VVV-directeur: ‘Ik had aantal dingen anders kunnen doen’

Afgelopen zondag degradeerde VVV naar de Jupiler League. VVV moet nu een aardig stapje terug doen na vier jaar Eredivisie. “Je zag het aankomen, maar je hoopt het natuurlijk van niet”, vertelt algemeen directeur Hans Soentjens tegenover De Limburger.
“Drie jaar op rij knokken tegen degradatie heeft ervoor gezorgd dat de ploeg vermoeid is geraakt. Door de constante druk te moeten overleven, knapte het draadje.”

Soentjens geeft ook aan dat hem wat te verwijten valt, want hij is de eindverantwoordelijke. Zo verklaarde hij tegenover de Limburger dat hij een aantal zaken anders had kunnen doen. Wat wilde hij niet zeggen. Soentjens wilt dit eerst intern bespreken binnen de club.
Verder geeft Soentjens aan dat de begroting terug wordt geschroefd naar 4,5 to 5 miljoen euro. “We zijn een gezonde club. We moeten nu zorgen dat we de rug recht houden op het moment dat de druk groot wordt, en geen onverantwoordelijke financiële risico’s nemen”, aldus Soentjens.

22 Responses

 1. marcel

  och de ploeg is vermoeid na 3 jaar play-offs.

  aantal playoff wedstrijden van ons team, dan zullen ze toch wel moe geworden zijn van het kijken of zo? want wie stond er de afgelopen 3 jaar dan allemaal te knokken tegen degradatie met onze club?????
  Maempa ( 0)
  leiwa (2)
  seip (o)
  roseler (0)
  joppen (0)
  turk (0)
  rado (0)
  ramsteijn (0)
  cullen (2)
  nwofor (2)
  linssen (2)

  invallers:
  wildschut (2)
  bergkamp (0)
  reimerink (0)

  zullen die me ff moe geweest zijn van 3 jaar playoffs (geen een speler heeft er 3 meegemaakt), voor de meesten was dit zelfs hun eerste…….
  denk eerder dat ze (kots)-moe waren van dat schijtvoetbal van lokhof.

 2. pavisto67

  Wij zijn helaas supporter van een prachtige club geleid door een aantal volledig incapabele mensen. Berden rot op met je nieuwe stadion, je roept dit al vanaf 2007, maar concreet is er nog steeds niets.
  Wat ik me afvraag, is er nog een spaarpot welke VVV heeft gereserveerd voor dat Fata Morgana project?

 3. BVVblerick

  wij vvv waren het lachertje van de eredivisie maar nu ook nog eens van de nacompetitie hahahahaahhahaah man man Wij danken onze Ton lokhof en het bestuur Van vvv Wat heeft die soentjes uberhout bij vvv te zoeken kinder school beleid bij vvv

 4. YowVVV

  Met dit beleid komt het stadion er ook nooit, amateurisme ten top en bij de presentatie fancy fair van het nieuwe stadion alias event center heb ik me kapot gelachen. Het wordt tijd voor wat meer professionalisme, artikel in VI is ook weer eens tegendraads.
  Er moet nu juist geïnvesteerd worden, VVV krijgt ook nog eens 1.000.000 van de KNVB degradatiepremie, maar dat parkeren ze. Kwaliteit, mix ervaring en talent moet er komen. Maar bovenal beleving, strijd en aanvallend voetbal.

  Ammi is een Venlonaar!

 5. Zutjes_aan

  “Ik had een aantal dingen anders kunnen doen.” – No shit Sherlock!!

  En dan niet zeggen wat ‘ie anders had kunnen doen, of welke lessen dat ‘ie voor de toekomst heeft geleerd. Voor mij zijn dit gewoon loze populaire teksten waarmee hij wil aangeven tegen de achterban: ‘Zie je wel, ik ben me wel van schuld bewust’, maar er vervolgens niks mee doen.

 6. Frosty

  Ik hoop maar dat ze al een lijstje van spelers klaar hebben liggen die ze graag willen halen. Het moet niet weer zo zijn dat er één week voor de competitie nog een stuk of vijf spelers binnen komen wandelen.
  Het is geen goed excuus om te zeggen dat het niet eerder kon omdat ze niet zeker wisten of ze ook volgend jaar nog eredivisie zouden spelen. Dan had je maar twee lijstjes moeten maken.

 7. jason

  Zijn jullie nu nog niet afgekoeld? Mijn god heeft de leiding van vvv een moord gepleegd ? We zijn gedegradeerd en gezien de zeer negatieve houding van alles en iedereen rond vvv de laatste jaren vind ik het prima zo en hoop ik ook dat we niet weer gelijk promoveren want dan begint het negatieve gezeik weer van voren af aan. Laat ons maar lekker effe in de luwte akteren in de jupilerleague.

  1. Frosty

   We reageren op dit bericht, niet meer en niet minder. Er komt op het moment gewoon vrij weinig positief nieuws naar buiten dus de reacties hier zijn niet zo gek als je het mij vraagt.

 8. pavisto67

  De supportersvertegenwoordiging van de zogeheten Supporters Adviesraad van VVV-Venlo heeft geen vertrouwen meer in trainer Ton Lokhoff.

  De supportersvertegenwoordiging vindt dat Lokhoff niet het gewenste niveau heeft getoond en de spelers niet voldoende heeft weten te motiveren. Bovendien vinden ze dat de selectie sinds het aantreden van Lokhoff technisch en tactisch niet beter is geworden.

  De adviesraad vraagt het bestuur na te denken over een vertrek van de trainer. ‘Om op die manier te kunnen beginnen met het VVV van de toekomst’, zo laten de fans weten.

 9. OooLGooO

  En terecht, en dan niet alleen de trainer maar de gehele technische staf..
  Schone lijn, nieuwe visie en weer met frisse kijk op het voetbal naar komend jaar..
  Mocht dit niet het geval zie ik vvv een excelcior achterna gaan. Met dit spel kom je niet eens in linkerrijtje.

 10. marcel

  ik had een aantal dingen anders kunnen doen. Een stuk zelfkennis, waarbij je hoopt dat er vervolgens wat beter nagedacht wordt over uitspraken en nieuw te nemen beslissingen.
  1) de eerste uitspraak die gedaan wordt raakt kant nog wal, zoals het overzichtje van spelers en nacompetitie voor VVV al aangeeft.
  2) de eerstvolgende beslissing (speeldag), wordt alweer door VVV aangegeven. zou het ook eens interessant zijn om de mening van de achterban hierin te polsen??

  Wat daaruit komt hoeft niet perse leidend te zijn, maar kan je wel een indicatie geven of er een overgroot deel van je supporters de voorkeur heeft voor een bepaalde dag. Maar die info kan ook aangeven wat voor impact het voor de club zal hebben.
  daarbovenop geef je ook een stuk betrokkenheid af als club naar je achterban.

   1. Ruben

    Vwb de speeldag is het heel logisch dat er gekozen wordt voor de vrijdagavond.
    Op zaterdag zouden de wedstrijden namelijk ’s middags gespeeld worden. Ik weet niet hoe met jullie zit, maar op zaterdagmiddag zullen er veel mensen geen tijd hebben i.v.m. zelf sporten e.d.

    Vrijdagavond is prima. JL hoort op deze avond.

   2. sultana

    Wat denk je van de mensen die op vrijdagavond moeten werken, niet iedereen werkt in dagdienst!

   3. Ruben

    Nee, dat klopt, maar wat dan? Je kunt niet met iedereen rekening houden. En ik denk dat er minder mensen op vrijdag nachtdienst hebben, dat dat er op zaterdagmiddag moeten werken/sporten etc.

 11. marcel

  ik weet niet wat perse slimmer is, ook op vrijdag zijn er veel voetbalverenigingen die trainen. ik kan op vrijdag – zaterdag – zondag, dus voor mezelf is dat het probleem niet, al ben ik geen fan van altijd op zaterdagmiddag spelen. Maar een informatief rondje middels een schrijven langs je supporters zou volgens mij geen verkeerd signaal afgeven.

Leave a Reply