VVV-Feyenoord 2-1

VVV-Feyenoord Kapel

1e Helft
VVV startte in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met alle vier nieuwelingen in de basis. Berghuis op de flank voorin, Holla op het middenveld en Leiwakabessy en Vorstermans in de achterste linie. Feyenoord trad eveneens aan met een sterk gewijzigd elftal, maar dit had voornamelijk te maken met blessures. Dit betekende onder meer voor Achahbar zijn eerste basisplaats in het elftal van Koeman.

Feyenoord had vanaf het begin van de wedstrijd de touwtjes in handen. Desondanks was de eerste mogelijkheid voor VVV. Na wat gefrommel van Nwofor, kwam de bal voor de voeten van Linssen. Zijn schot zeilde net over het doel van Mulder. Na vijf minuten had VVV zijn eerste mogelijkheid dus al gehad.

Vervolgens nam Feyenoord weer het heft in handen. In de 10e minuut stuitte Bakkal nog op Gentenaar, maar drie minuten later was het wel raak. Martins Indi kon geheel ongedekt een kopbal van Vlaar tot doelpunt promoveren. Daarmee kwam de stand op 0-1.

VVV had zo’n 10 minuten nodig om deze klap te verwerken. Daarna kwam het echter sterk terug. In de 25e minuut ging Nwofor goed door ten opzichte van Vlaar, maar zijn pass naar het centrum werd op het laatste moment onderschept. Uit de daaropvolgende hoekschop viel de bal uit de kluts voor de voeten van Holla. Hij schoot de bal hard in, maar Clasie stond in de baan van het schot.

Inmiddels was Feyenoord al lang niet meer de baas in de Koel. In de 36e minuut was VVV weer dichtbij de gelijkmaker. Holla trof deze keer de lat vanuit een vrij trap. Even later was het wel raak voor de Venlonaren. Nwofor kwam goed door over rechts. Zijn voorzet bereikte uiteindelijk Linssen, die de bal ineens vanuit de lucht op de slof nam. Mulder was kansloos en de stand was daarmee 1-1.

Daarmee was de koek voor VVV nog niet op! In de slotminuut kreeg Nwofor de bal uit een hoekschop. In twee instanties bezorgde hij de bal bij de vrijstaande Vorstermans. Deze nam de bal op de borst aan en schoot de bal vervolgens van dichtbij achter Mulder. In vijf minuten tijd was de achterstand dus omgebogen in een voorsprong. Ruststand: 2-1.

2e Helft
Met Swerts voor de tegenvallende van Huijgevoort ging Feyenoord op zoek naar een beter resultaat. In de eerste tien minuten van de tweede helft kwam Feyenoord echter niet tot een grote kans op de gelijkmaker. Martins Indi raakte met een kopbal het zijnet (55e minuut).

Na een uur spelen was Feyenoord wel dichtbij de gelijkmaker. Schaken kwam door over rechts en zijn voorzet bereikte de vrijstaande Achahbar. Deze kopte de bal van vijf meter over het doel van VVV. De voorsprong van VVV bleef dus op het scorebord staan, maar het overwicht van Feyenoord werd langzaamaan wel groter.

In de 69e minuut kwam Nwofor, na een combinatie met Linssen, vrij voor Mulder. De doelman was goed uit zijn doel gekomen en blokkeerde het schot. In de rebound schoot Berghuis de bal via een tegenstander over. Uit de hoekschop kwam Yoshida niet verder dan een rollertje richting het doel van Mulder. Geen derde doelpunt voor VVV dus, maar de ploeg wist zich even aan de druk van Feyenoord te onttrekken.

Met nog zo’n 10 minuten te gaan, was VVV redelijk onder de druk van de Rotterdammers uitgekomen. De wedstrijd was veel meer in evenwicht. Het waren niet alleen meer de Venlonaren die achteruit moesten lopen.

Afgezien van een tweetal corners en een vrije trap, kwam Feyenoord niet meer tot een slotoffensief. De overwinning van VVV kwam dan ook niet meer in gevaar. Een goed begin van 2012 met een overwinning op Feyenoord (2-1)!!

Opstellingen:
VVV: Gentenaar – Timisela (de Regt -90), Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy (Fleuren -77) – Maguire, Meeuwis, Holla – Berghuis, Nwofor, Linssen (Wildschut -80).
Feyenoord: Mulder – Leerdam (Vilhena -82), Vlaar. Martins Indi, van Huijgevoort (Swerts -46) – Mokotjo, Clasie, Bakkal – Cabral (Cissé -65), Achahbar, Schaken.

Op Rapport:

Gentenaar: – 7 – Prima wedstrijd van Gentenaar, die totaal geen last leek te hebben van een blessure. Heerste in de lucht en was rustig bij terugspeelballen. Spectaculaire reddingen waren vandaag niet nodig.
Timisela: – 6 – Degelijke wedstrijd van Timisela. Verdedigend goed, maar aanvallend wat minder aanwezig. Wel een voldoende voor Timisela.
Vorstermans: – 7 – Er zijn al heel wat combinaties geprobeerd in het centrum, maar het duo Vorstermans-Yoshida mag er zeker zijn. Prima controle bij zijn doelpunt, maar bovenal een rustpunt in het hart van de verdediging. Prima aanwinst!
Yoshida: – 6 – Sterk over de grond, maar toch kwetsbaar in de lucht. Bij het doelpunt van Feyenoord was Yoshida Vlaar volledig kwijt. In aanvallend opzicht weinig van Yoshida gezien. Net een voldoende voor de Japanner.
Leiwakabessy: 7 – Jammer voor Fleuren, maar goed voor VVV. Ook deze nieuwe verdediger mag met recht een aanwinst genoemd worden. Zelfs half geblesseerd gaat Leiwakabessy vol het duel aan. Prima versterking voor de achterhoede en een ruime voldoende voor Leiwakabessy.
Meeuwis: – 7 – Het spelplezier is weer helemaal terug bij Meeuwis. Meeuwis zorgt zelf voor de nodige strijd en nu hij de rest van het team meekrijgt, maakt hem dat alleen maar sterker. Prima wedstrijd van onze aanvoerder.
Maguire: – 4 – Het was weer helemaal niks met Maguire. Bijna elke pass naar voren was een prooi voor de verdediging van Feyenoord. Dieptepunt was een counter in de tweede helft. Met een passje over 5 meter had Linssen alleen op Mulder afgekund. Zelfs die pass ging de mist in.
Holla: – 7 – Prima wedstrijd van Holla. In de eerste helft een paar keer dreigend voor het doel van Feyenoord, maar het geluk was niet aan zijn zijde. Ook in verdedigend opzicht een aantal prima onderscheppingen, waardoor diverse aanvallen van Feyenoord in de kiem werden gesmoord. Het wordt eentonig, maar ook deze nieuweling is een versterking.
Linssen: – 7 – Linssen speelt met vertrouwen, wat alleen al blijkt uit het doelpunt dat hij maakt. Niet nadenken, maar de bal gewoon in één keer uit de lucht nemen. Constant dreigend en met oog voor zijn medespelers. De combinatie in de tweede helft met Nwofor is daar een treffend voorbeeld van.
Nwofor: – 8 – Voor mij de man van de wedstrijd. Een prima aanspeelpunt, balvast en veel inzet. Gaf de pass waaruit de gelijkmaker werd gescoord en dankzij zijn doorzetten kon Vorstermans even later de 2-1 binnen schieten. Geen rare fratsen, maar een goede controle. VVV heeft zeker nog een reservespits nodig, maar zolang Nwofor heel blijft, is een basisplaats voor hem verzekerd.
Berghuis: – 7 – Ook deze nieuweling is een aanwinst voor VVV. Prima traptechniek, wat vooral vanuit corners voor het nodige gevaar zorgde. Ruime voldoende voor Berghuis.