VVV hoopt Nwofor te verkopen na het WK

Bij VVV-Venlo is men maar wat blij met het feit dat Uche Nwofor is opgenomen in de Nigeriaanse WK-selectie.
Uche speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor SC Heerenveen maar wist daar geen indruk te maken. Hij speelde hierdoor maar 3 wedstrijden voor de friezen.

Nwofor zijn contract loopt nog een jaar door en een verlenging is financieel gezien geen optie voor VVV. Hierdoor hoopt met bij VVV dat de spits zich in de kijker speelt tijdens het WK.

“Uche zou voor onze ploeg absoluut een welkome kracht zijn komend seizoen, maar het is voor alle partijen goed als hij nu wordt verkocht”, zegt directeur Marco Bogers van VVV tegen Voetbal International. “En dat scenario is het meest realistisch. Volgens de zaakwaarnemer van Uche is er volop belangstelling. Laten we hopen dat hij geïnteresseerde clubs tijdens het WK over de streep trekt.”

De 22-jarige Nigeriaan staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij VVV en speelde 54 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij 13 keer scoorde.

Bron: Voetbalzone

28 Responses

 1. Ben

  Ik zie dat nu niet zo een twee drie gebeuren, maar stel je voor… Ik blijf het jammer vinden dat VVV hem nooit echt heeft gebruikt, had ons al lang eerder veel geld kunnen opleveren.
  Mocht hij niet kunnen worden verkocht dat kun je je ook afvragen hoeveel geld (salaris Uche) VVV er voor over heeft om naar de eredivisie te kunnen promoveren? Mocht VVV dit overwegen dan zou ik hem verplichten VVV een eenzijdige optie (alleen maar om transfer geld te kunnen opstrijken).
  FORZA VVV!

  1. Drikus

   Was het maar zo makkelijk…. Nwofor heeft 1 doel. Op het hoogste niveau presteren. Toev VVV in de Juup terecht kwam gaf Nwofor al meteen aan niet in de Juup te willen spelen.
   Verplichten had gekund, maar dan was er vanuit zijn zaakwaarnemer op een breuk aangestuurd. Daar schiet ook helemaal niemand wat mee op.
   Denk dat VVV erg blij mag zijn dat Nwofor na zijn seizoen bij Heerenveen nu naar het WK mag gaan en zichzelf daarmee in de kijker kan spelen….

 2. Goodie

  Ik hoop dat Nwofor blijft, het is een spits die van niets, iets kan creëren. Maar mijn grootste vrees is dat Nol zijn portemonnee trekt, en dat Nwofor er in Kerkrade 25 in schiet.

 3. Goodie

  VVVheadlines melde tot mijn verbazing dat Yuki inderdaad waarschijnlijk nog 2 jaar blijft. Maar om nu nog is zo’n miljoen aan salaris te gaan betalen voor een speler die nog werkelijks niks heeft waargemaakt in de Koel lijkt mij niet al te slim.

  1. LJ

   Als je goed had opgelet heb ik dit al eerder aangegeven. Ook heb ik aangegeven dat VVV slechts een klein deel van zijn salaris betaald en de rest voor rekening van Seacon komt.

   En ja joh, Nwofor gaat naar Roda. Laat me niet lachen. Hoe kom je in godsnaam op die onzin. Alsof Nwofor nu wel in de JL wil voetballen. En daarnaast kan ome Nol hem niet betalen.

   1. Goodie

    Jij zei dat dit allemaal al bekend was, en dat dit ook bij zijn contract stond bij de selectie. Maar sterker nog, het is altijd nog niet officieel. Als VVV wil hoeft het niet te zeggen dat Yuki dat wil. Daarbij heeft Nol geen geld voor Nwofor…?

  2. Drikus

   Denk juist dat ’t wel slim is om 2 jaar te verlengen. Yuki zal er zeker geen nee tegen zeggen na een lange blessure periode.
   Techniek heeft Yuki, dat hebben we allemaal kunnen zien. Probleem was zijn fysiek. Hij viel te vaak en werd veel te makkelijk opzij gezet. Afgelopen jaar heeft hij alle tijd gehad zich op zijn fysiek te richten.
   Dat icm zijn techniek kan Yuki komend seizoen nog wel eens voor een verrassing zorgen.
   1 Seizoen verlengen zou aan het einde van 2015 betekenen dat hij gratis de deur uit kan lopen. Met een 2 jarig contract kan VVV aan ’t einde van het seizoen nog een aardig centje aan em verdienen.
   Bijkomende voordelen: maakt de overgang van een eventuele andere Japanner in de winter (al dan niet door externe investeerders betaald) toch makkelijker + merchandise opbrengsten in Japan.
   Kortom, voor VVV meer dan genoeg potentie en aanknopingspunten om deze beslissing te rechtvaardigen.

 4. marcel

  vooral deze zin valt me op: uche zou voor onze ploeg absoluut een welkome kracht zijn komend seizoen. Ja, afgelopen seizoen ook. De wedstrijd die hij tegen DB speelde kon je zo goed zijn kwaliteiten zien. Hij zal het zichzelf ook anders voorgesteld hebben (een vertrek van Finbogasson), maar wat hadden wij hem goed kunnen gebruiken vs die drie invalbeurten die hij bij heerenveen gehad heeft.

   1. Goodie

    Denk maar hoop vooral wel meer. Bij Fortuna zitten ze op de 250, en bij mvv over de 1500 dacht ik.

 5. Goodie

  Ik begin al direct hoop vertrouwen te krijgen in een miljoenen transfer van Nwofor. Als ik lees dat jawel, Tonbenul Lokhoff een 2 jarig contract krijgt aangeboden als assistent trainer bij Wolfsburg…

 6. Ben

  Ik heb helemaal geen zin een jong FCTwente, jong PSV, etc, etc. Daarvoor koop ik geen seizoenkaart, dan ga ik jog liever Nasr een wedstrijd van FC de Boekend. FORZA VVV!

   1. tulipanes

    Ik ga pas over enkele weken verlengen, en dat zullen er vast en zeker meer doen.

 7. Meuske

  Heb je weer een borrel teveel op Ben, wat kun jij toch af en toe een onzin praten. Kom op man wat kan VVV er nu aan doen dat deze teams erbij gevoegd worden door de knvb. Steun je club en praat geen onzin.

Leave a Reply