VVV definitief zelfstandig verder als jeugdopleiding

Helmond Sport en VVV-Venlo gaan vanaf volgend seizoen definitief uit elkaar als jeugdopleiding. De reden voor het stoppen van de samenwerking is dat Helmond Sport te weinig perspectief voor de toekomst ziet op sportief, financieel en facilitair gebied. Hierdoor zal VVV-Venlo zelfstandig verder doorgaan als jeugdopleiding.

Helmond Sport heeft vanaf volgend seizoen enkel nog op papier een jeugdopleiding. Om aan de licentie-eisen van de KNVB te voldoen, is elke betaald voetbalclub verplicht om jeugdteams te hebben of zich te verbinden aan een RJO. Het bedrag dat Helmond jaarlijks ontvangt van de KNVB zal overgemaakt worden naar VVV-Venlo. De Venlonaren gaan alles faciliteren, hoewel de naam van Helmond tot 2018 nog wel verbonden blijft aan de opleiding. Spelers die momentel onder de afdeling van Helmond vallen kunnen mogelijk verder gaan bij de jeugdopleiding van VVV-Venlo.

De samenwerking bestond sinds 2010 en na 6 jaar gaan de clubs dus uit elkaar. Het contract tussen beide clubs liep nog tot medio 2018 maar is dus vroegtijdig beëindigd. Donderdag worden alle betrokkenen op de hoogte gebracht.

Zoals bekend zal Jong-VVV niet in competitieverband in actie komen volgend seizoen. In de plaats daarvan gaan er oefenwedstrijden gespeeld worden. Directeur Marco Bogers gaf aan dat dit financieel  en sportief aantrekkelijker is. Bij promotie naar de Eredivisie levert dit echter een probleem op, aangezien het volgens de licentie eisen verplicht is om met je Tweede elftal in competitieverband te spelen. Als VVV zou promoveren zal het Tweede elftal instromen in de nieuwe voetbalpiramide.

Bron: Eindhovens Dagblad

Leave a Reply