op zijn minst strijd te leveren. Dat heb ik vandaag noch verdedigend noch aanvallend, van hem gezien. Ik verwacht meer van onze reserve-aanvoerder.

Yoshida: – 5 – Sterk in de lucht tegen Altidore. Over de grond is Yoshida helaas minder sterk. Riskeerde in de eerste helft een rode kaart, maar had geluk dat Altidore te snel voor hem was. In de tweede helft werd Yoshida te kijk gezet door Maher, die zo de 0-2 kon scoren.

Emenike: – 7 – Voor mij de beste man van het veld. De laatste weken was Beerens bij AZ enorm op dreef, maar vandaag heb ik hem nauwelijks gezien. Dat is de verdienste van Emenike. Opbouwend mankeert er nog wel het een en ander aan, maar verdedigend bleef hij prima overeind.

Maguire: – 6 – Ik zie een stijgende lijn in de prestaties van Maguire. Het is nog lang geen topvorm, maar hij brengt aanvallend al veel meer dan in het begin van de competitie. Maguire beschikt over een goede traptechniek, getuige zijn vrije trappen en hoekschoppen. Een klein lichtpuntje vandaag.

Molhoek: – 5 – Stond Molhoek in de basis dan? Misschien een beetje een flauwe opmerking, maar Molhoek was hele stukken van de wedstrijd onzichtbaar. Terwijl hij toch voorop moet gaan in de strijd. Ik heb dat vandaag niet van hem gezien.

Meeuwis: – 6 – Met Meeuwis terug van een schorsing, is er meer rust in het elftal. Echt opvallend was Meeuwis vandaag overigens niet, maar ik ben wel blij dat hij terug is.

Cullen: – 4 – Veel balverlies en veel zwakke passes. Cullen maakte ook voortdurend de verkeerde keuzes. Zoals bijvoorbeeld in de eerste helft waarin hij, na een afgeslagen corner, vanaf eigen strafschopgebied een rush richting Esteban wilde beginnen. Kijken naar een afspeelmogelijkheid was veel beter geweest.

Musa: – 4 –  Musa kwam vandaag tot één goede actie in 90 minuten. Dat is natuurlijk veel te weinig. Zelfs een open kans (de penalty) was niet aan hem besteed. Misschien een keer met Musa vanaf de bank beginnen?

Uchebo: – 5 – Uchebo blijft een onnavolgbare speler. Ook vandaag leverde dat echter onvoldoende rendement op. Stuurde Musa in de eerste helft mooi de diepte in, maar vaak draaiden zijn acties op niets uit. De roep om Wildschut kan ik dus wel enigszins begrijpen.

Kruijsen: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 63e min).

Nwofor: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 73e min).