“VVV haalt Leon de Kogel”

Leon de Kogel speelt dit seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo, meldt De Telegraaf. De spits had weinig uitzicht op speelminuten in het eerste elftal van FC Utrecht, waardoor hij de voorkeur heeft gegeven aan een tijdelijk vertrek uit de Domstad.

De 21-jarige spits kwam dit seizoen één keer in actie voor de ploeg van trainer Jan Wouters, in totaal speelde hij tot nu toe 36 wedstrijden in de Eredivisie. In die duels was de in Alphen aan den Rijn geboren voorhoedespeler goed voor zeven treffers.

Voor VVV-Venlo, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Jupiler League, is het niet de eerste spits die ze deze zomer aan de selectie toevoegen. Eerder werd Prince Rajcomar aangetrokken, hij was in zijn eerste drie duels voor de Limburgse club nog niet trefzeker. (bron Voetbalprimeur)

108 Responses

  1. Ben

   Als hij tegenvalt wel, als hij goed speelt gaat hij terug. Daarom lijkt me, moet je een speler nooit alleen maar willen huren. Je “investeert” in een speler en als het goed gaat vertrekt hij weer. Of is er een recht van koop afgesproken? Zou heel mooi zijn. FORZA VVV!

   1. Drikus

    Gewoon goed van VVV. De soap rond Uche blijft maar duren. Door “uitzendkracht” de kogel te halen is VVV risicovrij gegarandeerd van minimaal 2 spitsen. Als Uche blijft zelfs 3.
    Mocht Uche toch nog vertrekken, dan heeft VVV tot aan januari om rustig opzoek te gaan naar een goede spits die bij het team past. Dat zie ik liever dan hals over kop maar iemand te halen om de bezetting maar rond te krijgen.
    Gezien het beperkt scorend vermogen lijkt me dit ook een prima zet. Leon zal gebrand zijn om aan Utrecht te laten zien wat hij kan. Wat meer concurrentie voorin zal niemand kwaad doen.
    Nu hopen dat Cooper meer minuten mag maken ipv Reimerink en Turk nog lekker bij VVV blijft ballen. Dan zie ik het goedkomen met VVV 🙂

 1. RuiverCity

  Ik denk dat er voor VVV weinig anders op zit. De Kogel huren, zonder recht tot koop, of zoek maar verder. De berichten geven allemaal aan dat ie einde seizoen weer terugkeert bij FC Utrecht. En in de prijsklasse waar VVV het van moet hebben is de keuze niet zo groot.

 2. festina lente

  klopt dit bericht wel. nog op de officiele site van vvv en utrecht staat wat te vinden.

  ik denk dat eerst een persbericht van nwofor moet komen. en dan pas van de kogel.

 3. pavisto67

  VVV-Venlo denkt aan Utrecht-speler Leon de Kogel als opvolger van Uche Nwofor.
  ‘Maar zo lang Nwofor niet verkocht wordt trekken wij geen andere aanvallers aan’, zegt een woordvoerder van de club.

  Uche Nwofor mag vertrekken uit Venlo. De Nigeriaanse aanvaller komt niet veel aan spelen toe onder trainer René Trost. En daarnaast drukt de niet-EU-speler zwaar op de Venlose begroting. De transfermarkt sluit in de nacht van twee op drie september.

  bron L1

 4. brise continu

  Waat ein genäöl weer heej…niks veur mich…
  Ut Keugelke is voor VVV begrippen een prima spits..beter iig dan prins Carnaval…

  pssst…zo ff sprietse!!

 5. Lincoln

  Jaa goede zet VVV. Een afmaker precies wat we nodig hebben! Ben erg blij met deze speler. Moet wel altijd nog uitwijzen of het een goed huwelijk wordt. Wat betreft nog geen bevestiging het staat niet in de telegraaf als het zo goed als rond is.

 6. RuiverCity

  Er heeft dus duidelijk iemand (de Kogel?) zijn mond voorbij gepraat tegenover de Telegraaf. Dit nieuws mocht dus (nog) niet naar buiten komen omdat nieuws rondom Nwofor nog niet gebracht kan worden.

 7. Ut Ven

  Spits met veel lengte 1,95 meter.

  Stond 35 wedstrijden op het veld bij Utrecht de afgelopen 3 seizoenen en scoorde 7 keer. Speelde uiteraard niet altijd de volle 90 minuten…tegenover Rajcomar 66 wedstrijden en 18 goals, maar dan in de Jupiler L…

  Kan vriezen en dooien ….gewoon een kans geven en afwachten dus. Voor meer of beter is er geen geld en hij wil wel in de Jupiler Leage spelen..Uche (helaas) niet volgens zn zaakwaarnemer.

  Leon, veel succes. Forza VVV!

 8. Donderspeech

  Volgens mij waren er vorig jaar al geruchten dat hij zou komen. Goede zet van VVV; lang, sterk en wil wel een divisie lager ballen voor zijn eigen ontwikkeling.

  Alles beter dan Draaicomar.

 9. Goodie

  Even wat anders. Ik geloof dat binnekort er geen eredivisie wedstrijden zijn ivm interland weekend. De JL votbalt wel gewoon. Ik ga er van uit dat Nwofor eb Maenpaa gewoon in Venlo blijven aangezien de club degene is die het salaris betaald…?

 10. RuiverCity

  Dat is precies waarom die Poolse speler bij de Graafschap ook zo’n heibel heeft. Nwofor ging toch ook weer 2 duels spelen voor Nigeria?! Volgens mij is een club bij interlands verplicht hun spelers af te staan.

  1. Goodie

   Is te zot voor woorden. Wie betaald die spelers salarissen? Sowieso die interlands die nergens om gaan slaan nergens op. Spelers komen met blessures terug bij clubs die de salarissen voor de spelers betalen.

   Waar is die Knvb mee bezig zeg. Nu mogen spelers die bij Psv1 mee hebben gedaan hetzelfde weekend nog bij Psv2 mee doen. En nu dit gezeik.

   Against Modern Football!

   1. Drikus

    Clubs ontvangen een vergoeding per wedstrijd. Indien spelers geblesseerd raken tijdens een interland ontvangen de clubs daar ook weer geld voor. Natuurlijk niet ideaal, maar het verzacht de omstandigheden aardig.

   2. Goodie

    Laat mij die paar duizend euro maar zitten zodat maenpaa op doel kan staan bij VVV.

 11. tulipanes

  zou een goede versterking zijn, al oogt hij erg houterig en kan hij volgens de utreg supporters geen bal vasthouden.
  de kogel is nog niet door de kerk (ja, zo’n grappen zullen we vaak tegen gaan komen), maar als nwofor vertrekt zal hij wel bij ons aansluiten.

  er zijn trouwens”maar” 152 kaarten verkocht, toch best wel weinig.

   1. tulipanes

    dat stond op de fansite. zullen wel 3 a 5 bussen gaan denk ik, maar ik had toch meer verwacht.

   2. Goodie

    Ja fansite is nog van 9 uur vanmorgen. is toch weer ruim 7 uur verschil. Ik ben nog steeds op zoek naar een maat die mee kan/wil…. Via Fox gaat het hem niet worden.

   3. tulipanes

    ja ik zit met hetzelfde probleem… had er graag bij willen zijn.

    hopelijk wint vvv nou wel eens een keer van die sjengen. als we dit soort wedstrijden weten te winnen kunnen we hoog eindigen.

  1. Goodie

   Denk sowieso een derby, maar denk ook dat een aantal vechtpartijtjes de laatste jaren ook mee weegt hierin. Ook afgelopen weekend is er hier en daar geknokt heb ik gelezen en gehoord.

   1. Goodie

    En dat voor 17:00. Nee gok maar op een man of 200. Moet dus snel iemand vinden die mee wil..

   2. tulipanes

    ja die reis gaat voor mij helaas niet door, niemand kunnen vinden. ze wilden niet met de combi gaan.

    @vvvsupporteropzuid

    vvv heeft gelukkig nu niet afgewacht tot nwofor verkocht is, maar hebben evt al een vervanger. dat is me positief bevallen.

 12. vvv_supporter_op_zuid

  Lees op Voetbal Primeur, quote uit De Limburger, dat De Kogel pas komt als Nwofor weg is…

  Nou, denk dat Nwofor nog bij VVV is na 2 september. Roda heeft zelf de centen niet en zou op de knieën moeten om Ome Nol zover te krijgen dat hij Nwofor bij Roda onderbrengt en dus ook financieel een extra duit in het zakje doet (zou me niets verbazen dat Nol ook wat te zeggen heeft daar hij ‘vroeger’ toch altijd degene was met de “Nigeria connectie” … en toen Ome Nol opeens bij VVV opdook verschenen opeens de eerste Nigerianen op het toneel … en bij mij is 1 en 1 nog steeds 2 …

  Engeland lijkt me zo wie zo geen optie. Op de eerste plaats vanwege de werkvergunning; 1) te weinig interlands gespeeld 2) hij is geen uitzonderlijk talent om de regel van de interlands te omzeilen
  …. en vind hem persoonlijk zeker niet goed genoeg (misschien voor het Championship maar niet de Premier League).

  Degene die genoeg geld hebben zijn de Russen maar Nwofor komt toch nogal wat kwaliteit tekort voor CSKA …

  Ik zie hem na 2 september dus nog bij VVV of er moet opeens uit onverwachte hoek wat komen…

  Had De Kogel graag zien komen, lijkt me wel een typische speler voor de Juup.
  Nwofor past niet echt in het 4-3-3 systeem daar geen kaatsende spits, geen aanspeelpunt. Hij is een speler die ruimte nodig heeft om z’n snelheid te gebruiken zoals bij z’n goal. Met één of twee verdedigers in z’n rug kan hij niet veel… daar is Prince weer wat beter in … maar die zie ik niet veel goals maken en vind ik van te laat niveau. De Kogel daarentegen kan het wel allebei. Nwofor is een groter talent maar drukt financieel ook nogal op de begroting lijkt mij al hoef ik het natuurlijk niet zelf te betalen.

 13. marcel

  vind dit een goede optie (voor zover je het kan beoordelen van die paar keer dat ik deze speler gezien heb). Balvast, doelgericht, en niet te beroerd om te werken.

  Van mij mag het een optie zijn ook als nwofor blijft, aangezien Rajcomar me nog steeds moet overtuigen. Deze speler loopt al een tijdje mee, utrecht twijfelt nog steeds, en is ook niet een club die het geld zomaar uit kan geven. Dus VVV mag wel in de onderhandelingen proberen toch een optie tot koop te bedingen. Veel huurlingen de afgelopen jaren gezien, waarbij VVV dit niet gehad heeft. Waarom lukt andere clubs dit wel? Geen verwijt, maar een legitime vraag, in verhouding met het aantal huurlingen, moet je toch constateren dat dit niet echt iets is waar vvv de laatste jaren in geslaagd is. gewoon pech of niet voldoende slagkracht in de onderhandelingen?

  1. RuiverCity

   De Utrecht supporters beweren juist het tegenovergestelde. Hij is absoluut niet balvast en niet zo’n goede mentaliteit, wel doelgericht. Laten we afwachten …ik denk dat de zaakwaarnemer van Nwofor (Davis?) beetje hoog van de toren heeft geblazen.
   Jammer dat de Kogel niet eerder is gehaald ipv het geld te steken in Rajcomar.

  2. De Koel

   Zowel VVV als FC Utrecht hebben nog steeds niets hierover gemeld, dus waarschijnlijk staat in de overeenkomst dat Nwofor eerst verkocht dient te worden.
   En inderdaad moet VVV een optie tot koop proberen te bedingen. Alleen maar huren heeft niet veel zin. Mede door het vele huren van spelers begint VVV voor het vierde seizoen op rij met een grotendeels nieuwe selectie. Van de 10 veldspelers die de eerste wedstrijden op het veld stonden, was 70% nieuw of heeft vorig seizoen amper gespeeld. Je zou toch verwachten dat ze daar inmiddels van hebben geleerd…

 14. jason

  Al die kwaliteiten waarvan men hier zegt dat de Kogel bezit daarvan zeggen veel utrecht supporters dat hij deze juist niet bezit. Ik heb hem diverse keren zien spelen en op hem gelet omdat vvv toen al belangstelling voor hem had en dacht toen ook een beetje een houten klaas die erg traag is. Snap dus deze hosanna stemming niet helemaal. Verder vind ik dat hele huren en verhuren van spelers een grote competitievervalsing met al die spelers die ieder jaar aan een andere club verhuurd worden. Afschaffen dus. vvv heeft genoeg spelers uit de eigen jeugd bij de selectie zitten die mij in de voorbereiding heel goed bevielen, geef die maar een kans.

  Lang leve De Koel

  1. Ruben

   Ja. En dan wordt er niet gewonnen of niet goed gevoetbald en ben jij de eerste die loopt te zeuren.

   Nu blijkt overigens maar weer dat een medium als L1 maar een eind in de lucht loopt te lullen. Volgens mij plaatsen die roddels uit de wandelgangen als zijnde nieuws.

   Leon, heel veel succes. Dat je er maar een hoop mag maken. Beginnend komende wedstrijd tegen de Sjengen.

   1. jason

    Nou ruben je zult mij niet horen zeuren of fluiten, zeker niet in het stadion behalve dan als men aan stadion De Koel komt. Ik verbaas me alleen dat zoveel mensen op deze site de Kogel zo goed denken te kennen. Natuurlijk hoop ik dat hij er 20 inschiet maar daar twijfel ik nogal aan en dan wordt er daarna weer gezeurd over het beleid van vvv. Ik heb soms zo een gevoel dat mensen het niet boeit wat er aangetrokken wordt als er maar iemand bijkomt ook al is het pipo de clown. En btw ik heb raycomar nog niet afgeschreven maar de meeste hier al toen hij nog geen seconde gespeeld had.

    Maar ja lang leve De Koel

 15. Ben

  Geen kritiek op huur van de speler met mooie naam voor een veel scorende spits, lijkt wel naam voor een jongensboek. Wij moeten echter wel af van huren spelers zonder daarbij een optie tot koop af te spreken. Zoals ik al eerder zei, speelt hij hier goed, dan gaat hij zeker terug en moeten we weer opnieuw beginnen, zoals laatste jaren veel is gebeurd. Ben benieuwd naar zijn kwaliteiten. FORZA VVV!

 16. pavisto67

  Aldus L1

  De Kogel naar VVV, Nwofor bijna weg

  Leon de Kogel speelt tot het einde van het lopende seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo. De 21-jarige aanvaller komt per direct over van FC Utrecht.

  De Kogel moet de vervanger van Uche Nwofor worden. VVV-Venlo verwacht de Nigeriaanse aanvaller te verkopen, voor het sluiten van de transferperiode.

  ‘Wij zouden alleen iemand aantrekken als Nwofor verkocht wordt. Dus wij lopen op de zaken vooruit. De verkoop van Nwofor is dichtbij,’ zegt een woordvoerder van de club.

  VVV-Venlo wilde De Kogel op tijd vastleggen. ‘Als de transfer van Nwofor pas op de laatste dag van de transferperiode rond is dan zouden wij misschien te laat zijn om De Kogel te contracteren.’ De Nederlandse transfermarkt sluit in de nacht van twee op drie september.

  ————–

  wat mij betreft worden we er dus niet sterker op tenzij de selectie met nog een speler wordt versterkt. Ik vrees dat het enige wat wel echt versterkt wordt het eigen vermogen van Hai en zijn kornuiten ( Heeft Knol Hendrix ook niet een belang\?)

 17. festina lente

  gisteren ontkennen en nu wel bevestigen. wel vreemd. ik vraag me af hoe de onderhandelingspositie is van vvv als de potentiele koper van nwofor al weet dat vvv reeds het geld van nwofor heeft uitgegeven. hoe is het eigenlijk met cullen ammi lewa rado. hebben die al een c lub gevonden. kan nergens wat vinden.

 18. Zeker wete

  En wie zegt dat het bij de kogel blijft…? Ik denk dat als Uche verkocht wordt (net als rig seizoen bij de verkoop van Maya) dat er dan nog meer spelers gaan komen. Het wordt spannend de komende dagen.

 19. Zeker wete

  Maar goed dat tegenwoordig alles per mail, fax etc. gaat want stel je voor dat die de Kogel je een brief stuurt…..

  p.s. Leon welkom bij ons kluppie, Dat je er een hoop in mag kogelen.

 20. Ievel Knievel

  Het zal mooi zijn als we Marcellis en Willem Janssen (en Ammi), een de komende twee/ drie seizoenen nog in VVV 1 zien spelen. Dan zet je ineens toch weer iets neer als regioclub.

  1. chrissie37

   De meeste dromen zijn bedrog…….. Denk je nu werkelijk dat Marcellia en Janssen bij VVV willen voetballen? Misschien Ammi maar daar heeft VVV blijkbaar geen interesse in anders was Sie al lang hier geweest

 21. marcel

  wat supporters van Utrecht schrijven over de kogel moet je net met zo’n korrel zout nemen, als al die spelers van VVV die hier de afgelopen jaren gespeeld hebben en op internet door de mangel zijn gehaald door de supporters van VVV.
  daarbij mag je je afvragen wat het vergelijkingsmateriaal van een spits bij de utrechtsupporter is, dat ligt volgens mij bij utrecht een stuk hoger dan bij VVV

  Waar Jason wel gelijk in heeft, is de vraag hoe goed wij iemand kunnen beoordelen die vooral gezien is in samenvattingen, en wellicht een enkele volle wedstrijd tegen ons eigen cluppie. Ook ik heb van deze speler een bepaald beeld (en zoals ik al zei, de vraag is hoe goed je zo iemand kunt beoordelen).
  dit is mijn inziens dan ook geen negatief bericht, maar gewoon een legitieme kritische vraag.

  dat de meesten overwegend positief zijn is niets mis mee. Laten we voor VVV hopen dat de positieve zaken uitkomen.

 22. Ut Ven

  Net de krant gelezen. Stukje over Frank van Kouwen.
  Blijft gewoon schandalig hoe die knurften uit de bestuurskamer deze jongen hebben behandeld. Als je die documentaire kijkt, die uitgezonden wordt, schaam je je kapot dat deze ‘schaopezek’ het hier nog voor het zeggen hebben en kan je alleen maar respect hebben voor deze jongen.
  Ik zeg: steun Frank bij zijn inspanning om geld bijeen te fietsen. Spandoekje met Gironummer of via borden aan de zijkant van het veld!

  1. De Koel

   Inderdaad schandalig. Maar Hai B. heeft de schuld vakkundig in de schoenen van Mario Capteijn geschoven. Hai was immers in het buitenland en hij zou dit uiteraard zelf heel anders hebben aangepakt

 23. LJ

  Och wat zijn jullie toch een stelletje zeik supporters zeg. Hebben ze niks over het heden te zeiken, doen ze dat wel over het verleden. Alleen maar negativisme bij sommige mensen hier. Als je echt ballen zou hebben sluit je dan aan bij de SAR en spreek de mensen recht in hun gezicht aan!

 24. Paljas

  Is het zeker dat Nwofor wordt verkocht voor 2 september,of kan die ook nog verhuurd worden aan Roda JC?
  Je zou zeggen dat er al meer bekend is,als je De Kogel voortijdig huurt?
  Of is het zo maar mogelijk dat VVV na 2 september 3 spitsen in zijn selectie heeft rondlopen?
  Wie weet meer?

  Gegroet,

  Paljas.

 25. Ut Ven

  @ LJ Supporters laten Hay de 13e september wel weten dat ie fout zat…Hebben we echt geen SAR voor nodig. Dit gaat trouwens niet alleen over het verleden, maar ook over de toekomst. Bedoel hoe je met mensen omgaat. Normen en waarden binnen de club.

 26. Koelie

  Allereerst De Kogel keurig spitsje voor VVV.

  Ten tweede dat geouwehoer over Van Kouwen: toendertijd een volkomen terechte technische beslissing om zijn contract niet te verlengen, want hij raakte geen pepernoot meer en al voor de ziekte bij hem was geconstateerd. Geen enkel bedrijf zou om willen van ziekte een contract verlengen alleen om liefdadigheid, daarvoor is de overheid. Daarbij Frank vertrok ook heel snel naar Roda JC toen de kans zich voordeed dus waar hebben het over. Hypocriet geneuzel.

  Ten derde hopelijk vertrekt Nwofor niet gratis naar Roda. Dat die maar eerst eens zonder staatssteun proberen te overleven. Zou leuk zijn als Nwofor verkocht wordt aan een echte Duitse club als FC Köln, BMG of Fortuna Düsseldorf.

 27. clubman

  Inderdaad Koelie, groot gelijk!

  Nu De Kogel binnen is, valt er ook al niks meer te zeiken over de selectie dus waarover moeten we dan klagen? Aha, we hebben altijd Van Kouwen nog. Maarmaarmaar wat is die jongen toch slecht behandeld hier he? Schandalig zeg! Ze hadden hem een contract voor het leven moeten geven, net zoals ze in het bedrijfsleven gedaan zouden hebben (NOT!)

  DeKoel en UtVen, doe jezelf een lol en neem aan abonnement op de Margriet stelletje waswijven

 28. Zeker wete

  Wat er ook gebeurt is in dat harde voetbalwereldje. Het zou bijzonder om een mooie sfeeractie voor de speler Frank van Kouwen te doen. Hij heeft als speler veel betekend voor onze club en verdient extra steun voor het uitermate goede doel waar Frank als ex patiënt voor vecht!!!!

  p.s. VVV veel succes morgen in sjengenland. Vol erop kletsen en dan gaat het goed komen!!!!

 29. clubman

  Dan blijf je toch gewoon thuis Goodie?
  Er is niemand die je mist…
  Probeer het anders eens op secondlove.nl

  “Ik wil wel mee maar niemand wil met me mee…arme ik…” pffffff………

   1. jason

    Sinds wanneer hij weer op deze site mag Mats ? Sinds hij “marco” en nog wat gebande gebruikersnamen verandert heeft in clubman. Maar kijk wel uit want hij is sponsor oehoehoeh

  1. Goodie

   Nee clubman. Er zijn supporters die graag bij wedstrijden zijn. Benieuwd hoe vaak een clubman er is. En aan 9/10 reacties van jou te zien, ben jij degene die vrijgezel is, en eem ontiegelijk kut leven hebt.

 30. Pingback : 3beadle

Leave a Reply