VVV-directie spreekt vertrouwen uit in Lokhoff

Het ziet ernaar uit dat VVV trainer Ton Lokhoff ook volgend seizoen aan het roer staat bij VVV. Lokhoff heeft nog een doorlopend contract tot en met de zomer van 2012.

‘Wegsturen is niet aan de orde’, aldus VVV-directeur Hans Soentjens tegenover L1. ‘Wij respecteren de doorlopende contracten van spelers en staf, niemand hoeft weg’. De trainer zelf zei zondag al dat degradatie geen reden voor vertrek hoeft te zijn.

Soentjens geeft aan dat de directie van VVV 100% vertrouwen heeft in Ton Lokhoff. “We begrijpen de onvrede bij de supporters, maar van de trainer blijven ze af”, vertelt Soentjens tegen Voetbal International. “In dit soort situaties is het gebruikelijk om de schuld bij de trainer neer te leggen, maar daar doen wij niet meer aan mee. VVV moet geen kerkhof van trainers worden. Wellicht kan er iets aan de tactiek verbeterd worden”.

29 Responses

 1. brise continu

  Er is dus nog hoop!
  Zodra de directe zijn vertrouwen uitspreekt in de trainer is t meestal gauw gedaan. …
  Verder blijft t lachen met de Soen…mss moet er iets aan de tactiek veranderen. …whoeha….
  Pssst. ….zo ff sprietse!!

 2. Frosty

  ”Wellicht kan er iets aan de tactiek verbeterd worden”.
  mwa, zou je kunnen overwegen inderdaad.

  VVV moet inderdaad geen trainerskerkhof worden, dat is niet goed voor het imago van de club. Nee, een trainer als Lokhoff straalt tenminste iets uit.

 3. mats

  De supporters moeten van de trainer afblijven?
  Het geeft maar weer aan hie men op de berg over VVV denkt. Zij zien t als hun club. De gewone supporter doet er helemaal niet toe.
  Wat een kutbestuur.
  Ze zullen t nog wel merken als er volgend jaar 1000 man in de koel zitten.

  100% VVV
  100% anti-Berden

 4. marcel

  als je de opmerking maakt “wellicht moet er iets aan de taktiek veranderd worden” dan snap je niet wat er afgelopen jaar gespeeld heeft, en waar twee grote minpunten aan verbonden zijn. 1) de negatieve speelstijl heeft niet de benodigde resultaten opgeleverd. 2) de negatieve speelstijl heeft voor een vervreemding van de achterban gezorgd.

  je kunt je afvragen onder welke steen je gezeten hebt als je deze uitspraak doet. wellicht eens een keer navragen bij supporters, voetbalkenners, of gewoon een keer naar een wedstrijd+analyse op eredivisie-live kijken van VVV. wellicht gaat er dan wel een lampje branden.

  ten tweede, lokhof blijft, en dan ook nog met deze taktiek (want wellicht hoef er dan ook niets veranderd te worden), nou, als direkteur schep je dan al direkt een schrikbeeld voor het komend seizoen jupiler-league.

  misschien is het verstandiger om niets te zeggen ipv dit soort domme uitspraken te doen.

 5. druppelvanger

  Het gedegradeerde elftal bestaat voor het merendeel uit houten klazen, zeker de achterhoede. Vergelijk dat eens met atletische spelers als Antonia en Promes van GAE. Een aanvallendere taktiek met die houten klazen achterin en een voorhoede zonder buitenspelers (Wildschut is niks meer) leidt tot grote nederlagen. Het spelersmateriaal was gewoon onvoldoende om in de eredivisie te blijven, dat mag de technische staf zich aanrekenen.

 6. pink

  Als ik het zo hoor in de wandelgangen komen er het volgend jaar weinig supporters meer terug als Lokhoff blijft hebben er allemaal schoon genoeg van het getoonde spel .
  En hij heeft alle spelers inplaats van beter alleen maar slechter gemaakt hoe kan dat.

 7. apeldoorn

  Volgens mij is VVV bang voor slechte publiciteit als ze Lokhof ontslaan.
  Wat ze volgens mij niet in de gaten hebben is dat ze met dat negatieve, laffe, beton voetbal veel meer slechte publiciteit krijgen!
  Je moet hier de kranten maar we.s openslaan naar dat debacle tegen de Eagles, ze raken hier niet uitgeschreven over een laf, negatief VVV!

  1. Lincoln

   Hahaha ja dat idee heb ik eigenlijk ook. Ze willen geen slecht imago maar goed dat hebben ze het afgelopen jaar al gekregen door het slechtste voetbal aller tijden. De trainer wegsturen wordt volgens mij door heel Nederland juist toegejuicht. Ben bang dat er niet veel supporters zich nog kunnen identificeren met de club zolang Lokhoff aan blijft als trainer en ben er dan ook bang voor dat al die jaren waar ze zogenaamd hard voor hebben gewerkt gewoon de prullenbak in kunnen gooien. Zonder publiek geen inkomsten. Zonder inkomsten geen goede spelers.

   1. mats

    Maar dat is nu juist t probleem bij VVV. De inkomsten uit ssc en losse verkoop is te verwaarlozen. Geen enkele bvo kan t daarop redden tegenwoordig. Daarom interesseert t Berden en co ook geen ruk wat de supporters zeggen of willen. Voor hen zijn de inkomsten uit sponsoring en straks t MFC het belangrijkste. Supporters zijn bijzaak.

 8. jason

  Zo te lezen hier overal plaats zat volgend seizoen in De Koel.

  Minpunten van afgelopen zondag:
  natuurlijk de degradatie
  publiek dat de laatste 10 minuten van de wedstrijd voor de eagles ging klappen en juichen
  groepje zogenaamde vvv supporters dat op jacht was naar een verdwaalde eagles supporter in het thuispubliek
  supporters op deze site die persoonlijk worden en lokhof op zijn uiterlijk gaan veroordelen

  positieve punten:
  het applaus van alle vvv supporters voor de eagles spelers na de wedstrijd
  het weer en bier
  de tuk tuk

  Zolang vvv in De Koel speelt blijf ik gaan wie er ook trainer of voorzitter is

  Lang leve De Koel

 9. jason

  Minpunten van afgelopen zondag:

  De degradatie natuurlijk
  Vvv supporters die de laatste 10 minuten van de wedstrijd voor de eagles gaan juichen
  Groepje zogenaamde supporters die jacht gingen maken op verdwaalde eagles supporters in het thuispubliek
  Supporters op deze site die menen persoonlijk te moeten worden en lokhof op zijn uiterlijk gaan veroordelen (wat is er mis met bier ?)

  Positieve punten:

  Vvv supporters die na afloop van de wedstrijd massaal klappen voor de eagles spelers.
  Het weer en het bier
  De tuk tuk

  Zolang vvv in De Koel voetbalt blijf ik gaan wie er ook trainer is of voorzitter

  Lang leve De Koel

 10. Axe

  @druppelvanger

  Mijns inziens had VVV dit jaar kwalitatief gezien juist een van de betere selecties van de afgelopen jaren. Een selectie waarmee handhaving mogelijk was.

  Dat geen enkele speler onder Lokhof beter is gaan spelen zegt genoeg over hem als trainer, in ieder geval t.o.v. deze spelersgroep. Zijn aanpak werkte niet, en bovendien bleken zijn tactische vaardigheden zeer zwak. Waneer hij aanblijft zullen de toeschouwersaantallen drastisch teruglopen.

  Natuurlijk kun je een keer degraderen, maar dat zowel Berden als Soentjes zich laten ontvallen dit debacle te hebben zien aankomen kan er bij mij niet in. Wanneer je vervolgens als eindverantwoordelijke niet tussentijds ingrijpt dan heb je gewoon gefaald. In Dagblad de Limburger omschrijft Huub Vercoulen het vandaag precies goed. De directie laat zich al jaren door geld drijven i.p.v. zich op het bouwen van een volwaardig elftal te richten! Ik ben echter bang dat Berden en co. niet leren van hun fouten en dat ze enkel gefocust blijven op dat nieuwe MFC.

  Mijn visie. Net als Heracles een volwaardig elftal opbouwen en een aantal jaren stabiel meedraaien op niveau. Lukt dat, dan heb je een gezonde basis voor uitbreiding. Daarnaast bouw je aan een grotere schare touschouwers die daadwerkelijk een grotere accomodatie zal gaan bezoeken. Wanneer men nu verhuisd valt dat te betwijfelen.

 11. Frosty

  Het is sowieso een rare zaak. De doelstelling voor dit seizoen was een 15e plek maar Soentjens vertelde maanden geleden al dat Lokhoff gewoon onze trainer zou blijven wanneer VVV zou degraderen.
  Met andere woorden: De doelstelling is een 15e plaats maar een 16e, 17e of 18e plek kan er ook mee door, no pressure.
  Al moet ik toegeven dat mocht er wel enige druk op Lokhoff hebben gestaan we alsnog waren gedegradeerd want hij is gewoon geen goede coach, gaat die ook nooit worden.

 12. Ben

  Ik geloof niet dat er van de laatste 5 trainers er een niet voldeed, zonder uitzondering allemaal prima trainers. Bovendien, ook als ik vandaag de selectie van het seizoen 2012-2013 bekijk dan kom ik tot de conclusie dat dit een selectie is/was die boven de 16e plek moet eindigen. Met gemak zelfs. Ook denk ik dat de trainer, de staf goede redenen hebben gehad waarom men sommige spelers weinig of geen speelminuten heeft gegeven. Alleen jammer dat men de reden waarom niet, niet naar buiten communiceerde. Maar, volgens mij is het probleem bij de selectie de samenstelling geweest. Individueel klopte het wel, maar als team was het niet bijzonder (understatement). Als voorbeeld noem ik dat we behalve Linssen en Seip geen knokkers in het team hadden. Diverse spelers liepen plichtmatig rond en ik schat in dat dit meer een karaktertrek is dan iets anders. Dus daar vaalt weinig aan te doen.
  Het “2e” team hoeft voor mij een kampioen te worden, maar elk jaar zouden er minimaal 1, liever 2 spelers moeten doorstromen naar het eerste. Bij heel hoge uitzondering nog spelers van ver aantrekken.
  De trainer moet een sidekick krijgen waar hij iets aan heeft.
  FORZA VVV!

 13. tulipanes

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik volgend jaar een seizoenskaart neem, ik woon namelijk op 40 km ten noorden van Venlo. Om elke keer op een vrijdagavond naar de koel te racen voor pak ‘em beet VVV-Emmen, heb ik niet echt veel zin in. Misschien als ze in de winterstop goed voetballen, ik een halve seizoenskaart overweeg.
  Ook zal ik volgend jaar, mits er geen buscombi is, naar enkele uitwedstrijden gaan. Als bijvoorbeeld Achilles promoveert, zal ik naar achilles-vvv gaan. Groesbeek ligt namelijk voor mij maar 15 kilometer rijden vandaan.

  On: ik vind het schandalig hoe de directie van vvv met ons supporters omgaat, ze luisteren voor geen meter. Dat ze vertrouwen in Tonny uitspreken snap ik niet want hij heeft gewoon een wanprestatie geleverd om met deze tactiek te degraderen. Ik hoop toch echt niet dat Mister NAC ook in de Juup zo lelijk en onverzorgd wil gaan voetballen.

 14. mats

  Soentjens begrijpt helemaal niets van de onvrede onder de supporters. Wat lult hij nou dat wij van Lokhof af moeten blijven. Dan heb je er dus helemaal niets van begrepen. Maar op de berg hebben ze al jaren schijt aan de supporters. Het enige dat helpt is dat mensen daadwerkelijk besluiten niet meer te komen zolang Lokhof trainer is.

 15. Goodie

  Ik ga er eigenlijk niet vanuit dat Lokhoff blijft. Hoe vaak wordt er wel niet gezegd dat er vertrouwen in een trainer is, en dat de trainer binnen 2 weken op straat staat? Ik maak me pas zorgen als Lokhoff 2-3 weken voor het nieuwe seizoen nog steeds op de bank zit.

 16. jerrich

  Waar ik me dit weekend aan geërgerd heb is die grijns van Hay Berden tijdens zijn interview.
  Als je net gedegradeerd bent en je staat de pers zo te woord dan wekt dat bij mij de indruk dat het zo moest zijn.

 17. apeldoorn

  “Wellicht iets aan de tactiek veranderen” zegt Soentjes.
  Hier geef je dus duidelijk aan dat de tactiek afgelopen jaar niet klopte.
  En wie was ook al weer verantwoordelijk voor de tactiek??

 18. VVV1977VENLO

  Lees de voetbal pagina’s op internet maar. Waar de gemiddelde supporter in Nederland 2 jaar geleden lovend over VVV was en iedereen het een meerwaarde voor se erediviaie vond, zijn ze nu blij dat laf voetballend ploegje weg is uit de Eredivisie. En dat heeft puur te maken hoe je de poppetjes neer zet op het veld en met welke opdracht je die poppetjes laat spelen. Nee, ik blijf erbij het ligt dit keer echt aan Lokhoff met zijn geweldige staf. Dus is dit toch wel een mooie gelegenheid om dit zooitje ongeregeld naar het UWV te sturen.

 19. Koelie

  Schijt hebben aan supporters prima (groot gelijk), je moet immers je eigen koers varen maar dan wel gebaseerd op kennis en een gedegen plan. Dat laatste valt te betwijfelen, want wat weet Soentjens van tactiek? Ook zegt hij dat ze nog gaan evalueren. Dan horen we wel hoeveel kennis ze in huis hebben. Ik ben er bang voor.

  Mijn conclusie in ieder geval is dat de selectie fysiek en mentaal tekort kwam. Een tweede conclusie is Ton Lokhoff de grootste koekenbakker is die ooit bij deze club heeft rondgelopen (ok misschien een goede tweede achter de pillendokter in de jaren 70, maar dat moeten de oudere VVV supporters maar even duidelijk maken). Deze trainer heeft dit seizoen elke wedstrijd wel met een andere samenstelling gespeeld, geen eenduidige tactiek gebruikt, talenten niet beter gemaakt maar slechter, spelers niet op eigenlijke positie laten spelen (ramsteijn, ammi), en het ergste van alles de spelers blijkbaar niet kunnen motiveren voor de belangrijkste wedstrijden van het jaar (tegen directe concurrenten en nota bene in de degradatiewedstrijd). Kortom er zat totaal geen gedachte achter en dat was ook wel te merken in de belabberde interviews.

  Daarnaast heeft deze trainer geen eergevoel. Hij vindt het geen probleem om te degraderen, zoals hij al zelf zei na de wedstrijd (Wat een sportman!). Dat hadden we al gemerkt eerder dit seizoen en met als klapper het op de nul spelen op bezoek bij de nummer 7 van de eerstedivisie. Ton L doet het. En het interesseert hem geen reet. Geen verrassing dus dat spelers ook niet kan motiveren. Het resultaat is daar. Hijzelf trekt geen consequenties, want toch geen eergevoel. Dus moeten wij hem maar ff helpen: HOUDOE!

  1. marcel

   misschien moet soentjes nog eens de uitwedstrijd tegen willem2 nakijken. ook dit is maar een jupilerleague team dat vanuit een 6e positie per ongeluk degradeerde, het elftal al ingericht had op weer een jaar juup, en dus eigenlijk zonder echte versterkingen de eredivisie inging. VVV werd daar op inzet helemaal van de mat gespeeld, kreeg zo’n 8 honder procent kansen tegen, plus meer dan een handvol mogelijkheden, maar benut deze niet. Na rust krijgt VVV tussendoor 2 counterkansen, en het enige wat deze clown kan zeggen: als we de kansen benutten winnen we deze wedstrijd. maar goed dat Willem2 dat dan maar niet deed tonbenulleke, want dan ga je tegen de nummer 18 van de eredivisie zomaar met
   8-2 (of meer) onderuit.

  2. Ievel Knievel

   Is het misschien niet zo dat de missie (opgelegd door het bestuur, want daar ligt Lokhof nogal goed) degraderen was? Misschien wist men bij het bestuur ook wel dat men door het verkeerd gekozen beleid muurvast was komen te zitten. Het budget werd al ieder jaar verlaagd. De bezoekersaantallen daalden al ieder jaar. Men hoopt nu opnieuw te kunnen beginnen. Het enige nadeel is dat Berden er nu al vanuit gaat wel even kampioen te worden (zijn eigen woorden). Gelet op Sparta, Volendam, Cambuur, weten we dat dit wel even kan duren. Daarnaast hoopt Berden waarschijnlijk met succes in de eerste divisie, weer steun te vinden voor zijn stadion. Wat we echter niet moeten vergeten is dat VVV nooit een topclub gaat worden, wat niet erg is. Berden is er nog steeds wel van overtuigd dat hij een nieuw Vitesse kan worden (en we hebben bij Vitesse de afgelopen 20 jaar gezien dat dit een erg moeizaam proces is met veel verliezers.)

   1. Lincoln

    Ik kijk van niets meer op bij VVV. Je kan misschien wel gelijk hebben maar het gaat wel een beetje ver. Het voordeel van deze degradatie is dat ze alles kunnen aanpakken wat ze fout hebben gedaan. Maar betwijfel het dat ze inzien dat ze het fout hebben gedaan

   2. Ievel Knievel

    Nou ja. Ik ben het met je eens dat het ver gaat. Daarnaast geloof ik niet meteen in complotten. Maar we hebben een Soentjes die een tijdje terug zegt, openlijk, dat dergaderen zo slecht nog niet is. De directeur dus he. Die hoort altijd als koers te hebben om voor het hoogste te gaan. Dan hebben we een Berden die berust in zijn interview en het al heeft over succes in de eerste divisie. Die had dus al vooruit gedacht. Twee seizoenen dus al. Want hij heeft het over terugkomen in de ere. Hij weet toch dat zijn stadion er niet staat binnen nu en twee jaar. Dus eerste divisie kan zijn redding zijn. Dan hebben we de lachende bestuursleden na de degradatie en ene trainer die berust in de degradatie ipv boos is op zijn spelers dat ze hem dat geflikt hebben met een matte performance. Ik bedoel, Wat de spelers daar hebben laten zien kan niet al te best zijn voor het imago van Ton als trainer. Wil hij ergens anders aan de bak komen. Maar dat hoeft ook niet want Ton heeft natuurlijk de toezegging dat hij een jaar mag bouwen aan een nieuw team, waar ze dus, aldus Soentjes, ook met een hele andere tactiek op de proppen komen. Met andere woorden. Het lijkt er op dat Ton helemaal niet zo heeft willen spelen zoals hij gespeeld heeft (ook gelet op zijn ook niet succesvolle, aanvalsvoetbal uit begin seizoen). Ik zie wel wat aanknopingspunten voor een bewuste degradatie.

 20. De Koel

  Lokhoff gaat VVV echt niet terugbrengen naar de Eredivisie. Als de heren bij VVV slim zijn, proberen ze om Rene Trost te halen. Een sympathieke trainer die bij MVV heeft bewezen iets op te kunnen bouwen met minimale middelen.

Leave a Reply