VVV geeft winst uit handen in laatste minuut

VVV heeft vrijdagavond in een matig duel met 2-2 gelijk gespeeld tegen Telstar. Waar menig Venlonaar hoopte op een goede pot bij een van Jupiler League stadionnetjes waar je geweest moet zijn, was het absoluut geen wedstrijd om van te genieten. In Velsen-Zuid lieten de Venlonaren zich niet van hun beste kant zien en zo eindigde de zegereeks na 4 wedstrijden weer bij Telstar uit.

Van tevoren wisten we allemaal dat het niet gemakkelijk zou worden, maar het spel was in de vooral in de eerste helft simpelweg niet goed genoeg. Telstar had veel meer balbezit en deed ook meer met de bal. Dit leidde dan ook tot de 1-0 van Tissoudali, de speler die tot de beste speler van periode 3 is verkozen. Hij legde nogal wat mensen in de luren, waaronder keeper Deckers en zo stonden we na 8 minuten al met 1-0 achter.

Telstar bleef er gevaarlijk uitkomen, maar verder kwam er niets concreets. VVV kwam een aantal keer goed weg, maar wist zelf niet veel goeds met de bal te doen. Het leek alsof er in de eerste helft, weinig van een plan achter zat.

Trainer Steijn was genoodzaakt om captain Post te wisselen na enkele overtredingen en bracht voor hem Sevinc in de plaats. Enkele minuten later gingen we de rust in.

In de rust moet Steijn niet tevreden zijn geweest en dat ook kenbaar hebben gemaakt aan de spelers, want de tweede helft was een aanzienlijk verschil met de eerste helft. De mentaliteit was wat meer aanwezig, de strijdlust kon weer terug worden gezien in het spel van de Venlonaren. Maar ze konden geen vuist maken tot de 57e minuut. Nijholt nam een corner die half werd weggewerkt door een verdediger van Telstar. Nijholt twijfelde geen moment en jaagde de bal zo recht in de linkerkruising! Een wonderdoelpunt, maar vooral de gelijkmaker: 1-1!

De goal viel eigenlijk min of meer uit het niets, maar het schudde de Venlonaren wel wakker. Een salvo van aanvallen – zoals we gewend zijn van de geelzwarten – volgde en er ontstonden kansen voor Opoku en Van Crooij.

Even later volgde er een grove charge op onze verdediger Rutten en die werd bestraft met de rode kaart. Een meevaller voor de Venlonaren, waarna het leek alsof iedereen een beetje lucht kreeg. Telstar onder druk met een rode kaart, dat gaf de burger moed en niet veel later was daar ook het resultaat. Een goed indraaiende vrije trap van Paulissen kwam bij Opoku terecht en die kopte via de doelman in het doel: 2-1 voor de Venlonaren!

VVV bleef naarstig op zoek naar die 3-1 en kreeg kansen daarvoor. Vooral Paulissen had een levensgrote kans, maar 1 op 1 met de keeper wist hij die kans helaas niet te converteren. Telstar daarentegen ging een soort van alles of niets voetbal spelen in de laatste 10 minuten en werd af en toe steeds gevaarlijker.

Wanneer je zelf niet de kansen afmaakt, dan valt de goal aan de andere kant. Zo luidt de voetbalwet. VVV heeft dat gisterenavond aan den lijve ondervonden, wanneer een bal in de laatste minuut slap wordt verdedigd en voor de voeten van Deekman kwam: 2-2..

Niet veel later fluit arbiter Dieperink voor het einde van de wedstrijd en dropen de spelers met teleurstelling van het veld. Het was geen goede pot, ook niet voor de neutrale toeschouwer. Toch kon VVV met een goede uitgangspositie de wedstrijd uitvoetballen, maar daar was toch die vervelende tegentreffer die ons 3 punten door de neus boorden.

Gezien het spelbeeld van de totale wedstrijd, was een puntendeling terecht. Maar daarnaast is het ook goed om te realiseren, dat je een voorsprong nooit uit handen mag geven in de laatste minuut.

De concurrentie is vandaag ingelopen op VVV, maar VVV heeft nog respectievelijk 3 en 4 punten voorsprong op naaste belagers FC Eindhoven en NAC Breda. Het is nu zaak om deze wedstrijd achter ons te laten en weer een goede prestatie neer te zetten volgende week vrijdag tegen Jong Ajaxx!

Statistieken
Telstar – VVV-Venlo 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 8. Tissoudali (1-0); 57. Nijholt (1-1); 76. Opoku (1-2); 90+ Deekman (2-2)

Gele kaarten: Correia (Telstar); Fleuren, Nijholt (VVV-Venlo)

Rode kaart(en): Van Berkel (Telstar)

Toeschouwers: 1.062

Scheidsrechter: Dieperink

Opstelling Telstar:
Zonneveld, Correia (84. Deekman), Van den Houten, Serrarens, Keurntjes, Uiterloo (64. Maletic), Van den Broek, Tissoudali, Knol, Van Berkel en Lilipaly

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Haagen, Buwalda en Fleuren (56. Bourdouxhe); Post (41. Sevinç), Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Paulissen (89. Resida)

11 Responses

 1. Goodie

  Godverdomme zeg. Ik wist dat dit een hele lastige avond ging worden en bij de 1-0 dacht ik al, wordt het weer zo’n avond? Laterna een hele mooie 1-1, een man meer en de 1-2. Ik dacht echt dat het niet meer mis kom gaan en dat we 6 punten voorsprong zouden krijgen op de nummer 2, 6 punten in de periode en 2 punten in lopen op Sparta, en wie weet wat er nog kon gebeuren in de volgende speelrondes. 4 minuten later werd alles anders

 2. RuiverCity

  Daarom wordt Sparta kampioen en niet VVV. Hoe vaak is dit al gebeurd dit seizoen? Volgens mij wint Sparta 5x in de laatste minuut en verspeelt VVV al 3/4x in de laatste minuut punten. Sparta is veel volwassener als ploeg. VVV kan het blijkbaar niet opbrengen om elke week zo te presteren als tegen NAC. Doodzonde……Volgende week naar Jong-Ajax. Die spelen de laatste wedstrijden opvallend veel met eerste elftal spelers. Wordt ook een hele lastige klus!

 3. Meuske

  Sjonge jonge jonge jonge jonge jonge jonge wat een K**zooi maar rug rechten en doorgaan want ik heb vertrouwen in deze ploeg!! Desondanks had de overwinning natuurlijk over de streep getrokken MOETEN worden!! Helaas pindakaas maar we moeten verder en we staan nog steeds 2e. Resida in de 89 minuut brengen kan ook echt niet Maurice want Paulissen MAG gewisseld worden!! Forza VVV

 4. clubman

  Resida staat te pitten en verdedigd veel te slap mee.
  Enigste reden om hem bij 1-2 te brengen in de 89e minuut is om hem te laten delen in de winstpremie.
  Géén winstpremie dus en géén 3 punten…slechte keuze

  1. CSR

   @ Meuske

   Vindt het helemaal geen onzin wat ckubman praat! en dan doel ik op de inzet van die verdedigende actie. Over waarom die een minuut invalt en of dat mee telt in premies wil ik me niet over uitlaten want daar weet ik niet genoeg van…..
   Maarrr bij dat ene duel wat hij heeft in die minuut die hij invalt, gaat die als een pussy t duel aan waardoor die late tegen goal valkt

 5. marcel

  zwaar tegenvallende eerste helft, waarbij VVV op alle fronten afgetroefd werd door een sneller/feller en beter voetballend telstar. tweede helft maakt vvv er nog een wedstrijd van. GEWELDIGE goal van nijholt, maar na de 2-1 moet paulissen de wedstrijd in het slot gooien met een enorme kans vrij voor de keeper. op het laatst gaat Telstar alles of niets spelen, en ondanks zuur, kan je het gelijkspel (over de hele wedstrijd genomen) niet onverdiend noemen.

 6. RuiverCity

  Paulissen heeft mij tot nu toe ook nog niet kunnen overtuigen. Mist veel kansen. Ik begrijp werkelijk niet waarom Hunte geen kans krijgt. Scoorde pas in een paar wedstrijden maar wordt doodleuk weer gepasseerd. Geef die jongen maar eens meer vertrouwen, heb je meer aan dan een huurling van RJC.

 7. Gerardus

  Had wel verwaqcht dat het een slechte wedstrijd zou worden. Erg smerige overtreding op Rutten zeg! Wel goed dat we terugkomen naar een 2-1 stand, alleen is die tegengoal meer pech dan wat anders omdat Opoku die bal wilde onderscheppen en hem per ongeluk terug tikt naar de speler van Telstar. Jammer maar helaas. Of we nu tweede of derde worden, dat maakt niets uit, zolang we maar die paar wedstrijden voor het einde in de flow blijven en geen fouten meer maken, dat is et belangrijkste.

Leave a Reply