VVV blijft in de Koel en voegt bestuursleden toe

VVV-Venlo blijft gewoon in Stadion de Koel spelen. Dat is een van de belangrijke pijlers die afgelopen avond bekend is gemaakt tijdens de presentatie van het nieuwe Visiedocument. De Koelclub laat weten niet langer meer meer wegen te willen bewandelen die leiden tot een nieuw stadion.

De club heeft daarnaast bekend gemaakt de komende vier jaar in etappes Stadion de Koel op te gaan knappen. Allereerst worden zaken opgeknapt die volgens de regels van de KNVB zijn voorgeschreven. Hierna zal de Koel fysiek aangepakt worden om de sfeer en comfort te verbeteren. De trap in De Koel moet een nog belangrijkere rol krijgen in het stadion. De club wil de monumentenstatus aanvragen voor de trap.

Concrete plannen zijn er nog niet. Daarvoor doet voorzitter Hai Berden een oproep aan de VVV supporter. Onder het motto “VVV zijn we samen” wil hij samen kijken hoe we de problemen op moeten gaan lossen.  “En als het draagvlak er daarvoor niet is, moeten we misschien concluderen dat betaald voetbal op niveau geen optie is voor de regio Venlo.” aldus Hai Berden.

Daarnaast heeft VVV-Venlo bekend gemaakt dat er twee nieuwe bestuursleden zijn toegevoegd aan het bestuur. De nieuwe bestuursleden zijn Walter Gutterswijk en Ramon Terstroote.

21 Responses

 1. pavisto67

  Ik vind dit “plan” ronduit slecht.

  Dat VVV in de Koel blijft, begrijp ik wel. Zo hoef je ook niet op zoek naar een geschikt terrein en bespaar je een hoop ellende met de daarbij behorende interactie met de gemeente Venlo. want daarin is VVV natuurlijk de afgelopen jaren volledig door het ijs gezakt. Ik zeg niet de gemeente nou echt geweldig acteert op het dossier VVV maar dat heeft VVV voor een deel toch zeker aan zichzelf te danken.
  De Koel opknappen, wat ga je dan doen? Wat zijn de plannen, ik wil hier meer van weten graag. Bedoelt men de parkeerplaats opnieuw asfalteren hiermee bijvoorbeeld of gaat met echte verbetering toepassen.

  Maar opmerkingen als VVV moet een cultclub worden en we gaan de monumentenstatus aanvragen vind ik echt bedroevend. Losse flodders en niets toevoegend wat mij betreft. Oh ja, concrete toekomstplannen zijn er verder nog niet maar dat gaan we samen met de supporters proberen te verzinnen. Leuk hoor die inspraak voor de supporters, maar wat mij betreft getuigt het van weinig daadkracht van de club zelf. En de opmerking/bedreiging van Berden dat er misschien wel geen draadvlak is voor betaald voetbal in Venlo vindt ik helemaal beschamend. Dit is overigens niet de eerste keer dat hij hiermee schermt met dit soort verkapte dreigementen.

  Ik ben echt diep teleurgesteld in VVV.

  1. druppelvanger

   Het is geen dreigement maar de harde waarheid. VVV speelt al 2 jaar in de top van de Jupiler League en is blij met 3000 toeschouwers bij een thuiswedstrijd. Dit terwijl andere Jupiler ploegen het dubbele makkelijk halen
   En kijk naar de professionele site van Venlonaren. Een handvol reacties van bijna steeds dezelfde personen op een artikel. Het is dus terecht dat Berden die vraag stelt.

   1. SanktVVV

    Een goed idee voor deze website zou dan ook zijn een inschrijf formulier 😉 Misschien wordt de discussie door nieuwe leden wat aangewakkerd. Ik zie namelijk nergens een inschrijf formulier… 😉
    Daar naast is er na het tijdperk Honda met elke week bijna een vol stadion inderdaad wel iets veranderd. Tijd voor actie toch ?

 2. Ben

  Ik ben stom verbaasd. Niet dat ik verwacht had dat VVV een gedetailleerd plan zou publiceren, neen daarvoor zou ik volledig begrip hebben. Geen enkele club doet dat.
  Ook verwachtte ik geen grootse, moeilijk haalbare plannen.
  Maar wat ik hierboven heb gelezen, dat zou ik op een maandagavond, gezellig in de kroeg, juist ja, op de achterkant van een bierviltje hebben kunnen schrijven.
  Waarom iedereen 3 maanden laten wachten?
  De media zullen nu negatief reageren. Nogmaals, ik begrijp er niets van. FORZA VVV?

 3. john

  ook voor mij Zeer teleurstellend. ik had verwacht dat men met een doordacht plan kwam.

  ik vraag me af waarom het tot oktober heeft moeten duren voordat men met deze uitleg komt.

  jaren geleden werden er ingenieursbureaus ingeschakeld en kwam men met geweldige ideeën, met een presentatie op het kazerneterrein en geweldige maquettes. dit heeft miljoenen gekost .

  en nu zijn we echt terug bij af, en zal onder de noord Limburgse bevolking weer gelachen worden.

  met de opmerking : VVV is niks en zal ook nooit niks worden !!!!!!

  NOOD OPROEP AAN GEMEENTE: ga samen met omliggende gemeente aan tafel en kom met een prachtige locatie, OUDE VEILINGTERREIN (tegenover ziekenhuis) en maak dat Noord Limburg trots kan zijn op hun Betaald voetbalclub !!!

  ik ben er van overtuigd dat deze locatie ook sponsors en supporters trekt uit regio Roermond .

  .

 4. mats

  VVV heeft genoeg potentie. Er zit gewoon slecht bestuur en management. en dan heb ik het nog niet eens over de voorzitter. Die Berden is de houdbaarheidsdatum al lang voorbij. Berden moet gewoon weg. Dat roep ik al jaren. Die man is niet langer de juiste voorzitter voor VVV. Het lijkt me overduidelijk dat de gemeente geen partij wil zijn zolang Berden er zit.
  Dit plan is een aanfluiting en lachwekkend. En dan opeens de supporters verantwoordelijk houden na jarenlang wanbeleid? Het is te treurig om er over te lachen maar man man man. Berden flikker toch op man!

 5. Mawawu Willems Mampuya

  Ik reageer nooit maar mensen hebben altijd iets te zeiken … dat is ieders goed recht maar ik kan me niet voorstellen dat een club als vvv als hun volledige reactie bedoeld ! Dit is waarschijnlijk het eerste is wat naar buiten gebracht wordt.
  Maar dan nog is het merendeels negatief en dat is meestal zo helaas , natuurlijk heeft eenieder hier een reden voor maar wat schieten we er mee op ? Discussies hoe éénander het zou doen en hoe de voorzitter faalt of hoe slecht Vito enz enz je hoeft het niet met alles eens te zijn maar alle mensen die geld in vvv steken hebben het beste met vvv voor en zeker de voorzitter … zonder hem was vvv er niet meer en met een nieuwe voorzitter heb je ook geen garantie dat het. Beter gaat …
  En dan nog de mensen die altijd roepen dat er geen nieuw stadion moet komen maar dat de koel geüpgraded moet worden !! Nu gebeurt dat dus laat jullie horen want positieve berichten dat is wat vvv nodig heeft !!!
  Altijd dat gezeur kom op de jongens strijden en vallen aan maar het
  Lijkt er op of t. Nooit goed is …. ik ben er al 9 seizoenen en heb sinds vorig seizoen passie gezien na 3 seizoenen anti voetbal

  Kom op be positive

 6. piehen

  Wat weer een negatieve berichten hier op de site, mensen ga eens met gezond verstand denken.
  De realiteit is dat gemeente Venlo en ook Vvv geen kapitalen terbeschikking heeft en niet wil , en over heeft voor promotie van de stad om een nieuw stadion te bouwen, dit komt ook door het niet meewerken van gemeente al 10 jaar lang en dat er geen grote investeerders worden gevonden om een stadion te bouwen . Dus dit VVV bestuur is eindelijk tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om de kosten allemaal zelf te dragen . De gezonde realiteit heeft het gewonnen hoe triest ik het ook vind. Voor alle fans en mensen met clubliefde zoals Hay Berden , mensen als Hay waren al lang uitgestapt na zoveel weerstand , wie heeft een voorzitter achter de hand die 30 miljoen over heeft voor een nieuw stadion , ik denk dat Hay heel graag dan in belang van VVV het stokje overgeeft.
  Mensen ga achter het bestuur en VVV staan dan zijn we sterk , en kunnen we de schouders er onderzetten om het betaald voetbal in stand te houden . Zonder steun van iedereen en ook de gemeente Venlo is VVV ten doden op geschreven . Venlo zonder VVV bestaat niet , deze oproep is ook bestemd voor politieke partijen die wel willen investeren voor een stads kantoor van 50 miljoen voor eigen eer en glorie en het gewonen volk laten vallen , maar dit schijnt de nieuwe mode te zijn in politiek Nederland.

 7. Boris

  Ik heb zojuist eens het beleidsplan “De Trap Omhoog” gelezen en daar staan toch wel mooie dingen in hoor.
  1 Opknappen stadion
  2 Creeren van fanzone (Redelijk uniek in Nederland).
  3 verbeterde financiele positie.
  4 verbeteren sfeer in het stadion

  Je kunt zeggen wat he wil, maar ondanks alle tegenslagen blijft proberen iets van de club te maken. Waarvoor respect !!!!!

  Er zijn veel betaald voetbalclubs waar het financieel zo slecht gaat dat er helemaal niets mogelijk is. Dus ik denk dat wij zeer blij mogen zijn dat VVV een club is met meer perspectief dan vele anderen.

  Nu wij nog onze bijdrage leveren en het wordt weer mooi in de Koel.

  1. Goodie

   Ik heb het zojuist ook gelezen en ben het eens met je punten. Daarnaast lijkt VVV uit categorie 1 te gaan dus ontlopen we een straf. Er moet alleen niet te hoog van de toren geblazen worden met uitspraken als “Van beneden Roermond tot boven Gennep”. Boven Gennep zie je misschien een enkele VVV supporter. Dit is het gebied van Nec en zal altijd wel zo blijven. VVV moet zich eerst richten op het gebied van Roermond tot Gennep.

 8. Ievel Knievel

  Tja, soort van mijn plan, wat ik al jaren aan het deponeren ben bij VVV, maar dan in een verdomd slechte uitvoering.

  We worden, net als altijd weer aan het lijntje gehouden door dhr. Berden. We moeten al weer maanden, bijna een jaar, op dit plannetje wachten? Op deze woorden, waarin nagenoeg niks gezegd wordt? Verder wordt er nu bekend gemaakt dat er eigenlijk geen concrete plannen zijn. Wat is er dan in die afgelopen maanden gebeurd? Wat doen ze daar eigenlijk op kantoor bij VVV? Let op mijn woorden, aangezien oktober, het zou in oktober gepresenteerd worden maar het is dus al feoitelijk november> leugen nummer zoveel, nu weer januari is geworden; in januari zijn er ook weer geen concrete plannen. De pannen voor het kazerneterrein werden ook maar keer op keer uitgesteld. Natuurlijk is de gemeente Venlo een lastige ondrhandelingspartner, maar VVV/ Berden zijn de echte boosdoener van het afketsen/ ,islukken kazerneplannen. Zij hebben letterlijk zelf, VVV dus, de stekker eruit getrokken.

  Dan nog het belangrijskte…..de Koel is dus wel te renoveren. Had daar dan ooit gewoon op in gezet, zoals de GA Eagles met de Adlelaarshorst hebben gedaan.

  Dat betaald voetbal geen bestaansrecht meer heeft is volledig aan Berden en het bestuur zelf te wijten en de lage bezoekersaantallen ook, men is het vertrouwen kwijt door warrig beleid. Andersdan dat kan je de lage cijfers ook niet verklaren momenteel gelt op de stand dit seizoen en vorig seizoen VVV kent een lange traditie van hoge ezoekersaantallen als je de 113 jaar dat het bestaat in ogenschouw neemt, ook op lagere niveaus, sla de historische bronnen er maar eens op na.

  1. Koelie

   Het is al zover ik weet in 1999 als eerste plan al bedacht om nieuw stadion te bouwen achter De Koel. Er is toen al geconcludeerd dat vernieuwbouw van De Koel te duur was. Daarom koos men voor nieuw stadion op het bijveld achter de Koel. (http://www.cobouw.nl/artikel/373901-nieuw-stadion-vvv-venlo-uitgevoerd-als-bovenlader). Dat ketste af doordat de gemeente niet wilde meewerken in het aanpassen van het bestemmingsplan om andere functies toe te staan in het stadion, zodat de lasten van de nieuwbouw niet konden worden gedragen. Toen is uiteindelijk na vele jaren besloten om De Koel in 2004 in renoveren (nieuwe kleedkamers, sponsorruimte, overkapping oosttribune). Dit moest de tien jaar overbruggen tot een nieuw stadion. Nou dat leidde uiteindelijk tot het kazerneplan en fiasco. Als de gemeente Venlo nu wel gaat meewerken in de vernieuwbouw dan is dat wel verdomd jammer van die 20 jaar trekken en sleuren. Ik betwijfel sterk of de gemeente nu wel gaat meewerken. Dus dan is het wel terecht om te stellen of de club wel bestaansrecht heeft.

   Te makkelijk om alleen naar Berden te wijzen als de hoofdschuldige. Had de club dan maar fors financieel risico moeten nemen met een dure hal op het kazerneterrein waarin eigenlijk alleen ’s ochtends vroeg gevoetbald mocht worden zonder uitsupporters?
   Dacht je dat Go Ahead ook zonder de gemeente de verbouwing heeft kunnen uitvoeren?

 9. Ievel Knievel

  Overigens, goede zet natuurlijk om wel in de Koel te blijven, cultcub te willen zijn, wat dat is VVV in ptentie, een ex-wethouder troe te voegen aan het bestuur! Zeker dat laatste. Zodoende kan men de relatie met de gemeente verbeteren, wat hard nodig is en weet men hoe te handelen om dingen gedaan te krijgen!

  Dus ondanks mijn kritiek zie ik langzaam wel weer kleine stapjes gemaakt worden richting een positieve toekomst. Dus daarvoor wel mijn complimenten.

 10. kenfen

  Het hele verhaal is inderdaad wat teleurstellend ik had hier ook wat meer van verwacht maar zie het wat anders wat doe jij voor de club??? Mensen die om de club geven maar geen vinger uitsteken om de situatie te verbeteren mogen wat mij betreft hun mond houden over de situatie van de Koel Haij doet ontzettend veel voor de club maar kan het niet alleen en dat hij dan af en toe eens de fout in gaat Vergeef ik hem graag wie niets doet die maakt geen fouten Help mee om de koel weer te laten floreren

 11. Koelie

  Inmiddels staat het visiedocument ook online. http://www.vvv-venlo.nl/assets/document/Publieksversie-DeTrapOmhoog.PDF

  Jammer nog niks concreets maar ze hebben wel geleerd van de verzoeken om meer transparantie. Het is een helder verhaal, ook erg goed dat ze meer beleving willen rondom de wedstrijden. Soort avondje VVV.
  Over het opknappen van het stadion heb ik mijn twijfels of het te realiseren is. Dan nog moet de gemeente bereid zijn om mee te werken in aanpassen van bestemmingsplan en toestaan van andere functies om grootschalige verbouwingen rendabel te maken.
  Anyway er is helaas geen andere optie. Hopelijk kan de club de centen ophalen om de plannen door te zetten. Dan moet de verhuurder (lees de gemeente) ook een flinke duit in het zakje doen. Wel 4 ton huur opstrijken en al tientallen jaren geen onderhoud plegen.

 12. RuiverCity

  Dit lijkt meer een verhaal van “if you can’t beat them, join them!’ Daarom maar een ex-wethouder laten toetreden tot het bestuur. Relatie is al te lang naar de verdommenis geholpen (en nee dit is niet alleen de schuld van VVV).
  Berden riep altijd: van de gewone supporters moeten we het niet hebben. Daar komt het geld niet vandaan. Nee van de (grote) sponsoren moest het komen. Wat gebeurt er nu? Nu komt hij ineens met de mededeling dat veel afhangt van de supporters. De sponsoren stromen niet echt toe. Hoe zou dat toch komen?
  Over dit plan heeft men dus maanden moeten nadenken? Had je in een avondje kunnen opschrijven.
  Het vertrouwen in dit bestuur ben ik ook al langer kwijt. Gisteravond net 3000 toeschouwers voor de koploper van de Juup! Ligt niet aan de spelers op het veld. De bestuurders zijn hier grotendeels schuld aan……Wordt tijd voor een frisse wind!

Leave a Reply