VVV biedt sponsoren excuses aan voor uitspraak Lokhoff

De Koel2Vanavond kregen een aantal sponsoren van VVV een email met daarin excuses voor een uitspraak van trainer Ton Lokhoff tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd VVV-Heracles. Onderstaande mail kregen wij doorgestuurd van een lezer. 

Beste Sponsor,

Middels dit schrijven willen wij nog even terugkomen op de gebeurtenissen rondom de wedstrijd tegen Heracles. Buiten het teleurstellende resultaat hebben we vanuit diverse kanten opmerkingen gekregen over een aantal (rand)zaken rondom deze wedstrijd. Het betreft vooral de persconferentie en de catering. Op beide punten willen wij graag een toelichting geven.

1) De persconferentie na afloop van de wedstrijd:

Reeds voor de wedstrijd tegen Willem II is er veel rumoer ontstaan over de kop boven het voorbeschouwend artikel in de Limburger (“Willem II moet en VVV mag”). Bij velen is daarmee de suggestie gewekt (en zeker na het vertoonde spel en het uiteindelijk resultaat) dat VVV-Venlo niet tot het uiterste is gegaan om deze wedstrijd te willen winnen. Los van het feit dat VVV-Venlo geen enkele invloed heeft op de woordkeuze in een artikel van De Limburger heeft onze trainer Ton Lokhoff niets anders geprobeerd dan de druk voor deze belangrijke wedstrijd te verleggen naar Willem II. Op zichzelf niet vreemd maar het gewenste resultaat bleef uit. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen van VVV-Venlo die wedstrijd wil winnen. Dit geeft de trainer in De Limburger ook zelf al aan.

De trainer is de hele week met deze uitspraak geconfronteerd en heeft in de emoties van het teleurstellende resultaat tegen Heracles gemeend hierop terug te moeten komen in de persconferentie en met name op het woord ‘moeten’. Zijn uitspraak ‘Het enige wat we moeten is sterven’ heeft bij enkele toehoorders de wenkbrauwen doen fronsen en anderen vonden het misplaatst en werden hierdoor persoonlijk geraakt. Als directie kunnen we ons dit goed voorstellen en ondanks het feit dat we begrip hebben voor de emotie na afloop van de wedstrijd, vinden we deze uitspraak van Ton niet correct. Ton kennende heeft hij zeker niet de bedoeling gehad de toehoorders te kwetsen en zal zijn uitspraak zeker ook in het licht staan van het overlijden van zijn vriend Theo Bos, twee weken geleden. We vinden het passend om u langs deze weg dan ook onze verontschuldigingen aan te bieden.

2) Catering:

Vanaf 1 januari 2013 hebben we een nieuw cateringcontract gesloten met de Excellenz-group. We proberen de catering een nieuwe impuls te geven en gelet op de reacties bij de afgelopen thuiswedstrijden begint dat aardig te lukken. Helaas is de wedstrijd tegen Heracles een uitzondering: door een communicatiestoornis en door het feit dat er gelijktijdig ook een feestavond van de supportersvereniging de Twellefde Man was, gingen de bars in de businessruimte een half uur eerder dicht dan gebruikelijk. Hierover hebben we terechte opmerkingen gekregen en we zullen erop toezien dat dit de komende wedstrijden niet meer gaat voorkomen.

Geachte sponsor,

We bevinden ons in een cruciale fase van de competitie. Vanuit de kernwaarden ‘passie, saamhorigheid en respect’ proberen we ons doel, handhaven in de Eredivisie, te realiseren. We moeten constateren dat na de twee laatste wedstrijden de ambitie om dit te realiseren zonder het spelen van playoffs erg moeilijk is. Dat laat onverlet dat we er alles aan zullen doen om ook volgend seizoen in de Eredivisie te spelen. Uw steun is daarvoor hard nodig en wij waarderen oprecht uw bezorgdheid en betrokkenheid. Immers als er geen kritiek meer wordt geleverd, hebben we een nog veel groter probleem. Onze oprechte dank daarvoor en tevens dank voor uw onmisbare steun!

Hans Soentjens en Marco Bogers
Directie VVV-Venlo

Leave a Reply