VVV definitief in categorie 2!

VVV-Venlo is uit categorie 1! Zo vlak voor de belangrijke wedstrijden richting de promotie en het kampioenschap laat VVV-Venlo weten dat ze nu definitief in categorie 2 zijn gekomen.

Waar we het bij het vorige meetmoment al hadden verwacht, is het nu werkelijkheid: VVV is definitief ingedeeld in categorie. De club laat het volgende weten op haar website:

De licentiecommissie van de KNVB heeft VVV-Venlo vanavond laten weten dat de club vanaf heden definitief is ingedeeld in categorie 2 van het Financial Rating System. De beoordeling van de halfjaarcijfers van dit lopende seizoen heeft een puntenaantal opgeleverd dat structurele indeling in categorie 2 rechtvaardigt. Hiermee is de doelstelling van het plan van aanpak binnen de gestelde meetmomenten gerealiseerd.

Eind december werd VVV-Venlo op basis van de jaarcijfers van het seizoen 15/16 en de prognose voor dit lopende seizoen voor de 1e keer ingedeeld in categorie 2. De licentieregels schrijven echter voor dat twee maal indeling in categorie 2 noodzakelijk is voor structurele indeling in de veilige categorie 2.

Marco Bogers reageert hierop door te zeggen: “Wij wisten, op basis van de ingediende halfjaarcijfers, dat definitieve indeling in categorie 2 vrijwel zeker was maar vandaag is dan de definitieve bevestiging gekomen. Een belangrijk en positief bericht maar bovenal een beloning voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Ik doel hierbij op onze trouwe achterban bestaande uit sponsors en supporters die ons permanent steunen. We hebben financieel lastige jaren gekend en ons hier op eigen kracht bovenop gewerkt. We zijn weer een financieel gezonde club die daarnaast ook sportief succesvol is.”

Met dit mooie nieuws kunnen we met een nog beter gevoel richting die belangrijke wedstrijd morgen tegen RKC.

6 Responses

  1. Ben

    Grandioos, dat je met weinig of lage recettes, een (te) kleine selectie, zonder “support van bovenaf” er in slaagt om, te promoveren naar categorie 2 en dan ook nog tegelijkertijd (waarschijnlijk) gaat promoveren en als dikke toet er bij, kampioen kunt gaan worden. Mien complimente! FORZA VVV!

    1. Ik denk heel bepalend maar goed dat is een leuk extraatje na gewoon goed zaken gedaan te hebben. VVV heeft een doorverkoop percentage onderhandelt en dat heeft ons zeker geholpen en misschien wel gered.

Leave a Reply