VVV houdt een helft stand tegen Ajax en verliest met 0-2

Op zondag 27 augustus speelden we de wedstrijd tegen Ajax uit Amsterdam. Om 14.30 uur werd er afgetrapt tegen de Ajacieden in een vol Stadion de Koel, met als inzet wederom drie punten. VVV was ongeslagen voorafgaand aan deze partij en dat wilden de Venlonaren graag zo behouden. Ajax daarentegen was het seizoen dramatisch begonnen voor hun doen.

Onder de brandende augustuszon werd er helaas met 0-2 verloren van de Ajacieden en daardoor is de eerste nederlaag van het seizoen een feit. We zagen eigenlijk twee verschillende helften, waar het spelbeeld van elkaar verschilde. Uiteindelijk bleken we niet bij machte om dit Ajax een halt toe te roepen

VVV startte gemotiveerd aan de wedstrijd en wist met bravoure en durf, Ajax aan te pakken. Dit borduurde voort op de getoonde inzet van de vorige twee partijen tegen Sparta (3-0 winst) en FC Twente (1-2) winst. Dat leidde in de 7e minuut tot een goede aanval van VVV. Leroy Labylle kwam met de lange pass, die Lennart Thy doorkopte tot bij Van Crooij. Zijn rush haalde de achterlijn, maar de bal werd tot corner verwerkt. Het eerste gevaar was dus voor de Venlonaren.

Hierna volgde een periode waarin Ajax veelvuldig aan de bal was, maar er echt helemaal niets mee deed. Alleen de statistieken lieten zien dat Ajax aan de bal was, maar meer ook niet. De eerste mogelijkheid voor de gasten deed zich aan in de 23e minuut, Matthijs de Ligt schiet de bal op doel, maar zijn inzet gaat hoog over. Enkele minute later leek Moreno Rutten, Lennart Thy weg te sturen, maar helaas was zijn steekbal net iets te hard voor onze spits.

De eerste serieuze kans voor de bezoekers deed zich aan na een half uur spelen, wanneer Donny van de Beek hard uithaalde. Gelukkig voor alles wat VVV lief heeft, ging de bal rakelings over het doel van Unnerstall. In de 38e minuut kreeg Tarik Tissoudali een mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot werd redelijk eenvoudig gepakt door Onana en zo bleef de 0-0 stand gewaarborgd. Dit was ook tevens de ruststand en het spel deed vermoeden, dat VVV nog wel een een kans had om aan het einde van de rit met punten achter te blijven. VVV-Venlo had een goede eerste helft gespeeld tegen het ‘grote’ Ajax en je kon spreken van twee gelijkwaardige tegenstanders in de eerste helft.

In de tweede helft bracht Ajax Klaas Jan Huntelaar en David Neres. Dat bekende dat Vaclav Cerny en Mitchell Dijks achterbleven. Met deze formatie waarin Ajax een stuk aanvallender speelde met Dolberg en Huntelaar langs elkaar, werden ze echt een stuk dreigender. Ajax herpakte zich van de slechte eerste helft en VVV werd daardoor in voorwaartse zin zeer beperkt. In de 49e minuut was een redding van Unnerstall noodzakelijk om VVV voor een achterstand te behoeden. Maar in de 55e minuut was het helaas toch raak voor de Amsterdammers. Een voorzet van Younes kwam diep en Huntelaar kopte de bal terug op de vrijstaande Van de Beek. Van dichtbij faalde deze niet: 0-1 voor Ajax.

Een kwartier later, in de 70e minuut werd het duel beslist in het voordeel van de gasten. Neres bevond zich in een zee van ruimte en Unnerstall was ver uit het doel gekomen. Neres krulde de bal over de keeper heen, zo in het doel: 0-2.VVV probeerde het hierna nog wel en Amenyido werd ingebracht, maar dat mocht niet baten. Ajax bleek inderdaad een maatje te groot te zijn voor de Venlonaren. Daarnaast hadden zij net het geluk dat veel van de arbitrale besluiten in het voordeel van Ajax werden gegeven en was het dus dikke pech voor de Venlonaren dat de besluiten tegen ons vielen.

Na 93 minuten floot scheidsrechter Kuipers voor het einde van de wedstrijd en was de nederlaag een feit. Absoluut geen schande om van Ajax te verliezen, al hadden we natuurlijk na de eerste helft het gevoel gekregen dat er wel degelijk iets mogelijk was tegen de Amsterdammers. Het volgende week is er geen speelronde in verband met de interlands, maar de week erna spelen we een uitwedstrijd bij FC Groningen.

Na de wedstrijd spraken beide trainers op de persconferentie over de wedstrijd. Trainer van Ajax, Marcel Keizer zei het volgende:“We wisten van tevoren dat het een pittige wedstrijd zou worden tegen VVV. Twee gespeeld, zes punten. Een ploeg die goed en gestructureerd voetbal speelt, met een fantastisch elftal dat onder leiding van Maurice vorig jaar gepromoveerd is. We hebben de eerste helft heel slecht gespeeld, dat komt door twee dingen. We waren zelf echt niet goed bezig, maar dat komt ook deels door de tegenstander die ons goed wisten te bespelen. De tweede helft brachten we Klaas-Jan Huntelaar en David Neres, waarna we de wedstrijd eigenlijk in twee momenten beslissen. Het was geen goede wedstrijd van Ajax en dat komt ook door de goed ingestelde ploeg van VVV. Ik ben blij met de overwinning, en we gaan in ieder geval met de punten naar huis.”

Maurice Steijn sprak de volgende woorden over de wedstrijd: “Ja, daar sluit ik me bij aan. We hadden het plan om lang vol te houden en daardoor lang in de wedstrijd te blijven. Kijken om vol te houden tot minuut 60-65 en daarna wellicht iets te forceren. We hebben het de eerste helft prima gedaan, we hebben bij vlagen prima meegevoetbald. Ik had het idee de eerste helft redelijk in balans was en daar ben ik trots op. Nou, goed dan brengen ze Huntelaar en Neres in en dan zie je toch het verschil in kwaliteit. Bij die eerste goal, goede goal, zie je dat Huntelaar ervaring en kwaliteiten bezit die het verschil maken. Je ziet dan ook het verschil tussen een topploeg en een ploeg die net gepromoveerd is. Dan volgt die prachtige goal van Neres en dan is de wedstrijd een principe over. Ajax was de tweede helft veel beter, maar de eerste helft vond ik dat we gelijkwaardig waren. Ik ben trots op deze ploeg en we gaan gewoon verder waar we paar jaar geleden mee begonnen zijn.”

VVV-Venlo – Ajax 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 55. Van de Beek (0-1), 70. Neres (0-2)
Toeschouwers: 8.000
Gele kaarten: Seuntjens, Leemans (VVV-Venlo), De Ligt (Ajax)
Rode kaarten: –

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall; Labylle (63. Dekker), Promes, Röseler, Rutten; Leemans (82. Amenyido), Post, Seuntjens; Tissoudali (71. Hunte), Thy en Van Crooij

Opstelling Ajax:
Onana; Dijks (46. Huntelaar), Viergeven, De Ligt, Veltman; Ziyech, Van de Beek, De Jong (80. Wöber); Younes, Dolberg en Cerny (46. Neres)

103 Responses

 1. Koelie

  Niet normaal hoeveel shit we over ons heen krijgen over het kunstgras. Eerste thuiswedstrijd niemand over gehoord dan komen de godenzonen en als ze maar met 2-0 kunnen winnen dan ligt het aan schandalige veld. Als er echt gras had gelegen was dat weer het slechtste veld ever. Tot zover de objectieve media.

 2. Louis van Gaal

  Allles bij elkaar heeft vvv naar kunnen gespeeld. Na 3 wedstrijden 6 punten. Prima straat. Complimenten naar iedereen binnen vvv. Nu een weekend rust en op naar Groningen …

 3. OooLGooO

  Geen schande om van Ajax te verliezen natuurlijk. Goede 1e helft, 2e helft kwalitatief tekort en conditioneel er grotendeels doorheen.
  Zolang we maar van de clubs uit het rechter rijtje punten sprokkelen zie ik verder geen problemen. Na 3 speelrondes kun je wel concluderen dat een plek tussen 10-15 een reeele optie is. Sparta, ado, twente, willen 2 en roda doen wij echt niet onder voor.,.

  Betreft het gras. Ik snap het commentaar zeker. Er zit een wereld van verschil in kunst en echt gras. Het rubber vloog overal heen. Viel misschien nu meer op ivm het zonnige weer. Echter zie je nergens in de commentaren beschreven waarom clubs voor kunstgras kiezen, 9 van de 10x is dit noodgedwongen. Financieel niet haalbaar om echt gras te realiseren. 1 simpele oplossing. Verdeel de tv gelden gelijk over de 18 clubs. Verplicht als tegen compensatie dat iedereen op echt gras moet spelen en je bent van het gezeik af. Zo trekt niemand ook maar een voordeel uit het zogenaamde kunstgras.

 4. Depor

  Ben eens eerlijk. Het gras is gewoon schandalig. Erg troef en zeker van invloed op het spel.
  Je ziet het gewoon aan het voetbal, ook twee weken geleden tegen Sparta.

  Ook voor VVV. Het kunstgras was voorgaande jaren beter. Wat hebben ze precies veranderd…?

  1. De Koel

   Ik vind het er maar raar uitzien. Iedere keer als de bal stuitert, zie je een spoor van zwarte rubberdeeltjes. Bij een profclub die in de Eredivisie speelt, zou je op zijn minst verwachten dat het veld is ingestrooid met kurk. Rubber is goedkope troep voor amateurclubs.
   Maar echt gras is in de Koel ook nooit geweldig geweest. Ik kan me wedstrijden herinneren waarbij in de 5 meter voor de goal geen enkel sprietje gras meer stond.

  2. Koelie

   Lees NRC interview eens met Hai Berden in plaats van met iedereen mee te praten. Denk dat alle VVV’ers het er wel over eens zijn dat we liever gras hebben. Echter de hetze nu slaat nergens op. Waar was je commentaar na Sparta thuis?

 5. markmans

  Los van het veld…2e helft was Ajax een tandje beter. Hoger tempo en meer wil om te winnen.
  Het verschil zat hem in Seuntjes. Die kon het niet meer bijbenen en was er geen fatsoenlijke aanval meer te realiseren. Onbegrijpelijk dat die mocht blijven staan. Had ook nog geel

 6. robbaan

  Vanmiddag zag je waarom z.g topclubs dit type wedstrijden winnen, hoe slecht ze ook spelen, ze scoren op de momenten dat het moet. VVV was in de eerste helft gelijkwaardig, na rust niet meer bij machten kansen te creëren.
  Ik vond Ajax bedroevend slecht, dat kwam echt niet alleen door het kunstgras.
  En verliezen kun je altijd van lucky Ajax, zeker als mijnheer Kuipers de voordeeltjes voor de “topclub” regelmatig doserend, heel onopvallend maar wel de gehele wedstrijd door.
  VVV moet zich nu richten op de volgende wedstrijd en weer vol aan de bak punten proberen te pakken.

 7. chretien

  Ajax was niet goed, VVV was nog iets minder.
  Ik had verwacht dat we juist conditioneel ajax hadden kunnen bijbenen niet dus!
  We hebben 6 punten, waar ik dacht dat we er misschien 1 of max 3 punten zouden hebben.
  Tijdje rust zal ons goed doen? Dan op naar Groningen.
  Vreemd dat VVV deze scheidsrechter niet op de zwarte lijst zet. Onvoorstelbaar hoe vaak hij de ” bal aan ajax gaf” ipv aan VVV. Vreemd ook dat onze spelers het allemaal normaal vonden.
  Gauw vergeten, er komen veel mooie wedstrijden.

  1. Godfried

   het is volkomen logisch dat vvv het niet meer kon bijbenen conditioneel. ajax laat namelijk de bal het werk doen en vvv heeft 72% van de tijd achter de bal aan moeten rennen. ajax heeft zich amper hoeven inspannen.

   vwb het veld. ik heb echt de pee in dat de resultaten van vvv worden overschaduwd door het kunstgras. dit is zo zonde. geen woord, geen letter over het spel. lees alleen over het amateuristische veld. vvv doet zichzelf hiermee flink te kort. mesen in heel nederland hopen dat je weer degradeerd. en de titel cultclub kun je zo ook op je buik schrijven.

 8. spits

  Kletspraat over het veld want ze spelen er allebei op.
  Scheids was inderdaad heel subtiel pro Ajax . Kijk maar eens naar de overtreding op Vito.
  Maar van invloed op het resultaat was het niet denk ik.

  1. Koelie

   Als Ajax met Neres, Huntelaar, Dolberg en Younes gaat spelen en wij onze rechtsback op links moeten zetten ben je gewoon klaar. Gestreden en geen resultaat. Jammer.

 9. expat

  0-2 verliezen van een club met een begroting van 10x zo hoog is verre van een drama. Op naar de volgende wedstrijden!

  Over het veld: leuk als KNVB echt gras verplicht stelt, maar dan slechts bij evenwichtigere verdeling van tv-geld.

 10. Meuske

  Verliezen van dit Ajax is natuurlijk geen schande en ook ik had er meer van verwacht maar helaas en gewoon verder waar ze gebleven waren! Heb gisteren Roda gezien maar dat doet helemaal pijn aan de ogen!! Nog even over het veld, het ziet er inderdaad niet uit op tv en hoop dat ze dit nog kunnen veranderen!! Forza VVV

 11. gunnar

  Was 10 jaar niet naar de koel geweest.
  en me gisteren rot geschrokken wat vvv voor een belabberd veld de toeschwouwers en tegenstanders durft te presenteren.
  Je krijgt er plaatsvervangende schaamte gevoel van.
  Weg met die rotzooi.
  Ook vvv spelers kunnen er niet op vooruit.
  Dit heeft niets met voetbal te maken.
  Eigenlijk moet ik mijn 36 euro terug eissen !1;

  Kom op bestuur !

  1. supportertje

   gunnar , je bent 10 jaar niet naar het stadion geweest, en gelijk heb je commentaar op het veld. Je wil eigenlijk je 36 euro terug eisen. Misschien kun je iets bijdragen voor een nieuw veld. VVV heeft geen zak geld liggen om er echt gras neer te leggen. Ik zou mij schamen dat ik mij de laatste tien jaar niet in het stadion heb laten zien.

  2. Ievel Knievel

   Als mensen als jij 10 jaar lang naar het stadion waren gekomen, was er geld geweest voor echt gras. Iets met eigen schuld dikke bult. De enige die zich moeten schamen zijn zeikende succesupporfters zoals jij zelf en zogenaamde Ajax-fans die zonder blikken en blozen massaal gaan juichen terwijl ze tussen de VVV-supporters zitten. Schaf dan een Ajax-clubkaart aan en koop kaarten voor het uitvak, zoals het hoort.

   1. supportertje

    Ben het hier helemaal mee eens. Ik erger mij aan die vreemde supporters tussen de VVV supporters. Zou ook in de toekomst best eens kunnen zorgen voor problemen waar we van verschoont willen blijven.

 12. supportertje

  Wat een gezeik weer over het kunstgras. Het ligt er, we zullen het er mee moeten doen, en de voetbalploegen moeten er op spelen, tot dat er voldoende geld is of er een nieuw stadion komt, punt uit. VVV heeft zich goed verweert, en na de eerste helft heb ik zelfs het idee gehad dat er iets mogelijk was, jammer. Maar trots op het team en de prestatie die ze hebben geleverd. Had wel het gevoel dat een aantal spelers conditioneel aan het einde te kort kwamen. Maar de hoge temperatuur zal hier aan bijgedragen hebben. Vond het alleen jammer dat na het tweede doelpunt er niet meer gewisseld werd. Had graag de man uit Madrid aan het werk gezien op de plaats van Seuntjes. Jammer dat er weer Ajax supporters op de Z tribune zaten.

 13. supportertje

  KNVB heeft het over echt gras, wanneer gaat de KNVB eens zijn scheidsrechters goed bekijken. Mij bekruipt toch het gevoel dat sommige scheidsrechters niet geheel neutraal zijn als je ziet hoe er soms gefloten wordt en hoe het voordeel vaker naar de grote ploegen gaat.

 14. pavisto67

  Niets ten nadele van Ralph Seuntjens, maar wat is de toegevoegde waarde van hem op het middenveld?
  Toegegeven hij werkt zich een slag in de rondte, daar valt niets op aan te merken. Maar hij komt snelheid te kort om alles te belopen. Dat vind ik min of meer ook van Leemans en in iets mindere mate van Post. Ik heb liever 1 wat meer creatieve aanvallende speler op 1 van die posities staan. In persoonlijk ben bijvoorbeeld zeer benieuwd hoe een (fitte) Opoku het zou doen in plaats bijvoorbeeld Seuntjens. Je hebt mijns inziens toch ook een wat meer creatieve speler nodig die voor aanvoer zorgt richting de aanvallers. Verder heeft Tissoudali nog niet overtuigen op de vleugelpositie.

 15. marco5932

  ze hebben hun best gedaan, en als ze zo blijven spelen redden ze het wel. dit jaar
  tja toch nog het kunstgras, ik had het de 1e wedstrijd ook al gezien , het ziet er idd niet uit, het is ook nog eens helemaal nieuw, ik kan me herinneren dat vvv in 2014 het beste beoordeelde kunstgras had van de Jupiler League.
  dus om financieele rede heeft vvv nu gekozen voor een ander soort mat, ik snap het,
  maar was het vorige dan zo slecht geworden??
  hij ligt er nu eenmaal , en we moeten het er maar mee doen. ben er ook geen voorstander van, maar wie weet hebben we er tijdens wedstrijden voordeel bij, en het is goedgekeurd door de knvb .
  zolang de knvb het goed vind, is er niks aan de hand.
  maar wie weet als we ons handhaven en er meer geld beschikbaar komt volgend jaar weer gras?

  1. Koelie

   Uit de krant: “VVV-trainer Maurice Steijn had voor de camera’s van Fox al enkele vragen moeten beantwoorden over de nieuwe mat in De Koel en reageerde geprikkeld. „Ik ben niet verantwoordelijk voor het gras in het stadion. Zelf speel ik ook liever op echt gras, maar deze mat is veel beter dan de vorige. Volgens mij had Ajax zijn beste fase in de tweede helft toen de mat op zijn stroefst was.”

   De kunstgrasmat in De Koel werd voor de wedstrijd besproeid.”

 16. Koelie

  „Dat kunstgras ligt er noodgedwongen”, zegt Berden, inhakend op de landelijke discussie. „Er is hier ooit bouwafval in de kuil gestort waardoor de grond onder het veld verdicht is. Het water kon geen kant op. Het veld verzoop.”

 17. beek

  Een volle koel is mooi. Ajax-supporters zijn wat mij betreft welkom als ze geen rotzooi uithalen. En juichen voor een doelpunt vind ik prima.
  Wat het voetbal betreft: Seuntjens was de eerste twee wedstrijden belangrijk voor VVV. Hij is niet zelfzuchtig en doorziet het spel. Hij heeft ook natuurlijk ook zijn beperkingen: hij is niet snel. Wat zijn loopvermogen betreft: dat is bijna altijd voldoende. Gisteren waren er meer die het geen hele wedstrijd volhielden.
  Tissoudali leed , als hij de bal had, veel te snel balverlies. Hij verdedigt ook niet van harte mee.
  De nieuwelingen Labylle, Thy en Unnerstall zijn aanwinsten.

 18. jason

  Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Eerste helft leek het nog ergens op
  maar de 2e helft was van vvv kant gewoon slecht. Maar wat een schande
  deze nieuwe kunstmat. Heb de laaste jaren dat vvv een kunstmat had
  geen korrel gezien maar volgens mij waren ze ergens in de uitverkoop dit jaar.
  Tjonge tjonge dit gaat nergens meer over. En dan ook nog extra niet sproeien
  in de hoop dat ajax dan er meer moeite mee heeft dan vvv.
  Nee vvv zo hoeven wij geen wedstrijden te winnen het enigste wat we hiermee
  bereiken is dat we nu het lachertje van de eredivisie zijn.
  Ook de catering was een drama. Een kraampje voor 1000 mensen waar ze alles
  Verkopen drinken/eten/ijs. Dat werkt natuurlijk niet en dus ongeveer 20 minuten wachten
  tot dat je aan de beurt bent.
  Wel positief is dat supporters van beide clubs gewoon door elkaar staan in het stadion.
  Zo hoort het te zijn. Maar daar zijn de hooligandenkers het wel weer niet mee eens waarschijnlijk.

  Lang leve De Koel met uitzondering van die achterlijke mat met korrels.

  1. pavisto67

   De catering is niet best inderdaad. Je moet gewoon een verkoopplek hanteren waar je of eten of drinken kunt bestellen. Niet alles door elkaar, daar lopen de wachttijden ontzettend door op. En denk eens na over professionalisering, een betaalkaart waar je saldo op kunt zetten. De gemiddelde verkoper bij VVV achter de counter blinkt niet bepaald uit in hoofdrekenen, inclusief het wisselgeld teruggeven.

   1. marco5932

    of gewoon een muntjes/bonnen systeem dat werkt op veel plekken , festivals enz

  2. marcel

   er is gewoon gesproeid, of lees je ook die onzin die die telegraaf-journalist loopt rond te tweeten? geloof je het niet, zou ik je adviseren om die meid van foxsport ff te vragen die niet opletten en zeiknat gespoten werd (nee, niet door mij 🙂 )

   1. marcel

    ik hoor nu toevallig op de achtergrond dat dat wel erg ruim voor aanvang van de wedstrijd was. dat durf ik niet te zeggen, heb niet op de tijd gelet (wel op dat grietje van fox 🙂 )

  3. Gewoon slecht? Volgens mij is Ajax nog altijd een topploeg met een team dat +-100 miljoen waard is. Vond dat VVV de eerste helft gewoon prima meespeelde. Ja daarna waren ze kapot omdat ze alles in de eerste helft hebben gegeven. Is dat erg? Nee natuurlijk niet! Verwachten we dat we simpel van Ajax gaan winnen? Dat lijkt me een beetje te hoog gegrepen, de kans was aanwezig maar dit was een typische wedstrijd tegen een topploeg. Laten je voetballen, je krijgt er een goed gevoel waarbij je kans hebt om te winnen maar uiteindelijk slaan ze op de momenten toe waar VVV niet goed oplette. Slecht was het niet.

 19. Godfried

  Ik begrijp inderdaad niet zo goed waarom er geen “raptap” bij de verkooppunten aanwezig is. Die tapt in één keer 24 pils. Zet 1 persoon achter die tap en laat 4 mensen de bestellingen opnemen.

  Wat ook zou helpen is werken met bonnen. Mensen met een seizoenskaart kopen in een keer 50 bonnen voor de rest van het seizoen. Je zit niet met het gekloot van wisselgeld en mensen worden veel sneller geholpen.

  Als laatste zou ik een verkooppunt verdelen in 4 vakken. Zorg dat je 4 rijen mensen krijgt ipv 90 man een een grote cirkel voor het huisje. Nu wordt er voor gedrongen en ontstaat er een onoverzichtelijke situatie. Dat is helemaal niet nodig.

  Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de entree. 3 mensen met een scanner voor een heel stadion… Dat moet toch ook anders kunnen?

  Verder geen commentaar hoor. Hou het maar op opbouwende kritiek!

 20. spits

  Oké we moeten kritiek onderscheiden van suggesties om dingen beter te doen.
  Zou het mogelijk zijn om het handmatig scannen bij de ingang te automatiseren ?
  Denk aan insscannen zoals in het OV

 21. Machiavelli

  Ik heb me ook weer zitten ergeren aan de grasmat. Wat een gedrocht. Ik begrijp de (financiële) redenen nog wel voor een gedeelte, maar anderzijds kan ik het dan weer niet begrijpen dat andere clubs met een vergelijkbare of mindere begroting (Jup league) wél echt gras kunnen betalen.

  Als het inderdaad om de slechte ondergrond gaat, vraag ik me af of daar echt geen (betaalbare) oplossing voor is zoals bodemsanering. Verder vind ik het dan ook vreemd waarom je in de pauze dan niet gewoon sproeit, dan straal je iig nog iets van goodwill uit richting je tegenstander.

  Op deze manier word je het hele seizoen afgemaakt om je grasmat en zal altijd bij positieve (thuis)resultaten verwezen worden naar je erbarmelijke grasmat en competitievervalsing en zul je de prestaties van het team en de staf zwaar tekort doen. Dit gaat weer ergernissen opleveren en zal niet ten goede komen aan de sfeer rond de club. Denk ook dat nieuwe potentiele aanwinsten zich wel 3x bedenken of ze om de week op zo’n plak willen spelen.

  Ik vind het triest aangezien de Koel het in zich heeft om een oldskool/cult stadion uit te stralen (vooral met die trap waar iedereen in medialand met respect over spreekt) maar dit veld breekt alles af en zet alles in een kwaad daglicht. Heel jammer omdat ik weet hoe hard vrijwiliggers, team, leiding en staf werken om iets moois te creeren rond de club.

  Over de catering begin ik niet eens omdat ik niet weer te veel wil janken hier.

  1. Machiavelli

   Ik vind trouwens wel dat de (sub)topclubs moeten ophouden met klagen over de kunstgrasvelden van andere clubs in de competitie. Als ze het écht zo erg vinden om er op te spelen dan moeten ze eens instemmen met een gelijkere verdeling van de televisiegelden of een potje maken zodat de kleinere clubs iig niet meer als excuus kunnen gebruiken dat er geen geld is voor echt gras. Lijkt me win-win voor de (sub)topclubs, aangezien ze zo zelf vaker op echt gras kunnen spelen, ze meer punten kunnen halen + ze makkelijker buitenlandse aankopen kunnen doen.

   1. jason

    Ik vind het excuus van vvv (Berden) mbt de ondergrond raar gezien het feit dat vvv in het verleden en zeker in de jaren 80/90 bekend stond om het hebben van een goede grasmat in De Koel. Echter werd toen nog wel eens een wedstrijd afgelast als het 3 dagen geregend had en nu moet een wedstrijd vanwege de commerciele belangen altijd doorgaan. vvv verzint nu allemaal drogredenen voor het hebben van kunstgras maar het is gewoon een financiele kwestie.

    Lang leve De Koel

   2. Koelie

    @jason Je geeft zelf al het antwoord. Bij afgelasting ben je nu financieel de sjaak. Zullen we dan maar weer een crowdfunding starten voor nieuw veld komend jaar? Neem aan dat jij dan een flinke duit in het zakje doet.

    @Machiavelli door het meezeiken over het kunstgras ben jij en de andere klagers ook schuldig aan het in diskrediet brengen van de club. Al 3 seizoenen kunstgras en nu is het opeens HET issue. Dit seizoen krijgen we echt geen nieuw veld meer. Als je wil daar niet de focus op komt te liggen dan help dan mee om de andere zaken naar voren te brengen. Misschien kan Venlonaren hun tweet met voetbalzone artikel van Peter Bosz ff plaatsen, toen lulde iedereen mee met Bosz en moesten alle clubs over op kunstgras.

    Wat betreft de capaciteitsproblemen bij de catering, ik verwacht dat we volgende thuiswedstrijd 2000 minder ajaxbezoekers hebben. Dan is dat probleem ook weer opgelost.

   3. Machiavelli

    Oh ja inderdaad, doordat ik hier als VVV-supporter kritiek geef over ONS kunstgras breng ik mijn eigen club in diskridiet. Sorry man, wist niet dat anderen (lees: voetballiefhebbers uit de rest van het land) hun mening van mijn mening lieten afhangen. Mijn excuses, voortaan zal ik zeer positief over onze fijne mat spreken.

    Kom op man, als je het vergelijkt met de mat van vorige seizoenen moet je toch toegeven dat er extreem veel rubber op het veld is gegooid. Ik weet niet of je zelf wel eens op kunstgras hebt gevoetbald, maar ik kan je zeggen dat het geen pretje is en dan praat ik nog niet eens over wat het met de bal doet.

    Wat betreft de catering: ook met 2000 man minder schiet het niet op. Ja, ik heb een seizoenskaart. Ook tegen Sociedad schoot het niet op. Nogmaals, geen ramp, maar voor (dagjes)mensen kan het een reden zijn om de volgende keer toch maar weer “gewoen thoes op de bank te kiekuh”.

   4. Koelie

    Steijn geeft zelf aan dat deze mat beter is dan vorig seizoen. Dus wat weet jij er dan van. Hypocriet napraten van jankende Amsterdam mers. Iedereen is voor gras. dit ligt er nu eenmaal vanwege de kosten voor bodemsanering, drainage, verwarming en onderhoud. Ben je zo paar tonnen/ miljoen verder. Met dit negatieve gezeik gaan er geen extra sponsoren komen.

   5. jason

    @koelie hoop dat je net vi hebt gekeken (de foto’s) dan snap je waarom ik nu meer commentaar heb op het kunstgras van vvv dan vorige jaren. Wij brengen vvv niet in diskrediet door er hier over te schrijven maar dat heeft vvv toch echt zelf gedaan.
    Verder heb ik al meebetaald aan een fanzone die er nog niet is dus ik wacht nog even met een bijdrage aan een volgende crowdfunding.

   6. supportertje

    @jason, Er zijn er meer die daar aan bij hebben gedragen. Het bedrag benodigd is bijna binnen. Maar er zitten meer haken en ogen aan de fanzone. Vooral de gemeente moet hierin nog toezeggingen doen. Maar hij gaat er komen, hopelijk binnen een aantal maanden.

 22. rico76

  De opbouwende kritieken rondom de catering worden wel degelijk bekeken. Ik heb van een medewerker van de cateraar begrepen dat er nog de nodige aanpassingen worden doorgevoerd. Echter zijn de randvoorwaarde nog niet allemaal aanwezig. Stroom en water zijn nog niet aanwezig om meer punten en een betere spreiding te realiseren net als de de bierbrouwer nog haar huiswerk moet doen. Ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt er is al veel positiefs veranderd in het stadion, niet alles kan in een keer!

  1. Machiavelli

   Oke dat is positief! Het is ook zeker geen wereldramp, maar je kunt zoveel meer verkopen en zoveel meer tevreden mensen krijgen als alles goed geregeld is. Dat zal ook weer bijdragen aan het positieve gevoel dat mensen krijgen bij een stadionbezoek en zal ze eerder laten terugkeren bij een volgende wedstrijd.

 23. LJ

  Kunstgras, weg met die zooi.

  Oplossing:
  Iedere club stort 5% van de begroting in een pot en vanuit die pot wordt echt gras aangelegd en onderhouden door gespecialiseerde bedrijven. Dan is er voldoende geld voor ieder veld in het betaald voetbal en is het gezeur afgelopen, want dan is ieder veld van dezelfde kwaliteit.

 24. Depor

  VVV wil een cultclub zijn. Nou daar hoort absoluut geen kunstgras bij.
  En zeker niet zo’n mat zoals we nu hebben.

  Kan de supportersvereniging niet iets ondernemen?

  1. Kijk het aanleggen van gras is geen probleem maar het onderhouden wel :). Las ergens dat Feyenoord 300.000 euro per jaar uitgeeft om het gras zo te krijgen. Dan moet je denken aan de mensen die het dagelijks onderhouden maar ook aan de kunstlampen die op het veld staan. Dan wil ik nog niet eens weten hoe duur de aanschaf van die lampen zijn. Ik bedoel de Supportersvereniging kan lappen bij een crowdfunding en projecten ondersteunen maar die kunnen niets doen wat betreft een grasveld. Dat moet echt de club zelf doen maar zoals gezegd iedereen denkt er zo makkelijk over.

 25. VVV 4ever

  De Koel zal toch sowieso nog zeker de komende 10 jaar nog onze thuisbasis blijven……waarom dan niet na dit seizoen een goed hybride veld aanleggen….?

  Ik vind deze kunstgrasmat 3 x niks!!!!

 26. Goodie

  Hebben we Gertjan Verbeek gehoord bij VI over het kunstgras (minuut 25 ongeveer)? Dit is nou een man met verstand die niet klakkeloos met de kudde mee loopt. Het is niet overal mogelijk om een goede grasmat neer te leggen, zowel financieel gezien als de ligging van een stadion. Voor dat het kunstgras veld hier in de Koel werd gelegd werd er geklaagd over de knollenplak die we hadden. Het enige wat ik niet begrijp is waarom VVV van kurk geloof ik is overgestapt naar miljarden rubber korrels. Destijds werd dat veld als beste kunstgrasveld van de JL beoordeeld. Ik vind niet dat VVV nu moet gaan toegeven aan de druk, misschien wat korels weg halen, maar laat de topclubs (lees graaiers) maar wat van die TV gelden af staan zodat kleinere clubs een (betere) grasmat aan kunnen leggen.

  1. Machiavelli

   Deels heeft ie gelijk, maar ik blijf er bij dat je beter een slecht grasveld kunt hebben dan een slecht kunstgrasveld. Ik vind het iets cults hebben. Moet je eens in de lower leagues in Engeland kijken, daar is het niet gek om op een verwaterde zandplak te spelen. Het hoort gewoon bij de cultuur en het klimaat van Engeland, idem dito voor Nederland. Regen doe je niks aan. Het wordt geaccepteerd. Qua blessures zal het weinig verschil maken, maar je krijgt op echt gras iig geen oppervlakkige schaaf/brandwonden. Je moet Go Ahead eens als voorbeeld nemen.

   1. Machiavelli

    Het enige argument wat voor is wat mij betreft is dat je op een kunstgrasveld in slechte weersomstandigheden nog steeds kunt blijven voetballen/tikken, op slecht natuurgras wordt het dan snel kick and rush. Maar vraag me af of dat voor ons nou zo nadelig zou zijn..

   2. Goodie

    Ik vind Verbeek een grotere deskundige dan de andere mannen aan de tafel. Hij wist te vertellen dat Jan Smit helemaal niet de regels omtrent het kunstgras kan aanpassen. Hij moet alleen controleren dat de regels worden nageleefd.

    Ik persoonlijk kijk liever naar het voetbal in League one en two dan Premier League. Liggen ook een paar puike veldjes tussen hoor. Maar ook daar hebben ze waarschijnlijk meer geld dan wat wij hier hebben.

   3. Machiavelli

    Ja snap ik.

    Ik ook hoor, omdat het voor mij aanvoelt als “puur” voetbal waar de commercie nog niet de overhand heeft genomen (al is dat natuurlijk nu ook lariekoek tegenwoordig, maar je snapt wat ik bedoel). Maar het gaat dus niet alleen om geld, het gaat ook gewoon om acceptatie. Als men accepteert dat natuurgras er soms waardeloos bij kan liggen na een bui, dan hoeft men ook niet meer aan kunstgras te denken. Dan kan iedereen echt gras nemen en hoeft niemand meer over de omstandigheden te klagen. Gaan er toch weer clubs janken dan, dan ligt het probleem dus bij hen.

    Eigenlijk zou je als VVV zijnde gewoon een statement moeten maken: zo snel mogelijk dat kunstgras eruit halen, grasmatten neerleggen en voetballen. Gaat het kapot, dan mag niemand maar dan ook niemand er meer over klagen. Het is of kunstgras of accepteren van de soms slechte staat van natuurgras. Heel simpel.

 27. Donderspeech

  Verschil tussen eerste en tweede helft was Frenkie de Jong. Ging in de tweede helft voor de verdediging spelen om de opbouw te verzorgen. Hij kon doen wat hij wilde. Helaas een ingecalculeerde nederlaag. De groen-zwarte ondergrond waar op gespeeld werd is natuurlijk een ramp. De zwarte korrels vliegen een meter de lucht in. Volgens mij zijn alle banden van de niet beëindigde races van de auto van Verstappen versnipperd en uitgestrooid boven onze prachtige koel. Ik ben bang dat er bij deze grasmat een contract van een jaar of 3 hoort. Op naar Groningen voor een gelijkspelletje.

 28. Animal

  Kunstgrasveld 3x niks, allereerst verandert het het spel dat is het allerergste maar het is ook milieutechnisch beroerd , weg ermee OOK bij de amateurs. Gezondheidsgevolgen ? Onbekend maar zal me niks verbazen als het idd heel slecht is

  Echt gras kan gewoon ook in de Koel heeft er minstens 35 jaar gelegen en al met al : zo slecht
  was het veld in de koel niet , en een keer een
  polletje of zo heeft ook z’n charmes al gaan de zogenaamde “topclubs” daar dan weer over
  zeiken als het tegenviel tegen het kleine VVV……

  VVV gewoon weer op gras, omdat het hoort !! TV gelden eerlijker verdelen hoort daar ook bij, om een sterkere competitie te krijgen. KNVB zijn slappe incapabele zakken daar gaat het met name fout,

 29. supportertje

  Iedereen klaagt nu over de grasmat en de catering. Laten we wel zijn dat een nieuwe grasmat en onderhoud daarvan veel geld kost. VVV heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad, en veel seizoenkaarten zijn op de plank blijven liggen de afgelopen jaren. Ook hebben sponsoren de weg naar de club de laatste jaren niet gevonden. waarbij hulde aan diegenen die er wel voor de club daar waren. Nu het beter gaat loopt iedereen te zeiken dat het beter moet, maar als er vrijwilligers nodig zijn om zaken voor elkaar te krijgen, geven velen niet thuis, op de mensen na die dat wel doen, maar dat is maar een kleine groep. Catering is aan verandering onder hevig, maar gaat de mensen nog niet snel genoeg. Denk dat ieder aanbod van mensen die dit willen veranderen mat open armen ontvangen wordt, dus laat maar komen al die aanbiedingen. Alles veranderen kost tijd en geld. Tijd is er wel, maar geld moet nog gevonden worden. Ook hierbij kun je bij VVV je aanmelden om zaken te regelen of te betalen. Anders denk ik dat je tevreden moet zijn met wat er nu is. Veranderingen gaan langzaam, en het zal heus wel een keer beter worden. Maar hou nu is op met klagen over wat er niet is, en ben blij met wat er wel is. We hebben een mooie ploeg op het veld staan en we spelen eredivisie. Iets waarvan we alweer jaren hebben gedroomd. Omarm hetgeen wat VVV is, en probeer het positieve de boventoon te laten voeren. Tijdens een korte pauze van 15 minuten een paar duizend mensen voorzien van eten en drinken blijft altijd een probleem. Dat lukt gewoon niet, ook niet met meer verkooppunten. Dat het misschien iets sneller kan door muntjes of i.d, okay daar zit wat in. Ook scheiding van eten en drinken. Accepteer dat het voorlopig zo is totdat VVV in een ruimer financieel jasje zit.

   1. supportertje

    Blij met deze opmerking, nu volop naar het positieve. Met zijn allen zijn we VVV. Het is onze club, wij zijn de supporters, wij moeten achter VVV staan, wat er ook aan de hand is. En ja, kritisch zijn mag, maar de kritiek moet ook binnen de mogelijkheden van veranderingen liggen. Anders heeft het geen nut.

   1. De Koel

    Het is gewoon heel erg moeilijk om in de Koel een goede grasmat neer te leggen en die ook goed te houden. Het veld ligt op het laagste punt, waardoor al het regenwater zich daar verzamelt. Zoals Hai al aangaf ligt de ondergrond vol met bouwpuin, waardoor het water ook niet goed weg kan zakken. Daarnaast hebben we door klimaatverandering vaak natte zomers, waarbij het veel en langdurig kan regenen, wat e.e.a. nog eens verergert.
    Om een goede grasmat te krijgen zul je dus eerst de boel volledig af moeten graven en afdoende drainage aan moeten leggen.

 30. YowVVV

  Muntensysteem voor de drank, scheelt zoveel onnodige handelingen. Verder over het gras, het is goedgekeurd en zo’n veld is ook niet gratis. Tegen niet topclubs wat meer sproeien en verder niet zeuren over dit seizoen. Knvb moet maar met een besluit komen en zowel het verwijderen, afvoeren en de nieuwe mat bekostigen, want met een nieuw kunstgras veld moet je zeker 4/5 jaar kunnen doen. Eerlijke verdeling gelden! Topclubs in nederland verprutsen het zowiezo, onbegrijpelijk dat je met zo’n begrotingen voetbalt zoals ajax en psv.

 31. Ievel Knievel

  Als VVV een cultclub wil zijn en zijn imago wil boosten, dan regelt het deze week nog wat inzake de kunstmat. Weghalen kan natuurlijk nu niet, dat zou ook duidelijk in het bijbehorende persbericht vermeld mogen worden. Wat men wel kan doen is een kunstgrasexpert in de arm nemen, het rubber opzuigen, weer kurk aanbrengen (goed gedoseerd( en veel, heel veel sproeien! Schakel ook wetenschappers in die verstand hebben van kunstgras en laat ze af an toe langskomen, ook als onderzoek, om ons kunstgras te optimaliseren, zodat we de beste kunstmat krijgen. Misschien wel een mat die echt gras evenaart. Vermeld in het bijbehorende persbericht dat VVV een idee heeft voor een pot om in de toekomst echt gras in de stadions te leggen en neem daar ook initiatieven in. Neem een voortrekkersrol. Zorg dat je als VVV zijnde, en schuif dan maar Valkx naar voren, een beter boegbeeld kun je niet hebben, in de vele TV programma’s langs mag komen met dit plan en initiatief. Ga niet te veel klagen over omstandigheden of dat de grote clubs t veel TV-geld eisen, maar draai het positief om en kom met alternatieven. Limburgers klagen vaak te snel en gaan vaak te snel in de calimerorol. Berden laatst ook weer in de NRC, hij meent het echt en heeft nog soms gelijk ook, maar de manier waarop het geformuleerd wordt is vaak niet handig, terwijl dit er toch echt toe doe. Draai negatieve zaken positief om en je komt een heel eind.

  1. supportertje

   Het beste idee tot nu toe op deze pagina. Van iets wat negatief is, een positieve ommezwaai maken. Denk inderdaad als VVV hierin de voortrekkersrol neemt, er veel landelijke bekendheid komt waardoor er ook zaken kunnen veranderen.

   1. Godfried

    Vind je? En wie gaat dit betalen dan? Een kunstgras expert in de hand nemen, korrels weghalen en nieuw kurk plaatsen, wetenschappers inschakelen, de beste kunstgrasmat ontwikkelen dat echt gras benadert….. voor dat geld leg je elk jaar een nieuwe echte grasmat mét onderhoud door Engelse grasexperts, inclusief spriet voor de veldverwarming en modern drainagesysteem.

    Nu vooral niets doen met de mat. Ja, goed sproeien en hopen dat het niet meer 30 graden wordt op een speeldag. In september komt er een commissie bij elkaar die een oordeel gaat vellen over de ondergrond in de eredivisie. zij zullen met een plan komen waar elke club hun goedkeuring over kan/moet geven.
    Dit zal neerkomen op verplicht echt gras, met behulp van een algemeen, daarvoor bestemt potje.

    Tot dan dus vooral geen onnodige extra kosten maken.

   2. supportertje

    Gaat over iets wat negatief is, omdraaien naar iets wat positief is. Op welke wijze dat geschied, daar moet je over nadenken. VVV kan hierin een voortrekkersrol nemen wat altijd positief is. Er zijn meerdere mogelijkheden, maar vooral positief er in staan. En niet altijd beren op de weg zien.

   3. Godfried

    Ik zou het enorm positief vinden als er straks een gezamenlijke pot ontstaat waaruit grasvelden worden onderhouden. Ben dan ook zoals ik zei van mening dat je nu vooral niets moet doen. Al helemaal geen voortrekkersrol op je nemen.

    Met alle respect. Maar we zijn VVV. Geen cent te makken en middelpunt van kunstgrasgate. Stil zitten en geschoren worden past ons nu het beste. De uitspraak van de commissie afwachten en dan handelend optreden.

    Nogmaals, over drie weken, de thuiswedstrijd, regent het dat het giet en is het veld prima bespeelbaar. Het punt is nu al lang en breed gemaakt en zou er niet mer de nadruk opleggen als ik VVV was.

   4. Godfried

    Het enige dat de rest van Nederland wil is namelijk echt gras. Dat gaat er nu toch niet komen in de Koel. Alle inspanningen die VVV nu doet resulteren dus toch niet tot het gewenste resultaat.

    Loslaten en focussen op waar het om draait. Presteren.

   5. Ievel Knievel

    1) VVV kan zeker contact opnemen met de leverancier van de mat. Zeker na alle commotie. Dat is gewoon bij de prijs inbegrepen. Garantie e.d.. Het opzuigen van te veel gestrooid rubber lijkt me ook nog wel bij de prijs inbegrepen. Een adviseur van de leverancier betrekken bij het proces lijkt me zowel goed voor het imago van VVV als voor de leverancier van de mat. Die heeft ook wat recht te zetten inmiddels.

    2) Al huur je maar iemand voor de vorm in,; één ochtend deze week, een externe gerenomeerde adviseur. Kost je een paar honderd euro. Al laat je maar even Gert Jan Verbeek overkomen om koffie te drinken (naar aanleiding van zijn commentaar van gisteren), wanneer dit bekend wordt in de wereld doet dit al weer wonderen voor je image, dat een behoorlijke knauw heeft gekregen.

    3) Samenwerking met onderzoekers van een universiteit (of hogeschool), waarbij ik expres schreef ‘het optimaliseren van deze HUIDIGE kunstmat’, hoeft je niks te kosten als je een samenwerkingsverband aangaat met een hogeschool of uni. Eerder heb ik ook al geschreven dat op het gebied van voeding en medische begeleiding dit goed is in je ontwikkeling. Je gaat dan vooruitgang boeken. Maak je er een sponsorschap van de betreffende hogeschool of uni van, kost het het nauwelijks iets.

    4) Je vergelijking met de onderhoudskosten van een echte grasmat lopen volledig mank. Een echte grasmat heeft 1 of meerdere onderhoudsexperts nodig die verstand hebben van voetbalgras, zeker gelet op de door Berden beschreven problemen met afwatering in de Koel. Die mensen moeten in dienst zijn bij je club en 7 dagen per week (al zijn het maar halve dagen) hun werk doen. Dat gaat je alleen aan salaris al het veelvoud kosten.Kunstgras heeft nauwelijks onderhoud nodig, ook als je ander soort korrels anders verdeeld. Dat werk is eenmalig dat gewoon af en toe bijgehouden moet worden. Komt alleen bij dat er vaker gesproeid zou moeten worden. de mat moet gewoon altijd vochtig en nat zijn. Daar zijn slimme oplossingen voor te bedenken.

    5). De oplossing die ik beschreef heeft vooral te maken met imagobuilding. PR, een persbericht de deur uit kunnen doen. Wiedegutmachung. Het journaille en de klagers een hand reiken. Laten zien dat je de kritiek serieus neemt en dat je als club zijnde voornemens bent iets te doen, zelf ook graag een goede mat wil hebben. Ook wil je de signalen van competitievervalsing wegnemen. het feit dat VVV niet gesproeid heeft (om Ajax das te zitten) in de rust wordt ze niet in dank afgenomen. Ook, omdat het tegen de net gemaakte afspraken in is.

    6) Sterker nog. In alle sport- en voetbalprogramma’s op TV, incl alle landelijke kranten, ging het alleen nog maar over de beroerde grasmat. Niet meer over het feit dat VVV tot nu toe enorm verrast en een positief spel laat zien. Zeker voor een ploeg die al afgeschreven was voor het seizoen goed en wel beginnen was. Zoals gezegd werkte ik ooit in Hilversum en ben ik nu weer terug in Hilversum bij diezelfde werkgever. Daarbij vertoef ik op het Media Park en spreek en hoor ik de sportcollega’s over dit soort zaken. Het interview met de NRC bijvoorbeeld, waarbij Berden weer eens als de bijna “macho”-voorzitter weer eens ene paar statements moest maken, is helemaal niet goed gevallen in den lande. Het wordt gezien als calimerogedrag. Dat is zonde, omdat Berden in dat interview wel degelijk een punt maakt over het gelijk verdelen van de TV-gelden. Ik geef hem daar groot gelijk in. De toonzetting van het interview had wel anders gekund. Om een voorbeeld te noemen. De steek onder water richting Glenn de Boeck (waar dan nadat die gegeven is over gezegd wordt dat je daar geen woorden vuil aan wil maken, terwijl het dan toch al gedaan is) is niet chique. Zeg je niets dan zeg je ook echt niets. Beter is te zeggen “de samenwerking is beéindigd, om wat voor reden dan ook, ik richt me nu op de toekomst en de samenwerking met Valkx en Steijn”. Zo’n steek heb ik Berden toch ook nog vaker richting van Dijk zien maken. Ongeacht wie gelijk heeft, is het niet chique om dergelijke uitspraken in de media te doen. Zeker niet omdat van Dijk zelf, in de media, nog steeds erg positief is over de club VVV. Daar heb ik hem nooit iets negatiefs over horen zeggen. Dit zijn twee voorbeelden die imagptechnisch niet handig zijn. Als voorzitter vertegenwoordig je de club altijd. Zeker in een officieel interview. VVV wil de tendens rondom de club een positieve draai geven. Dat is erg goed. Daarnaast ben ik het inhoudelijk nagenoeg eens met alles wat Berden zegt in het betreffende interview in de NRC. Het gaat in het leven om details.

   6. Godfried

    Ievel, ik heb het interview gelezen. De vraag van deze 26 jarige Haarlemmer was letterlijk: “Oud-VVV-trainer Glen De Boeck zei eens dat u hem belde met de mededeling dat spits Michael Uchebo moest spelen.”

    Mag Berden zich dan aub verdedigen wanneer dit onzin is? Er wordt dus geen vraag gesteld door deze journalist, er wordt iets gesteld als waarheid.

    Als je bevriende sportjournalisten dit al Calimero gedrag vinden, wat vinden ze dan van al dat gejank van die Ajacieden? Dat vniden ze als hypocriete Randstedelingen natuurlijk geen enkel probleem.

    Ik heb jaren in Amsterdam gewoond en gewerkt. Als ik me ergens niets van aantrek, dan is het wel van de mening van Randsteedelingen over Limburg en Limburgers.

   7. Ievel Knievel

    Wat een pertinente onzin weet je hier neet te schrijven zeg.

    We weten allemaal dat er een periode was dat Berden zich met de technische staf bemoeide, omdat (zijn/ de) investeringen moesten spelen. Zowel de Boeck en van Dijk kwamen met deze verhalen aankakken. Daarnaast heb ik van binnenin vernomen dat het waar is. Het is niet voor niets zo dat Berden zich daarna wat meer op de vlakte is gaan houden. Dan vind ik een dergelijk interview in de NRC ook weer wat tegenvallen. Daar moet meneer Berden weer zo nodig pochen met zijn privé-vermogen en dat hij “de zee naar Venlo heeft gehaald”. Natuurlijk is dhr. Berden een succesvolle ondernemer geweest, daar enorm over pochen ontkracht juist je eigen succes.

    Maar waar het dus om gaat, is dat Berden net doet alsof hij er niks meer over kwijt wil, maar dan toch een steek onder water geeft. Hij kan zich ook gewoon onthouden van commentaar. Hij hoeft zich niet als een gebeten hond te verdedigen. Dat is zijn eigen keus. Een simpel: “ik richt me alleen nog maar op de toekomst”, was afdoende geweest. Dat hele gelul van toen dat men de Boeck in de toekomst nog graag terug wilde zien als trainer was dus gelul van de bovenste plank, zoals er wel vaker gelul naar buiten is gekomen.

    Daarnaast wordt in het stellen van de vraag niks gemeld als waarheid, het waren ooit de woorden van een oud-trainer over bemoeienis van de voorzitter. De journalist presenteert hier helemaal niets als waarheid.

    Wat doet het er eigenlijk toe dat de journalist een 26-jarige Haarlemmer is? stond de naam van de journalist erbij vermeld dan? Of sta jij erg dichtbij Berden dat je dit weet?

    En ja, een hoop journalisten berichten de laatste tijd behoorlijk negatief over het gedrag van bepaalde mensen bij Ajax ja. dat is ook hun werk als journalist, de boel kritisch volgen.

    De enige mensen die altijd denken dat ze achtergesteld worden zijn vaak limburgers zelf. Ik heb er in 10 jaar Randstad nog nooit iets van gemerkt. Ja, er worden soms grapjes gemaakt. Dat doen, met name Amsterdammers, aan de kopende band, over alles en iedereen. Ik vind je uitspraak over hypocriete Randstedelingen echt helemaal nergens op slaan eerlijk gezegd.

    Je laat uit alles blijken dat je jezelf er veel aantrekt van de mening van randstedelingen over van alles en nog wat. Zal wel meer iets over jezelf en je eigen ervaringen daar zeggen dat je jezelf zo negatief uitlaat.

   1. Godfried

    Sinds wanneer is advies gratis?
    Dit is vaak het duurste van het hele proces. En dan heb je een advies waar je toch niets mee kunt omdat het financieel niet haalbaar is. Er zijn tig ondernemingen over de hele wereld bezig om kunstgras te optimaliseren. Die hebben de inbreng van een adviesbureau betaalt door VVV echt niet nodig.

   2. Ievel Knievel

    Wat let VVV om eens een keer een ochtend contact op te nemen met wat van die bureaus, samen met de leverancier van de mat? Praten kost je een paar honderd euro, maar doet voor je imago al wonderen. als je tenminste verspreid dat je aan het praten bent. Doe dit een aantal keer per jaar en pas wat kleine trucs toe om de mat een paar keer per jaar te optimaliseren, pas meetmomenten toe om dit te meten en je bent klaar. Het kost je dus simpelweg helemaal niet veel. Het onderhouden van je veld hoort nu eenmaal bij de taken van een profclub. Een kunstgrasmat is al veel en veel goedkoper dan echt gras. Het is een kleine (financiële) moeite om een beetje tegemoet te komen aan de kritieken landelijk. Die overigens terecht zijn, die kritieken.

   3. Koelie

    Blijkt maar weer dat het in Hilversum stikt van aanhangers van de Amsterdamse zaalvoetbalclub. Na de wedstrijd tegen Sparta kraaide geen haan erna.
    Maar prima hoor voor de beeldvorming om actie te ondernemen, maar wat doe je vervolgens als er niks veranderd vanwege te duur bijv? Dan heb je vertelt dat aan de slag gaat en uiteindelijk blijft het kunstgras. Dan sta je koop als club die niet zijn afspraken nakomt.

   4. Ievel Knievel

    Je kan op zijn minst de te grote hoeveelheid rubber van het veld afzuigen en weer gewoon vervangen door kurk. Over het kunstgrasveld van Heracles wordt tegenwoordig veel minder gezeken, omdat het beter is, simpel. Meer sproeien en de tegenstander niet expres dwars zitten doen ook al wonderen.

    De voorstellen die ik zojuist heb gedaan zijn niet duur en verbeteren je mat.

    De miagoschade die VVV alleen al het weekend heeft geleden in geld uitgedrukt is het veelvoud van wat kleine verbeteringen je gaan kosten.

    Ik ken bijna niemand in Hilversum die voor Ajax is. De meeste mensen in Hilversum wonen tegenwoordig in Utrecht (naast ook Amsterdam uiteraard), omdat Utrecht veel hipper is (en ook veel dichterbij). Veel van wat in Utrecht woont en in Hilversum werkt komt tegenwoordig uit Brabant (of Limburg). Niet al te veel Ajax-aanhangers iig..

    Na Sparta was er ook allee veel kritiek op de grasmat. De woorden racecircuit zijn toen ook al regelmatig gevallen.

   5. Koelie

    Gloryhunters dan in Hilversum.
    Niks over gehoord. Ben geen kunstgras expert, maar is er een correlatie in de hoeveelheid rubber en de kwaliteit? Misschien is dit wel veel beter. Het ziet er alleen niet uit. Maar dat vinden sommige ook van ons stadion. Moet je dat dan ook afbreken, omdat er kritiek is? Je weet natuurlijk ook dat Heracles dat veld van de hoofdsponsor krijgt. Dat is namelijk de fabrikant. Dus niet te vergelijken met VVV. Dus bogus om daar dan naar te verwijzen. Gezeik om het zeiken. En VVV is een makkelijk slachtoffer.

   6. Ievel Knievel

    @ Koelie

    Volgens mij heeft VVV en juist de Koel juist een hele grote gunfactor in den lande. Men is over het algemeen heel erg positief over het leuke VVV en zijn sympathieke echt Engelse stadion dat echt wel van veel betere kwaliteit is dan veel Duitse, Engelse stadions in de lagere divisies (waar VVV dus net uit gepromoveerd is) en ook veel Belgische stadions (zelf op het hoogste niveau). De echte cultfans smullen van de Koel.

    En het veld, tja, bij mijn weten werd het vele stuiten ipv rollen van de bol veroorzaakt door het te vele rubber. De bal stopte ook snel met rollen. Dat is verre van goed te noemen, behalve dat het er niet uit ziet. Het zijn kleinigheden om dat soort zaken op te lossen.

   7. Grad

    Discussie over kunstgras is hot en ik ben ook voorstander van voetbal op echt gras, maar de klachten zijn hierover erg overdreven en men is al vergeten in de tijd dat er alleen op gras gevoetbald werd, wekellijks ook veel klachten over de kwaliteit van de velden in de diverse stadions. Als voorbeeld wil ik aanhalen, dat ene K.J. Huntelaar in 2008 zelfse opperde, of het niet beter was om kunstgras in de Amsterdam Arene te leggen. Zie hier het artikel http://m.soccernews.nl/news/41454/Huntelaar:_Kunstgras_misschien_de_beste_optie.
    Zie maar hoe tijden en gedachten kunnen veranderen!

   8. Godfried

    Waarom moet jij perse je brain fart zo vaak promoten?

    Luister. Ik ben die hele discussie over kunstgras gewoon zat. Geen aandacht meer aan schenken. Je gaat namelijk toch niets veranderen. Ik zeg dus alleen dat we de uitkomst van de commissie moeten afwachten en vooral geen onnodige kosten maken.

    Alsof we door met experts te praten ineens wel positieve commentaren krijgen over het veld. Wat je ook doet, kunstgras is kut en zal altijd kut blijven voor de mensen die nu op tv klagen. Je verandert er niets aan!

    Maar ik zal erover ophouden. als ik jou was zou ik het uitwerken, een mooie presentatie in elkaar draaien en deze bij het bestuur onder de neus stoppen met de mededeling dat jij wel even het imago komt opvijzelen. succes!

   9. Ievel Knievel

    Getuigt van veel respect voor iemand die het simpelweg niet met je eens is, iets een brainfart noemen. Wat een sukkel ben je dan om je zo uit te drukken.

    De kosten die ik noem zijn zeker niet onnodig en leveren je veel goodwill op, dus goed voor je imago. Imago is veel geld waard. De imagoschade van afgelopen weekend, het diskrediet, heeft VVV veel geld gekost. Het duurt lang om imageschade weer op te bouwen. Dat blijkt ook wel de afgelopen jaren bij VVV zelf.

    Zoals gezegd, niemand praat meer over de verrassing VVV deze week.

    De ervaring leert toch dat het bestuur meeleest hier. Er is al zoveel overgenomen in hun plan om van VVV een cultclub te maken van wat hier geschreven is. Het is bijna een 1 op 1 copy paste. Ik laat me bovendien niet door iemand als jij de mond snoeren. Zeker niet door iemand als jij.

    Daarnaast interesseert mij jouw voetbaltechnisch geneuzel geen ene biet. Misschien moet je even bij Steijn langs gaan en de opstelling voor hem gaan uittekenen.Alleen gaat Steijn toch lekker zijn eigen gang en dat is ook eigenlijk prima zo.

   10. Godfried

    Ik snoer je toch ook niet de mond. Ik noem je idee alleen dom en overbodig.

    Aangezien er momenteel een werkgroep een plan maakt voor het kunstgras probleem in de eredivisie!

    Elke inspanning, alle tijd en energie die je er in steekt is dus weggegooid geld, aangezien de uitkomst toch zal zijn dat kunstgras weg moet.

 32. supportertje

  @Godfried, met alle respect. Jij hebt jouw mening, ik ben een andere toebedeelt. Ondernemerschap is altijd het voortouw nemen. Stil blijven zitten is achteruitgang, en daar is niemand mee gediend. Op dit moment is er sprake van negatief in het daglicht staan om het veld. Niet vanwege het voetbal wat VVV vertoont. Als hieraan een positieve wending gegeven kan worden, moet VVV dit niet na laten.

   1. supportertje

    Godfried, precies en daarom ook de meningen van anderen respecteren, wel of niet goed onderbouwd in jouw ogen. Geen enkel idee is dom of niet ter zake. Wat jij er van vind daar leren anderen van, omgekeerd wat anderen er van vinden daar leer jij van. Maar gezien de ver uit een staande meningen gaan we het niet eens zijn in de opvattingen.

 33. jason

  Helemaal eens met level knievel. Je zou bijna gaan denken dat we door antikunstgrasmensen gesaboteerd zijn door er snachts flink wat extra korrels op te gooien. Zo niet dan heeft toch echt iemand een grote fout gemaakt. Per ongeluk 12 kuub ipv 2 kuub aan korrels besteld misschien. Vorig seizoen geen korrel gezien. Wel raar dat er vanuit vvv geen reactie komt na alle negativiteit over de huidige korrelmat in onze mooie Koel. Dat dan weer wel.

  Lang leve De Koel

 34. Drikus

  Ik ben er nog niet van overtuigd dat dit veld een “ongelukje” is. Er lag een hele mooie snelle mat. Ik kan me haast niet voorstellen dat die mat al op was.
  Ik denk dat de huidige trage mat een bewuste keuze is geweest. Vorig seizoen was VVV technisch 1 van de betere ploegen. Snelheid is dan een voordeel.
  Dit seizoen is VVV technisch gezien 1 van de mindere ploegen. Om het verschil in techniek te compenseren is er in mijn optiek bewust voor een tragere mat gekozen.
  Je zou zeggen dat dit onlogisch is obv het counterspel van VVV…. toch niet…. VVV speelt de helft van de wedstrijden lekker thuis, weten hoe de bal op het veld reageert, waar tegenstanders zich akelig kunnen verkijken op passes wat weer tot kansen van VVV kan leiden.
  Achterin hebben we nou niet bepaald snelle spelers staan. Een trager veld geeft hen net dat kleine beetje extra tijd. Tijd die wel eens cruciaal kan zijn en het verschil kan maken tussen geen of wel punten pakken.
  Ik denk dat heel Nederland op z’n kop kan staan over het veld van VVV, maar ben er van overtuigd dat dit veld ons wel degelijk gaat helpen om dit seizoen te overleven.

  1. Ievel Knievel

   Je zou zo maar eens gelijk kunnen hebben Dirkus. Dat zou in mijn ogen wel een hele verkeerde en zeer onsympathieke beleidsbeslissing zijn, ook al werkt hij wel.. Je moet zo niet (punten) willen winnen. Heeft dit VVV met deze selectie ook helemaal niet nodig. Qua imagoschade. mochten dit soort geluiden de landelijke pers halen, ben je dan goed de lul en de imagoschade die je dan leidt zou in geld uitgedrukt gigantisch zijn.

   Waarschijnlijk heb je gelijk en is dit een erg domme beleidsbeslissing.

   1. supportertje

    Vind dit een behoorlijk gevaarlijke conclusie, die jullie maken. Het is nogal iets wat jullie hier beweren, vooral omdat dit aannamen of eigen conclusies zijn, en niet op gebaseerd op feitelijke waarheden.

   2. Drikus

    Ik zal er zelfs een extra schepje bovenop doen; Er is VVV veel aangelegen om in de eredivisie te blijven met het oog op de verbouwing van het stadion. Investeringen van VVV en externe investeerders. Dan heb je met terugverdien modellen te maken. Er zit nogal een verschil in de modellen; Juup of eredivisie. Wederom een motief voor dit veld.
    Ik ben het met Ievel knievel eens dat VVV dit niet nodig zou hebben gezien de selectie en spelopvatting. Aan de andere kant; er staat voor VVV veel op het spel dit seizoen. Echter; de selectie was, op het moment van veldkeuze, nog lang niet rond.
    In de top gaat het om kleine verschillen en geldt; wie niet rijk is moet slim zijn…. Het veld is volgens de regels…. dus waarom niet gezien de belangen.

   3. supportertje

    Je mag van mij schepjes er op gooien, net zo veel als jij wil. Blijft dat het nogal behoorlijke beweringen zijn die jij hier noteert. Maar het blijven aannamen, en iets wat jij niet hard kunt maken. Wat ik hiermee bedoel is dat andere mensen dit ook lezen en wel eens verkeerde conclusies kunnen trekken met allerlei gevolgen die niet overzien kunnen worden.

   4. Drikus

    Note: ik zie VVV ook liever op echt gras spelen.
    Lijkt me trouwens sterk dat mijn opvatting/mening/gedachtengang ook maar een deuk in een pakje boter maakt, laat staan gevolgen die niet te overzien zijn. I wish ????

   5. Drikus

    @supportertje: bovenstaande is mijn mening. Tactisch gezien zou dit ik dat een slimme en logische gedachtengang van VVV vinden. Zijn het feiten? Een deel wel;
    *In de Juup was VVV technisch 1 van de betere ploegen, in de eredivisie zeker niet.
    *Was het vorige veld sneller? Ja
    *Is de verdediging van VVV snel in vergelijking met andere teams? Nee
    *Heeft het veld(welk veld dan ook; nat of droog, echt of kust, rubber of kurk, strak of pollen, bevroren of 30 graden, groot of klein) veel invloed op spel en wedstrijden? Ja
    *kun ie als ploeg aan een veld wennen en daar voordeel uit behalen? Ja

    Zo zijn er ook ploegen met een klein veld (minimum afmetingen) met name de kleinere clubs, andere clubs kiezen liever voor een groter veld. Die keuze heeft te maken met het spel wat de club wil spelen. Een hele goede ploeg zal eerder voor een groter veld kiezen ivm ruimte om de verdediging kapot te spelen. Een kleinere club zal ivm compact spelen eerder voor een klein veld kiezen.

    Als ik me niet vergis is Heracles met kunstgras begonnen. De eerste seizoenen heeft men daar in Almelo veel voordeel van gehad.

    Of VVV hier ook zo over heeft nagedacht kan ik niet zeggen. Ik was er niet bij. Enige wat ik zeg; het zou mij niet verbazen als bovenstaande mee heeft gewogen in de keuze van het veld om de kans op overleven te vergroten.

   6. supportertje

    Je laatste opmerking betreffende het veld kan ik begrijpen. Alleen kan ik mij niet voorstellen dat er met opzet gekozen is om een veld vol met opspattende korrels te hebben. Kwa grootte en kunstgras soort kan ik mij goed voorstellen dat daar over nagedacht is. Ook of daar voordeel uit te halen is.

Leave a Reply