VVV in gesprek met Vanenburg

Na de namen Adrie Koster, Remy Reijnierse, Ben van Dael en Harm van Veldhoven. Heeft Venlonaren via een betrouwbare bron vernomen dat VVV ook in gesprek is met Gerald Vanenburg voor het hoofdtrainerschap.

De oud-international speelde voor Ajax, PSV, Júbilo Iwata, FC Utrecht, AS Cannes en 1860 München. Hierna was Vanenburg met verdeeld succes als hoofdtrainer actief voor PSV Eindhoven (jeugdtrainer), 1860 München, Helmond Sport, FC Eindhoven en Willem II (veldtrainer).

Na de 4 namen die genoemd zijn wordt nu dus ook Vanenburg genoemd. Wie wordt nu de nieuwe hoofdtrainer van VVV?

33 Responses

 1. RuiverCity

  Wat moeten we hier mee? Overal mislukt als trainer. Heeft totaal geen overwicht op een groep, was een veel gehoorde klacht bij de vorige clubs. Ik dacht dat VVV juist een trainer zocht die van discipline en mentaliteit uitging.

 2. kenfen

  Alhoewel ik liever reinierse zie komen ben ik het hier niet mee eens heeft een goed netwerk en zeker extra bagage als trainer meegenomen bij Psv. Bovendien wel iemand die spelers beter kan maken en last but not least aanvallend voetbal zal bij hem wel prioriteit hebben

 3. Ievel Knievel

  Aardige man, hele goede voetballer, slechte trainer. Is 3x door de mand gezakt als trainer en heeft het feitelijk dan alleen goed gedaan als jeugdtrainer. Kennelijk, want dat weten wij uiteraard niet echt, hoe hij als jeugdtrainer gepresteerd heeft. Als hij de nieuwe man wordt, zal hij waarschijnlijk aangetrokken worden, omdat hij in Japan gespeeld heeft en een grote naam heeft als voetballer (EK ’88). Dus met het oog op de Japan-connectie (denk ook aan de assistent die Berden op het oog heeft) en om eventuele andere buitenlanders over de streep te trekken. Vanenburg maakt dus waarschijnlijk ook deel uit van Valkx-connectie.

 4. Jofra Gime

  Daarbij denk ik dat het voor VVV beter is als men de kans geeft aan Ben van Dael!
  Al jaren aan VVV verbonden.
  wel in 2 termijnen maar en man met een geweldige eerzucht.
  hij kan het maken daar ben ik van overtuigd.

  1. Koelie

   Ik denk dat we niet veel keus hebben dan Van Dael. Vanenburg is een goeie trainer voor de jeugd, maar zoals hierboven al geschreven tot nu toe overal geflopt.

   Iemand die regelmatig trainingen bezoekt en die weet hoe Van Dael werkt? Ik ken hem alleen van interviews tijdens de rust bij EL. Vaak was het dan alsof hij een totaal andere wedstrijd had gezien dan ik. Maar weet niet of hij zijn eigen visie vertelde of dat van de hoofdtrainer. En dat waren de laatste jaren ook niet bepaald de tactische genieën (Boessen, Tonbenul, Trost).

   1. Dan moeten we Chris Burhenne trainer maken. Ik herinner me nog een interview in De Limburger met als kop ‘Chris Burhenne: “ik ben een tactisch meesterbrein”.

 5. Meuske

  Dit is natuurlijk een leuke naam maar niet de man die VVV naar een hoger plan gaat tillen. Denk dat dit gesprek wel op aanraden van Valcks is geweest dus die zal zijn kantoortje wel in bezit hebben genomen op de club. Weet niet waar die Jofra vanaf komt maar als hij of zij al langer deze site bezoekt zou je moeten weten dat van Dael geen draagvlak heeft bij de supporters. Laten we wel hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt omtrent de trainer. Forza VVV Venlo

 6. Ben

  Ik bezit een beetje op de lijn van jan Mulder en denk niet dat de trainer zo erg veel toevoegt aan het team. Ik ga voor een personslity a la Frans Korver, zeker op niveau Jupiler. Geef het geld maar uit aan de jeugdopleiding wn begeleiding. FORZA VVV!

 7. clubman

  Een trainer is zo goed als het materiaal waar hij het mee moet doen.
  Geef Ben van Dael een kans met een contract voor 1 jaar en focus vooral op de kwaliteit van de selectie.
  Als de selectie van middelmatige kwaliteit is gaat een zogenaamde toptrainer hier ook geen potten breken en met een uitgebalanceerde selectie kan Ben van Dael net zo makkelijk succesvol zijn.

  1. Goodie

   Onzin. Pak bijvoorbeeld het Roda van afgelopen seizoen. Dat team mocht qua spelers individueel gezien nooit degraderen. En dan heb het over een Kali, Luickx, Hupperts, Van Peppen. Allemaal stuk voor stuk een van de beste bij de vorige club. Het was alleen geen team, en daar is dan toch de trainer voor.

   1. clubman

    Juist…en zowel Brood als Thomasson lukte het niet om er een team van te maken.
    Terwijl Brood toch eerder bij RKC en Thomasson bij Excelsior hadden laten zien dat ze resultaten konden boeken.
    Conclusie: Roda had op papier wat leuke namen maar in de praktijk lieten deze zogenaamde vedettes maar bar weinig zien. Schuld van de trainers? Ben je gek, gewoon een overgewaardeerd zooitje spelers die wederom bewezen hebben dat iedere trainer zo goed of slecht is als het materiaal waar hij mee moet werken.

    Waarom werd Van den Ham kampioen met Dordrecht? Doordat hij het geluk had dat de groep zich wist te vinden, niet omdat hij zo’n toptrainer is.
    En precies dat onderschrijft diezelfde Van den Ham door nu assistent in Utrecht te worden. Waarom? Omdat hij weet dat het geluk van dit seizoen volgend seizoen weg is. En omdat hij weet dat het succes niet aan hem toe te schrijven was.
    Zou dat wel het geval zijn geweest dan was hij wel gebleven en had hij zeker niet gekozen voor een rol in de luwte.

    Van Dael met Driessen voor de groep is voldoende, en dan met het uitgespaarde geld groot inzetten op groepsdynamiek en mentaliteit.

   2. Ievel Knievel

    Misschien moet je ergens voetbalverstand gaan zoeken clubman………… Met deze post laat je blijken dat je er de ballen verstand van hebt 😉

   3. Goodie

    Brood is een betere trainer dan Thomasson imo met een stuk meer ervaring in het trainersvak. Van Dael heeft ook weinig ervaring in het trainersvak. Excelsior en Roda hebben na het vertrek van de trainers geen nieuwe spelers meer aangetrokken. Bij het vertek van Brood stond roda 14e, met Thomasson eindigde ze 18. Excelsior stond bij het vertrek van Thomasson 7e, ze eindigde 3e. Wat hieruit toch enigszinsis te concluderen is dat het verschil in trainers wel degelijk iets uit zou maken met de zelfde selectie.

   4. Ben

    Ik ben de laatste om te zeggen dat je helemaal ongelijk hebt, maar het is toch ook niet zo dat we helemaal zonder een coach de competitie in kunnen gaan. Zou wel weer en mooie besparing van EUR150-200K opleveren. Een voetbal trainer hebben we misschien niet nodig, eerder een people manager. FORZA VVV!

  2. Ievel Knievel

   Iets te vaak naar Johan Derksen geluisterd geloof ik. Een goede trainer is een leider, degene die spelers helpt zichzelf te ontwikkelen. Die een team maakt van individuen, tactiek bepaalt per wedstrijd, die een juiste begeleiding verzorgt om een groep heen en samen met een, in ons geval, technisch adviseur nu, bepaalt wat het beste is voor een groep en wat er in de toekomst anders moet. Een trainer is een manager. Hetzelfde als een leidinggevenden op ieders werk. Iemand die een goede werkomgeving faciliteit (*samen met de club) en mensen laat excelleren. Daar krijgt hij voor betaald.

   Als je Berden of de club echt goed kent, zoals je wel eens laat doorschemeren (Clubman dan), dan kan je alvast meedelen dat van Dael aanstellen imagotechnisch problemen gaat geven. Ongeacht of het een goede trainer is. Koster of Reijnierse zouden voor VVV, zeker op imagogebied in den lande, het beste zijn.

 8. roermond

  Asjeblief zeg, van Dael, met de komst vsn valckx en de nieuwe trainet, de gehele technische staf vernieuwen en vanaf 0 beginnen…come on venlo..forza vvv…

  1. pavisto67

   Dat heeft ook mijn voorkeur, alleen zit je de komende twee seizoenen nog opgezadeld met een zeer matige en onevenwichtige selectie aangezien 80% van de selectie nog een contract heeft. Ik verwacht daarom heel weinig verbetering wat betreft de prestaties op het veld komend seizoen, integendeel zelfs. Mocht onze keeper vertrekken lever je op zeker ook een fors aantal punten in.

   1. Drikus

    Ben het niet helemaal met je eens pavisto. Elke speler heeft bepaalde kwaliteiten, anders zouden deze heren nooit betaald voetballer zijn geworden. VVV heeft afgelopen seizoen een aantal keer laten zien wel over kwaliteit te beschikken. Helaas voor VVV voldeed onze trainer in z’n geheel niet aan t profiel wat Ievel heeft geschetst. Hierdoor is het rendement van de spelers tot een zeer bedenkelijk niveau gedaald. De wedstrijd tegen Volendam was daar het absolute bewijs van. De spelers hebben toen zelf gekozen voor aanvallend voetbal met een 4-0 overwinning als resultaat.
    Met andere woorden; door toedoen van Trost (of gebrek aan kwaliteit van Trost) heeft het team onevenwichtich en daardoor zeer matig.

   2. sultana

    Drikus:

    Heb nooit geloofd dat het aan Trost lag maar de wedstrijd tegen Volendam heeft mij de ogen doen openen. Spelers hebben laten zien dat ze met aanvallend voetbal een tegenstander op de knie konden krijgen en wat deed meneer Trost de wedstrijd tegen Dordrecht? Ging weer vrolijk verder met verdedigend achterover hang voetbal, ben blij dat Trost weg is. Hopelijk dit seizoen een trainer die aanvallend, leuk voetbal gaat spelen dan weet ik zeker dat de Koel weer vol gaat lopen. Met het angsthazen voetbal van afgelopen jaren hebben we niet bepaald aan voetbal gedaan.

 9. Drikus

  Laatste zin moest zijn:
  Met andere woorden; door toedoen van Trost (of gebrek aan kwaliteit van Trost) heeft het team onevenwichtig gespeeld en spelers daardoor zeer matig gepresteerd.

  1. Ievel Knievel

   Misschien trouwens leuk om te vermelden (uit de VI), zonder de belfotenteams was VVV 3e geworden. En dat zou dan weer ruim boven mijn inschatting aan het begin van het seizoen zijn geweest.

 10. LJ

  Maurice Steijn en Pim Verbeek hebben ook bedankt voor de eer valt te lezen in DDL vandaag. Er wordt met geen woord gerept over Vanenburg. VVV zet hoog in en daar past Vanenburg niet bij.

Leave a Reply