VVV begint met Fleuren en Hunte in de basis tegen Jong PSV

Morgen staat alweer de 3de competitieduel van het seizoen op het programma. VVV-Venlo heeft dit weekend te maken met een dubbel programma. Maandagavond staat in Stadion de Koel de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. Maar eerst wacht morgen de belangrijke confrontatie tegen Jong PSV in Eindhoven. De wedstrijd zal gespeeld worden om 20.00 op de Herdgang.

VVV-Venlo is niet goed begonnen aan de competitie. Na twee wedstrijden vinden we de Venlonaren terug op de 13de plek van de Jupiler League, met 1 punt uit 2 wedstrijden. Dit seizoen had veel mooier van start kunnen gaan. VVV-Venlo had genoeg kansen om beide wedstrijden te winnen. Maar tegen Almere kwam VVV niet verder dan een remise, en tegen Oss werd er verloren. Het veldspel van afgelopen vrijdag was niet slecht maar er werden in het begin van de wedstrijd te weinig kansen gecreëerd. Na de rode kaart en de penalty van Bourdouxhe kwam VVV in de problemen. De Venlonaren probeerde het nog wel met passie en strijd en hadden bijna de wedstrijd gekanteld, maar helaas door een foutje in de verdediging kwam VVV wederom op een achterstand te staan die niet meer omgebogen kon worden.

Morgen is het een zeer belangrijke, maar tegelijkertijd een lastige wedstrijd tegen Jong PSV. De Eindhovenaren hebben nog geen wedstrijd verloren in de competitie (winst op GAE & MVV) daarnaast wist VVV nog nooit van Jong PSV te winnen. Zo vroeg in het seizoen is deze wedstrijd bepalend voor het verloop van de competitie. Bij winst haakt VVV aan bij de top van de Jupiler League. Bij verlies wordt het gat enorm groot om te overbruggen en loopt de ploeg achter de feiten aan. Ook Maurice Steijn wilt niets liever dan morgen de drie punten mee naar huis nemen. De trainer zegt het volgende op de officiële VVV-Venlo website; “Iedereen hunkert naar een overwinning. Staf, selectie, supporters. En terecht: na een uitstekende voorbereiding en bij vlagen goed spel in de eerste twee wedstrijden hebben we nog niet gewonnen. Ondanks het vertoonde spel en de gecreëerde kansen. We moeten onszelf belonen! Punten geven namelijk vertrouwen.”

Ondanks de slechte start zijn de supporters positief over het elftal en het vertoonde voetbal van de Venlonaren. Wij hopen dan natuurlijk ook massaal op de steun van de supporters in beide wedstrijden. Tegen Jong PSV zullen 75 mensen de ploeg aan gaan moedigen.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn zal morgen twee wisselingen doorvoeren in het elftal. De geschorste Jason Bourdouxhe wordt vervangen door “Good Old” Niels Fleuren, daarnaast zal Torino Hunte zeer waarschijnlijk in de basis starten in plaats van Vito van Crooij. De aanvaller heeft toch erg veel last van zijn voetblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen PEC Zwolle

Verder kan trainer Maurice Steijn nog niet beschikken over Quin Kruijsen (gebroken pols) en Vensan Klicic (voetblessure).

Jong PSV
Zoals eerder beschreven in de voorbeschouwing is Jong PSV een tegenstander om rekening mee te houden. De ploeg versloeg dit seizoen al titelkandidaat Go Ahead Eagles (1-0) en in Maastricht waren de Eindhovenaren ook onverslaanbaar(2-3). Jong PSV speelt verzorgd, aanvallend voetbal en zijn veel volwassener geworden ten opzichte van afgelopen seizoenen.

Dit seizoen is er een nieuwe regeling wat betreft deelname van jeugdelftallen in de Jupiler League. Deze regels zijn aangescherpt na veel kritiek vanuit de competitie. Zo heeft de KNVB het aantal 1ste selectiespelers die mee mogen doen bij het 2de elftal beperkt tot 2 spelers. Verder mogen spelers ouder dan 23 jaar die tien keer in de basisopstelling van het eerste hebben gestaan niet meer uitkomen in het beloftenelftal. Een van die spelers is Marcel Ritzmaier die weg mag bij PSV en in de belangstelling staat van NEC.

VVV-Venlo heeft in competitieverband vier keer tegen Jong PSV gevoetbald. In deze vier wedstrijden wisten de Venlonaren nog nooit te winnen. Met drie verliespartijen en een gelijkspel zijn de Eindhovenaren een lastige tegenstander gebleken.

Arbitrage
Scheidsrechter: Berben
Assistent-scheidsrechters: Buijense en Koopman
Vierde official: Wesdorp

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen Jong PSV. Laten we hopen dat VVV-Venlo voor het eerst in de historie weet te winnen van Jong PSV. FORZA VVV!

12 Responses

 1. Goodie

  Ik acht VVV echt niet kansloos. Vorige week goed gespeeld en met Fleuren en Hunte zie ik ze nog iets sterker. Hunte maakte tijdens zijn invalbeurt een goede indruk op me.

  Dan de bus van de fanclub hier niet rijdt is te begrijpen. Maar ik vind hdt eigenlijk toch e vreemd dat hij vrijwel nooit rijdt als er geen verplichte buscombi is. Er wordt bijna nooit een kaart verkocht geloof ik. Is er hier gewoon geen animo voor of ligt het probleem ergens anders? Ik vraag me namelijk af hoe bij VVV vrijwel nooit een busreis kan doorgaan, maar bij andere clubs waar minder toeschouwers op de tribunes zitten het wel kan..?

 2. Venlooow

  Ik geef ons nu ook wel iets meer kans. Met Hunter en Resida heb je nog meer snelheid op de flanken en komen hopelijk eindelijk eens de ballen bij Seuntjes.
  En laar Seuntjes nou maar eens eindelijk zien waarvoor hij is gehaald!!!

 3. RuiverCity

  Hunte viel ijzersterk in tegen Oss. Speelde veel volwassener en fysiek sterker dan van Crooy. Hopelijk morgen de ommekeer want dat zal VVV in de regio enorm goed doen.

 4. Meuske

  Mag toch hopen dat hier wat punten gesprokkeld worden anders staan we er wel erg belabberd voor na dit weekend. Ben nog steeds positief gestemd maar nu moeten de mannen het wel laten zien. Laten we inderdaad hopen dat Seuntjens nu laat zien waar hij voor gehaald is en waar we zo lang op gewacht hebben. Derop en Dereuver op naar de 6 punter!!!!!! Forza VVV

 5. Meuske

  Heb altijd veel respect voor diegene die onze mannen achterna reizen want ik vind het nog altijd een behoorlijke rompslomp om naar een uitwedstrijd te gaan. Vooral die verplichte combi dat is niet mijn ding, wat een waardeloze regelingen zijn dat. De eerste 3 punter vanavond zou een goede stap zijn voor Sparta thuis. Forza VVV

Leave a Reply