VVV-Cambuur 4-3

VVV-Cambuur1e Helft
Anders dan in Leeuwarden was VVV nu vanaf het beginsignaal wel volledig bij de les. VVV domineerde het spel dan ook vanaf de eerste minuut. In de 6e minuut nam Holla een vrije schop van zo’n 30 meter afstand. De bal kwam voor de voeten van Maguire, die vrij stond in het strafschopgebied. De middenvelder had kreeg de bal echter niet direct onder controle, wat de verdedigers van Cambuur de mogelijkheid gaf om uit te verdedigen.

Uit de tegenaanval kreeg Barto bijna de gelegenheid om de openingstreffer binnen te glijden, maar Vorstermans greep nog net op tijd in. Deze kans was wel het teken voor Cambuur om meer uit de schulp te kruipen. In de 11e minuut zette de Leeuw een aanval op over rechts, maar zijn voorzet kwam achter Türk uit. Slecht verdedigen van Yoshida en Meeuwis, leverde Türk alsnog het balbezit op. Van dichtbij wist hij de bal achter Gentenaar te werken (0-1).

Direct na de aftrap ging VVV op zoek naar de gelijkmaker. Timisela zette een rush in over de rechterkant en vond Uchebo. Deze hield de bal goed bij zich en gaf een korte pass op Berghuis. Deze kon in vrijstaande positie de bal achter Bizot schieten. Binnen een minuut was VVV weer op gelijke hoogte gekomen (1-1).

Ondanks de snelle tegentreffer, bleef Cambuur goed in de wedstrijd zitten. Het was in de fase na de gelijkmaker de ploeg met de meeste drang naar voren. VVV had niet veel andere keus dan achteruit te lopen en een nieuwe achterstand te voorkomen.

De voorsprong voor VVV kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Maguire gaf vanaf de linkerkant een lange voorzet, die over Uchebo heen ging, maar precies op maat was voor Berghuis. Deze laatste zette zijn hoofd tegen de bal en passeerde Bizot voor de tweede keer (2-1).

Na deze treffer ging VVV nadrukkelijker op zoek naar een grotere voorsprong. In de 34e minuut speelde VVV de bal goed rond, totdat Meeuwis Uchebo in speelde. De Nigeriaan kapte en draaide en vond Maguire. Deze vuurde vanaf de rand van het strafschopgebied op het doel van Bizot, maar de doelman keerde de inzet van Maguire. De daaropvolgende hoekschop leverde geen gevaar op voor de Friezen.

Cambuur veerde tegen het einde van de eerste helft wel weer wat op, maar veel verder dan schoten van afstand kwamen de Friezen in deze fase niet. VVV stelde daar in deze fase nog minder tegenover, met name door vele slordigheden in de passing. De rust werd op deze manier bereikt met een tussenstand van 2-1.

2e Helft
In de beginfase van de tweede helft had VVV de wedstrijd onder controle. Zelf wist het weinig te creëren, maar ook Cambuur kon in deze fase niet gevaarlijk worden. Na een minuut of tien in de tweede helft begon Cambuur echter meer druk te zetten in de richting van het doel van VVV. Dit leverde een handvol hoekschoppen op voor de Friezen, maar echt gevaarlijk werd Cambuur uit deze standaardsituaties niet.

Gevaarlijk werd het echter wel in de 59e minuut. Cambuur mocht vrij combineren. De bal kwam uiteindelijk in het strafschopgebied bij spits Barto. Hij legde de bal terug op Türk, die de bal hoog en hard achter Gentenaar schoot. De stand kwam daarmee op 2-2.

In de 65e minuut had VVV een grote kans op een hernieuwde voorsprong. Na een voorzet van rechts stond Maguire helemaal vrij voor Bizot. Hij moest de bal in één keer op de schoen nemen en kon de bal daardoor niet de gewenste richting mee geven. De bal ging naast het doel en de stand bleef daarmee gelijk.

Nu VVV steeds verder naar voren opschoof, kwam er ruimte voor Cambuur. In de 74e minuut leverde dit een drie-tegen-twee situatie op voor Cambuur. Timisela en Leiwakabessy stonden echter goed opgesteld en het uiteindelijke schot van Schepers kon geblokt worden ten koste van een hoekschop. Deze leverde niets op voor Cambuur.

Met Nwofor in plaats van Vorstermans moest in de 77e minuut het slotoffensief van de Venlonaren beginnen. In de 80e minuut kreeg Nwofor zijn eerste mogelijkheid, maar hij kreeg de bal niet lekker mee. Zijn inzet werd gestopt door Bizot.

Het offensief van VVV duurde echter voort. Een voorzet van Berghuis werd door Nwofor goed gecontroleerd, maar hij wist niet tot een schot te komen. Hij bleef echter wel in balbezit en legde de bal naar het centrum. Holla kwam ingelopen en leverde van 25 meter afstand een lage harde knal af. Bizot strekte zich, maar het schot van Holla was hem te machtig (3-2).

In de 85e minuut moest Cambuur el Makrini vanwege een blessure wisselen. Voor hem kwam van der Heide in het veld. Deze van der Heide stond nog geen 10 seconden in het veld of hij kreeg de bal via Barto op een presenteerblaadje. Van der Heide bedacht zich geen moment en schoot de bal hard achter Gentenaar (3-3).

Hoewel VVV dus weer op zoek moest naar een treffer, was Cambuur na de gelijkmaker dichterbij een vierde treffer. De Vries wilde het echter te mooi doen, zodat VVV nog steeds in de wedstrijd bleef. Sterker nog, de overwinning kwam er toch nog. In de 93e minuut gaf Linssen een voorzet van rechts op Uchebo. De Nigeriaan kon de bal in een keer doortikken richting het doel van Cambuur. Bizot was kansloos op de inzet van Uchebo (4-3). VVV plaatst zich met deze Houdini-act dus alsnog voor de finale van de play-offs. Het behoud van het Eredivisieschap is dus nog steeds mogelijk!

Opstellingen:
VVV: Gentenaar – Timisela, Vorstermans (Nwofor -77), Yoshida, Leiwakabessy – Maguire (Linssen -66), Meeuwis, Holla – Berghuis(Emenike -83), Uchebo, Wildschut.
Cambuur: Bizot – Vosselman, Hese, van Boxel, Droste – Bakker (de Vries -83), el Makrini (van der Heide -85), Turk – Schepers, De Leeuw (Dissels -79), Barto.

Doelpunten:
0-1 Türk (11e min)
1-1 Berghuis (12e min)
2-1 Berghuis (25e min)
2-2 Türk (59e min)
3-2 Holla (82e min)
3-3 van der Heide (86e min)
4-3 Uchebo (90+3e min)

Gele kaarten:
Cambuur: –
VVV: Uchebo.

Op Rapport:

Gentenaar: – 6 – Foutloze wedstrijd van Gentenaar, maar geen beslissende reddingen in deze wedstrijd. Net een voldoende voor onze doelman.
Timisela: – 8 – Topprestatie van Timisela. Niet alleen verdedigend was hij sterk aanwezig, maar vooral aanvallend. Goed storend werk, prima acties en dito passing. Voor mij de man van de wedstrijd.
Vorstermans: – 7 – Goede wedstrijd van Vorstermans, die voorop in de strijd ging. Hopelijk zijn we in staat deze centrale verdediger te houden.
Yoshida: – 6 – Weifelend optreden van Yoshida leverde de openingstreffer op van Cambuur. Het moet een stuk scherper van de kant van de Japanner in de finalewedstrijden.
Leiwakabessy: – 7 – Weer een prima wedstrijd van Leiwakabessy. Zijn ervaring is reuze belangrijk voor het team. Hopelijk dat ook deze ervaren kracht voor ons behouden blijft.
Meeuwis: – 7 – Vandaag weer een klassieke Meeuwis gezien. Hij jaagt goed door, is scherp in de duels en gedraagt zich als een echte aanvoerder. Nog twee van deze prestaties en we blijven erin!
Maguire: – 6 – Twee grote mogelijkheden en twee keer ging het mis. Maguire had twee keer de kans om VVV op voorsprong te zetten (bij 0-0 en 2-2), maar beide keren faalde hij. Verder speelde Maguire een aardige wedstrijd, wat hem nog net een voldoende oplevert.
Holla: – 7 – Prima wedstrijd van Holla, die weer strooide met goede passes. Ook nog een prima doelpunt met een afstandsschot. Ruime voldoende voor Holla.
Wildschut: – 5 – De kracht van Wildschut is inmiddels bekend en de dekking die hij krijgt is navenant. Hij was dan ook grote delen van de wedstrijd onzichtbaar. Hopelijk kan hij in de finalewedstrijden nog één keer voor ons vlammen.
Uchebo: – 7 – Sterke wedstrijd van Uchebo, die vandaag zijn balcontrole weer helemaal terug had. Trekt en sleurt de hele wedstrijd en blijft tot aan het einde scherp. Sleept ons er in de slotfase toch weer doorheen!
Berghuis: – 7 – De wedstrijd tegen FC Twente lijkt bevrijdend gewerkt te hebben voor Berghuis. Hij is nadrukkelijk aanwezig en levert prima voorzetten af. Nu hij ook nog eens weet te scoren, is hij helemaal een meerwaarde voor VVV.
Linssen: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt in de 66e minuut).
Nwofor: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt in de 77e minuut).
Emenike: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt in de 83e minuut).

Geschreven door Demy

Leave a Reply