VVV-Venlo

VVV geeft winst uit handen tegen Willem II

Teleurstelling. Dat is het gevoel dat waarschijnlijk overheerst bij heel van ons. Iedereen benadrukte eerder deze week hoe belangrijk de wedstrijd tegen Willem II zou zijn en om heel eerlijk te zijn, speelde VVV een goede wedstrijd. Het leek alsof de ploeg de laatste 10 minuten even ‘rustig’ aan deed, want de scherpte was er vanaf. Daar kon Willem II gebruik van maken en in de slotseconden de 3-3 aantekenen. Onverdiend punten verloren? Ja en nee. We hebben het over ons zelf afgeroepen.

VVV begon weer eens lekker aan de wedstrijd en dat is geen sarcasme. Vol energie en passie, vanaf minuut 1 was het duidelijk wie de betere ploeg was en dat was VVV. De Venlonaren hadden de Tilburgers volledig onder controle en het was eigenlijk wachten totdat VVV dat overwicht kon omzetten in doelpunten. In de 7e minuut kreeg Ralf Seuntjens een enorme kans om de score te openen, maar zijn kopbal was niet gericht genoeg, waardoor Branderhorst knap redding kon brengen. De corner die daarop volgde kwam uiteindelijk voor Vito van Crooij en die haalde hard en nauwkeurig uit met zijn linkerpoot: 1-0!

Het was dezelfde Van Crooij die vertrouwen tankte uit de eerste helft en in de 16e minuut het probeerde met een volley. De poging ging ruim langs, maar het was wel tekenend voor het vertrouwen van Vito in deze wedstrijd. Dat hadden we eigenlijk na Twente uit, niet meer gezien bij de aanvaller. 10 minuten later was het Thy die loskwam van zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek, maar de poging was niet venijnig genoeg en Branderhorst bracht andermaal redding. Het was een beetje het verhaal van de eerste helft: VVV probeerde wel, maar kon niet doordrukken. Daarop volgde nog kansen van Seuntjens, Hunte, Röseler en Van Crooij. Allen waren niet krachtig genoeg om Branderhorst te passeren. Het was zelfs even schrikken in de 37e minuut toen Sol bijna de 1-1 aantekende met zijn hoofd, maar wat hebben we toch ook een geweldige keeper. Gevolg? Een 1-0 ruststand en met in ons achterhoofd de gedachte dat we die 2-0 moesten gaan maken, want anders krijg je dadelijk nog de deksel op de neus.

Damian van Bruggen speelde een zeer solide wedstrijd en op de positie van Post is hij echt een sterke stand-in. De verdediger annex middenveld, zorgde er in de 49e minuut dat daar de ‘bevrijdende” 2-0 kwam voor VVV. De bal bleef een beetje rommelig in de 16 liggen na een corner en de PSV-huurling maakte daar gretig gebruik van: de marge stond nu op 2 en alles leek koek & ei te zijn in De Koel. Ik zeg leek, want Willem II kwam steeds gevaarlijk voor het doel en met name Azzaoui had een sterke invalsbeurt, net als Croux. In de 62e miunuut kwamen de gasten op 2-1 door dat een schot van Azzaoui door iedereen werd aangeraakt en daardoor nog in doel belandde: Motdomme.

VVV-Venlo bleeft het overwicht houden en ging op zoek naar die 3-1. Van Crooij en Leemans (2x) kregen kansen, maar konden het de Tilburgse defensie niet echt lastig maken. Thy scoorde weer niet, maar hij zorgde wel dat er een penalty kwam in het voordeel van de Venlonaren. Leemans ging achter de bal staan zoals altijd en faalde niet: 3-1! Heerlijk gevoel en dat met nog 18 minuten te spelen, dat lijkt toch binnen. Nou mensen, het blijft VVV en dat zag je nog geen twee minuten later. Ogbeche kopte de 3-2 binnen en die man was goed aan het voetballen. Eigenlijk heeft Willem 2 a 3 spelers gehad die enigszins iets deden dat op voetbal leek, maar juist die mensen waren tot nu toe beslissend.

De Venlonaren leken totaal geen puf meer te hebben en verder dan een poging van Van Crooij kwamen ze niet. De Tilburgers daarentegen leken een nieuwe soort energie gevonden te hebben. Ze waren in de 84e minuut akelig dichtbij de gelijkmaker, maar de Venlose defensie kon die nog weren. Maar in de blessuretijd van de wedstrijd, sloeg het noodlot toch toe. Er werd niet goed opgelet, zonder concentratie gevoetbald en daardoor kon Ogbeche – alweer – de 3-3 aantekenen. Een hele flinke domper.

Een hele belangrijke les in efficiëntie is ons geleerd door Willem II, een concurrent. VVV moet leren een voorsprong te consolideren en de controle over de wedstrijd te houden en niet te verslappen. Want anders, krijg je taferelen zoals gisterenavond. We hadden weg kunnen lopen bij de onderste plaatsen, maar in plaats daarvan hebben we 1 puntje gepakt. Troost is wel dat Roda, NAC, Sparta, Excelsior, Groningen en Twente verloren. We lopen dus 1 puntje weg. Volgende week tegen AZ thuis moet het wel echt beter.

VVV-Venlo – Willem II 3-3 (1-0)

Scoreverloop: 7. Van Crooij (1-0), 49. Van Bruggen (2-0), 62. Ogbeche (2-1), 72. Leemans (3-1), 74. Ogbeche (3-2), 90. Ogbeche (3-3)
Gele kaarten: Haye, Ogbeche, Azzaoui, Sol (allen Willem II)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 6.782

VVV-Venlo:
Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy (73. Opoku) en Van Crooij

Willem II:
Branderhorst; Lewis, Lachman, Heerkens, Van der Linden (87.Crowley); Lieftink (46. Azzaoui), Haye, Rienstra; El Hankouri (79. Croux), Ogbeche en Sol.

67 Responses

 1. expat

  Heel zuur gelijkspel. Steijn had minuten tijd kunnen pakken door twee spelers te wisselen in de laatste tien minuten, zeker omdat niet iedereen meer heel erg fris was (Seuntjens bijvoorbeeld die kan gewoon geen 90 minuten spelen). Hunte, Opoku, Thy en Janssen speelde teleurstellend, laatste zelfs erg teleurstellend. Unnerstall had veel van de kansen in 16 uit de lucht moeten grijpen maar bleef op de doellijn staan.

  Daarentegen speelde Vito een top-wedstrijd.

  Cynisch gezien krijgen we een koekje van eigen deeg, maar ik ga hier goed ziek van zijn de rest van het weekend.

 2. RuiverCity

  Steijn blundert vanavond als een beginneling. Een blinde kon zien dat het middenveld van VVV werd overlopen en totaal geen grip meer had. Waarom breng je dan geen Nwakali om het speelbeeld te laten kantelen? Of een Antonis die wil de nodige vuile meters kan maken? Labylle die aan de linkerkant nog had kunnen opstomen? Nee Steijn bleef 89 minuten op zijn stoel zitten. Totaal geen beleving richting zijn team laten zien. Kwam alleen bij de wissel van Thy van zijn stoel af. Wel eens van tijdtrekken gehoord?
  Slechts twee punten tegen Ado, Nac en Willem II in de thuiswedstrijden. Dat zijn hele dure verliespunten.

  1. Word

   Vorig seizoen heb je continu lopen roepen om Hunte in de basis. Want die zou het wel even brengen. Nou, dat hebben we dit seizoen gezien. Nu roep je om Nwakali in de basis. Volgens mij waren die twee wedstrijden dat dat het geval was geen succes. Meneer weigert mee te verdedigen en dat is gewoon onmogelijk in dit team. En als optie noem je dan ook nog eens Labylle. De man die je tegen PSV en ADO een paar (doel)punten kost. Want ditmaal faalden de aanvallers niet, maar de verdedigers: als je met nog minder dan een kwartier met 2 doelpunten verschil voor staat, hoef je niet te zeuren over dat je de kansen niet af hebt gemaakt. 3x scoren en dan maar 1 punt is gewoon kut verdedigd.

   En aan je Lokhoff-opmerking een paar posts verderop wil ik eigenlijk geen woorden vuil maken, maar ik doe het toch maar even. Dit was geen betonvoetbal, dit was gewoon een prima pot op aanvallend gebied met duidelijk de intenties om te winnen en niet de intenties om niet te verliezen (zoals onder Lokhoff).

   1. RuiverCity

    Hunte vind ik dit seizoen van hele grote waarde. Dat jij dat niet ziet, ligt aan jou. Hunte werkt zich het apelazerus. Kan ik van Tisoudalli niet zeggen als die erin staat. Dat Hunte wel eens een kans mist klopt. Maar hij komt wel in die positie.
    Verdedigen begint voorin en op het middenveld. Seuntjens was kapot. Had gewisseld moeten worden.

 3. De Koel

  Nwakali hoort gewoon in de basis en Seuntjens heeft niets te zoeken op het middenveld. Maar Steijn blijft maar vasthouden aan deze niet werkende opstelling. Dan kom je toch op 2-0 en 3-1. Dat mag je nooit weggeven. En dan wisselt hij ook nog eens Thy voor Opoku. Opoku die een jaar eruit geweest is en nog ver van zijn oude niveau verwijderd is. Terwijl Nwakali op de bank zit. Ik begrijp het niet meer. We gaan nu langzaam afglijden naar de nacompetitieplekken. Volgend jaar een nieuwe trainer wat mij betreft. Ik ben er wel klaar mee.

  1. Godfried

   seuntjens is juist een van de betere. sterk, slim, houdt de bal vast zodat medespelers kunnen aansluiten en is goed in de kaats.

   nee, hij is geen middenvelder die de 100 meter in 10 sec. rent en hij zal ook geen 2 tegenstanders omspelen. maar hij speelt echt meer dan prima.

   promes zat er vandaag helaas een paar keer naast. jammer. kan gebeuren.

   o ja. en thy aub nooit meer wisselen. vooral niet als je onder druk staat. dat was niet slim van steijn.

   1. Koelie

    Op de tribune werd gezegd dat Thy zelf gewisseld wilde worden. Anders was het een hele domme wissel. Verder eens met Godfried.

   2. Godfried

    ok. wist ik niet. na de 3-1 zag ik de kans schoon om ff te pissen. de wissel dus gemist. maar dan is t een ander verhaal. al had ik op dat moment niet opoku ingebracht, maar een speler die 100% fit is en wedstrijdritme heeft.

  2. lucien1978

   Ik snap jou reactie echt niet. Steijn is een prima coach. Het enige wat je hem kunt verwijten is dat hij vandaag op het laatst niet wisselt. Voor die tijd had het met het spel ook 5-1 kunnen staan. Dan was alles perfect. Betreffende Nwakali kan ik kort zijn. Goeie speler naar voren echter verdedigd totaal niet mee en dus terecht bankzitter. Denk ook niet dat hij nog veel speelt. Vvv doet het nog steeds meer dan uitstekend

 4. Goodie

  Ik ben hier goed ziek van. Hele dure punten die we nu verloren zijn. De punten tegen Vitesse en Feyenoord zijn nu voor niks geweest. Hoe hebben we dit in godsnaam nog weg kunnen geven. De laatste 10 minuten had Steijn gewoon een extra linksback bij moeten zetten. Janssen had geen grip op deze speler, en het was wachten op de 3-3, en die viel ook nog godverdomme!

  1. Ievel Knievel

   Het is maar net hoe je het bekijkt.

   De punten tegen Vitesse en Feyenoord zorgen er dus voor dat je samen met deze toch wel mislukte wedstrijd alsnog 3 punten pakt. (waarschijnlijk net zoveel punten als veel mensen vooraf deze wedstrijden hadden ingeschat).

   Had je die punten niet gepakt had je nu inderdaad 2 punten verspeeld. Nu heb je alsnog in totaal 3 punten te pakken. Dit terwijl je dus vooraf niet gerekend had op op 2 van deze 3 punten.

   Wat wel duidelijk wordt is dat Steijn te voorzichtig is wanneer het er op aankomt. Dat pakt goed uit tegen betere tegenstanders, want die verras je, maar het breekt je op tegen concurrenten. Het is inderdaad zonde dat VVV slechts een punt pakt tegen Willem II en het is aan VVVV en Steijn zelf te wijten dat een voorsprong verspeeld wordt.

   Wisselen is niet zijn sterke kant, er mist inderdaad creativiteit.

   Ik snap ook niet waarom Nwakali niet meer speelminuten krijgt. In zijn invalbeurten voetbalt hij goed en hij heeft verleden seizoen bij onze zuiderburen ook bewezen goed te kunnen voetballen, dus dat snap ik niet. Als VVV zijnde neem je denk ik met Nwakali het heft in handen op momenten dat het er op aan komt. Ook snap ik niet waarom bijvoorbeeld ons ‘Borrusia Dortmund -talent’ nooit mag invallen. Dat schijnt toch echt een groot talent te zijn.

   Steijn is een prima smeder van een team, een goede psychologische trainer die werkt aan het voor elkaar werken. Een people manager. Tactisch in mijn ogen te voorzichtig en wellicht wat te behoudend (misschien brak dat hem bij ADO ook op; toch ontslagen daar terwijl hij heel geliefd was bij spelers en club). Wat we (wel) niet moeten vergeten is dat Steijn op deze manier wel in 3 seizoenen tijd kampioen is geworden en dit seizoen al veel onverwachtse punten heeft behaald. Dat mogen we echt niet vergeten. Hopelijk legt Valkx bij Steijn de vinger op dit zere plekje en kunnen we dus leren van een wedstrijd van gisteren.

   Het positieve: VVV is ‘beter’ dan Groningen, Willem II, Sparta. In ieder geval aan ze gewaagd en doet niet voor ze onder. VVV is zeer waarschijnlijk een beter team dan NAC en Roda. Het is dus gewoon haalbaar om dit seizoen te eindigen op de plekken 10 t/m 15 of ergens daartussen. Dat is compleet tegen alle verwachtingen in. Wint VVV wedstrijden als die van gisteren dan verrast het zelfs dit seizoen met een 10e plek (wellicht/ allicht).

 5. Goodie

  Ik vind Steijn een prima trainer. Het voetbal is redelijk tot goed over het algemeen en de ingestudeerde dode spelmomenten worden beloond. Maar met zijn “gewoontes” tijdens de wedstrijden breken ons vandaag op.

  1. RuiverCity

   Redelijk tot goed voetbal? Vandaag mist VVV ook weer een spelbepaler want die zit op de bank (Nwakali). Bij VVV is het meestal lange halen want ideeën heeft men niet….. Begint meer en meer op het betonvoetbal van Lokhoff te lijken. Van de tien ballen gaan er acht naar achteren. Waarom? Vandaag lag er ook genoeg ruimte.

   1. Godfried

    na ja, dit zie je bij elk team zodra ze voorstaan. hinken op twee gedachtes + een tegenstander die niets te verliezen heeft en de laatste 15 min vol op de aanval gaat. vvv is simpelweg (nog) niet ver genoeg om wedstrijden in die fase dood te maken. op zich geen schande. wel jammer. maar al met al staan we er prima voor. zo lang de concurrenten blijven verliezen is er geen vuiltje aan de lucht.

   2. lucien1978

    Ruiver city jij hebt totaal geen kijk op voetbal en zeikt alleen maar alles af. Steijn is een prima trainer en nwakali hoort gewoon niet in de basis thuis. Heeft teveel moeite met meeverdedigen. Ik denk eerlijk gezegd dat die er niet meer inkomt. Past niet in dit team. Ben is wat positiever man . Steijn is een tacticus die bepaalde dingen laat instuderen , denk bijv aan de hoekschop bij Feyenoord . Dan maar de hele wedstrijd boor de pot hangen in deze wedstrijden . Je kunt ook iedere wedstrijd als NAC gaan aanvallen . Je ziet het verschil in de ranglijst .

 6. robbaan

  Volledig onnodig 2 punten laten verdampen.
  Het wisselbeleid, snap ik ook niet altijd.
  In dit geval had VVV de zaak op slot moeite gooien, waarom slepen we wel in de slotfase van uitwedstrijden de punten weg?
  Nu kunnen we een voorsprong met twee goals verschil niet consolideren in de slotfase in eigen koel..erg jammer.

 7. R.P

  Ik heb Steijn als trainer zijnde best hoog zitten, maar in deze wedstrijd hebben we 2 dure punten door hem verloren. Waarom maar 1 wissel gebruiken? Hoezo uberhaupt Thy er uit halen en wisselen voor ’n speler met 0,0 wedstrijdritme? nadat de 2-1 geheel onverwachts viel zag ik de bui al hangen, dit gaat niet goed. Ik denk dat iedereen dat wel zag aankomen, behalve Steijn. En als je dan gelukkig de 3-1 maakt, moet het toch mogelijk zijn om tegen ’n willem II die voorsprong vast te houden?

 8. VVV 4ever

  3-1 weggeven doodzonde!!!!!

  Weer geen Nwakali, dus weer geen creativiteit en steeds lange halen snel thuis voetbal
  Hunte komt helaas tekort voor de eredivisie te weinig rendement
  Seuntjens speelde tot de 70ste minuut een goeie pot daarna ging het kaarsje snel uit en Steijn had dit moeten zien…..

  na het bonuspunt van vorige week hebben we nu 2 verliespunten 🙁

 9. sultana

  Dit gelijkspel was niet nodig geweest, waarom speelt Steijn toch zo defensief? Word tijd dat hij het gaat omgooien dat dit elftal goed kan voetballen hebben we aan het begin van de competitie gezien, we missen Post op het middenveld dat is duidelijk maar wekelijks weer zakt Seuntjens doo het ijs. Hij kan het eenvoudig weg niet belopen het tempo van de eredivisie waarom ziet Steijn dit niet? Hunte idem, lijkt wel of Steijn aan vriendjespolitiek doet, zo met jou kan ik het goed vinden jij staat in de basis, jij hebt commentaar opsouten…… Kan er bij mij niet in dat, uit de reacties hier te lezen, velen dit zien en de technische staf ziet het niet. Nwakali hoort in de basis net zoals Labylle, Janssen komt duidelijk tekort in de eredivisie, werd gisteren aan alle kanten voorbij gelopen. Zowat alle aanvallen van Willem II kwamen over zijn helft. Tegen concurrenten thuis al 7 dure punten laten liggen dat mag je Steijn aanrekenen. De 3-3 zag je aankomen waarom dan niet ingrijpen? Ik zie het somber in we zakken af richting een plek voor play off voetbal en dat was in mijn ogen niet nodig geweest als Steijn zijn tactiek had gewijzigd!

 10. jason

  Maar maar maar al deze kritieken heb ik al eerder benoemd hier (vorige week bv) maar toen kreeg ik te horen dat ik niet zo negatief moest zijn bla bla bla. Lees ik hierboven trouwens ergens “betonvoetbal van lokhof ” haha dat was vorige week en zeker niet gisteravond.

  Echter deze week ben ik behoorlijk positief. Leuke wedstrijd gezien met een fel vvv, zeker het eerste kwartier. Zo hoor je aan een wedstrijd te beginnen. Goed spelende vito en seuntjes.

  2 Tegendoelpunten (2e en 3e) kunnen echter op het konto van rutten geschoven worden. 2 keer kopt hij de bal niet weg terwijl dat wel kon en bij het 2e doelpunt van wii maakt hij daarna ook nog eens een onnodige overtreding. jammer.

  Leuke pot voetbal gezien !! jammer dat er mensen zijn die fluiten na het laatste fluitsignaal. Voetbal is entertainment en ik ben gisteren goed geentertaint en ja daar hoort ook teleurstelling bij.

  Er zijn clubs die een 4-0 voorsprong verspelen……

  Lang leve De Koel

  1. Koelie

   Het was vorige week ook een debiele reactie van je. Dan krijg je daar commentaar op.
   Betonvoetbal was het gisteren ook niet. Maar de meeste hier moeten näöle om het naole.
   Ja in het laatste kwartier sinds de wissel van Thy gaat het fout en wordt er achteruitgelopen en geen druk meer gezet. Rutten maakte paar foutjes en Promes was Obegche kwijt. Puntjes verspeeld.

 11. supportertje

  Dat was even slikken gisteren, een 3-1 voorsprong de mist in. Koekje van eigen deeg in de laatste minuut, waardoor we met zijn allen een kater hebben van jewelste. Inderdaad je kon het zien aankomen in de laatste 10 minuten.

  Bij Willem 2 ging het tempo fors omhoog en werd er pressievoetbal gespeeld. Ze roken de gelijkmaker, en uiteindelijk viel die ook. Mooi klote, maar waarom Steijn niet in die laatste 10 minuten niet tweemaal wisselen ging, om de boel te onderbreken en wat tactische aanwijzingen kon geven snap ik niet. Dat vond een gemis.

  Ze hebben er had voor gevochten en goed gespeeld, het afkatten van de diverse spelers vind ik nog steeds twijfelachtig, het is een team, en er worden nu eenmaal fouten gemaakt, anders waren ze een kampioenskandidaat. Maar dat zijn ze niet, doel is in de eredivisie blijven om van daar uit verder te kunnen bouwen.

  Vervelender is dat door de gelijk spelen in de Koel er meer druk op komt te liggen in de uitwedstrijden. We komen deze clubs nog een keer tegen in hun eigen stadion. Dan spelen we op hun grond, hopelijk pakken we dan de punten mee. Dan moeten deze ploegen zelf thuis laten zien wat ze kunnen en het spel maken. En laten we eerlijk zijn, dat gaat VVV goed af. 34 punten is het doel van VVV, en vermoedelijk genoeg om in de eredivisie te blijven.

  Gaat wel lukken denk ik, zolang wij maar achter VVV blijven staan en niet verzanden in het afvallen van mensen of de ploeg spelers. Want daar word niemand beter van. Ze zijn goed op weg en ook de prestaties van onze spelers zullen omhoog gaan naarmate de competitie verloopt. Het is voor de spelers ook even wennen, maar ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. Hopelijk ben ik niet de enige.

 12. chretien

  SNOTVERDOMME, met 2-0 en 3-1 voorsprong toch nog zoveel kinderlijke fouten maken, Promes, en een Jansen, die tig keer voorbij wordt gelopen. Zeker, Steijn maakte dure fouten door niet in te grijpen. Met ingrijpen hadden we met 4-1 of nog meer gewonnen. Maar het is niet gebeurd. Willem II kreeg meer dan het verdiende, maar wij hebben ook wel eens geluk gehad. Toch heeft de neutrale toeschouwer een amusante wedstrijd gezien. VVV,, wij dus, hebben 2 heel belangrijke punten weggegeven. Verder vind ik dat onze club het fantastisch doet. Ten laatste, ik hoop dat Steijn wat meer spelers een kans geeft en ook VVV een tweede elftal gaat formeren, dat mee gaat doen aan een echte competitie. Eventueel zou KNVB de clubs hier toe moeten dwingen…

 13. LJ

  De grootste verzakers van de avond: de zogenaamde supporters op O. Die van Tilburg maakten veel meer lawaai en bleven het team sturen. Daartegenover het zielige stelletje op O. En dan maar zeiken op het team en op de staf, bah bah.

  1. Goodie

   Hou op man. Ik zal is citeren wat Post er als aanvoerder van vind:

   “Soms heb ik het gevoel dat we alles alleen moeten doen. Alleen de tribune met de harde kern steunt ons. De rest van de mensen in het stadion zijn toeschouwers.”

   Ietst met een spijker en een kop.

 14. festina lente

  Behalve het onnodig puntenverlies heb je ook te maken met gefrustreerde wisselspelers die geen kans hebben gekregen. Een wissel en dan ook iemand die terugkomt van een zware blessure is niet geloofwaardig.

  1. expat

   Precies. Wat moet er nog gebeuren om wel kans te maken op een wissel? Hopen op meedoen in een oefenpot tegen Sportclub Irene motiveert niemand. Je begint bijna begrip te krijgen voor Mink.

 15. ger

  Thy moest gewisseld worden vanwegen die trap teggen zijn scheenbeen! Hij zat ook met een koel pack op de bank! Maar niet tegen Opoku, heeft wissels genoeg maar ja! Dan denk Opoku ook nog eens een doelpunt van de maand te scooren maar als hij gewoon zijn hoofd er onder zet kan het gewoon niet missen! Hunte vondt ik niet verkeerd en de eerste doelkansen kwamen dan ook echt van hem uit! Maar helaas!

 16. Donderspeech

  Voor de start van de competitie heb ik mijn bezorgdheid over de snelheid van Seuntjes opdeze site gezet. Helaas wordt het iedere week duidelijker dat de snelheid in de eredivisie een stuk hoger ligt dan in de juup. Aan de bal doet hij het goed maar in de omschakeling is het een regelrechte ramp. Gisteren een goede wedstrijd gezien van VVV. Bij rust had het ook gewoon 3-0 kunnen staan. Nwakali doet het bij zijn invalbeurten over het algemeen goed. Dus waarom niet hem laten starten? De andere middenvelders zijn verdedigend genoeg ingesteld om eventueel balverlies van Nwakali te herstellen. Van Bruggen gisteren trouwens ook weer een dikke voldoende. Ben benieuwd waar Post gaat spelen als hij hersteld is. Post voor Seuntjes en Leemans als 10 zou ook een optie kunnen zijn. Hunte speelde gisteren zijn minst slechte wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Op naar AZ thuis. Gelijkspel zou mooi zijn.

 17. mats

  Ja hoor. Hier zakt mijn broek van af.
  Afgelopen jaren elke keer als ik iets negatiefs zei over Seuntjens kreeg ik kritiek.. en nou vind iedereen wat ik al jaren roep. Pffff…

 18. weloveyouvenlo

  Lj sorry dat ik het zeg maar deze comment vind ik wel een lachertje het enige publiek dat vvv steunt is de o tribune want ben nou eerlijk hoeveel man stonden er op toen we zongen sta op voor vvv een vak?

 19. Meuske

  Heb nooit iets begrepen van Steijn zijn wisselbeleid! Waarom wil hij er eigenlijk spelers bij? Geef hem 11 spelers en hij stelt ze gewoon het hele jaar op! ???? Ben ook wel klaar met Steijn moet ik eerlijk zeggen met zijn risicoloos voetbal altijd. Forza VVV

 20. Animal

  Was een mooie voetbalavond, waarbij het jammer is dat het resultaat uit handen word gegeven, Steijn is goud waard voor VVV, maar af en toe iets te behoudend , maar dat mag het team zich ook aantrekken, laatste 10 minuten veel te onrustig, hadden gewoon rustig rond moeten spelen, maar al met al een mooie wedstrijd. Jammer dat de Koel maar niet vol komt (nog steeds het Lokhoff effect ???) en dat de sfeer uit vroeger tijden maar niet terug komt in de Koel, hoe kan dat toch ???

  1. Krankzinnig dat we het nog altijd over Lokhof hebben. We hebben een historie van bijna 115 jaar, de man was maximaal 1,5 jaar trainer van onze club. Daarnaast zijn we nu alweer heel wat jaren verder waarbij we tussentijds voor Steijn nog een andere trainer hebben gehad. We moeten eens ophouden met oude koeien uit de sloot te halen.

   Ja misschien heeft Lokhof wat kapot gemaakt maar ik vind het bizar dat we daar nog altijd naar alles over refereren. We zijn veel meer dan dat. We moeten vooruit kijken, positief samen met de club mooie dingen creëren. Proberen de ploeg te steunen waar het kan en niet bij elk minder resultaat de hele kast vo; ergernis open te gooien en al het gal wat je hebt uit te spuwen, maar soms ook gewoon dingen slikken wat we normaal in ons dagelijks leven ook moeten. We moeten mensen enthousiasmeren om ze naar De Koel te krijgen en we moeten allemaal ons verwachtingspatroon bijstellen. We zijn VVV en spelen eigenlijk altijd al tussen de JL en Eredivisie. Veel geld hebben we niet en zullen we ook voorlopig niet krijgen. We moeten het doen met wat we nu hebben en dat is behoorlijk goed. We staan niet kansloos onderaan en spelen soms prima met soms wat hoogte en soms wat dieptepunten.

   In plaats van iedereen aan te kijken moeten we gewoon bij onszelf beginnen. Wil je meer sfeer? Dan zorg dat je mensen meeneemt een eigen doek maakt, met je sjaal gaat zwaaien, alles mee gaat zingen. En dat is niet nu persoonlijk op jou bedoelt maar gewoon in het algemeen. NIET LULLEN MAAR POETSEN.

   1. Ievel Knievel

    Helemaal mee eens Lincoln.

    Prima verwoord.

    We hebben alleen echt verdiend van Hercales verloren. Verder presteert VVV beter dan het verwachtingspatroon en dus gewoon ruim voldoende/ misschien zelfs goed.

  2. Ievel Knievel

   Dat komt door het ontbreken van passie en liefde in de identiteit van de club. Te weinig warmte.

   Daarnaast, te veel naölers, dat zie je ook vaak in de reactievelden hier.

   Komt toch ook door hoe de club gerund is.

   Te afstandelijk, misschien te zakelijk, te veel vage beloftes. Geen binding met de achterban.

   1. Godfried

    afstandelijk. geen warme club… guttegut. wat moeten ze doen? bij de ingang een lekkere, warme knuffel komen geven? een aai over de bol bij puntverlies, gratis bier bij winst?

    het is een club als alle andere.altijd die verhalen over warmte. dat weten en voelen de spelers, niet de supporters. en welke club is wel warm in nederland en waarin onderscheid zich dit? en kom niet aan met psv. als er een schijtclub is.

   2. Koelie

    Gok dat de reactie zal zijn met Berden, luchtkastelen en eigen gewin of zoiets.

 21. wuilus

  Wat is dat toch met die mensen die Seuntjes slecht vinden. Ik vond hem met van crooy wederom een van de beste van het veld. Deze man maakt enorm veel meters, onderschept ballen, is gevaarlijk voorin en geeft meestal de bal aan de goede kleur. Wat wil je nog meer van een vvv speler

  1. mats

   Sorry maar hoe vaak zie
   Jij Seuntjens een echt goede voorzet geven. ?
   Dat hij sleurt en meters maakt en ballen afpakt zegt me aan het eind van de wedstrijd helemaal.niks.

   Ik zie vooral een speler die veel te vaak de val aan de voet verliest/niet bij zich kan houden, zich makkelijk van de bal
   Laat zetten, slechte pasjes geeft die net niet aankomen,, ballen als een kip zonder kop doorkopt, ballen naar voren knalt zonder te kijken of er wel iemand staat … en last
   But not least…nog geen enkele keer Thy fatsoendelijk in stelling heeft weten te brengen. Wat staat die gast daar eigenlijk te doen?
   Oh en dan vergeet ik nog dat áls hij dan een kans krijgt om te koppen of te schieten op doel, hij meestal recht op de keeper schiet/kopt.

   Leuke spits voor de Juup maar heeft geen enkele meerwaarde voor de eredivisie. Met Nwakaliga je veel meer rendement halen uit bijvoorbeeld Thy.
   Maar ja laat mij lekker de lone-wolf zijn als het op Seuntjens aankomt.

 22. kenfen

  Helemaal mee eens wuiles, dat gezeik op Seuntjes hangt mij behoorlijk de babbelaar uit. We moeten roeien mét de riemen die we hebben en daar speelt Seuntjes een rol in

  1. zuid

   Helemaal mee eens. Seuntjes is juist een van de belangrijkste spelers, vooral nu hij op het middenveld staat. Ballen aannemen, vasthouden en doorspelen. En als het moet bikkelen en meters maken om te storen. Het enige probleem bij hem (en eigenlijk het halve elftal) is conditioneel. Na 60/70 minuten is het gewoon op met hem. Daarom verliest VVV ook altijd halverwege de 2de helft de controle op het middenveld. Er ontstaat een groot gat tussen de aanval en de verdediging.
   Hoe goed Steijn ook is al coach, goed en op het juiste moment wisselen is schijnbaar toch een vak apart. Het kan gewoon niet dat bij een conditioneel zwakkere ploeg als VVV niet alle drie de wissels gebruikt worden

   1. Luis Erique

    Zuid, wel grappig dat je aangeeft dat het halve elftal conditioneel zwak is. Dan zou je geen 3x in de laatste 5 minuten een belangrijke goal hebben gemaakt. VVV had moeten winnen, maar alle kritiek is naar mijn idee behoorlijk overtrokken. Ik had echt blind getekend vóór de competitie voor deze plek op de ranglijst.

   2. zuid

    3 belangrijke doelpunten in de laatste minuten ja. 1 corner, 1 penalty en 1 door Nwakali die 15 minuten in het veld stond.
    Maar wees eerlijk, Seuntjes, Promes, Post, Leemans, Thy en Hunte zitten er elke keer conditioneel doorheen (ook omdat ze gewoon veel werk verzetten).
    Dit zie je meteen terug op het middenveld waar bijna alle ballen verloren gaan.

 23. weloveyouvenlo

  Toch wel sneu deze paar negatieva reacties vvv speelse een erg goede wedstrijd lekker fel erop en ja willem 2 heeft het geluk wat wij in de kuip hadden maar dan we

  1. jason

   Idd spelen ze in een wedstrijd EEN bal goed (Feyenoord) dan mag je geen kritiek hebben en is alles doordacht en geweldig maar spelen ze een prima wedstrijd (Willem II) en vallen er 2 ballen verkeerd dan is alles waardeloos. Hypocriet. Scorebordsupporters.

   Lang leve De Koel

 24. supportertje

  Denk dat men zeker wel kritiek mag hebben. Het moet alleen niet verzanden in het zoeken wie kunnen we als schuldige aanwijzen. Het is en blijft en teamsport waarbij fouten gemaakt worden. Als dit niet zo zou zijn dan hadden we in de eredivisie allemaal ploegen die alleen maar gelijk kunnen spelen. 0-0 is dan de uitslag.

  W.b.t. de kritiek, de meeste uiten die omdat we teleurgesteld zijn dat ons kluppie het heeft laten liggen. Kijk naar de spelers, de teleurstelling droop er vanaf. Kijk naar het stadion waar de mensen al massaal weglopen terwijl de jongens hun bedankrondje lopen. Geen sfeer in het stadion word er door velen gezegd. Werkt iedereen wel mee om een goede sfeer te creëren.

  Ik blijf mij iedere keer weer verbazen hoe snel de mensen weglopen. Sfeer maken we met zijn allen. Als er geen sfeer is, laten we dan de oorzaak eens bij ons zelf zoeken. Als we met een groepje uitgaan, en de kroeg in hobbelen, maken we ook zelf de sfeer. De kroeg zorgt alleen voor de muziek en het drankje. Wij zelf zijn VVV, de spelers het team, wat wij met zijn allen moeten aanmoedigen.

  En dit gewoon in goede en in slechte tijden blijven doen. Kritisch ja, geen probleem, maar wel zorgen dat we niet op de man gaan spelen, en elkaar respecteren in onze meningen. Dat is niet altijd even makkelijk, als we kritisch willen zijn.

  1. Godfried

   supportertje. je hebt wel gelijk, maar mensen lopen weg omdat de infrastructuur rond t stadion zo slecht zijn. met een beetje pech moet je alle bussen van het uitvak voor laten gaan. dan duurt het met gemak 20 minuten voordat je t stadion uitbent. voetje voor voetje naar die ene uitgang sloffen. voor veel oudere supporters niet fijn. die lopen dus net iets eerder aan of direct.

   1. supportertje

    Met weglopen bedoel ik ook, dat zo gauw het iets slechter gaat, de mensen snel aan het mopperen zijn en geen vertrouwen meer hebben.

 25. pavisto67

  Ik lees dat Steijn (terecht) kritiek heeft op Rutten bij de laatste 2 tegen doelpunten. Maar ik heb ook kritiek op Steijn, en niet voor het eerst. Ik vind hem geen geweldig inzicht hebben wat betreft wissels, en dat valt mij de afgelopen seizoen al herhaaldelijk op.
  Je staat met 3-2 voor in blessuretijd, hebt nog twee wissels op de bank, en Willem II dringt aan. Dan wissel je toch om tijd te rekken en de vaart uit de wedstrijd te halen? Maar nee, meneer Steijn vergeet dit gewoon. Ik vind daarom dat hij minsten net zo veel verantwoordelijk moet worden gehouden voor de gelijkmaker als Rutten.

  1. RuiverCity

   Helemaal met je eens Pavisto. Steijn is misschien een goede bouwer maar met wisselen maakt hij al langer enorme fouten. Tevens vind ik Steijn geen trainer die beleving laat zien aan zijn spelers. Hij zit vaak in de dug-out en blijft daar ook zitten. De opbouw van VVV vind ik een drama. Heel veel lange ballen en we zien wel wat er gebeurd (vandaar vergelijking met Lokhoff). Ontzettend veel ballen worden in achterwaartse richting gespeeld terwijl voorin ruimte aanwezig is (ook afgelopen zaterdag). Hierdoor kon Willem II zich geregeld weer hergroeperen. Dat de enige creatieve speler (Nwakali) niet speelt is onbegrijpelijk. Natuurlijk speelt hij ook wel eens een mindere wedstrijd maar geef die jongen eens een paar wedstrijden het vertrouwen op nummer 10. En oordeel dan pas….. En een vergelijking maken met Lokhoff mag niet? Op een forum mag iedereen zijn mening geven. Als je daar niet tegen kunt moet je stoppen!

   1. Dit is altijd hetzelfde riedeltje, zodra er kritiek komt op je negatieve gezwam haal je de kaart ik mag geen mening geven. Onzin! Maar als je wat zegt verwacht een weerwoord van mensen die het niet met je eens zijn. Dan begin je weer met je verhaal als je er niet tegen kan blablablabla. Altijd hetzelfde riedeltje. Maar goed zo zit je in elkaar.

    Zoals ik al vaker aangeef, Lokhof heeft 0,0 betekenis in mijn historie van de club. Is een passant en vroeg of laat waren we in die tijd ooit een keer gedegradeerd omdat het al jaren eraan zat te komen. Maar goed in plaats van vooruit te kijken zijn wij wereldkampioen naar het verleden te kijken en wereldkampioen onszelf kapot te maken. Ik wil je er alleen mee waarschuwen dat je meer mensen meetrekt in de negativiteit dan in de positiviteit want ja dat is het makkelijkste. Iedereen en alles kapot maken en afkraken. En dan zitten we met elkaar allemaal af te vragen waarom de Koel niet vol zit, waarom de sfeer matig is en waarom er weinig jongeren zijn die naar de Koel komen. Volgens mij ligt het antwoord voor het oprapen.

    Van mij mag je elke dag iemand helemaal kapot maken, afkraken en met de grond gelijk maken. Mij maakt het niet zoveel uit, het is niet mijn stijl. Wil er alleen mee zeggen, veel schieten we er niet mee op. We kunnen nog 100 jaar discussiëren over deze wedstrijd maar uiteindelijk zijn wij degene die gaan over de toekomst van de club.

   2. chretien

    Jij draait echt alles om. Ruiver City schrijft wat die vindt. Terecht of ten onrechte, hij vindt dat. Ik ben het lang niet altijd met hem eens, doch het zij zo. Laat dit een site zijn waar iedereen mag vinden wat hij vindt. Niets meer of minder.
    Op naar de volgende wedstrijd tegen AZ. Wellicht 3 punten, wie weet? Misschien een wedstrijd waar we met 5 mans achterhoede moeten gaan spelen? Aan de linker kant met en Janssen en Labylle. Consequentie zal zijn dat we slechts met 2 mans voorhoede (Hunte en van Crooij) moeten gaan spelen. Leemans zou ik willen influisteren niet elke vrije trap rechtstreeks op doel te schieten. Vooral die schoten “van ver” zijn vrijwel kansloos, omdat alle keepers zijn specialiteiten inmiddels wel kennen.
    Zondagmorgen erg vroeg naar de kerk. Wie weet helpt het…

   3. LJ

    Volgens mij hebben we 15 punten!!!
    Het maakt me niet uit hoe? Maar overleven dit jaar is heilig.

 26. hendrik

  Kritiek mag iedereen hebben. Maar dit moet wel genuanceerd gebeuren. Zoals Lincoln terecht opmerkt, VVV is maar een klein clubje. En onze spelers zijn geen Messi’s, maar komen voor het grootste gedeelte “gewoon” uit de Jupiler League. We mogen van hen niet verwachten dat ze geen fouten maken. Dus supporters ben genuanceerd met de kritiek.
  Maar waar ik mij bijzonder over heb geërgerd is de kritiek die trainer Steijn openlijk spuit over Rutten.
  Winnen en verliezen dat doe je met z’n allen, dus aanvallers, verdedigers en vooral ook de staf. Als Steijn van mening is dat hij daar Rutten mee zal helpen denk ik dat hij zich vergist. Hij zal zo alleen maar tweespalt en onrust zaaien binnen het elftal. Als Steijn een kerel was geweest had hij zijn hand in eigen boezem gestoken. Hij en alleen hij, is hoofdverantwoordelijk voor wat op het veld gebeurd. En als hij niet ziet dat vooral hij (mede) schuldig is aan het gebeuren op het veld, dan heeft hij narcistische trekjes.
  Pasvisto67, ik kan het helemaal met je eens zijn.

  1. Grad

   Daar heb je helemaal gelijk in Hendrik. Ik denk, als Steyn de wedstrijd eens goed analyseert dan moet hij tot de conclusie komen, dat niet alleen Rutten de schuldige was, maar ook Janssen die Croux veel teveel ruimte gaf en uit een van zijn voorzetten indirecteen doelpunt viel en ook Promes, die zich bij de kopbal van Ogbeghe liet aftroeven en een keer voor de man liet komen en zoals Pavisto67 al memoreerde het wisselbeleid.
   Steyn blijft/wil te lang het (deel van) team steunen en vetrouwen geven, dat het verleden seizoen en het begin van dit seizoen zo goed gedaan heeft, ook al zitten zitten ze niet in de wedstrijd.

 27. mats

  Wat een zalvende flauwekul weer hier.
  Iedereen ziet dat Seuntjens te kort komt.
  En als we nou niks beters op de bank hadden zitten zou ik nog denken soit (al die jaren gedaan terwijl ik geen fan ben van Seuntjens),…
  Maar Steijn houdt vast aan een concept waarin het rendement lager ligt dan ik denk dat mogelijk is.
  Nou en daar heb ik dan kritiek op. Jammer dan als het niet bevalt. Ik wil VVV zien winnen en niet steeds neulen over dat we maar een klein cluppie zijn bla bla bla

 28. jason

  Och van roda (laatste plaats) t/m heerenveen (plaats 9) heeft iedereen verloren behalve willem ii en vvv. 8 concurrenten die verloren hebben afgelopen weekend. Wat zal er geklaagd worden bij al die clubs. En dan heeft onze club ook nog eens een behoorlijke wedstrijd op de mat gelegd. Zin in zondag.

  Lang leve De Koel

 29. Goodie

  Waar ik me eerlijk gezegd aan erger is de negativiteit bij bepaalde supporters, als ik ze zo mag noemen. Dan heb ik het niet over deze site, maar als voorbeeld het bericht dat VVV vandaag plaatst over de wedstrijd tegen AZ in 2010 dat 3-3 werd. Bepaalde mensen beginnen over wat een geweldige speler Uchebo en dat we zo’n spelers nu niet meer hebben… Uchebo is destijds door veel mensen belachelijk gemaakt en VVV pakte toen in 34 wedstrijden 35 punten = 1,03 punt per wedstrijd. Nu in 13 wedstrijden 15 punten = 1,15 punt per wedstrijd. VVV doet het tot nu toe eigenlijk beter dan in het jaar dat we 12e werden!

 30. chretien

  Ik heb nergens gelezen dat wie dan ook vindt dat VVV tot nu toe te weinig punten heeft gehaald. Het aantal punten is meer dan top! Volgens mij is het zo dat men graag “hoopt” of dat men graag “wil.” Tegenover elke gemiste kans van onze kant staan wellicht meer gemiste kansen van de tegenstander. Maar ja, je wil zo graag je eigen ploeg zien winnen.
  Nee, we zijn alleen maar trots op onze club in de eredivisie. Nee, we hebben nu geen Uchebo, dat is zo. Hij verdiende hier een godsvermogen en daar stond niet zo erg veel tegenover. Ja, die goal in de laatste seconde tegen Cambuur, waardoor we in de eredivisie bleven. Ja, zo iets blijft natuurlijk blij.
  Maar hij haalt het in de verste verte niet tegen Vito van Crooij en die jongen kostte “niets”, eigen opleiding. Wie weet wat hij eind dit seizoen gaat opleveren?
  Wie weet gaan we toch nog meer plezier hebben aan spelers die nu nog niet of nauwelijks worden gebruikt?Voorlopig zitten we in een flow en dat moeten we zo lang mogelijk vasthouden.

Leave a Reply