“VVV in gesprek met PSV’er Van Bruggen”

VVV-Venlo hoopt Damian van Bruggen op huurbasis over te nemen van PSV. Dat meldt voetbal international op haar website. De 21-jarige jeugdinternational en centrale verdediger wil graag ervaring opdoen in de Eredivisie en hoopt dat met VVV-Venlo te doen.

De Utrechter kwam eerder uit voor Almere City en Ajax, maar kon in Amsterdam zijn debuut niet maken. Daarna verhuisde hij naar PSV, waar hij contract tekende tot 2018 met een optie tot nog een seizoen. Hij maakte nog geen minuten in het eerste elftal van PSV. Hij speelde wel 36 wedstrijden in het elftal van Jong PSV in de Jupiler League.

Volgens zijn zaakwaarnemer Mustafa Nakli zal de overgang snel plaatsvinden, maar PSV laat weten dat er nog geen deal is.

Bron: Voetbal International

19 Responses

 1. venlow077

  Ik denk dat dit los van elkaar staat… Hans Mulder is een middenvelder en deze van Bruggen een centrale verdediger. En aangezien Vvv dit alle twee nog zocht.

 2. festina lente

  stel van bruggen gaat door dan moet vvv nog kiezen tussen peeters en mulder en is de selectie rond.het papierwek is deze transferperode wel erg moeilijk.

 3. JasperVVV

  Ben niet bepaald onder de indruk van de spelers die nu in de belangstelling staan van vvv…… (ik weet het beperkt budget)

  Maar je gaat me niet vertellen dat er niks beters rond loopt. Deze jonge komt tekort voor de eredivisie

  1. Ievel Knievel

   Knap, glazenbol?

   Heb maar vertrouwen in Valkx die connecties bij PSV heeft en in Stein en Valkx die deze jongen vaak genoeg aan het werk hebben gezien. Het feit dat zowel Ajax en PSV deze jongen wilde hebben en de Boer hem zelfs rijp vond voor verschillende wedstrijdeseleties geeft lig aan dat deze jongen voldoende niveau moet hebben voor iig de onderste regionen ere-divisie.

   Ik lees ook op Facebook reacties waaruit blijkt dat het verwachtingsniveau van veel “fans” veel te hoog ligt. VVV gaat geen subtop- en middenmoot-spelers aantrekken hoor. VVV strijd tegen degradatie en dan kun je beter talenten aantrekken dan degradatiespelers die ieder seizoen van club wisselen (over het algemeen afkomstig van clubs die gedegradeerd zijn; ze zijn niet voor niets gedegradeerd namelijk).

  2. helden

   Van Bruggen is een goeie stand-in voor Promes en Röseler. Zal zich graag willen bewijzen op het hoogste niveau en speelt bovendien niet voor niks bij PSV. Trouwens, heeft iemand nog wat gehoord van Nwakali? Zie hem graag naar Venlo komen.

 4. De Realist

  Een beetje kort door de bocht JasperVVV. Wie weet gaat hij het heel goed doen ?
  Een gemiddelde centrale verdediger op Eredivisie niveau is voor VVV gewoon niet te betalen. Ze moeten kiezen voor of jong talent (Van Bruggen) in dit geval of meer ervaren spelers, maar die het ook net niet zijn zoals Mulder en hij is meer een middenvelder. Ik heb alle vertrouwen in de technische staf, laat het seizoen maar beginnen ! Come on Venlo !!!

 5. JasperVVV

  Ben ik met jullie eens dat dit wellicht tekort door de bocht is. Denk echter met zo’n smalle selectie dat er meer vraag is naar jongens die er direct staan, niet teveel jonge talenten. Bovendien ben ik geen fan van huurspelers. Snap dat vvv een smal budget heeft maar had dan middelmatige spelers als: hunte, korkmaz, bezzat (geen idee of hij een contract heeft) geen verlenging van t contract gegeven

 6. De Realist

  Ik denk dat Hunte nog wel van waarde kan zijn hoor voor VVV. Ik ben ook niet zo voor het huren van spelers, maar het kan financieel even niet anders. Het is ook maar de vraag hoe Röseler en Promes zich gaan houden komend seizoen. Eredivisie aanvallers zijn van een heel ander niveau dan de aanvallers die ze afgelopen seizoen tegenover zich hadden. VVV kan altijd in de winterstop nog actie ondernemen, al is het dan hopelijk niet te laat. We moeten gewoon roeien met de riemen die we hebben, maar ik heb er wel vertrouwen in dat we niet het lachertje van de Eredivisie worden.

 7. RuiverCity

  Hunte zou wel eens de verrassing kunnen worden in de eredivisie. Ik hoop dat Steijn hem het vertrouwen geeft dat hij nodig heeft. Met zijn snelheid kan hij in uitwedstrijden en bij een voorsprong in een thuiswedstrijd wel eens vaker beslissend worden. Versterkingen in de winterstop leveren zelden het gewenste effect op.

  1. Zou kunnen maar denk eerlijk gezegd dat hij weinig gaat spelen. Vele zijn gecharmeerd en dat snap ik wel. Hij is sterk en snel en heft een actie in huis. En het klinkt natuurlijk gek maar in de Eredivisie zal hij ook meer ruimte krijgen dan in de JL. Het enige wat ik een beetje mis bij Hunte is dat laatste deel. Actie en snelheid zijn meestal goed maar hij maakt vaak de verkeerde beslissing en is vaak niet sterk in zijn eindpaas of schot waardoor het rendement zeer laag is. Ik denk dat hij zijn energie teveel verbruikt in voorste deel waardoor hij tekort komt op de eindpass.

  2. lucien1978

   Hunte komt totaal niet aan de bak. Die is absoluut niet eredivisie waardig. Heel af en toe een leuke actie maar daar blijft het dan bij. Die gaat een minimale inbreng hebben

 8. robbaan

  Ik denk dat het gewoon een kwestie wordt van eerst eens een aantal wedstrijden bekijken hoe het gehele team in de eredivisie gaat presteren. Bovendien loopt er nu een ander type spits, die van die “mislukte”acties gaat profiteren.
  Hunte doet me weleens denken aan Ruben Schaken, momentenvoetballers, die voor verrassingen kunnen zorgen.
  Maar we wachten het maar eens af!

 9. expat

  In het FD van vandaag staat op een infographic dat VVV in categorie 3 (beste) zou zitten? Klopt dit? Ik heb het nog niet voorbij zien komen. Als, dan geweldige prestatie. 9 (!) clubs doen het slechter in de eredivisie. Qua begroting staat VVV volgens hetzelfde artikel 17e, net voor Excelsior (met 6,7 mio, de nummer 16 Willem II heeft een begroting van 10,9 mio, nummer 15 Sparta 11 mio).

Leave a Reply