VVV hoopt op Jos Luhukay

De naam Jos Luhukay zingt al jaren rond in de Koel. Het lijkt erop dat VVV het eindelijk gelukt is om de Venlonaar als trainer naar de Koel te halen.

De gesprekken tussen VVV en Luhukay liepen al een tijdje nadat bekend werd dat de wegen van Hans de Koning en VVV zouden scheiden na dit seizoen. De oud speler was aanvankelijk niet geïnteresseerd maar staat uiteindelijk toch open voor het Venloos avontuur.

Als alles goed gaat en het rond komt, staat Jos waarschijnlijk aankomende woensdag al voor de selectie. Hij zal samen met Jay Driessen het technische duo vormen. De eerste opdracht is om de ploeg voor degradatie te behoeden.

Jos Luhukay maakte als hoofdtrainer naam in de Duitse voetbalwereld. door vaak te promoveren naar de Bundesliga. De Venlonaar heeft een berg ervaring opgedaan bij clubs zoals SC Paderborn, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC, VfB Stuttgart, Sheffield Wednesday & St. Pauli. Sinds het vertrek in juni bij St. Pauli is Luhukay clubloos.

Bron: VI36 Responses

 1. Venlooow

  Jos is natuurlijk de droom kandidaat voor VVV. En het lijkt mij ook een trainer die spelers een schop onder de kont durft te geven.
  Ook lijkt mij dat onze Duitse jongens hierdoor een boost krijgen want ze kennen Jos waarschijnlijk wel van naam aangezien hij behoorlijk wat aanzien heeft in Duitsland.
  Ook als wij er dit seizoen in blijven denk ik dat er ook gebruik gemaakt gaat worden van Jos zijn netwerk in Duitsland.
  We gaan het allemaal zien.

  1. mats

   Dat lijkt me redelijk. Iemand met zijn staat van dienst mag dat ook best als voorwaarde stellen vind ik, want natuurlijk wil hij op het hoogste niveau laten zien wat hij kan. Als hij echt nu al instapt heb ik meteen groot respect voor Jos, want het bewijst wel dat hij een echt VVV hart heeft en er alles aan wil doen om VVV er in te houden. Echt grote klasse!

  1. Ievel Knievel

   Nee hoor, Hans heeft het verleden seizoen gewoon keurig gedaan bij VVV. Ik meen maar 1 wedstrijd verloren toch? En dat na de puinhopen die Maaskantje had achtergelaten. Zeker in psychologisch opzicht (de selectie was een wrak).

   We moeten niet doorslaan in het bashen van HdK. Verder is het wel goed dat er nu in gegrepen wordt, zeker omdat het perspectief weg was; zeker met het oog op de lange termijn en het volgend seizoen. Als Jos instapt blijft hij sowieso volgend seizoen als we in de ere blijven. Daar heeft hij zelf de hand in. Zelf ziet hij dit perspectief dus ook, anders zou hij het niet doen. Gezichtsverlies en slecht voor zijn marktwaarde.

   Deze selectie moet ook meer kunnen dan het laat zien. Verder moeten we ook niet te erg doorgaan in het doemdenken. Van de afgelopen 7 wedstrijden verlies je de eerste ongelukkig van Fortuna. Die had je gewoon kunnen winnen of op zin minst gelijk kunnen spelen. Ook tegen Sparta laat je ongelukkig punten liggen. Als er bovendien niet met 6-0 van Feijenoord was verloren, maar met 3-0 had de wereld er nu compleet anders uit gezien. Als dit team met discipline voetbalt; als spelers eindelijk eens op een logische plek neergezet worden en er geen beginnersfouten gemaakt worden (dus spelers zich gewoon beperken tot het hoognodige, simpel compact-voetbal met weinig balcontacten en veel beweging zonder bal) dan is er echt nog wel wat nodig.

   Bedenk dat een VVV in een doen zoals in januari gewoon nog drie of 4 wedstrijden (PEC, Sparta, RKC en Emmen) zou kunnen winnen en in het meeeeeest positieve geval ook nog 1 x zou kunnen gelijkspelen. Dan haal je dus nog 13 punten. Ook als ze nog 7 punten halen, maar van RKC winnen, eindigen ze boven RKC en spelen ze waarschijnlijk geen nacompetitie. Willem II gaat waarschijbnlijk ons EN RKC voorbij.

   Qua spelers op de juiste plek. Schäfer hoort alleen maar centraal gebruikt te worden, als je hem gebruikt. Dat kan die. Gelmi alleen op links. Kum echt alleen gebruiken als ervaren invaller. Misschien kan Jos eens iets psychologisch losmaken bij Schmitz, wat wat is daar eigenlijk gebeurd. Zo’n goede speler kan niet ineens zo matig ballen. Misschien dat de duitstalige connectie wat losmaakt en het CV van Jos kan daarbij helpen. Het nadeel is dat Schmitz nu zo lang geen wedstrijdervaring heeft opgedaan, dat je die alleen als invaller kan gebruiken. Swinkels echt alleen nog maar gebruiken op de training, vanwege zijn ervaring (als een veredelde assistent> dus heel goed gesprek meevoeren), want die kan het tempo gewoon echt niet meer aan, met als gevolg dat wat we van het weekend zagen en de punten die hij ons gekost heeft dit seizoen. Jammer maar helaas, best een prima kerel, maar het is wel een feit.

   Zo los je al een flink deel van de problemen in de verdediging op. Verder zou het middenveld in een driehoek met Post wat meer naar achteren moeten staan en in het geval van een ruit; een ruit met Gioumakis in de punt. De buitenspelers juist wat verder naar voren. Als dan de spelers meer bewegen (zonder bal) camoufleer je ook alles waar VVV slecht in is. Zeker als de spelers geen grote gaten laten vallen Het komt dan wel aan op een enorme inhaalslag qua conditie de komende weken. Gelukkig zit de interlandperiode ertussen. Ik zou als ik VVV was 2 geheime oefenwedstrijden spelen tegen allebei de tegenstanders een helft en kies dan ook echt goede tegenstanders uit, waarbij de spelers van VVV uitgedaagt worden. Bijv. een helft tegen Mönchengladbach en een helft tegen een bikkelende ploeg (zoals je ze gaat tegen komen in de nacompetitie, daar moet je toch op voorbereid zijn).

   In ieder geval gaan voor winst tegen PEC en op zijn minst een gelijkspel. In ieder geval niet verliezen en geen of 1 goal maar tegen krijgen. Dat lijken me prima uitdagingen die reëel zouden kunnen zijn. Alles hangt af van de chemie. Als ik Jos was zou ik morgen met een enorm positief gevoel de club binnen stappen en misschien eens beginnen met een gezamenlijk ontbijt met de complete selectie op de club, om 8 uur/ 8.30/ En dan de hele dag samen werken. 2 trainingen, samen lunch, samen aan de conditie werken en afsluiten met een messcherpe tactische analyse. Gewoon een werkdag van 9.00-17.00; iets dat voetballers niet gewend zijn, maar nu echt een must is. Het is menes nu. Iets dat vh weekend niet te zien was. Spelers speelde nog steeds op reserve.

   1. Ievel Knievel

    Je kan dus nog steeds om plek 15/14 en misschien zelfs wel plek 13 strijden. Precies de plek waar ik in schat dat VVV thuis zou horen, op 13, 14 of 15. Dan is het seizoen nog gewoon te redden. Plek 16 en 17 kunnen gewoon vermeden worden.

   2. Sanderkuh

    Ik sla niet door, is een gegeven. 2 punten voorsprong op plek 16 maar (28 om 26). het seizoen was nog lang niet gespeeld. Klopt: er was zeker een ommekeer tov Maaskant. En nu heeft Hans via SV een spits in zijn selectie die alles verbloemd. Dus mochten we in de Eredivisie blijven zijn we Corona en onze Griekse spits eeuwig dank verschuldigd en niemand anders.

   3. Sanderkuh

    En als het allemaal zo makkelijk is / was, waarom ziet JD het dan niet….kennis genoeg toch…

   4. Goodie

    We moeten Willem2 nu ook niet gaan overschatten.
    De afgelopen 4 wedstrijden welliswaar 8 punten gepakt. Maar tegen Ado, Twente, Heerenveen en Sparta.
    Daar hebben wij de afgelopen 2 maanden ook 7 punten tegen gepakt. Daarbij hebben zij nog een lastiger programma.

   5. Real VVV

    Ik moet wel lachen om hoe je denkt dat de eerste werkdag van een nieuwe trainer bij VVV zal gaan. Zo’n benadering zou je inderdaad misschien wel verwachten en hopen, maar ik denk dat zulke dingen bij een voetbalclub (en dan vooral bij een club van het niveau VVV) echt niet gebeuren.

    Het zal allemaal chaotisch zijn. Er wordt een introductiegesprekje gedaan, vervolgens een rondootje op het trainingsveld en dat is het wel. Tactische besprekingen kun je vergeten. In welke taal moet dat gebeuren?
    Hoogstens wat open deuren en psychologie van de koude grond: “you have to fight for each other” en dan gaan met die banaan.

   6. Ievel Knievel

    @Real

    Is dat niet meteen het probleem, dat het waarschijnlijk niet zo zal gaan? Lijkt me toch niet heel veel werk om dit te organiseren?

    En qua taal; how about some english? Lijkt me dat dit sowieso de voertaal is bij VVV toch, met 3 Grieken, een aantal Duitsers, een Zweed een Fransoos (en vergeet ik nog iemand)?

    Lijkt me dat Jos gewend is om in het Engels te communiceren. Hij is er nota bene een jaar manager geweest.

   7. Ievel Knievel

    @ Real

    En als VVV geen tactische analyses doet op een TV-scherm, waarom hebben we dan een staf van 5 assistenten? Wat hebben die dan voor een meerwaarde?

    Het is trouwens 2021. Ik ga er van uit dat men inmiddels ook bij VVV geprofessionaliseerd is.

   8. Real VVV

    @Ievel, ik hoop ook echt dat je gelijk hebt. Over het communiceren in het Engels heb ik wel echt mijn twijfels. Luister maar eens naar het Engels van zowel journalisten en spelers in de interviews na een willekeurige wedstrijd: één grote Babylonische spraakverwarring. Dan moet ik wel meteen zeggen dat ik het Engels van Giako en Da Graca prima vind en beter dan gemiddelde Nederlander.

    Laten we maar afwachten wat het wordt. Luhukay lijkt me sowieso de beste optie en misschien weet hij wel iets over te brengen op de groep. Laten we ons daar maar aan vasthouden.

  1. supportertje

   Jos is in Duitsland al vaker ingestapt bij een degradatie kandidaat, en gedegradeerd. Om vervolgens weer het jaar daarna weer te promoveren naar de Bundesliga. Wij kunnen alleen maar blij zijn dat hij nu op de trein stapt en de noodrem weet te vinden zodat we alsnog in de ED blijven. Hoe is niet belangrijk, als we de kans maar krijgen. Met zijn aantreden heb ik weer hoop gekregen dat dit gaat lukken.

 2. RuiverCity

  Het enige dat telt is dat VVV in de eredivisie blijft. Het zou een ramp zijn voor de club als ze zouden degraderen, qua (tv-)inkomsten, sponsorgeld en corona (geen toeschouwers).
  Jos Luhukay is ook bij meerdere clubs ontslagen. Een andere kandidaat zou ik nu ook niet weten. Ik hoop wel op een trainer die langs de lijn staat en enthousiasme en vertrouwen uitstraalt.

  1. Real VVV

   Dat is wel heel erg toevallig. Corona en quarantaine zijn deze tijd natuurlijk de ideale excusen om iemand even uit de wind te houden (zie Clasie bij AZ). Misschien ook wel goed en kan Jay even zijn hoofd leeg maken.

   1. Real VVV

    Het valt toch wel mee met dat gelul hier. Ik geloof Post ook wel dat hij HdK niet beu was. HdK is simpelweg de kop van jut en hij moet er nu aan geloven. Zo gaat dat nu eenmaal.

   2. Koelie

    In DDL een ander verhaal. Wat daarin opviel is dat de opstelling door Hans, Jay , Stan werd gemaakt. Een nieuwe trainer moet het nu zelf doen …

   3. Ievel Knievel

    Ik vind DDL nu niet per sé de beste bron. DDL is bij voorbaat negatief over VVV. Negatiever dan over de andere Limburgse clubs (want Noord-Limburg is geen echt Limburg volgens de Zuid-Limburgers).

    Sowieso het voortijdig plaatsen van niet geverifieerde berichten via zogenaamde lekken binnen de club vind ik al onwenselijk. Het feit dat je gaat plaatsen dat een trainer ontslagen is (ook niet netjes vh lek), terwijl je weet dat de afhandeling nog bezig is en het pas officieel 12 uur later naar buiten gebracht wordt, alleen maar voor je scoop, neigt zelfs naar roddeljournalistiek (daar lijkt het sowieso soms op in de voetbaljournalistiek).

   4. Venleau

    Doe eens niet zo calimero Ievel Knievel dat DDL bij voorbaat negatief is over VVV. Supporters van de andere Limburgse clubs zeggen allemaal hetzelfde. Kleinzerig gedrag. Een krant dient kritisch te zijn en geen goednieuwsshow. Daar koop ik de krant niet voor.

    Over je 2de alinea: goh, welkom in 2021. Je zou als krant dom zijn om dit soort scoops achter te houden. Dan koopt over een tijdje helemaal niemand je krant meer. Of het netjes is is natuurlijk wat anders.

   5. Ievel Knievel

    Ik geef alleen maar mijn mening he. Je mag er van vinden wat je wil. Ik snap ook dat het gebeurd. Kan ik het nog steeds onwenselijk vinden.

   6. Grad

    Feit is wel dat VVV geen echte clubwatcher heeft bij DDL. Op papier is dit H.Straus, maar hij heeft geen enkele binding met de club en doet alleen plichtmatig zijn werk, Bovendien is voetbal niet zijn 1e keus, want dat is F1, maar daar heeft DDL al iemand anders als 1e keus (Ivo op den Camp)
    Als je bv de clubwatcher van Fortuna (Tim Geurts) hebt, die is ook Fortuna-supporter en kent alle ins- en outs en dat zie je ook terug hoe hij de club wegzet. H. Straus daarentegen maakt vaker ook gebruik van informatie van de freelancer Qasim Hakim.

   7. Ievel Knievel

    Zoals ik al zei. DDL neemt het noorden van Limburg en VVV niet zo serieus. net als L1 en de provincie Limburg dat doen. Dat zie je dus al aan het zetten van de verkeerde man op de klus.

    Dat zie je ook aan hoeveel subsidie er onevenredig veel naar het zuiden van de provincie gaat.

    Ik werk overigens ook regelmatig in het zuiden van de provincie, in Maastricht en heb met de provincie Limburg van doen. Kom nog wel eens op het provinciehuis.

    De beeldvorming over Venlo en het Noorden van Limburg is erg negatief in het zuiden, en vaak op onjuiste beeldvorming en aannames gebaseerd.

    Men vergeet dat dat Venlo 1 van de belangrijkste economische motoren in de provincie is en Venlo volgens mij ook nog steeds de 2e gemeente/ stad in de provincie is. Altijd van historisch belang geweest. Ligt natuurlijk ook dichterbij de rest van Nederland en de mentaliteit is al veel Nederlandser.

    Alle aandacht gaat altijd naar Maastricht en Parkstad en vervolgens staat Roermond dan als Midden-Limburgse gemeente 3e in de rang- en pikorde.

   8. Ievel Knievel

    Verder zou het een optie kunnen zijn dat ze samen de opstelling maakten, maakt meteen duidelijk waarom het wellicht anders moet nu natuurlijk.

   9. Grad

    Het verhaal met betrekking tot het zuiden herken ik volledig. Rasechte Maastrichtenaren denken dat zij ‘übermenschen’ zijn en het voor het zeggen hebben en kijken neer op, met name over het noordelijk deel van de provincie. Veel redactieleden bij 1L en voor een deel ook bij DDL zijn Maastrichtenaar, of komen uit het zuidelijk deel van de provincie. Als je kritielk hebt en je zegt hier iets van vinden ze het calimerogedrag. In mijn aangetrouwde familie heb ik een echte Maastrichtenaar en heeft een vaste uitspraak ‘Zodra ik boven Sittard kom krijg im uitslag’. Deze uitspraak zegt alles hoe een echte Maastrichtenaar over dat deel van de provincie denkt.

 3. chretien

  Ik heb de indruk dat Hans de Koning door de voordeur is opgestapt. Geen trap na of zo iets, dat had hij ook niet verdiend. Ik hoop voor hem dat hij een leuke job krijgt.

  Wie de nieuwe coach wordt, dat is aan Valckx, hopelijk maakt hij de goede keuzes.

  De nieuwe man, wie het ook wordt krijgt het niet gemakkelijk. Ga er maar aan staan, een ploeg die nu dramatisch draait, aan het spelen te krijgen.

  Die doelpunten van Giakoumakis, hij heeft er zoveel gemaakt. Dan zijn er ook veel assists geweest, denk ik.

  Ik zag en zie bij VVV geen enkel combinatiespel. Teveel spelers hebben liever helemaal geen bal. Als ze hem krijgen wordt hij binnen een seconde door gespeeld, vaak naar de tegenstander.

  Te weinig duels worden er gewonnen…

  Succes vereist en wel op korte termijn.

 4. robbaan

  En zo gaat dat..trainer eruit trainer erin.
  Je kunt je nu ook gaan afvragen, dat zowel Maaskant als nu ook de Konining voortijdig moet inpakken bij VVV, wat is daar de oorzaak van?
  En ik geloof echt niet dat VVV tactisch veel anders gaat spelen, zeker omdat de manier van spelen er ingeslepen zit.
  Belangrijkste nu is zondag niet verliezen….maakt niet uit wie er voor de groep staat!
  De spelers moeten het doen!

  1. Ievel Knievel

   Maaskant is niet echt een goede trainer. Gaat veel te snel in de boos/ overspannen modus waardoor hij een karikatuur van zichzelf wordt. Spelers gaan dan al snel denken “loop toch naar de maan”.

Leave a Reply