VVV bezig met aflopende contracten

Het einde van het seizoen nadert en dat betekent ook dat er weer gekeken moet worden naar de aflopende contracten. VVV-Venlo heeft een aantal aflopende contracten formeel opgezegd, dat moet volgens de CAO ieder jaar voor 1 april.

VVV-Venlo is in gesprek met Delano van Crooij, Jerold Promes, Johnatan Opoku en Moreno Rutten over een mogelijke contractverlenging. De huidige contracten lopen aan het einde van het seizoen af.

Daarnaast heeft de club formeel besloten om de opties in de contracten van Rintaro Tashima, Tim Receveur, Leandro Resida en Cendrino Misidjan niet te lichten. Dit betekent niet dat VVV-Venlo meteen afscheid neemt van die spelers, in een later stadium kan er nog gesproken worden over een mogelijk nieuw contract. De optie in het contract van Torino Hunte is wel gelicht en dat betekent dat hij volgend seizoen ook in het geel-zwart te bewonderen is.

16 Responses

 1. kiekoputspelke

  Bovenstaande berichtgeving konden we verwachten rond deze tijd. De datum 1 April komt eraan en dan moét je als club actie ondernemen naar de spelers met een aflopend contract.

  Voor mij is het logisch dat nu – in 1e instantie – aan Rintaro Tashima, Tim Receveur, Leandro Resida en Cendrino Misidja is verteld dat de aflopende contracten niet worden verlengd.
  De Japanner heeft nauwelijks gespeeld en lijkt geen meerwaarde, Tim Receveur heeft ook maar zelden gespeeld, Leandro Resida heeft in 2 seizoenen nooit een goede serie wedstrijden gespeeld en Cendrino Misidjan lijkt ook niet de linksback die wenselijk is voor de Eredivisie.

  Ik snap dat VVV graag verder wil met Delano van Crooij, Jerold Promes, Johnatan Opoku en Moreno Rutten.
  Eerstgenoemde zal hoogstwaarschijnlijk een nieuwe concurrent krijgen en een rol gaan vervullen van 2e keeper verwacht ik.
  Jerold Promes is een betrouwbare en sterke verdediger en Moreno Rutten is denk ik een rechtsback die juist in de Eredivisie nog beter tot zijn recht komt . Daar spelen clubs niet man op man en kan hij met zijn goede gevoel voor de ruimte denk ik uitstekend renderen. Johnatan Opoku tenslotte is natuurlijk ook een interessante speler om langer te binden want hij heeft van alles een beetje.

 2. Ben

  Als je de selectie, mede door promotie naar de eredivisie moet/wil versterken, ja dan moet je vanzelfsprekend ook afscheid van een aantal spelers. Mijn rijtje zou, behalve Receveur, die ik ondanks de weinige speeltijd goed vond, er ook zo uit zien. De andere 3 spelers eens ik succes met hun verdere carrière. FORZA VVV!

 3. De Realist

  Svp geen Drommel, maar een meer ervaren keeper. Dit zal lastig genoeg worden. Een beetje fatsoenlijke (liefst Nederlandse) keeper ligt niet voot het oprapen. Tashima en Misidjan begrijp ik wel. Resida was inderdaad grillig, maar heeft nooit echt het vertrouwen van Steijn gekregen. Degene die echt geen kans van Steiijn heeft gekregen is Tim Receiver. Best jammer, de keren dat hij inviel deed hij het niet onverdienstelijk. Ik gun Tim in ieder geval een mooie club ! Indien Tashima weg gaat verwacht ik stiekem wel weer een nieuwe Japanner, maar dan van een hoger niveau. Berden zal zijn lijntje met Japan vast warm willen houden.

  1. Gerardus

   Wouter van der Steen (Heerenveen), Luuk Koopmans (Jong PSV), Tamati Williams (RKC), Coremans (door ADO verhuurd aan Dordrecht) , Joshua Smit (NEC), Diederik Boer( Ajax), Piet Veldhuizen, Gino Coutinho (AZ) en Theo Zwarthoed ( GAE) lijken mij wel aardige vervangers voor in het doel en zullen over het algemeen wel haalbaar zijn. Mijn voorkeur gaat wel uit naar een transfervrije doelman zodat er niet onnodig geld wordt verkwanseld. Misschien zelfs wel Jurjus van PSV. Hopelijk richt VVV zich vooral op de Juup en eventueel vergeten Nederlandse spelers in het buitenland.

 4. pavisto67

  Door selecteren inderdaad, anders vlieg je er direct weer uit.
  Ik vind zowel Resida als Hunte zelfs in de Jupiler League al tekort komen, beiden hebben een veel te laag rendement, dus ik begrijp de verlenging van Hunte eerlijk gezegd niet… Wellicht voor de bank, maar ik kan me niet voorstellen dat hij zelfs als invaller, potten kan breken in de Eredivisie.

 5. RuiverCity

  Ben het helemaal met De Realist eens. Tim Recerveur heeft nooit het vertrouwen van Steijn gekregen. Heel erg jammer want hij kan meer dan hij in Venlo heeft kunnen laten zien. Hunte is heel logisch dat hij een verlenging krijgt. In de eredivisie krijg je veel meer ruimte omdat VVV veelal op de counter zal moeten gaan spelen. Hierdoor kan hij met zijn snelheid en fysiek wel eens een openbaring worden.

  Prioriteit nummer 1 is een ERVAREN doelman. Maenpaa zou je kunnen polsen maar aangezien Brighton hoogstwaarschijnlijk ook gaat promoveren ben je liever tweede keeper op het hoogste niveau in Engeland dan eerste keeper in de Eredivisie. Ik blijf bij mijn mening dat er zeker 6 spelers bij moeten komen mede gelet op blessures, schorsingen etc. En dan spelers die 200% willen geven voor VVV en niet van zo’n volgevreten eredivisiespelers.

 6. Gerardus

  Ik zou zoals eerder gezegd gaan voor alleen transfervrije spelers en huurspelers. Dan met name voor spelers die in Nederland gespeeld hebben of spelen. Aangezien er voldoende transfervrije spelers zijn kan VVV ook proberen om wat hoger in te zetten. Als deze spelers toch niet haalbaar blijken is er altijd nog positieve publiciteit omdat VVV ambitieus probeert te zijn.
  Haalbare spelers in de verdediging voor het niveau lijken mij : Arnold Kruiswijk ,Dirk Marcellis, Kenny Teijse, Darryl Werker, Jens Janse, Nick Kuiper, Edson Braafheid, Dwight Tiendalli, Henk Denkhuizen en de hier verketterde Dele Adeleye.
  Voor het middenveld: Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Sander Duits, Mark Diemers, Bryan Smeets, Kyle Ebecilio en Luigi Bruins.
  Voor de aanval : Gervano Kastaneer, Luciano Slagveer, Alex Schalk, Darren Maatsen, Anco Janssen, Bert Steltenpool, Vlatko Lazic, Moussa Sanoh, Derk Boerrigter, Wesley Verhoek en goodold Jack Tuyp.

  Allemaal transfervrije spelers waar bijna geen risico aanzit behalve het salaris. Met redelijk korte contracten zouden veel spelers haalbaar moeten zijn en zijn ze interessant genoeg voor VVV aangezien ze zich hier in de kijker kunnen spelen. Deze spelers zijn natuurlijk niet allemaal voor in de basis maar ook voor in de breedte van de selectie. Daarnaast zou de selectie aangevuld moeten worden met gehuurde spelers.

  1. Namen noemen is altijd lastig en er staan spelers bij die VVV absoluut kunnen versterken maar zoals je zelf als zegt transfervrije spelers zijn niet per definitie goedkope spelers. VVV kennende betalen ze geen hoofdprijzen qua salarissen en dat gaat denk ik ook niet veranderen in de Eredivisie. Ik denk en ik hoop dat ze deze lijn doorpakken en door slim naar talenten te zoeken die zich graag willen bewijzen.

   Als ik even snel door het lijstje ga dan denk ik dat we veel kunnen strepen. Zoals Emanuelson, Maduro, Tiendalli, Braafheid en Marcellis zijn te duur. Ik zou eerder gaan voor een Ahahanach, van de Streek (lijkt me onhaalbaar), Salasiwa, Cresendo van Berkel noem de talenten maar op uit de JL.

   1. Gerardus

    Dat klopt, maar daar zou VVV creatief in kunnen zijn. Kijk naar Braafheid. Die is lang geblesseerd geweest en zou bijv met een prestatiecontract gebonden kunnen worden. Emanuelson zou je bijvoorbeeld een contract van 1 jaar plus een optie voor nog 1 jaar kunnen aanbieden en hem dan een clausule erin laten zetten zodat hij goedkoop weg zou kunnen. Want hij kan zich natuurlijk wel hier in de kijker spelen.
    Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Tiendalli. NEC deed dit vorig jaar ook bij Quincy Owusu Abieye.

    Dit lijstje was uiteraard maar een voorbeeld om te laten zien wie er transfervrij is en ook ik ben het er mee eens dat je jonge talentvolle spelers uit de Juup moet halen.Ik heb ook geen idee of al deze spelers nog op hun niveau zijn. Maar ik ben meer een voorstander van het beleid van Volendam. Dus niets betalen voor een speler. Deze spelers hebben namelijk nog een contact dus dan zijn ze gewoon simpelweg te duur, in mijn optiek. Maar ik zou dan ook gaan voor spelers van de jeugdelftallen van de top 3. Die kun je meestal nog goedkoop oppikken en dan heb je er weer wat bij voor op de bank.

  2. Goodie

   VVV moet zeker 5 of 6 nieuwe spelers gaan halen. Opnieuw zal de linksback positie weer een lastig verhaal worden ben ik bang. De spelers uit je lijstje die haalbaar lijken te zijn voor deze posities zijn Teijsse en Janse. Maar Teijsse vind ik verdedigend zwak, werd daarom bij GAE ook als stormram gebruikt. En Janse heeft dit seizoen slechts 5 wedstrijden gespeeld bij de Leyton Orient, hekkensluiter in de league 2 (4e niveau Engeland).

 7. Sanderkuh

  Heb er alle vertrouwen dat Stan en team een redelijke selectie op de been brengt. We hebben dankzij de riante voorsprong (die we niet gaan weggeven ondanks slippertje in Dort) waardoor er tijd genoeg is en je een voorsprong hebt op andere clubs die promoveren / in de eredivisie blijven. Ik ga er vanuit dat ze in de gaten hebben dat we ons nu niet kunnen veroorloven om gelijk te degraderen want dan kun je helemaal opnieuw beginnen……..

 8. kiekoputspelke

  Las gisteren dat Fortuna Sittard het contract met Finn Stokkers heeft verlengd. Deze speler is in de winterstop overgekomen van Sparta en had in 1e instantie een kortlopend contract. Vond ik persoonlijk een spits die naar VVV had mogen komen. Want we hebben straks in de Eredivisie in sommige wedstrijden ook andere types dan Seuntjens nodig in punt van de aanval…..

  Ben benieuwd welke speler als 1e nieuwe aankoop wordt gepresenteerd. Vaak is dat voor de achterban een signaal welke kant het op kan gaan. Is het een bekende naam dan ontstaat meteen een hosanna stemming en is het een onbekende speler dan begint meteen het gemor.

  Ik doe hier zelf niet aan mee, ik ga pas een oordeel vellen als er minimaal 3 spelers bijgekomen zijn; of dit nu nieuwe spelers zijn, spelers waarvan nu in 1e instantie de contracten zijn opgezegd of spelers die alsnog hun aflopende contract willen verlengen.

  FORZA VVV

Leave a Reply