VVV hoopt op een miljoenentransfer van Keisuke Honda

Honda maakt deze zomer wellicht een transfer naar een Europese topclub. De Japanse international maakte in 2009/2010 de overstap naar CSKA Moskou voor ongeveer zes miljoen euro. VVV heeft een clausule late opnemen dat bij een doorverkoop een percentage naar de Venlonaren gaat.

Honda staat onder belangstelling van AC Milan en FC Barcelona. “Wij zijn natuurlijk geen partij hierin, maar we hopen wel dat het gebeurt. Wij hebben dan namelijk recht op een deel van de transfersom”, zegt persvoorlichter Lucas Bremmers tegen¬†Goal.

“We doen verder geen uitspraken over hoe hoog dat percentage is. Dat deden we bij de verkoop niet en nu ook niet”, vervolgt Bremmers. “In de voetbalwereld maken we gebruik van het zogeheten Transfer Matching System (TMS) waarin elke transfer onder de vlag van de FIFA wordt ingevoerd. Daarin kunnen wij precies zien hoe hoog het uiteindelijke bedrag is en dan weten we ook wat wij uiteindelijk kunnen ontvangen.”

Het contract van Honda loopt door tot december 2013, dus enige haast is geboden. “Wij krijgen inderdaad alleen een percentage als het huidige contract van Honda wordt afgekocht. Mocht hij bijtekenen in Moskou, dan hebben wij daar niets meer mee te maken.”

5 Responses

  1. Word

   Het zou gekker zijn als hij ‘ik’ zou zeggen. ‘Wij’ is toch in dit geval gewoon ‘vvv/de club’.

   Volgens mij krijgt vvv alleen maar iets als het meer is dan de koopprijs van destijds. Gevalletje overwaarde delen.

  1. Ruben

   Wat een Bullsh#t!

   AC Milan heeft een bod van 2 mnl uitgebracht op Honda.

   En Real zou tientallen miljoenen hebben geboden, voor een speler die over 5 maanden daar gratis weg mag?!

Leave a Reply