VVV en ADO houden elkaar in uiterst matige wedstrijd in evenwicht

VVV-Venlo heeft afgelopen vrijdag in een onthutsend slechte wedstrijd gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In Covebo Stadion De Koel bleef het 0-0.

De gehele eerste helft (en eigenlijk de gehele wedstrijd) creëerden beide ploegen vrijwel geen kansen. De eerste echte kans van de wedstrijd kwam pas vlak voor rust. Thomas Verheydt kreeg op randje zestien een hoge bal, die hij richting Van Der Gouw volleerde, maar gelukkig ging de inzet rakelings over het Venlose doel. 

In het geel-zwart vielen enkele spelers vooral in negatieve zin op. Met name “sterkhouder” en aanvoerder (?) Rick Ketting: medespelers op hun zwakke been inspelen (als de pass überhaupt al aan komt), vertragen wanneer er versneld moet worden en tikkies terug. Ketting kan het allemaal!
Het blijft tot op de dag van vandaag ook onbegrijpelijk hoe Kristinsson een substopper in de KKD heeft kunnen overtuigen voor een contract. Ook vandaag verloor de aanvaller vrijwel elk duel.

Richard Sedlacek viel daarentegen juist in positieve zin op. In balbezit was het vandaag niet foutloos, maar die jongen rent werkelijk achter élke bal aan. En als hij er een keer naast zit, heeft Robert Klaasen zijn rug. Het controlerende middenveld functioneert, als enige linie op het veld, al weken goed.


Na een dik uur te hebben gespeeld had ADO op voorsprong moeten komen. Severina zette goed voor en Joey Sleegers stond geheel ongedekt in de zestien. Gelukkig had Sleegers vandaag de vorm die we gewend zijn uit zijn VVV-periode. De vleugelaanvaller kopte de voorzet wonderbaarlijk genoeg naast. 
Een kleine tien minuten later kwam er eindelijk een mogelijkheid voor de Venlonaren. De ingevallen Robin Lathouwers schoot van buiten de zestien op doel en hoewel zijn inzet vrij matig was, liet doelman Koopmans de bal los. Nick Venema kon de rebound van een aantal meters afstand binnentikken, maar de matchwinner van maandag schoot de bal over het doel. Ondanks dat deze bal móest zitten, heeft Venema dankzij zijn werklust veel krediet. Technisch is het niet allemaal goed van de aanvaller, maar puur door zijn opportunisme is hij elke aanval dreigend. En diezelfde Venema kon ook ditmaal in blessuretijd de overwinning forceren. In één beweging kapte hij beide centrale verdedigers uit en kon op het Haagse doel rossen. “Fenomenema” schoof de bal echter centimeters naast het doel… 

Buiten een afstandsschot van Van Rooijen, die gepareerd werd door Koopmans, kwamen beide ploegen niet meer voor de goal. Na 93 minuten floot Kamphuis voor het eind van de wedstrijd. De scheidsrechter paste zich overigens prima aan aan het niveau en floot een dramatisch slechte wedstrijd. 

VVV bewees vandaag maar weer dat we erg blij mogen zijn met een vijfde plek op de ranglijst, want dat is qua veldspel natuurlijk veel te hoog. Volgende week vrijdag spelen we een uitwedstrijd tegen Jong AZ. Hopelijk kunnen we ons dan herpakken. 

Opstelling VVV-Venlo:

Van Der Gouw – Dekker (54” Lathouwers, Ketting, Koglin, Janssen – Klaasen (83” Van Rooijen), Sedlacek, Huisman (83” Yasar) – Venema, Kristinsson (54” Allouch) en De Boer (71” Johansson)

Opstelling ADO Den Haag: 

Koopmans – Hall, Asante, Van Breemen, Kemper – Wehrmann, Thomas, Sellouki (61” Kishna) – Sleegers, Verheijdt en Severina

10 Responses

 1. mats

  Moet je ook niet met De Boer en Dekker en Kristinsso beginnen als je Lathouwers, Soulyman, VanRooijen en Johansson hebt…

  5e staan met toch vooral zeer matig voetbal. Zegt ook wat over de KKD.

  Als we we er de play offs mee halen en tegen die tijd weer met Braken spelen en tegen die tijd misschien helemaal op stoom zijn en misschien wel de play offs winnen hoor je er nooit niemand meer over hé hé

  1. Koelie

   Precies ik heb dit seizoen slechts een goede helft gezien. Dat was de tweede helft was tegen Emmen in de beker.. De rest was allemaal even slecht als vanavond. Het spel maken lukt niet. Tot de zestien dan is er geen vernuft om iemand met een steekbal of goede voorzet voor het doel te zetten. Venema moet het alleen doen en mist dan helaas.

   Kruys heeft gewoon een gouden pik. Met slecht voetbal toch punten halen. Iets wat Luhukay niet had (understatement).

 2. FC VVV03

  Als je puur naar het voetbal kijkt heeft VVV inderdaad alleen tegen Emmen een helft leuk voetbal laten zien in eigen huis. Het is allemaal maar gebrei tot aan de 16 en dan hopen op een afstandschot van Venema of een kopbal van Braken. Het is ook niet voor niets dat we thuis veel te weinig punten pakken. De verdediging staat opzich aardig, het middenveld word goed gedragen door het duo Sedlacek/Klaasen, maar op een of andere manier stokt het met de passing en beweging voorin.

 3. Geelzwart

  Op dit moment hebben we geen centrumspits. Venema trekt uit de spits, waardoor je geen bal voorin kwijt kunt. Dus voorzetten van de vleugel hebben nu geen zin, dus krijg je dit afschuiven rond de zestien.

 4. supportertje

  Nee, inderdaad het was niet echt goed. maar de lessen uit het verleden zijn wel al een beetje getrokken. Dan in ieder geval niet verliezen. Dit team is zo slecht nog niet, echter flitsend voetbal kunnen we nog vergeten. Bij tijd en wijle zien we goed voetbal. Maar de rest is gewoon vechtvoetbal, en wedstrijden over de streep trekken door strijdlust, vechtlust en tomeloze inzet. En dat mag ook gezegd worden, dit team is daar ondertussen zeer goed in tot het laatste moment, en trekt daardoor ook wedstrijden over de streep die vroeger werden verloren. En dat is ook een kwaliteit. Als je het verschil ziet met vorig seizoen dan is er al heel wat werk verzet, tevens zie je het team groeien, stukje voor stukje, al gaat het ons niet hard genoeg. Het geheel doet mij denken aan het eerste seizoen van Stijen. Als Rick hetzelfde weet te bewerkstelligen zijn we op de goede weg. Als supporter moeten we gewoon beseffen dat er nog veel aan de weg getimmerd moet worden door iedereen. Dus gewoon met zijn allen er achter blijven staan, een kritische noot en dan weer verder.

   1. supportertje

    Dankjewel voor het compliment, gewoon lekker nuchter de zaak bekijken. Is tijdens de wedstrijd wel eens anders. En dat met een knipoog.

 5. De Realist

  Wel mooi dat gisteren 3 concurrenten van VVV voor nacompetitie allemaal punten hebben laten liggen. Willem II verliest gewoon van Jong PSV waar VVV vorige week nog van gewonnen heeft. Zo slecht doet VVV het niet en ik weet zeker dat bijna iedereen getekend zou hebben voor een 5e plek na 22 wedstrijden. Het spel wordt beetje bij beetje ook beter. Alles komt goed met VVV, ik heb er alle vertrouwen in dat we de nacompetitie gaan halen !

Leave a Reply