VVV hard onderuit in Emmen

VVV-Venlo heeft de eerste nederlaag in 2020 geleden. FC Emmen is in thuiswedstrijden ongenaakbaar en dit gegeven werd in stadion de Meerdijk weer bevestigd. Met een pijnlijke 3-0 nederlaag werden de Venlonaren naar huis gestuurd. 

De eerste helft leek VVV nog redelijk stand te kunnen houden tegen de Emmenaren. De eerste stormloop werd gepareerd. De Venlonaren kregen zelf ook enkele mogelijkheden. Echter was Yeboah weer te vaak zelfzuchtig of kwam het kwaliteit (Wright) te kort om echt dreigend te worden.

Twee mogelijke strafschoppen werden, door zowel scheidsrechter Mulder als door de VAR, niet aan VVV toegekend. Emmen was toch gevaarlijker omdat er meer aanvallende intenties waren. De Venlonaren gokten vooral op de counter. 

De rust werd met een 0-0 stand bereikt.

Na de rust ging het bij de Venlonaren helemaal mis. Al vrij snel viel de 1-0. Laurssen was veel feller dan de Venlonaren en kon de bal beheerst inschieten. Door die achterstand moest VVV het tactisch plan gaan wijzigen. Tot enig resultaat leidde dit echter niet. Sterker nog. Tien minuten na het eerste doelpunt kwamen de Venlonaren zelfs op een 2-0 achterstand. Bij de tweede paal kon Kolar ongehinderd scoren. De Venlose spelers stonden erbij en keken er naar.

Bij dit doelpunt raakte Kum ernstig geblesseerd en moest met een brancard van het veld worden gedragen. Roy Gelmi was zijn vervanger. 

Door deze nieuwe klap werd de gehele Venlose organisatie ontregeld. De 3-0 was dan ook een kwestie van tijd. Die werd weer gemaakt door Laurssen. 

VVV dat toch al zo lastig scoort was gebroken. De laatste minuten gebeurde er niet meer aan de Meerdijk. VVV verspeelt tegen twee belangrijke concurrenten 5 punten. Aanvallend kan VVV amper potten breken. Tevens is het uitvallen van Kum een zware aderlating. 

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen AZ. 

Statistiek
FC Emmen – VVV-Venlo 3-0 ( 0-0 )
Laursen 49’, 1-0, Kolar 56’, 2-0, Laursen 74’, 3-0
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele kaarten: Röseler (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 8.100

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Araujo, Heylen, Burnet ( 85’ Veendorp), Ben Moussa, Pena, Chacon, Laursen ( 83’ Janssen), De Leeuw ( 22’ Adzic), Kolar

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum ( 60’ Gelmi), R. Janssen ( 73’ Sinclair), Bruns, Post, Opoku, Wright ( 77’ S. Janssen), Darfalou, Yeboah

14 Responses

 1. chretien

  Eerste helft VVV de bovenliggende partij volgens Evert ten Napel. Wat de Koning de spelers in de pauze heeft verteld, hij mag het zelf zeggen.Nee, het was geen beste wedstrijd en na de 1-0 was het over en uit Op naar de volgende wedstrijd tegen AZ. We gaan voor de overwinning.

 2. Depor

  Helaas verloren, maar niks aan de hand. Gezien het spel van VVV de afgelopen weken en het resterend programma van VVV en van de concurrenten staan we er prima voor.

  1. Niks aan de hand, zo zou ik het niet willen noemen, maar we hebben het wel nog zelf in de hand, dat dan weer wel…
   Ik denk dat het tot de laatste speelronde spannend blijft, waarin we ons in de laatste 2 thuiswedstrijden veilig kunnen en moeten spelen. Als Kum het resterende programma is uitgeschakeld door een blessure, hebben we wel een probleem, want het centrale duo was wel het slot op de deur sinds de winterstop.

 3. aoje

  Kon wel eens zwaar einde gaan worden, zeker als je je concurrenten zelf aan de punten gaat helpen. We moeten nog uit naar PEC en nog tegen Feijenoord, AZ en Ajax…..en volgens mij is 34 punten dit seizoen niet veilig omdat er nog zoveel ploegen strijden tegen degradatie of nacompetitie. Dan blijven er nog 4 wedstrijden over om je veilig te spelen……

 4. Goodie

  Zat er een keer aan te komen. Kan er veel over zeggen, doe ik niet, we moeten door. Gezien de resterende wedstrijden van Zwolle, Twente en Fortuna denk ik dat voornamelijk Fortuna onze concurrent is voor de 16e plek. Ik denk zelfs dat Fortuna een zwaarder programma heeft, maar alsnog moeten we het zelf doen. Hopen dat Ado en Rkc 6 punten kunnen voorkomen.

 5. Ievel Knievel

  De situatie is niet ernstig en er is ook niet per sé niets aan de hand.

  Het is gewoon spannend onderin.

  Erg spannend.

  Laatste gaan we niet meer worden en waarschijnlijk 17e ook niet.

  We kunnen wel 16e worden idd, maaaaaaaar……….
  zelfs een 11 plek is gewoon haalbaar; en als je echt weer een periode een schwung te pakken hebt kan je zelfs 9e worden.

  Win van Twente, Sparta, Ado (en pak bijv. een punt tegen Pec), dan ben je er.

  Je kan zelfs nog bonuspuntenhalen in de wat meer topwedstrijden als je daar de boel succesvol ontregelt. In de Eredivisie is letterlijk iedereen aan elkaar gewaagd en is het niveauverschil niet zo heel groot, blijkt week en week uit.

  Stel je trouwens eens voor dat er in de Maaskantperiode 1 of 2 wedstrijden meer gewonnen waren, wat echt wel haalbaar is geweest, of dat er bijvoorbeeld van een Heerenveen gewonnen was. Allemaal realistisch; had je gewoon 8e gestaan he ;).

  Gevoelsmatig zeg ik dat PEC te laag staat, maar die laten het toch iedere keer ergens liggen en Emmen gaat waarschijnlijk gewoon stijgen naar plek 10 of 9. De rest om ons heen schat ik niet per sé hoger in. Het is dus gewoon retespannend.

  Precies waarvoor je naar het voetbal komt. Als er niks te winnen of te verliezen valt is er niks aan toch? Precies het soort spanning waar VVV succes in kan boeken en het meest haalbare soort spanning dat je bij een club als VVV kan verwachten.

  Als je het dit jaar haalt dan voelt dat echt als een prachtsucces. Precies de momenten waar je het bij VVV van moet hebben.

  Mensen die nog steeds verwachten dat je bij VVV fris en fruitig voetbal te zien krijgt, daar denk ik echt van “hallo”, wat mist er in je bovenkamer?

  VVV is een club die het van strijd en teamgeest moet hebben. Zeker gelet op onze relatief kleine achterban en onze kleine beperkte financiële middelen. Juist daarom moet het supporterscollectief hecht en positief zijn.

  En even serieus. Deze uitslag zat er gewoon aan te komen. Emmen speelt al het hele seizoen fris en sprankelend voetbal. Heeft een goede selectie, fanatieke aanhang. VVV is gewoon niet beter dan Emmen op dit moment. Zij hebben zelfs een betere financiële positie op dit moment. Meer bedrijven achter zich gekregen en er hangt gewoon een positievere vibe rondom de club. Dat is gewoon even zoals het is. We kunnen dit WEL weer als voorbeeld gebruiken. Als het in Heracles kan en in Emmen kan, toch clubs die ooit veeeeeel en veeeeel kleiner waren dan VVV, dan kan het hier met de goede vibe ook!!! Zo zie ik dat.

  Met de juiste vibe worden wij gewoon 11e (of 10e), maar dat worden we niet als iedereen bij tegenslag (die er voorspelbaar aan zit te komen) de kopjes laat hangen; zowel supporters als spelers.

  Emmen was beter. Niks aan te doen. Dat is een feit. VVV had hier gewoon bijna niets beter kunnen doen op dit moment. Spelers slapper dan die van Emmen? Waarschijnlijk wel ja. Emmen tactisch beter,?Waarschijnlijk ook. Emmen speelt aantrekkelijker? Waarschijnlijk ook. Maar Emmen kan dit, want ze zijn dit. Zijn de spelers van VVV dan per sé slecht? Nee, die spelen misschien op de toppen van hun kunnen; ook een Wright. Zo moet je zo beoordelen en daar moet je ze op beoordelen. Halen ze eruit wat er in zit? Doen ze dit, dan kan j er toch eigenlijk geen kritiek op hebben, want VVV kan gewoon niks beters krijgen voor deze posities. Snap dat dan toch eens.

  Wil dat zeggen dat VVV nu kansloos is, nee. VVV kan namelijk gewoon winnen van een Sparta, Twente en Ado, mits ze alles geven; lelijk of niet. VVV kan zelfs gewoon punten pakken tegen de toppers, als ze compact met teamgeest spelen. VVV kan zomaar GEEN 3 punten halen, maar VVV kan OOK zomaar nog 12 punten pakken.!!!

  Onze tegenstanders laten ook genoeg punten tegen elkaar liggen, week- en week uit. Waarom zou dat ineens gaan veranderen? Misschien blijven we wel gewoon 13e en misschien zijn wij wel gewoon de 13e club in Nederland. Ik zou daar voor tekenen. Dat lijkt me een prima bestaansrecht voor een club als VVV zijnde. Kijk maar eens welke clubs en steden je allemaal onder je laat; en dat al 3 seizoenen op rij. Dus misschien zijn we wel gewoon een Heracles (of Heerenveen) aan het worden zo langzaam aan. Zo is de groei bij hen ook tots tand gekomen, maar dan moeten we het met ons alle doen. De hele regio achter VVV. Azijnzeiken, sorry voor de Azijnzeikers, gaat hier niet aan bijdragen.

  Wat kan VVV nog winnen dit seizoen:

  -De sympathie van iedereen die dachten dat we er al uit lagen
  -Nacompetitie ontlopen, of
  -de nacompetitie winnen
  – VVV kan 15e, 14e, 13e, 12e, 11e, 10e en misschien zelfs nog 9e worden. Allemaal prijzen voor een club als VVV, met zo’n beetje de laagste begroting.
  -VVV kan een top 10 ploeg in 2020 worden. Kijk eens even hoe relatief weinig tegendoelpunten we krijgen in 2020?
  -De afgeschreven keeper van VVV blijkt toch ook toch wel weer een talent en een topper voor de toekomst te zijn.
  Ben ik nog iets vergeten?

  Vast; er is nog meer dan genoeg te winnen voor VVV en meer dan in jaren (decennia) mogelijk is geweest zelfs. Dus hup, hup, hup VVV, snel met de bal noar veure!!! (en nöal met mate).

  1. Ik denk dat de 13e plek het hoogst haalbare is, maar dat zou op zich al een fantastische prestatie zijn.
   Natuurlijk heeft VVV een klein budget en idem achterban en moeten we daarom niet teveel verwachten, maar ik vind het wel mooi dat we in de loop der jaren door spelers als Remy Reijnierse, Amrabat, Honda en Musa ook boven onszelf konden uitstijgen en op veel sympathie konden rekenen in het land.
   Dat gaf wel wat extra sjeu aan het voetbal.
   Van azijnzeiken wordt niemand beter, dat klopt, maar hier af en toe wat gefundeerde kritiek plaatsen bij het spel, sommige spelers of het gevoerde beleid kan geen kwaad en houdt de boel scherp!

  2. chretien

   Lekker optimistisch! Dat is ook wat deze [ploeg verdient. Komende weekend gaat AZ er aan. Zo niet dan de volgende wedstrijd. Alleen erg jammer wat Kum overkomt, hopelijk snel boven Jan? FORZA VVV!

  3. Koelie

   Strookt niet echt met de feiten dat we wel even 9e kunnen worden. Zo gemakkelijk wordt het niet.
   Zaterdag nul schoten op doel. Ze konden de bal voorin niet vasthouden en achterin was het, ondanks het afwachtende voetbal, een gatenkaas. Het leek verdomd veel weer op een wedstrijd onder Maaskantje. Laten we hopen dat het een eenmalige collectieve misser was.
   Ik denk dat je nog 8 punten moet halen wil je minimaal 15e worden vanwege ons beroerde doelsaldo. Dan moet je winnen van ADO en Sparta thuis en niet verliezen in Zwolle. Dan nog een puntje halen tegen AZ / Willem II / Feyenoord / Ajax / FC Twente. Dat moet te doen zijn als Jay niet met Wright én Yeboah (die was minstens zo slecht) blijft spelen. Dat zal die vast wel nog vaker gaan doen dus wordt het inderdaad retespannend. Aankomende zondag wellicht een stuntje (0-0)?

   1. Ievel Knievel

    Je neemt in je berekening niet mee dat onze concurrenten veelal tegen elkaar moeten spelen. Dat betekent dat 1 van de 2 geen punten haalt in de desbetreffende wedstrijd en dat kan je dus al maal zoveel doen. Als onze directe concurrenten geen punten halen, dan kunnen ze ons ook niet inhalen. Ze kunnen ook allemaal tegen elkaar gelijk spelen. Wint VVV de wedstrijden tegen de concurrenten wel, tja, reken maar uit.

    Puntentotalen noemen als: “ze hebben nog 8 punten nodig”, of “34 is te weinig” slaan nu nergens op. Kijk naar alle programma’s en speelschema’s. De conclusie is dan: “ja, VVV kan 16e worden”, maar ook “VVV kan zijn positie behouden, maar ook nog stijgen”. Alles is nog mogelijk.

    En dat VVV slecht is tegen Emmen, komt doordat Emmen veel beter is. Niet doordat VVV nu per sé zo slecht is. Tja en Wright en Yeboha, of, of-of. VVV heeft geen betere spelers. Je zult er toch mee moeten doen. Ook voor de balans van het team. Misschien kan je een jeugdspeler erin gooien, maar misschien stort je balans dan compleet in.

    Laten we er maar vanuit gaan dat de meer dan prima staf bij VVV, waar echt wel wat voetbalervaring en wijsheid rondloopt, met Luijpers, Rookx en Nilis en prima trainers aan het roer staan, het beste kijk hebben op de gang van zaken. dit in tegenstelling tot onze kijk, waarbij we veel info missen.

 6. Ievel Knievel

  O ja; en we kunnen weer beste van Limburg worden!!!!

  Lijkt me echt wel iets waard om voor te strijden ook!

  Ook gelet op de positieve vibe in de Limburges media en de belangen op financieel gebied.

  Zo krijg je ook in de regio steeds maar aanhang. Laat de vibe maar lekker positief worden, maar dat kost wel tijd en moeite; omdat de sfeer zolang een beetje negatief is geweest.

  1. De Koel

   Denk je nu werkelijk dat het de spelers ook maar iets boeit of we de beste van Limburg worden? De meesten hebben nul komma nul binding met de regio (geldt overigens voor vrijwel iedere profclub). Alleen supporters maken zich daar druk om.

   1. Ievel Knievel

    Ach ja, dat denk jij. Voor een deel van de selectie zal dit wel gelden, voor een ander deel niet.

    We hebben natuurlijk jongens van de club en uit de provincie in de selectie rondlopen en sommigen spelers zitten al zo lang bij VVV en zijn zodanig geïntegreerd dat ze dit zeker wat boeit (bijv. Post).

    Maar verder boeit het mij niet wat jij er van vindt of wat die spelers vinden.

    Voor de club en het bestuur (en de toekomst van de club) is het wel heel erg belangrijk dat de club de beste in Limburg is en zij zijn toch de werkgever, dus moet het die spelers maar wat boeien.

    Boeiahhhhhhhh

 7. Depor

  Het boeit mij in elk geval geen moer of we boven Fortuna eindigen. Als we er maar in blijven.
  En 34 punten is zeker genoeg dit seizoen. Hopelijk behalen we die… en kunnen we alle thuiswedstrijden gewoon bezoeken gezien Corona.

Leave a Reply