VVV Derby Proat: Roda JC – VVV-Venlo

Afgelopen week won VVV-Venlo de lastig uitwedstrijd in Breda. Na wat mindere resultaten was er dan eindelijk weer een overwinning. De focus bij de club en natuurlijk de supporters ligt alweer vol op komende vrijdag. In de derby tegen Roda JC worden de Venlonaren gesteund door een kleine 700 supporters en zijn er geen tickets meer hiervoor te verkrijgen.

De vraag nu is natuurlijk, wat denken jullie dat er gaat gebeuren en wie moet er spelen komende vrijdag?

19 Responses

 1. supportertje

  Er is maar één ding belangrijk vrijdag, niet verliezen, het liefst winnen en dat acht ik niet onmogelijk. De wil om te winnen vrijdag door het teamm is enorm te noemen. Al diverse malen van spelers te horen gekregen dat ze er alles aan gaan doen om een overwinning uit het vuur te slepen. Deden ze normaal ook, maar nu zit er iets extra bij het team. En voor ons als supporters, als één man achter de jongens, hoe het ook gaat of afloopt. Onze steun is a.s. vrijdag hard nodig. We moeten de koempels stil krijgen. En laten we zorgen dat onze kleuren goed vertegenwoordigd zijn, zo wel van VVV, als die van Venlo. Hopelijk maakt Rick de juiste keuzes, tegen NAC stond er in iedergeval een competente ploeg op het veld, die NAC zijn wil oplegde. Er werden veel kansen gecreëerd, achterin goed dichthouden, en toeslaan wanneer het kan.

   1. Ievel Knievel

    quote uit het artikel:
    “Bittere noodzaak
    Een nieuw of gerenoveerd stadion is één van de speerpunten in het strategisch plan 2022-2025 van de club. “Meer kan ik nu niet zeggen,” zo laat Bogers weten. “Als de resultaten van het onderzoek eind januari aan ons gepresenteerd worden, leggen we deze eerst voor aan onze aandeelhouders. Pas daarna communiceren we verder over de toekomstpannen. Waarom? We hebben geleerd uit het verleden. Als VVV willen we graag helder en transparant met onze achterban communiceren, maar niemand is gebaat bij onduidelijkheid. Het kan nieuwbouw zijn op een nieuwe locatie, op de plek van het huidige stadion, maar ook een complete renovatie van De Koel. Alles ligt open en meer kan ik er nu niet over zeggen”- Eind quote

    We zitten toch al sinds 2007 in deze fase? Wat is er veranderd dan? We zijn nog geen centimeter opgeschoven. En weer maar weer eens een onderzoekje en gesprekken; en weer maanden uitstel.

    Neem gewoon eens beslissingen.

   2. Ievel Knievel

    Quote:

    “”Moeten we onder de huidige lastige financiële omstandigheden nu investeren of wachten we op de realisatie van de plannen? ”

    En weer niks…..

   3. Ievel Knievel

    Volgende miskleun:

    Quote: “Een multifunctioneel stadion……”

    Negeer inderdaad maar alle andere onderzoeken en uitspraken van experts uit de afgelopen 15 jaar.

    In Venlo is een multifunctioneel stadion niet rendabel. Dat gaat de ondergang van de club en een gigaschuld van investeerders of de gemeente (want die moet vast weer meebetalen) betekenen.

   4. Gerardus

    Dat is ook wat ik dacht Ievel. En waarom voldoen we over 5 jaar niet meer aan de veiligheidseisen en waarom dit jaar nog wel? Als of het hele stadion dan wel ineens onveilig is als je enkel noodzakelijk onderhoud blijft toepassen. Waarom blijft de Koel verbouwen nu wel ineens zo’n lastig punt nadat je 4 jaar geleden een heel ontwerp hebt laten maken om de Koel te gaan verbouwen en de voorzijde en businesstribune hebt opgeknapt?

    Daarnaast ga je alsjeblieft weg met een “multifunctioneel” stadion. Dat zijn de meest afschuwelijke bakken die ik ooit gezien heb. Hou het toch aub bij een voetbalstadion waar je simpelweg af en toe een leuk en uniek concert kunt geven of iets dergelijks zodat je het stadion vaker kunt gebruiken dan enkel voor te ballen.

   5. Goodie

    Laten we aub hopen dat de Koel behouden blijft. Uniek stadion dat onlosmakelijk verbonden is met VVV.
    Ik denk dat een multifunctioneel stadion eerder een doodvonnis voor een club als VVV. Moet er toch niet aan denken om 2 wekelijks in een bak als het Gelredome te staan..

   6. Koelie

    Er wordt al bijna 25 jaar plannen gemaakt voor een nieuw /vernieuwd stadion. Wachten tot 2025 voor een nieuw plan maakt dan ook niks meer uit. Als het dit keer maar wel haalbaar is. Financiën of vergunningen (zie trap naar boven) worden niet meer geaccepteerd als showstopper.

   7. goalkiller

    NIeuw stadionplan, juist! dat hele traject loopt straks al bijna 20jaar. MFC plan uit 2007, na het huidige beleidsplan/onderzoek is de situatie in 20jaar nog exact hetzelfde. Hoe staat het met de trap omhoog?

    Wellicht dat Bogers en co wat invloedrijke mensen uit de regio verzamelen en zich dan hard maken voor een Venlo dome. Nieuw stadion, voor wedstrijden, waar concerten kunnen plaats vinden, maar ook andere activiteiten, een groot Venlo oktoberfest voor 5000 man dat soort dingen.

   8. Ievel Knievel

    @Goalkiller

    Een Venlodome kun je wel bouwen, maar de 2 grote Nederlandse concert-/ en evenementenspelers,
    namelijk Mojo (tak van het internationale LiveNation) als ook Friendly Fire (tak van het Duits/ Internationale FKP Scorpio) geven al jaren aan geen enkele behoefte te hebben aan een extra locatie/ stadion voor concerten en evenementen. Zij zullen sowieso niet investeren en ook geen gebruik maken van een dergelijks multifunctioneel stadion. Hebben bovendien al langdurige contracten en overeenkomsten (soms over decennia) met de andere vennues.

    Met het Gelredome, MECC en ook het hele Ruhrgebied vol aan giga stadions, arena’s, concerthallen, multifunctionele accommodaties (Keulen, Dortmund, Düsseldorf), Eindhoven dichtbij en zelfs de Ziggo/ Afas Live/ en Arena op 2 uur reizen vanaf Venlo (zo dichtbij dat deze zelfs concertgangers uit het Ruhrgebied trekken; en vergeet TivoliVredenburg niet) is het een kansloos concept.

    Naast het gebrekkige uitzoekwerk aan vergunningen vooraf en de bewust opgezochte voet van oorlog met de gemeente Venlo en omwonenden, en het niet kennen van Nederlandse en Europese wet- en regelgeving, is het niet doen van een behoefteonderzoek vooraf (nagaan welke partijen behoefte hebben aan een MFC) 1 van de voornaamste redenen geweest dat MFC de Kazerne is afgeketst.

 2. kuebke

  Ik heb het artikel net gelezen.
  .
  Het is alleen maar weer bla bla bla en nog een bla.
  Die verhalen hebben we al duizend keer gehoord en ook over een nieuw stadion.
  Man schei toch uit.
  Eerst zien dan geloven. pfff . zo effe sprietze

  Oh,sorry dat doet al iemand anders.

  1. supportertje

   Kritiek mag je hebben, echter kun jij ons nu is vertellen hoe het wel tot stand moet komen. Veel schreeuwen aan de zijlijn gaat ons ook niet veel brengen. Ik kijk ook met een kritisch oog naar de gang van zaken. Maar of jij het nu over het team hebt, of over andere zaken. De negatieve toon heeft altijd bij jou de overhand, net als bij anderen die hier regelmatig wat schrijven. En altijd in dezelfde trend. Maar van mij mag dat, net als ik ook iets mag schrijven hierover. Maar ik zou graag eens horen hoe de criticasters op het geheel, het zelf aan zouden pakken, hoe het eruit moet gaan zien. En het allerbelangrijkste hoe je de financiële zaken v.w.b. nieuwbouw voor elkaar moet krijgen. Je kunt natuurlijk van alles roepen, maar kom nu eens met een goede voorstelling van zaken, waar we allemaal wat mee kunnen.

   1. supportertje

    Tevens gaf Marco Bogers aan op de supportersavond, dat er nieuwe stakeholders bijkwamen. Nieuwe mensen die bereid financieel bij te springen. Terecht dat die mensen eerst de zaak voorgelegd krijgen voordat ze de portemonnee trekken. Niets vreemd aan, en ook logisch.

   2. Grad

    @Supportertje helemaal met je eens. Er zijn hier enkelen, die alleen maar aan de zijlijn kritiek leveren en het allemaal zelf beter weten, maar als ze in de gelegenheid worden gesteld om betrokkene rechtstreeks met deze kritiek te confronteren ‘geven ze niet thuis’.

  1. Gerardus

   Macron zou ook heel goed kunnen. Ook zo’n merk wat een flinke opmars heeft gemaakt. Eindhoven heeft bijvoorbeeld dit jaar al Macron. Verder heb je nog merken als Joma en Errea die ook in het segment onder Nike en Adidas zitten.

   1. Goodie

    Er wordt hier wel eens geklaagd over de late levering van de shirts bij aanvang van het seizoen. Maar bij Eindhoven zijn ze pas na de 1e competitiewedstrijd gepresenteerd..

   2. Gerardus

    Ik dacht dat ze bij Eindhoven wel eerder gepresenteerd waren. Maar dat kan aan mij liggen dat ik dat gemist heb. Verder ben ik wel een fan van Macron shirts, daarom hoop ik ook dat die het worden 🙂 Vaak een strak ontwerp wat er goed uitziet en weinig vage dingen of overdreven veel details zoals Robey. Met name de shirts van Sampdoria en Bielefield vond ik de afgelopen jaren mooi.

    Al moet ik zeggen dat de huidige shirts van VVV ook wel de beste in jaren zijn.

Leave a Reply