VVV-Venlo contracteert unieke voetballer

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.com

Baerke van der Meij uit Venlo meldde zich vanochtend bij Seacon Stadion – De Koel – voor zijn eerste proeftraining bij VVV-Venlo. Nog geen uur later tekende hij symbolisch een profcontract voor 10 jaar. De favoriete positie van de peuter is nog niet vastgesteld. Wel kan men spreken van een rechtsbenige speler met een zeer goede traptechniek, een enorm doorzettingsvermogen en niet onbelangrijk: de voetbalgenen van grootvader van der Meij.

26 April 2011. VVV-Venlo schrijft geschiedenis: contracteert binnen een uur een peuter van 1,5 jaar. Onder toeziend oog van vader Jorg deed Baerke van der Meij zijn uiterste best om profvoetballer Ken Leemans te verbluffen met zijn technieken. De reactie van de Venlose middenvelder was dermate positief dat directeur commerciële / algemene zaken VVV-Venlo, Marco Bogers, acuut een profcontract van tien jaar liet uitdraaien voor de peuter.

In de Personato Persruimte werd de ondertekening van het contract beklonken met een glas jus d’orange. Marco Bogers is zeer trots op het feit dat weer een jong talent uit de regio de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen bij VVV-Venlo. De vader van Baerke is ook razend enthousiast over het snelle besluit. Onder het motto ‘less is more’ heeft de nieuwe aanwinst van VVV-Venlo aan een woord genoeg. Al reikende naar de gevallen voetbal, tikt hij op zijn vaders arm en zegt: “Bal”.

Vorige week maandag zette vader Jorg voor de lol een filmpje op YouTube waar Baerke zijn voetbalambities liet zien door drie ballen achter elkaar in een speelgoedkist te schoppen. Dat de regionale, landelijke en zelfs internationale media hier zo op zou reageren was onverwacht maar daarom niet minder leuk. Het filmpje van de voetballende Venlose peuter Baerke is al 900.000 keer bekeken op verschillende websites zoals Youtube en Dumpert. De Amerikaanse zender CNN en het Amerikaanse blad Sports Illustrated plaatsten het filmpje op hun website.

Omroep Venlo was bij de proeftraining en persconferentie aanwezig. De beelden zijn vanavond te zien bij Venlo Vandaag en een uitgebreide reportage is donderdag te zien bij CLUBTV. Voor zij die het filmpje nog niet hebben gezien op YouTube: www.youtube.com/watch?v=sZGhGbfzCSU.

VVV-Venlo wenst Baerke heel veel succes op weg naar een mooie voetbalcarrière!

Bron: VVV-Venlo

Leave a Reply