VVV-Helmond 2-2

De Koel21e Helft

Ook deze keer nam VVV direct vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. In de 6e minuut ging Wildschut over de linkerkant op avontuur. Hij ging een aantal verdedigers voorbij en legde de bal af op de instormende Holla. Deze kon van net buiten het strafschopgebied aanleggen en schoot de bal laag en hard in de linkerbenedenhoek. Doelman Sengier was kansloos op het schot van Holla (1-0).

Hiermee leek de tweestrijd al heel snel beslist, maar niets was minder waar. Een vrije trap vanaf rechts bereikte Stachnik, die vanaf 5 meter de bal ongehinderd op doel kon koppen. Gentenaar zat er nog met een hand aan, maar kon de inzet van Stachnik niet keren. Na 10 minuten spelen had Helmond Sport de stand dus al weer gelijk getrokken (1-1).

Nog geen vijf minuten later pakte Helmond Sport zelfs de voorsprong. Eerst schoot Guvenc van even buiten het strafschopgebied op het doel. Gentenaar wist de bal echter tot hoekschop te verwerken. Uit deze hoekschop kon Grabovac volledig vrij inkoppen en zo Helmond Sport op voorsprong zetten (1-2).

VVV had een minuut of tien nodig om te herstellen van deze onverwachte achterstand. Langzaam maar zeker nam VVV echter weer het initiatief in de wedstrijd. Tot twee keer toe, in de 24e en 30e minuut was het Berghuis die Sengier van afstand testte. De doelman van Helmond Sport wist beide schoten van de vleugelaanvaller te keren.

Helmond Sport liet VVV het laatste kwartier van de eerste helft het spel maken. VVV deed dit in een vrij laag tempo, zodat de Brabanders gemakkelijk overeind konden blijven. In de 41e minuut zette Uchebo aan en was op weg richting het doel van Sengier. Een sliding van van der Linden belette de spits de doorgang tot het doel. Geen mogelijkheid op de gelijkmaker voor VVV dus. Ruststand: 1-2.

2e Helft
De tweede helft begon met afstandsschoten aan beide kanten. Eerst waagde Guvenc een poging op het doel van Gentenaar en een minuut later was het Uchebo die uit de draai een schot op doel afvuurde. In beide gevallen hoefde de doelman niet handelend op te treden.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Helmond Sport. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Grobovac. Hij schrok van de mogelijkheid, waardoor Gentenaar de bal gemakkelijk van zijn voeten kon plukken. Twee minuten kopte Stachnik uit een hoekschop net naast het doel van VVV. In de eerste tien minuten na rust was Helmond Sport dus heel dichtbij een derde treffer en daarmee het bereiken van het Eredivisieschap.

Pas na ruim een kwartier in de tweede helft werd VVV voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk. Wildschut ging op snelheid langs twee verdedigers en loste een schot op Sengier. De doelman tikte de bal ternauwernood over de lat. De hoekschop leek gevaarlijk te worden, maar Holla kon net niet bij de bal om echt gevaarlijk te worden.

In de 67e minuut ging Wildschut er weer met de bal vandoor. Hij sneed het strafschopgebied in, waar Haastrup een tackle op hem inzette. Wildschut viel en de scheidsrechter wees naar de stip. Holla benutte dit buitenkansje en zette de ploegen vanaf elfmeter op gelijke hoogte (2-2).

Trainer de Koning van Helmond Sport reageerde meteen en bracht de boomlange spits Nygaard voor Guvenc. Een echt offensief wist Helmond Sport daardoor echter niet meteen te ontwikkelen. VVV bleef in de fase na de gelijkmaker de bovenliggende partij en wist redelijk gemakkelijk overeind te blijven, zonder zelf echt gevaarlijk te worden.

Bij het ingaan van de laatste tien minuten werd Helmond Sport echter dreigender. Meer dan een paar hoekschoppen leverde dit in deze fase echter niet op voor Helmond Sport.

In de 89e minuut kon Guijo-Velasco van afstand aanleggen, maar zijn schot was een gemakkelijke prooi voor Gentenaar. In de blessuretijd probeerde Helmond Sport met lange ballen alsnog de overwinning uit te vuur te slepen. De verdediging van VVV stond echter goed en won de luchtduels van de spitsen van Helmond Sport. De grootste kansen in de blessuretijd waren zelfs voor de Venlonaren! Wildschut en Uchebo wisten echter geen derde doelpunt te maken, maar dit was gelukkig ook niet nodig. De wedstrijd eindigde in 2-2 en daarmee zal VVV ook in het seizoen 2012/2013 in de Eredivisie actief zijn!!!!

Opstellingen:
VVV: Gentenaar – Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy (Fleuren -55) – Linssen (Maguire -61), Meeuwis (Leemans -69), Holla – Berghuis, Uchebo, Wildschut.
Helmond Sport: Sengier – Verberne (Koubali -88), Haastrup (Veerman -90+5), van der Linden, Justiana – Guvenc (Nygaard -69), Guijo-Velasco, Kazluaskas – Stachnik, Quekel, Grabovac.

Doelpunten:
1-0 Holla (6e min)
1-1 Stachnik (10e min)
1-2 Grabovac (14e min)
2-2 Holla (pen-67e min)

Gele kaarten:
VVV: Uchebo.
Helmond Sport: Kazlauskas, Guijo-Velasco,Stachnik.

Op Rapport:

Deze keer ook geen punten, maar nu om een andere reden. De afgelopen twee weken zijn we door het oog van de naald gekropen. Het niveau is bij vlagen van Topklasse-niveau, maar als het team draait, dan kan het veel! De thuiswedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord waren fantastisch. Ook volgend seizoen mogen we weer acteren in de Eredivisie, voor maar liefst het vierde seizoen op rij! Er wordt al weer druk gewerkt aan versterkingen voor het volgende seizoen, zodat een rampzalige eerste seizoenshelft zoals dit seizoen voorkomen kan worden. Als de huurlingen blijven en er nog een paar spelers met Eredivisie-ervaring bijkomen, dan zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. Als eenmaal het nieuwe stadion er staat, dan moeten we tot een stabiele middenmotor in de Eredivisie kunnen uitgroeien. Ik heb er vertrouwen in. Forza VVV!

Geschreven door Demy

Leave a Reply